Rugaciune ortodoxa pt. a dobandi prunci (30)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jesika spune:

Adresa nu se poate deschide
Dupa amiaza am un ex. si nu am timp sa-l copiez. Va tb sa asteptati pina maine...

1+1=3 sau 4, de ce nu ...
Doamne ajuta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaraAnisia spune:

Va redau mai jos textul la care a facut trimitere Jesika

"O intrebare din ce in ce mai vehiculata in randul parintilor, a adevaratilor parinti. Acum, cand diavolul
nascoceste noi si perfectionate mijloace de atragere a copiilor pe caile pierzarii, parintii crestini cauta cu ardoare raspunsul la aceasta grea intrebare.
Cum pot sa-si calauzeasca copilul pe drumul cel bun, pe un drum presarat cu multe binecuvantari de la Dumnezeu?
Asa cum orice parinte se ingrijeste ca hrana copilului sau sa fie cat mai
sanatoasa (desi in ziua de astazi acest lucru a devenit foarte greu de realizat), tot asa trebuie sa se ingrijeasca si de hrana duhovniceasca pe care i-o da. Si asa cum in bucatarie, pentru a reusi mancarurile,
se pun cele de trebuinta la timpul potrivit, fara a gresi cantitatile, tot asa si parintii trebuie sa stie cat mai bine reteta ideala pentru cresterea copilului. Desi este greu de stabilit aceasta reteta si aplicabilitatea ei difera de la copil la copil, caci daca la un moment dat pentru un copil este de folos o mustrare, pentru
altul este mai de folos ingaduinta, totusi in mare ingredintele sunt aceleasi. Cine vrea ca fiul sau sa se mantuiasca trebuie sa inteleaga ca nu este usor.
Mantuirea nu se obtine fara efort, un efort sustinut, nu in salturi. Dar, oricat de mult s-ar stradui un parinte si oricat de bun pedagog ar fi, trebuie sa stie ca principalul ajutor in educarea copilului
vine de la Dumnezeu. Numai un parinte care se roaga pentru copilul sau este un parinte adevarat.
Cea mai mare durere a unui parinte este cea legata de copilul sau. El sufera ori de cate ori copilul se imbolnaveste sau ori de cate ori cade in pacat. Dar, daca se ocupa cu grija de cresterea lui,
daca cere ajutorul lui Dumnezeu pentru acesta, bucuria lui va fi mare atunci cand
va vedea ca eforturile sale au dat roade. Este de mare importanta pentru parintii binecredinciosi sa aiba intiparit in inimile lor adevarul ca un copil este o binecuvantare de la Dumnezeu. De aceea venirea pe lume a unui copil este momentul pentru parinti sa cugete cu luare-aminte la Dumnezeu, punand de
acum caramizi, una cate una, pentru zidirea lui duhovniceasca. Un parinte, in adevaratul sens al cuvantului, este numai acela care isi creste copilul ca pe un fiu al Parintelui Ceresc si-l pregateste
pentru a putea locui in Imparatia Lui. Privit ca un dar al lui Dumnezeu, copilul aduce in sufletul parintilor bucurie, raza de soare care mangaie viata lor atat de framantata. Copilul este ca o floare care rasare.
Parintii trebuie sa se ingrijeasca de cresterea ei, sa nu o napadeasca buruienile, sa ii dea apa la vreme si in cantitatea necesara, sa ii vorbeasca, sa o iubeasca. Nu este de ajuns doar sa se desfateze de
mireasma ei, ci e bine sa li se umple sufletele de aceasta mireasma. Dar, copilul impune responsabilitate,
asumarea greutatilor care apar in perioada de crestere. Copilul nu este o jucarie, el este o cruce care trebuie purtata cu bucuria jertfei asumate. De felul in care parintii inteleg aceasta si de modul in care duc aceasta cruce depinde calitate de crestin a viitorului adult.
Copilul are nevoie de parinti care sa-l iubeasca, sa-l inteleaga, sa ii acorde mult timp. Parintii sunt chemati sa fie primii prieteni ai copilului lor. Pentru el, parintii sunt primele modele de viata.
Si aceasta viata nu trebuie sa fie orice fel de viata, ci una cu adevarat crestina.
Daca parintii si-ar da seama de uriasa responsabilitate pe care o au, poate ca ar duce o viata mai curata.
Copilul in familie

Cum sa ne crestem copilul?
Oricat de mult s-ar stradui un parinte si oricat de bun pedagog ar fi, trebuie sa stie ca principalul ajutor in educarea copilului vine de la Dumnezeu. Numai un parinte care se roaga pentru copilul sau este un parinte adevarat.

