Cat de periculos este streptococulB?

Cat de periculos este streptococulB? | Autor: Luiza

Link direct la acest mesaj

Fetelor, cele care a-ti facut testul pentru streptococul B si a iesit pozitiv vi s-a spus cumva cat de periculoasa este aceasta bacterie? Cat de mare este riscul sa fie transmis la BB in timpul nasterii? Stiti cumva daca antibioticile administrate in travaliu (caci asta este solutia data de doctorul meu) sunt suficiente pentru a nu fi transmis la BB?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

eu am avut streptococ b in sarcina. nu am facut tratament nici in timpul sarcinii, nici in timpul travaliului (pt ca nu a vrut medicul meu), insa imediat dupa nastere i-au facut fetitei mele tratament preventiv cu penicilina injectabila si i-au recoltat sange pt analize. slava Domnului nu au fost probleme! am citit ca exista riscul de 5% sa se transmita la fat, numai in cazul nasterii vaginale, si sa poata da drept complicatie meningita. de aceea este obligatoriu tratamentul preventiv de dupa nastere. nu te panica, nu e asa de rau cum pare.

ariel
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc1
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Mie mi-au depistat streptococul b in lichidul amniotic,dar asta cind am nascut.In dimineata cind vroiau sa imi provoace nasterea am facut febra si nu stiau de ce.Din cauza febrei fetita mea isi incetinea ritmul cardiac ,iar la sfirsit a facut kk in lichidul amniotic.Asa am ajuns la cezariana in urgenta,cea mica nu a avut nimic dar s-au hotarit sa îi dea preventiv antibiotic ,timp de cinci zile.Si eu am avut antibiotic in perfuzie iar apoi pastile.Nu stiu ce s-ar fi intimplat daca as fi fost depistata mai din timp,probabil ca nu am fi trecut prin toate astea.
Multa sanatate si pupici la burtici

Corina si Anna nazdravana

Quand on veut une chose, tout l'univers conspire à nous permettre de réaliser notre rêve.
( Paolo Coelho)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

streptococul l-am descoperit cu 2 saptamani inainte sa nasc... am primit tratament cu augumentin (1 pastila la 12 ore) pe prospect spune ca sansele de a afecta fatul sunt infime (daca te intereseaza exact exprimarea am sa caut prospectul), oricum l-am luat tratamentul 11 zile (minimul este de 10 zile). Totusi, cand Alexandra s-a nascut au tinut-o 5 zile la terapie si i-au administrat antibiotice preventiv pana la venirea rezultatelor. Nu a trecut in sarcina la ea, dar preventiv se da acest antibiotic la bebei.

multa sanatatae,
Freia si bebe Alexa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaMario spune:

Si eu a avut streptococ b si am nascut vaginal in timpul sarcinii nu mi-au dat nici un tratament dar in timpul travaliului am stat numai cu perfuzii si mi-au administrat antibiotice.
Eu am insistat foarte mult sa-mi dea antibiotice ca tot citisem pe internet si ma speriasem rau.

In final totul a fost bine doar ca era cam incomod sa merg la toaleta

Dana si bb Joshua

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Luiza, nu-ti fa griji, ca de perfuzie nu scapi, daca n-ai nimica tot ti se face ca sa nu te deshidratezi si, in caz ca mai trebuie ceva, sa fie gata facuta, doar se schimba compozitia.

Sanatate la bebei si mamici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luiza spune:

Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Eram putin ingrijorata dar am mai citit despre subiectul acesta si am aflat ca 20%-50% dintre femei il au iar posibilitattea de transmitere la BB nascut la termen este de 1% deci foarte mica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Si eu am avut streptococul cu pricina. Am nascut vaginal - in timpul travaliului mi-au dat antibiotic. Din cauza ca am ajuns prea tarziu la spital in loc sa-mi fie administrat 4 ore l-am primit numai timp de 2 ore, dar in final totul a fost OK. Oricum ei fac analizele la bebe la 4 ore si la 24 de ore de la nastere sa fie siguri ca nu s-a transmis.
Medicul meu mi-a repetat de nu stiu cate ori ca atunci cand ma duc la spital sa le spun asistentelor ca am streptococul ca sa inceapa administrarea antibioticului imediat. Tot el mi-a spus ca acum cativa ani nici nu se facea testarea gravidelor pentru streptococul B.

Nastere usoara!

Corina

Mergi la inceput