Campanie de responsabilizare a autoritatilor (11)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Greta, nu am sarit la gatul tau, chiar deloc. Dar nu mi-a picat bine, mi s-a parut inadecvat, neadaptat la context. Si mai primisem un mesaj exact la fel pe topicul cu Cotroceni - noi trasesem tare toata ziua ieri (intotdeauna sunt mai multe chestii decat se vad pe forum, si nu e tocmai usor sa organizezi online, mai ales ca fiecare dintre noi are o viata privata, familie, job etc.), anuntam vesti bune de la Cotroceni, insa replica este "am auzit la tv ca". Stim. Stiu. Nu locuiesc in Romania, dar sunt la curent cu ce se intampla in tara. Si nu doar in tara. E criza si jale peste tot. Eu am fost prima care a spus de enspe ori de-a lungul campaniei asteia ca nu pica deloc bine cererile noastra in conditiile bugetului de austeritate.

Dar acum ce sa facem?

Sa ne oprim?

Am zis: si daca nu obtinem chestiuni materiale, fie si doar faptul ca SE VORBESTE DESPRE INFERTILITATE este un urias castig.

N-o fi sa fie pentru noi? Asta este, macar sa stim ca am incercat. Si ca am deschis calea pentru generatia urmatoare - sa aiba o sansa la NORMALITATE.

Greta, stii cum a sunat mesajul tau? Cam cum ar fi sa vii in casa unui cuplu care, entuziast si multumit, iti spune "oh, uite ce am facut, am pregatit asta si asta, am reusit sa gasim resurse si sa ne sincronizam, am inceput fiv-ul, am fost azi la eco si avem cinspe foliculi, asteptam cu optimism punctia si ET-ul" - la care: "eh, am auzit eu la tv ca oricum aveti doar 20% sanse, asa ca sunt sceptica".

Nu ca n-ar fi adevarat. Dar e inadecvat. :(



Spui:

Citat:
Am crezut intotdeauna ca scopul unui forum este tocmai sa ne impartasim experientele , cunostiintele si suportul.
da, avem nevoie de suport! Stirile negative le auzim si noi, zilnic. Nu le ignoram, nu le bagam sub pres, sunt o realitate de care tinem cont, dar consideram ca, cel putin pentru moment, cu multa perseverenta, lupta noastra are sanse.

Si nu o spun io, a spus-o ieri dl. consilier prezidential dr. Paunescu, care a zis ca cererile noastre (analize hormonale gratuite, compensare min. 50% medicamente, campanii de informare despre infertilitate, ...) nu ar da bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate peste cap si nu ar saraci tarisoara. O spune un fost presedinte al CNAS. Totusi!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Bon. Sa retinem ceea ce conteaza: cum a spus si Ioana, am scris azi TUTUROR parlamentarilor contactabili (mai putin celor care ne sprijina deja), vreo 400! Ii multumim lui Psj, care a conceput un script ce trimite mesajele automat, dar totodata personalizat, frumos, cu nume-prenume & functie. :)

Deci o sa le mai scriem, acum e usor. Sa avem ce sa le spunem!

A, si poate nu ati vazut panoul de onoare, i-am "aliniat" pe politicienii care ne spijina: http://.sprijin-politic/

Sa speram ca mai adaugam, caci spatiu avem. :)



---------------------------

New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greta123 spune:

fetelor dragelor ,
Imi pare rau daca ceea ce am scris eu a fost inadecvat!
Eu nu sunt chiar de principiul sa nu vorbesti de sfoara in casa spanzuratului..tocmai in ideea ca daca aplici politica strutului si te faci ca nu vezi anumite aspecte nu inseamna ca ele nu exista!
Sunt constienta ca si voi , ca si mine cunoasteti toate aspectele pozitive mai ai ales negative ale situatiei si va admir pentru determinarea de a schimba ceva...atat politic cat mai ales pentru noi cei multi! Nu stiu cati si-ar sacrifica si bruma de timp liber pentru un scop mai mult sau mai putin tangibil!
Din puctul meu de vedere transparenta este foarte importanta si chiar daca va suparati prefer sa spun lucrurilor pe nume chiar daca sunt fraze cu continut inadecvat.
In alta ordine de idei am considerat ca schimbul de idei si de informatii este motorul acestui forum ! si am sa continui sa consider acest lucru!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Bine, Greta. Am inteles. Stiu ca nu ai fost rau intentionata. :) Insa, desi Don Quijote este unul din personajele mele preferate din literatura universala, daca as crede ca este o COMPLETA lupta cu morile de vant, o fantasmagorie fara nici o sansa, nu as pierde timpul. Al meu (as putea in timpul asta munci la un proiect pe bani frumosi - been there, done that), dar mai ales al altora, al fetelor care s-au implicat. Cumva, eu ma simt responsabila, pentru ca am intrat in hora si m-as simti vinovata sa ies fara sa stiu ca am incercat totul.

