Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (78)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andreeeea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Monnvas

Citat:
citat din mesajul lui andreeeea

Si o intrebare pt mamicile care mai au un copil/ doi: la ce v-ati gandit sa organizati/ cumparati/ discutati cand veniti cu bb mic acasa, astfel incat rolul de frate/ sora mai mare sa fie insusit cu cat mai multa bucurie?

Io nu ma inscriu la mamici cu experienta, dar citisem undeva sau am vazut la TV un nene psiho care punea accentul pe momentul in care intri in casa cu bebe mic. Ideal e, zicea nenea psiho, ca pe bebe mic sa il tina tati si mami sa se duca sa-si ia in brate puiul mare si sa-i faca apoi cunostinta cu puiul mic. La "asa nu" intra scenariul urmator: vii acasa, il tii pe bebe in brate si te duci glontz in camera lui, il pui in patut, si abia dupa te duci si pe la puiu mare.
La tine s-ar putea ca zgatia mica (frumoasa rau!) sa aiba si ea niste instincte materne si sa si le manifeste vizavi de cele doua "papusi" noi

Monica Elefantica 38+ CRI

CASA LU' BEBE

Multumesc, Monica! Pe asta chiar nu o stiam, desi acum imi pare logica si de bun simt, dar pana nu zice cineva... Deci trebuie sa-l incarc pe tati cu doua "papusi" sau sa mai luam un insotitor... Si, cu siguranta, Maria va fi foarte incantata de noile papusi - cel putin pt inceput - (exerseaza demult pe cei doi bebelusi de jucarie pe care "i-a nascut" si pe care-i ingrijeste cu multa responsabilitate si alinta asa de draguuut ). La gradinita, la un joc in care trebuiau sa mimeze ca dorm si sa spuna apoi ce-au visat, ea a raspuns "ca a venit barza si mi-a adus fratiorii"

Ce solutii mai stiam eu (poate mai sunt de folos cuiva ):
- copilul mare primeste un cadou dorit/ consistent de la bb
- pregatirea dinainte a rolului de "frate/ sora mai mare" de care sa fie mandru si nerabdator sa-l aiba, cu explicarea responsabilitatilor care or sa-i revina (si care sa-i faca placere sa le indeplineasca)
- confectionarea unui ecuson cu "Frate/ Sora mai mare"
- organizarea unui eveniment/ petrecere la gradinita in care sa se sarbatoreasca/ discute despre noul rol al copilului
(ultimele doua le-am aflat din sugestiile Clarei de pe un alt topic )
- mai erau si altele sigur, dar acum...

Andreea, 34+ cu si mami de MARIA (5 oct 2005)

http://bd.lilypie.com/vU4Gm8.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe_shtrumf spune:

Hola burtici!

Iata ca avem si noi vesti bune, bebelina e cuminte, n-a coborat, col inchis, se pare ca se tine de cuvant, iese pe 5 martie, ca na e ghiocika nu? sa vedem ce kg are, ca tare mi-e frika de cezariana bate-o vina.

Ah si as vrea sa fiu eu cea care ii taie cordonul, indiferent cum nasc, ca sotul n-o sa ne onoreze cu prezenta, regulile de c... de aici din tara lui papura voda.

Cu tensiunea stau bine, m-a cam speriat dr ca mi-a vazut butucile de picioare, in special gleznele, si mi-a recomandat 18 ore la pat pe zi, controlata tensiunea zilnic, altfel am interneaza, imi da zinc cu magneziu...of. I-am zis stati linistita ca mie nu-mi creste tensiunea, de abia beua un 3 in 1 cu lapte si am 11 cu 6, deci sunt optimista.

Burta a crescut mult in ultimele 2 sapt, si kg la fel, am luat 20 pana acum, spre rusinea mea...am mers bine pana in luna a 8-a atunci s-a declarat si o pofta de mancare teribila.
Sarat n-am mancat, bnumai sarmalutele sunt de vina.

3 firicele de vergeturi se pare ca au ajuns si al tzatzi.
deci...sper sa rezist sapt asta, de abia ma tarasc.

