Mamici de Albinutze de Mai-Iunie 2009(41)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramonaiani spune:

Serialbastre, clodyac, Ela2001 multumesc frumos si -icei la toate.

Mari, mami de dulceatza Eliza (06.09.07)
22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mh spune:

Am revenit.
Multumesc mult fetelor pentru urari. Cu scuzele de rigoare urez cu intarziere Ioanei si Mirutei La Multi ani!
La multi ani sarbatoritelor de azi Anne-home si Ramonaiani!
Mie mi s-au inecat corabiile zilele astea, motiv pentru care n-am mai zis nimic.
Patania cea mai urata a fost de ziua cand m-am infiintat la medicul de familie sa cer concediu prenatal si am fost refuzata, pe motiv ca nu-i da voie legea pe care sustine o cunoaste f bine.
Dpdv a ei nu poate sa imi dea decat 63/63 sau nimic in prenatal si doar 42 in postnatal. Am crezut ca fac o criza de nervi!!!!!!!!!
OUG 158/2005 spune clar ca sunt 126 zile pre+postnatal luate ori 63/63 ori in alta combinatie cu conditia sa ramana min 42 de zile in postnatal. Culmea e ca i-am aratat si scrisoarea medicala de la ginecolog cu recomandare de repaus fizic total, ptr sarcina cu risc crescut.
In fine am fost un car de nervi, am sunat la CASMB si mi-au confirmat ca am dreptate si ca nu au mai intalnit asha ceva, chipurile sa fac plangere la Colegiul medicilor, si evident sa schimb medicul.
Ptr plangere cred ca trebuie sa obtin o negatie scrisa, de la dr.
In alta ordine de idei, am fost ieri la Regina Maria, bb e binisor 1200Kg, RI marit putin pe ombilicala 0.7 si placenta gr 2,( la Pop acu 6 sapt era gr 3-4 )
NEMO!!!!!!!!!!!!!! am cunoscut-o pe moasa cu care o sa nastem, pe moasa lui Niculescu. Ce sa zic o bomboana de femeie mi-a zis ca ea ca o a doua mama ptr gravida si ptr bb, are 30 de ani de exp. si mi-a povestit ca toate pacientele lui Niculescu au nascut cap coada cu ea, el a venit doar sa constate la sf. La nasterea in apa va fii diferit, in sensul ca va fi prezent cap coada. Ce sa zic m-a impresionat moasa, e o presoana f calma si cu multe cunostinte, culmea ca-i lipseste si prejudecata asta cu ai o cezariana mai faci una. Azi e asteptat cardiotocograful acvatic si se da liber la jacuzzi
, a doua noutate in 2-3 luni vor da liber la nasteri prematuri, de la 35 de sapt in sus.

Mihaela 28+ & Irina ( nov 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaiani spune:

Pentru cele care au nevoie, iata cateva noutati in domeniu:

Avocatnet
Ordinul 193/2009, publicat in Monitorul Oficial
Adeverinta de venit de la ANAF, pentru indemnizatia de crestere a copilului

Persoanele care obtin venituri din activitati independente sau agricole pot solicita de la organele fiscale un nou model al Adeverintei de venit, necesare pentru calcularea indemnizatiei pentru cresterea copilului, in conformitate cu noile reglementari, in vigoare de la 1 ianuarie 2009.

Incepand cu 1 ianuarie 2009, calculul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului, in situatia persoanelor care realizeaza venituri din activitati independente sau agricole, se realizeaza de catre Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale, pe baza dovezilor eliberate de autoritatile competente privind veniturile efectiv realizate sau venitul estimat sau, dupa caz, pe baza declaratiei pe propria raspundere a persoanei solicitante.

Astfel, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a emis Ordinul nr. 193/2009, prin care a adaptat modelul adeverintei de venit, astfel incat informatiile continute de acest document, sa poata fi utilizate de Agentia Nationala de Prestatii Sociale pentru stabilirea drepturilor respective, fara a mai fi necesara prezentarea unor documente suplimentare de catre persoanele care solicita indemnizatia.

Ordinul ANAF nr. 193/2009 a fost publicat marti, in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 109.

Modificarea formularului adeverintei de venit vizeaza introducerea informatiilor privind impozitul datorat, stabilit de organul fiscal sau de platitorii de venit, dupa caz, si introducerea informatiilor privind tipul de venit: venit realizat sau venit estimat.

De la 1 ianuarie 2009, indemnizatia pentru cresterea copilului este in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului, dar nu mai mult de 4.000 lei.

Mari, mami de dulceatza Eliza (06.09.07)
22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicuratze spune:

Buna,

La multi ani Ramonaiani si Anne_homme!!

Oanaalex,bafta azi!

Dici,ma bucur ca sunteti bine acum

Ela,Ioana,bafta la cumparaturi!

Mihaela,e culmea cu doctorii astia, si eu vreau sa fac la fel,sa intru de pe la 30 sapt.Macar concediu medical poate sa-ti dea? Ca asa poti sa iei 14 zile pentru tine,apoi inca 14 pentru copil,si o mai lungesti un pic.