Copilul nu este o jucarie, el este o cruce care trebuie purtata cu bucuria jertfei asumate.
Prin Taina Cununiei, familia crestina e intemeiata de Dumnezeu ca o mica biserica, loc al prezentei Dumnezeului celui viu si al binecuvantarilor Sale cele bogate. Numai intr-o astfel de familie
copilul va descoperi rostul pentru care parintii lui cred in Dumnezeu si il indreapta pe calea mantuirii. Numai cand familia este inteleasa ca o mica biserica, educatia parintilor poate da roade care nu se strica. Nu exista familie perfecta asa cum nu este om fara de pacat. Viata este o lupta continua. Este
plina de greutati, obstacole, urcusuri si coborasuri, caderi si ridicari. Insa fiecare familie este chemata sa fie o mica biserica unde copilul trebuie sa gaseasca linistea, pacea, dragostea si rugaciunea.
Copilul va vedea cu timpul ca linistea care domneste in caminul sau nu se afla in casele in care Dumnezeu nu este primit, iar atunci cand va creste mare isi va dori sa aiba si el o familie binecuvantata
de Dumnezeu.
Caci cu adevarat un om credincios nu-si doreste pentru copilul lui decat sa-I lase cea mai pretioasa dintre mosteniri:
dragostea de Dumnezeu si trairea dupa poruncile Sale. Ca si copilul sau sa mearga pe drumul de jertfa al credintei, imbratisand crucea Mantuitorului si castigandu-si vesnicia."

Teolog Magdalena Pencea

felicitari si din partea mea tuturor gravidutelor.

Lauraa, si eu votez pt Maria Tedora

va pup cu mare drag pe toate,

Mara

Cu Dumnezeu in gand

http://tt.lilypie.com/AfEIp2.png

Mergi la inceput

... pina la urma l-am redactat si urma sa-l postez chiar acum... . Mi-a placut atit de mult aricolul incit nu am vrut s-o las pe maine. Sper sa nu pic ex.

MaraAnisia ai copiat art. chiar din Buletinul Parohial?

Doamne ajuta !

Mergi la inceput

Da, jesika, am copiat articolul chiar din buletin, e foarte interesant de citit tot Buletinul

Cu Dumnezeu in gand

Mergi la inceput

...io am de invatat. Se vede, nu-i asa? Stau pe net de dimineata...

Mara, de unde ai Buletinul Parohial? Ti l-a dat cineva sau l-ai luat chiar de la biserica?

io acu' chiar ca la invatat, poate mai salvez ceva

Doamne ajuta !

Mergi la inceput

Jesika, Buletinul l-am luat de pe site-ul postat de tine si l-am salvat si eu. il pot trimite la cerere pe e-mail, cine doreste astept adrese de e-mail.

spor la invatat!

Cu Dumnezeu in gand

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anadomnica spune:

Mara tickerul tau e bun?? Hai ca te astept in trenulet! Doamne ajuta

Doamne ajuta!
5+
Mami si tati te iubesc si te asteapta!

Mergi la inceput

Anadomnica, draguta mea, e bun ticker-ul, multumesc de invitatie , sa vedem ce planuri are Doamne Doamne. daca nu, de data asta sunt mai linistita fiindca am si un plan B

te puuup tare asta e plata pt biletul de tren cu

Cu Dumnezeu in gand

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurraa spune:

Citat:
citat din mesajul lui caciantoni

Doamne ajuta!

Bubu - felicitari!Fie ca Bunul Dumnezeu sa iti daruiasca sarcina usoara si nastere la termen! Maicuta Domunului sa va ocroteasca si pe tine si pe bebe!

Lauraa- eu cred ca bebita ta este o minune a Maicii Domnului....si stii tu de ce....asa ca Maria cred ca e cel mai potrivit nume....
pentru toate fetele.....

"Doamne intoarce-i la bunatate si la rugaciune pe toti vrajmasii mei." (Parintele Gherontie Puiu - Manastirea Caraiman)

da......rugaciunile de la Caraiman, de la copacul sfant.......acolo tot actiunea Maicutei Domnului.....pupici

26 + minune de Maicuta Domnului ne vegheaza si ne protejeaza!
binecuvantarea si minunea noastra
www.calendar-ortodox.ro/luna/noiembrie/noiembrie26.htm" target="_blank"> Sf. Stelian ne vegheaza si El
just "us" si burticutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurraa spune:

Citat:
citat din mesajul lui jesika

[quote]citat din mesajul lui happymum

laura, teodora maria...sau maria teodora... e superb...... bataie la sot, zau.....

maicuta domnului va iubeste, ai vazut....
sanatate multa.

De acord

Doamne ajuta !

Si eu....si cu happymum si cu tine. El ii zice mereu Maya.Si-a schimbat acu masina si isi pune nr MAY, de la Maya. I s-a pus pata. Trebuie neaparat sa "reusesc" sa-l dau dupa mine.

26 + minune de Maicuta Domnului ne vegheaza si ne protejeaza!
binecuvantarea si minunea noastra
www.calendar-ortodox.ro/luna/noiembrie/noiembrie26.htm" target="_blank"> Sf. Stelian ne vegheaza si El
just "us" si burticutza

Mergi la inceput