aviz epidemiologic pt. reintoarcere la gradi

aviz epidemiologic pt. reintoarcere la gradi | Autor: fran

Link direct la acest mesaj

Iepu e la o gradi particulara, neacreditata si fara aviz de functionare. Pana acum, ori de cate ori a racit am tinut-o acasa si am anuntat telefonic ca e bolnava. In decembrie a lipsit 2 saptamani din acelasi motiv iar in ianuarie au primit-o fara probleme. Evident nu exista nici o reducere din taxa atunci cand lipseste.
Luna asta a lipsit 3 zile,(vineri, luni si marti) pentru ca tusea iar in primele 2 zile a avut si febra. Am fost la dr, i-am facut exudat, nu a fost nevoie de antibiotic(a avut temp doar 2 zile). Miercuri a mers la gradi si totul parea ok. Luni insa a venit si asistenta gradinitei (vine in fiecare luni) si m-a sunat ca daca pot sa vin sa o iau acasa (!)-o lasasem acolo cam de 1 ora- ca PARCA are gatul rosu si tuseste. Si sa-i fac eventual un exudat (pai am facut acum o saptamana) si SA ADUC AVIZ EPIDEMIOLOGIC de reintrare in colectivitate dupa bola. Ca atunci cand lipseste "fetele" o pun absenta si trebuie sa justifice si ele apoi .... Cui sa justifice si ce nu am fost pe faza sa intreb ca ma speriasem ca e iar bolnav copilul. Asa ca l-am trimis pe tata la gradi sa o ia. A luat-o si a primit bonus si o hartie de la asistenta ca are gatul rosu, se plange de durere in gat (la noi nu !),afebrila, tuse uscata si rinoree.
De tusit e adevarat ca inca tuseste in urma racelii pe care a avut-o.
(sa zicem in medie cam o data la 2 ore). Nasul e perfect curat si nu-i curge deloc de o saptamana...
Azi am trimis-o cu rezultatul exudatului si i-au zis iar bunicului sa aduca si aviz epidemiologic. La dr. ei nu am reusit sa fac o programare decat sapt. viitoare (are abonament medicover, dar nu pot sa merg la serviciul de urgenta pt. un certificat). Oricum trebuie sa lipsesc de la serviciu pentru avizul asta si nu-mi pica prea bine.
Pe de alta parte, din 7 copii cati erau la grupa mica acum mai vin doar Iepu si inca un baietel. Alti 2 baieti sunt bolnavi, iar 3 copii platesc doar taxa de retinere loc pentru ca nu vor fi in tara in urmatoarele 2 luni. Cand ramane un singur copil la grupa mica -ni s-a intamplat- e trimis la grupa mijlocie, si o edu e libera...
Ca sa nu ma mai lungesc, mi se pare ca ma sicaneaza cu certif lor.
Cum e legal, vreau sa zic dupa cate zile de absenta de la gradi trebuie scos un certif epidemiologic?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Dupa 3 zile de absenta este necesar avizul epidemiologic. Deci si dupa vacanta.

Noi il luam de la medicul de familie. Ma duc acolo in general seara, la sfarsit de program, fara copil, asistenta iese din cand in cand sa intrebe cine si de ce a venit. De multe ori nici nu este nevoie sa intru in cabinet...

Ingrid si Cristi 5 ani si 11 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Teoretic, trebuie.
Practic, rar se intampla.
Eu am 2 copii la o gradinita de stat si am dus aviz epidemiologic la inceperea anului scolar si dupa ce am tinut unul din copii acasa suspect de varicela (nu se stie daca a fost, era si vaccinat, dar ca sa nu am discutii la gradi l-am tinut acasa o sapt si am luat aviz).

Tot de la Medicover iau si eu aviz sau hartie ca e apt de scoala/sport. Nu poti sa vorbesti direct cu doctorita la care mergi cu copilul? Presupun ca are si ea exudatul si a vazut copilul zilele trecute, asa ca poate iti da hartia fara sa-l vada, sau poate te primeste 1 minut intre programari... Eu asa am rezolvat pentu avizul ca e apt de scoala sau de sport. Doar cunoaste copilul de cativa ani de cand tot mergem si poate spune daca e apt si fara sa-l vada neaparat azi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Multumesc de raspunsuri.
Totusi, dupa cate zile de absenta trebuie dus avizul? Eu am gasit pe site-ul unei gradi, "dupa mai mult de trei zile". Nu am deranjeaza atat sa-l duc acum, desi e total aiurea (le-am zis ca am programat copilul marti la dr. si o sa-l duc atunci, deci la 2 sapt. dupa cele 3 zile lipsite :) si au fost deacord), dar Iepu lipseste in fiecare luna cateva zile pe motiv de tuse/ nas curgator. Mi se pare normal sa o tin acasa si are cu cine sa stea, nu e nici o problema. Totusi daca nu face febra mare sau mai multe zile nici nu o mai duc la dr...Nu-mi convine deloc sa alerg de acum incolo pe la dr. la fiecare 3 zile de absenta de la gradi. In dec. a lipsit (boala +vacanta) 3 saptamani si nu ne-au cerut nimic...Acum mi se pare ca mai mult vor sa ne sicaneze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina Roman spune:

Da, noi ducem aviz epidemiologic de fiecare data cand lipsim mai mult de 3 zile, indiferent de motiv si dupa vacante.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Noi la gradi de stat ducem avize atunci cand copiii lipsesc 3 zile si dupa vacanta la fel. Dar regula a fost clara de la inceput. Nu se discuta, fara aviz nu-i primeste asistenta.

Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Am inteles ca au din cand in cand control de la Sanepid si atunci se controleaza si avizele.
Noi santem la a doua gradi acum, si la ambele era aceeiasi regula: dupa 3 zile de absenta trebuie aviz

De ce trebuie sa mergi la Medicover, nu este mai simplu sa te duci la medicul de familie (pe langa casa) ?

Ingrid si Cristi 5 ani si 11 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Va multumesc pentru raspunsuri.
Daca e vorba de sanepid atunci ii inteleg, presupun ca asta nu are legatura cu avizele si acreditarile gradinitei-care lipsesc cu desavarsire.
Ingrid-pai avem abonament la medicover platit de la serviciu si numai acolo mergem. La medicul de familie (al fetitei) am fost ultima data acum 2 ani-am plecat dupa 2 ore de stat la coada, timp in care asistenta ii baga in fatza pe cei pe care ii cunostea. Asa ca mi s-a luat...Ce ma incurca la medicover e ca mergem la un dr. pediatru destul de solicitat, asa ca prind programare destul de greu. Se poate merge oricand la un pediatru "de urgenta", dar daca e cu adevarat o urgenta. Si pot face si programari in regim normal, la alti pediatri dar asta nu-mi convine mie:dupa ce merg la alt medic incearca sa mi-l bage pe gat si la urmatoarea programare- "ca la dansa ati fost ultima data".
In fine, vad ca pe cei de la gradi nu-i intereseaza datele de pe avizul epidemiologic-copilul a lipsit acum 2 saptamani si eu le duc avizul martea viitoare:). Daca pentru ei e ok...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Fran, te inteleg la faza cu medicul de familie. Si mie mi s-a luat. La primul copil ma duceam la vaccinuri si...m-am saturat de asteptat cu orele la un loc cu toate babele (ca sa nu mai zic ca eu faceam scandal daca baga pe cineva in fata ). Asa ca merg la Medicover. Am dat banii pe vaccinuri (oricum Infanrixul nu era gratis la stat) si sunt tratata normal. Dr. "de familie" a copiilor nu l-a mai vazut pe cel mare de 4 ani iar pe cel mic (acum are 3 ani) nu l-a vazut niciodata. Habar n-am ce-o fi trecut ea in fise. Car despe medicii de familie ai nostri, ai parintilor, eu am trecut ultima data cand mi-am luat medicalele de sarcina si lauzie (acum 3 ani) iar sotul meu nici nu stie la cine mai e pt ca acum 4 ani medicul lui de familie a murit...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Alex e tot la o gradinita particulara, mie nu mi se cere aviz cand il duc dupa ce lipseste, dar prefer eu sa duc, pentru ca am avut surpriza sa nu mi-l primeasca nici cand nu era bolnav pentru ca a avut o urma de ceva in nas. Asa ca si noi mergem la medicul de familie la sfarsitul programului, il duc cu mine pentru ca n-am cu cine sa il las, il mai si verifica si imi da aviz.

Diana de Alex (23 aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

eu zic ca este foarte bine sa existe aceasta restrictie la intrarea in colectivitate...cum ar fi daca ati duce dimineata copilul sanatos si l-ati lua seara bolnav, pentru ca alt copil a venit neverificat, bolnav?

o problema mare apare la aprecierile asistentei, mie mi s-a intamplat de 2 ori sa fiu trimisa acasa cu copilul avand rosu in gat - si atentie! - fara nici un alt simptom, iar medicul de familie sa-mi zica ca nu are nimic :-( a fost extrem de neplacut, si eu m-am invoit, m-am plimbat cu copilul la dr. si inapoi, absolut degeaba....

o alta mare problema sunt avizele false sau "fara acoperire", adica sunt parinti care duc copii la gradinita fara ca medicul de familie sa-si dea acordul, apreciaza ei daca copilul este in regula pentru a fi retrimis in colectivitate si uite asa iar venim casa cu propriul copil bolnav :-(

va rog sa nu mi-o luati in nume de rau, dar multe din problemele pe care le avem vin si din cauza noastra, a parintilor...

din pacate asistentele gresesc, dar sincer prefer sa stiu ca sunt trimisi acasa degeaba, decat sa-i primeasca bolnavi si sa-i molipseasca si pe ceilalti.

Mergi la inceput