Intrebare bilet de avion
As vrea sa intreb daca a calatorit cineva cu avionul cu 2 copii sub 2 ani(infant).Stiu ca pentru asta,este nevoie de 2 adulti.
Sora mea este acum la mine in vizita si ea are un bilet single,un bilet de adult.Oare as putea cumpara un bilet de adult si 2 bilete pt infant la aceasi cursa cu sora mea?As vrea sa merg si eu in Romania odata cu ea,si am inteles ca biletul ei trebuia cumparat odata cu biletul infant,ci nu separat.A mai trecut cineva prin aceasi situatie?
Raspunsuri
zuzunaki spune:
Nu stiu cu ce companie vrei sa zbori,dar eu am luat in 2007 cu Germanwings bilet pt mine(1 adult)si 2 copii(unul avea 2 ani si 2 sapt si un infant).Intereseaza-te la compania cu care vrei sa zbori,dar nu vad de ce ar fi imposibil.Succes!
AYUMI spune:
Multumesc pentru raspuns, va trebui sa intreb. Gemenii mei au 1 an 8 luni si neavand loc cica nu mi se da voie sa cumpar bilete. Calatoresc cu Finnair.
cristoiu spune:
Ayumi, eu zbor cu KLM/Airfrance in Canada dupa ce nasc, cam la 2 luni asa ca am citit o gramada despre asta. Biletul pentru infant se poate cumpara separat - eu si sa fi vrut sa il iau odata cu biletul meu n-as fi putut, ca imi trebuie pasaportul si don'soara e inca in burta deci n-am pasaport pentru ea. Deci trebuie sa se poata, nu exista sa nu fie o solutie. Dar evident, cel mai bine e sa vorbesti cu Finnair, ei te lamuresc cel mai bine. In general daca zbori cu 2 infant - care e cuvintu in romana? - e nevoie de 2 adulti.
rhoneea spune:
Singura problema pe care o vad eu,este faptul ca sora ta nu avea locul scaunului langa voi.Nu stiu daca sora ta va putea lua un infantel cu ea daca acesta nu are numele ei(pe pasaport).
Suna la companie si cumparati bilete(ptr tine si cei doi infantei)la aceasi cursa la care ea are bilet.Ptr varsta lor nu cumperi bilete separat(ca si al tau) ci platesti o taxa.In orice caz,daca aveti impreuna biletele cu aceasi cursa,in timpul zborului ii poti plasa unul dintre copilasi iar cand ajungeti acasa,ii iei tu pe amandoi.
Totul este sa aveti toti 4 biletele la aceasi cursa.
Sper ca m-am facut inteleasa
Edit:Nu cred ca este nevoie de 2 adulti atat timp cat micutii sunt trecuti pe pasaportul tau.
Irina mamica sefului mic Pierre-Sebastien
www.onetruemedia.com/shared?p=336a8e388908e126cef388&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
*Miracolul nostru*
***SONIA - docs` did miracles ***
Si Mihaita,are nevoie de noi!!
rhoneea spune:
Ahh,inca ceva:Nu stiu daca stii sau nu,dar ai nevoie de procura semnata de tatal copiilor ca acesta este de acord sa-i scoti din tara si sa te intorci cu ei.
Irina mamica sefului mic Pierre-Sebastien
www.onetruemedia.com/shared?p=336a8e388908e126cef388&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
*Miracolul nostru*
***SONIA - docs` did miracles ***
Si Mihaita,are nevoie de noi!!
AYUMI spune:
Nu mai am rabdare pana maine cand trebuie sa sun la Finnair.Ca la noi este noapte acum.
Da,si eu as fi vrut sa mergem cu aceasi cursa,binenteles.
Va multumesc pentru raspunsuri.
De procura stiu,dar ei nu au pasaport romanesc...deci macar de asta am scapat.
ile77 spune:
Daca mai sint locuri libere pe cursa respectiva, bineinteles ca poti cumpåra.
Copiii pina la 2 ani nu platesc biletul, ci numai taxele de aeroport.Tu si sora ta va trebui sa tineti gemenii in brate si veti primi centuri speciale pt ei.
Ile, mami de Vivian (07.03.2006) si 13+
http://good-times.webshots.com/album/568512292eJLims
cristoiu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ile77 Daca mai sint locuri libere pe cursa respectiva, bineinteles ca poti cumpåra. Copiii pina la 2 ani nu platesc biletul, ci numai taxele de aeroport.Tu si sora ta va trebui sa tineti gemenii in brate si veti primi centuri speciale pt ei. |
Tocmai de asta e nevoie de 2 adulti. Un adult pe cap de copil. Fiindca un adult nu poate sa stea cu 2 copii in brate si se considera insuficient in caz de urgente. Dar daca e cu sora, e perfect.
Despre procura, nu e necesara decit daca numele sunt diferite, parintii divortati/separati. Dar e un amanunt important si o sugestie foarte buna e sa iei cu tine o scrisoare de la sot ca e de acord cu scosul copiilor. Ca o procura dar facuta de voi. Nu se stie niciodata, nu strica sa ai asa ceva la tine.
Uite si 2 linkuri utile:
http://flyingwithchildren.blogspot.com/
http://www.havebabywilltravel.com/main/home.htm
dodo spune:
Citat: |
citat din mesajul lui rhoneea Singura problema pe care o vad eu,este faptul ca sora ta nu avea locul scaunului langa voi.Nu stiu daca sora ta va putea lua un infantel cu ea daca acesta nu are numele ei(pe pasaport). Suna la companie si cumparati bilete(ptr tine si cei doi infantei)la aceasi cursa la care ea are bilet.Ptr varsta lor nu cumperi bilete separat(ca si al tau) ci platesti o taxa.In orice caz,daca aveti impreuna biletele cu aceasi cursa,in timpul zborului ii poti plasa unul dintre copilasi iar cand ajungeti acasa,ii iei tu pe amandoi. Totul este sa aveti toti 4 biletele la aceasi cursa. Sper ca m-am facut inteleasa Edit:Nu cred ca este nevoie de 2 adulti atat timp cat micutii sunt trecuti pe pasaportul tau. |
Da-mi voie sa te contrazic spre binele lui Ayumi: Pt. infant (copil sub 2 ani) se cumpara bilet de avion individual dar fara loc (costa 10% din biletul unui adult) si este nevoie de 1 adult/infant, pt. a-l tine in brate la decolare/aterizare sau cind se aprind luminile de punerea centurii de siguranta. Daca mai gaseste bilet pt. ea si bb la acelasi zbor, poate cere companiei sa le dea locuri alaturate, daca e posibil(teoretic se poate, practic depinde de cit de aglomerata e cursa) iar locurile speciale pt. cei care au infant se aloca atunci cind se face check-in, first in, first served, deci e posibil sa nu poata gasi nici un loc liber in zona unde sint in general acele locuri(mai sint si pers. cu necesitati medicale care au dreptul la acele locuri).So, Ayumi, fa intii o cercetare si, daca vrei musai sa zbori cu sora ta, ii schimbi ei biletul pe alta cursa la care sa gesesti si tu bilete (in general se poate face, gratuit sau nu in functie de locurile disponibile). Succes si voiaj placut!