Cum ati proceda?
Buna !Am o fetita de 2 ani si 9 luni si o cheama Bianka.Pentru prima oara s-a intamplat ca o fetita mai mare sa o loveasca .Voi cum a-ti proceda?A-ti invatao sa deie inapoi,sa stie sa se apere ?Eu asa cred ca e cel mai bine,daca cineva o loveste sa deie inapoi,sa se apere sa nu steie sa fie batuta.Oare gresesc?Voi ce parere aveti?
Raspunsuri
doxinu spune:
Asta este si dilema mea si a sotului![]()
DAr pana la urma am ajuns la concluzia ca nu vreau ca puiul meu sa fie un bataus,insa nici sa mi-l bata altul nu-mi convine.
Deci noi am spus ca il incurajam sa se apere nu sa fie bataus.Oricum aceasta varsta este mica pentru a se apara(2/9 luni)si cred ca trebuie sa i se explice ca nu este frumos dar mai tarziu io zic ca trebuie incurajata sa se apere.Daca de mica este obisnuita sa "suporte" creste asa........deci io sunt pentru
,adica deacord cu tine![]()
Berarpiri spune:
Si mie mi s-a intamplat sa-mi pun intrebarea asta,de putin timp,
dupa ce Ambra a fost impinsa,si lovita cu jucarii de un baietel.
M-am enervat f. tare,si mi-a fost ciuda ca e asa de cuminte,si
nici macar nu l-a impins.M-a strigat pe mine,saracuta,sa o ajut.
Deocamdata sta acasa,nu o duc la gradinita,dar sunt sigura ca se
va apara,cand eu nu voi fi de fata.In caz contrar,ii voi spune sa
nu se lase lovita.
E urat sa-i zici copilului tau sa se bata,dar nu e corect sa fie
lovit de alti copii.
andreea
,
Ambra
cand implineste sufletelul nostru 2 ani 
cu Ambra ;www.onetruemedia.com/shared?p=617ac8b91f0a1a8acaba53&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">puterea dragostei
,,In tot raul e umpic de bine,si in tot binele e si umpic de rau.''
avmaria spune:
Si eu mi-am pus aceeasi intrebare duminica asta adica nu mai tarziu de acum 2 zile. Eu am procedat cam asa : cat timp a fost doar o provocare, gen impins, m-am tinut aproape dar nu am intervenit. La al doilea impins copilul meu s-a simtit lezat si mi-a cerut ajutorul (el e genul pacifist in parc si super intelegator, daca ii spun ca nu e bicicleta lui intelege si nu insista, nu impinge, nu loveste. dupa unii ar fi catalogat de blegut). Am intervenit verbal, explicand-i celuilalt baiat ca nu trebuie sa-l impinga, ca va cadea de pe roata pe care se invart amandoi etc (nu era in pericol de cadere ca atunci as fi intervenit clar).
Eu sant inca in faza de observatie, si reflexie oarecum asupra subiectului (sincer am tot revazut cu ochii mintii aceasta intamplare - din care nu am redat decat o frantura, si m-am tot intrebat cum e mai bine, ce coincidenta). Recunosc ca pe undeva la final am fost mandra de reactia lui (dupa discursul meu si al bunicii celuilalt baiat, s-au luat in brate si s-au pupat) si mi-as dori sa ramana tot asa, adica cu incredere in oameni si cu toleranta pt greselile lor. O fire pacifista. Nu vreau sa-l invat nici sa intoarca obrazul sa mai primeasca una, nici sa dea o palma inapoi. Vreau sa-l inteleg pe el. Si sa-l accept pe el. Si in functie de asta, vom mai vedea in ce directie trebuie sapat. Nu vreau sa-l conditionez. Dar bineinteles ca ce m-a facut sa revad cu ochii mintii scena au fost ochii lui : "mami, ma ajuti?". Si intrebarea mea - oare trebuie sa-l ajut neconditionat ca sa-i arat ca-l iubesc sau trebuie sa-l las sa se ajute singur pt ca-l iubesc neconditionat? Si raspunsul pe care mi l-am dat a fost ca trebuie sa gasesc atitudinea corespunzatoare in fucntie de context.