Criza exista, o simte toata lumea. Dar si necesitatea unei "prise de conscience" din partea statului - ca suna mai expresiv in franceza, necesitatea de a deveni constient, de a realiza, de a se responsabiliza pe tema infertilitatii - exista.

Deci continuam.

Impreuna, daca vrei. :)

---------------------------

New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greta123 spune:

Impreuna! Cu siguranta!
In cazul de fata - la mine se potriveste de minune vorba:
Din greseala in greseala ....spre victoria finala!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

O prima reactie in urma ultimei sarje de mesaje trimise. Am obtinut sprijinul pentru campanie din partea unui nou deputat: dl. Victor Boiangiu. L-am pus deja la colectie: http://.sprijin-politic/ probabil vom avea si o intalnire.

---------------------------

New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loredana_G spune:

Buna seara fetelor!
Cred ca fiecare dintre noi, cele care discutam pe forum, suntem realiste si constientizam situatia de criza la nivel mondial ..numai ca... a nu pedala pe negativism nu inseamna ca ignori problemele ci doar ca iti canalizezi fortele catre latura pozitiva!!!Si mai cred ca...
``Esti ceea ce vrei sa fii!!! Traiesti doar ceea ce iti dictezi sa traiesti!!!``
Speranta mea va muri ultima!
Multumesc fetelor care sprijina pozitiv campania!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

Incepem sa primim reactii pozitive la mesajele trimise parlamentarilor de catre Psj. Speram sa adunam cat mai multi sustinatori.
Urmariti pagina Srijin politic de pe blog pt a vedea sustinatorii declarati.

Ioana
animalutele mele iubite

CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

http://.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Da, cel mai recent spijin il avem de la deputatul Daniel Barbulescu, am scris la news: http://.news/

"Colectia" integrala o puteti vedea aici: http://.sprijin-politic/



---------------------------

New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

Azi este o zi cu multa activitate pentru campania noastra:

Azi incepe dezbaterea pentru crearea proiectului de lege!
Dna deputat Sulfina Barbu a invitat Grupul de Initiativa “SOS Infertilitatea” sa faca parte din grupul de lucru ce va dezbate viitoarea initiativa legislativa avand ca obiect reproducerea umana asistata medical.
Prima sedinta va avea loc azi 26.03.2009, orele 11.00, la Camera Deputatilor, in sala de sedinte a Comisiei pentru Administratie Publica, Amenajarea Teritoriului si Echilibru Ecologic.
Vor participa reprezentantele noastre Beatriz, Claudia_prea si Felicia, carora le multumim!
Vom fi prezenti la dezbateri, ca societate civila, pentru a reprezenta interesele cuplurilor infertile. Vom milita pentru introducerea explicita in textul de lege a sprijinului statului, a garantarii dreptului de acces universal la tratament impotriva infertilitatii pentru cuplurile din Romania, in conformitate cu prevederile europene.

Tot azi, Grupul de Initiativa “SOS Infertilitatea” participa la o conferinta de presa in cadrul Conferintelor Societatii Civile, ce va avea loc in Business Lounge-ul hotelului Ramada Plaza. Evenimentul este organizat de catre Societatea Civila pentru Reforma in Sanatate (SCRS), iar Grupul nostru de initiativa va fi reprezentat de catre Elenada careia ii multumim.
Vom prezenta situatia infertilitatii in Romania, mizele si solicitarile cuplurilor infertile, realizarile campaniei noastre.

Ioana
animalutele mele iubite

CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

http://.

Mergi la inceput