Maria,Ely,Danami,

Va pup

elena,24 cu +Radu (21.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaMi spune:

hello albinutze,
in primul rand vreau sa le urez si eu La Multi Ani sarbatoritelor noastre de astazi

BEBEBECA eu gatesc aproape zilnic pt ca imi place sa gatesc si altceva nu am ce sa fac ca sunt singura de dimineatza pana noaptea si ma plictisesc, sa ma duc zilnic la mama nu prea imi vine mai als daca e frig ca azi....asa ca mai fac o oala de mancare pe care o mananca prietenii ( bine ca n-o mananc eu, altfel eram cat casa acum )

Maine intentionez sa aung si eu la Baby Expo, o sa merg mai intai la IKEA cu socrii sa cumparam o comoda pt hainele bblinei dupa care sa ne oprim la Baby Expo.

MH am vazut ca esti destul de in tema cu legislatia, am si eu o nelamurire, eu am 3 CM, unu cu 8 h si 2 cu timp partial, imi vor fi cumulate veniturile de la toate cele 3 contracte pt indemnizatie, sau imi va fi luat in calcul doar contractul de 8h?

28 + Bianca Maria / Ema Andreea

http://picasaweb.google.com/Dana.Maria.Mihalache/ZiuaNoastra13102007?authkey=zcEnV6OMXWo&feat=directlink

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_bunica spune:

Ramonaiani..O sarcina usoara in continuare,multa sanatate si un bebe sanatos si mancacios!!Sa fii fericita si implinita alaturi de familia ta!!

Anne_home...

26+ Darius Nicholas

Buburuza noastra
www.flickr.com/photos/24984384@N08/" target="_blank">Poze cu noi

Mergi la inceput

Buna fetele!!

Am ajuns si noi acasa acum vreo ora...dar pana sa intru sa va dau vesti,a trebuit sa mananc,ca bebe facea urat..

Eu va aduc vesti bune...testul de glicemie a iesit foarte bine,am scapat de-o grija...iar analizele de urina si sange la fel...Chiar am ramas uimita ca totul a fost perfect de data asta..L-am vazut si pe bebe,care misca de zor..medicul chiar a afirmat.."misca mult asa-i??"...este in pozitie cefalica..i-am ascultat si bataile inimii..totul in regula!Galusca statea cu mana la ochi si apoi a bagat degetelul in gura...

Acum..am o mica precizare sau nelamurire,nu stiu cum sa o cataloghez,pt Carla sau pt cine se pricepe...am vazut ca mi-a notat inaltimea uterina pe carnetel,este de 25 de cm..este bine?Ca eu nu ma pricep..

26+ Darius Nicholas

Buburuza noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaMi spune:

Citat:
citat din mesajul lui maria_bunica

Buna fetele!!

Am ajuns si noi acasa acum vreo ora...dar pana sa intru sa va dau vesti,a trebuit sa mananc,ca bebe facea urat..

Eu va aduc vesti bune...testul de glicemie a iesit foarte bine,am scapat de-o grija...iar analizele de urina si sange la fel...Chiar am ramas uimita ca totul a fost perfect de data asta..L-am vazut si pe bebe,care misca de zor..medicul chiar a afirmat.."misca mult asa-i??"...este in pozitie cefalica..i-am ascultat si bataile inimii..totul in regula!Galusca statea cu mana la ochi si apoi a bagat degetelul in gura...

Acum..am o mica precizare sau nelamurire,nu stiu cum sa o cataloghez,pt Carla sau pt cine se pricepe...am vazut ca mi-a notat inaltimea uterina pe carnetel,este de 25 de cm..este bine?Ca eu nu ma pricep..

26+ Darius Nicholas

Buburuza noastra

MARIA felicitari pt bblusul sanatos , sa dea DD sa fie bine si de acum inainte

28 + Bianca Maria / Ema Andreea

http://picasaweb.google.com/Dana.Maria.Mihalache/ZiuaNoastra13102007?authkey=zcEnV6OMXWo&feat=directlink

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariacs spune:

Citat:

tocmai ma gindeam ca ce frumos ca puteti sa va adresati bebelului deja cu numele...noi nici acum nu ne-am hotarit la nume ...sotul ii spune deja de 6 luni "gugu"..sper ca nu-i va ramine asta porecla..

28+

draguta, si noi ii spunem lui bb "bursucel" chiar de la inceput..pina sa stim daca e baietel sau fetita!
sotul meu spune ca oricit ne-am bate capul acum, sigur dupa nastere ne vine alta idee! de principiu..fetele stiu..eu l-am visat pe bb..ii spunema in vis "Matei" ..cred ca isi cere numele cum se zice in popor..si aseara mi-a "tunat": Matei-Cristian..acum ramine de vazut

ana-maria 27 weeks

http://picasaweb.google.com/anamaria.coroni

Mergi la inceput

Bebe_Beca...sa stii ca sotul meu nu e pretentios,daca se intampla sa nu am timp sa gatesc sau sa nu am chef,mananca si un sendwisch,nu e problema..doar ca mie imi place sa gatesc..si sunt si invatata sa pap,mancare gatitaDar...asa cum zici tu...e fericit normal cand gatesc!!Sa aveti spor la cumparaturi maine!!

Mh..cred si eu ca te-ai enervat..ce medic..Ma bucur ca bebelina este bine..si ca ai vesti bune si de la Regina Maria!!
Nicuratze..

Cam liniste in zona...ma asteptam sa am mai mult de recuperat..

26+ Darius Nicholas

Buburuza noastra

Mergi la inceput