PS : urasc fraza "nu e CORECT sa fie lovita de alti copii". Nu e CORECT nici ca viata e nedreapta uneori. Si ce facem, uram viata, ne luam la tranta cu ea? Ce bine-ar fi sa fie totul atat de simplu.
mina spune:
Nici eu nu stiu ce sa fac....nici sa il invat bataush nu vreau, dar nici sa o incaseze de la altii pentru ca e prea educat nu-mi convine. Pana una alta el vine si imi spune mie sau merge la mamica respectivului si o roaga sa ii faca observatie ca e obraznic. Dar am patit-o asta vara in parc, o fetita il tot imbrancea, era sa il tranteasca de pe tobogan, al meu dragutz nu protesta....m-am dus la mamica respectivei sa o rog sa aiba grija...si mi-a zis ca ea ce sa ii faca fetii, ca are numa 2 ani, e mica, uite, tocmai a tipat la ea sa se astampere, ce vreau io sa ii mai faca, e mica, are doar 2 ani. Na, eu ce sa-mi invat plodu sa faca in conditiile astea, ca mai ca imi venea sa il indemn sa dea si el....
Deci da, grea intrebare....poate reusim sa le definim gradul de pericol unde pot renunta la educatie si sa riposteze....
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
moruna spune:
mama a avut aceeasi problema cu mine cand eram mica.se gandea ca sunt fata si nu mi-ar sta bine sa fiu o batausa.incasam bataie de la copii si mama mi-a zis sa nu incep niciodata o bataie,dar daca da cineva in mine sa ripostez.asa am facut si am rezolvat problema.nu am dat niciodata prima dar nu am stat cu mainile in san daca am avut probleme care nu aveau alta rezolvare.
mami de
andrei 08 MAI 2008
http://shoarece.blogspot.com/
lisaelisa spune:
Sa va spun cum procedeaza fetita mea : daca este impinsa, impinge, daca este lovita, loveste..
Si eu nu am invatat-o nimic din toate astea, dimpotriva, i-am zis ca in aceste situatii trebuie sa-mi ceara mie ajutorul, sau educatoarei, dupa caz.
Deci, mai depinde si de temperamentul copiiilor.
Dar, la varste mici : 1,6 ani-2-3 ani, copiii nu trebuie lasati sa impinga sau sa loveasca alti copii. Li se va explica de fiecare data ca nu este frumos sau ca daca va lovi risca sa fie si el lovit.![]()
lisaelisa
mami de ingeras dragalas
Berarpiri spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui avmaria PS : urasc fraza "nu e CORECT sa fie lovita de alti copii". Nu e CORECT nici ca viata e nedreapta uneori. Si ce facem, uram viata, ne luam la tranta cu ea? Ce bine-ar fi sa fie totul atat de simplu. |
Dupa parerea ta ce cuvant ar trebui folosit,daca cel pe care l-am
folosit eu il urasti?
De la subiectul despre care vorbim,pana la ,,viata e nedreapta
uneori",e cale lunga...de unde pana unde?...
andreea
,
Ambracand implineste sufletelul nostru 2 ani

cu Ambra ;www.onetruemedia.com/shared?p=617ac8b91f0a1a8acaba53&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">puterea dragostei,,In tot raul e umpic de bine,si in tot binele e si umpic de rau.''
Cristina_C spune:
Copiii despre care vorbim sunt inca mici si, cand se intampla incidentele astea, sigur este macar un adult prin preajma care trebuie sa intervina si sa le explice ca totul se rezolva cu vorbe, nu cu violenta. Copilul care loveste trebuie neaparat facut sa inteleaga ca a gresit si pus sa-si ceara scuze de la celalalt.
Daca X da in Y, Y da inapoi in X, X nu se lasa mai prejos si da iar, unde se ajunge? La o lupta in toata regula! Si nu putem sa stam pe margine si sa ne uitam care castiga, care e mai tare sau care cedeaza! Intervenim la inceput, spunem "stop" violentei, asa mi se pare normal.
Pentru auto-aparare, exista, mai tarziu, cursuri de Kung Fu, de AIKIDO.