Tare as vrea sa iasa in martie, acum sa vedem.
Mai nou ma si speriai ca toanta de o cutie ce a alunecta in balcon si acum stau de vb cu fi-mea, s-o fi speriat si ea.

Bafta si curaj...tare greu mai e...
capul sus, si sa vedeti ce usor e sa nasti
+39 Ariana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana310 spune:

Bebe Shtrumf, ce putin mai ai!!!

Sa ne spui cand sa scoatem agitatele!

33+ Brisees

gia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Am reusit sa dau peste un grup de ursitoare din Braila. Super! Sunt tare fericita. Daca nu am rezolvat cu dr, macar sa ma ocup de botez, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adirys21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bebe_shtrumf

Hola burtici!

Iata ca avem si noi vesti bune, bebelina e cuminte, n-a coborat, col inchis, se pare ca se tine de cuvant, iese pe 5 martie, ca na e ghiocika nu? sa vedem ce kg are, ca tare mi-e frika de cezariana bate-o vina.

Ah si as vrea sa fiu eu cea care ii taie cordonul, indiferent cum nasc, ca sotul n-o sa ne onoreze cu prezenta, regulile de c... de aici din tara lui papura voda.

Cu tensiunea stau bine, m-a cam speriat dr ca mi-a vazut butucile de picioare, in special gleznele, si mi-a recomandat 18 ore la pat pe zi, controlata tensiunea zilnic, altfel am interneaza, imi da zinc cu magneziu...of. I-am zis stati linistita ca mie nu-mi creste tensiunea, de abia beua un 3 in 1 cu lapte si am 11 cu 6, deci sunt optimista.

Burta a crescut mult in ultimele 2 sapt, si kg la fel, am luat 20 pana acum, spre rusinea mea...am mers bine pana in luna a 8-a atunci s-a declarat si o pofta de mancare teribila.
Sarat n-am mancat, bnumai sarmalutele sunt de vina.

3 firicele de vergeturi se pare ca au ajuns si al tzatzi.
deci...sper sa rezist sapt asta, de abia ma tarasc.

Tare as vrea sa iasa in martie, acum sa vedem.
Mai nou ma si speriai ca toanta de o cutie ce a alunecta in balcon si acum stau de vb cu fi-mea, s-o fi speriat si ea.

Bafta si curaj...tare greu mai e...
capul sus, si sa vedeti ce usor e sa nasti
+39 Ariana-Maria

Bravo Bebe Shtrumf...asta da atitudine pozitiva!!!

37+ Andrada Teona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Buna ziua mamici!
Eu am reusit sa ma trezesc abia acum jumatate de ora. Noapte grea: am reusit sa adorm abia pe la 5. Nu sufeream de nimic insa pur si simplu nu puteam sa dorm. A fost groaznic caci m-am uitat pe pereti vreo 2 ore. Si cand in sfarsit am reusit sa adorm, mi-a dat sotu un ghiont ca sforai prea tare . Pe-asta n-am mai auzit-o...o fi vre-un alt efect al sarcinii .
Ma bucur pentru fetele care au ajuns la termen cu sarcina si mai au f putin si nasc. Abia astept sa va scot agitatele

si sa aveti o zi frumoasa!!!

Olga 31+ David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeeea spune:

Bravo, bebe_shtumf! Chiar ca va fi usor! Acusi- acusi...
Anca_nicolae, multumesc de raspuns!
Chantonel, nu dupa 37+ e ok cu plamanii? ca eu asa credeam...

Andreea, 34+ cu si mami de MARIA (5 oct 2005)

http://bd.lilypie.com/vU4Gm8.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia4 spune:

Salutare burticute si mamici!

Fac si eu prezenta si va invit la mamaliguta cu smantana si oua-n tigaie!

Silvia 35+ Natalia (cred)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

off am scris un ditamai mesajul dar uitasem sa ma loghez si s-a shters

am fost sa imi repet analiza pt streptococ

35+
poze

AMR 5 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Se pare ca astazi in meniu mamicile au mamaliguta...hmmm buna idee o sa fac si eu, dar mai tarziu, caci abia am luat micul dejun

Olga 31+ David

Mergi la inceput