Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (78)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

Azi merg la medic si pana atunci ma stresez nitel, ca asa sunt eu. Pe langa emotiile obisnuite mai am un stres si anume, am constatat ca la fix 29 de saptamani, bebele meu avea masuratorile de la abdomen sub grafic (ATD=6,37, nu stiu cum se numeste in romana). Voua vi s-a intamplat?
Si in legatura cu greutatea, eu am vrut sa o linistesc pe una din fete si am speriat altele. N-am vrut. Normal ca un bebe care va fi mai maricel la nastere o sa fie mai maricel si in ultimele luni de sarcina, nu?
Dar tot nu pricep de ce al meu e cu capsorul in grafic si cu abdomenul sub grafic. Asta cred ca nu-i normal, nu? Of!
Parca si in poza se vede ca abdomenul e mai mic.

Am mai vrut sa scriu, dar acum ma streseaza masuratorile astea si nu-mi mai amintesc nimic.

31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gessy spune:

Citat:
citat din mesajul lui doranna
[gessy, si mie mi s-a spus de prin nov-dec. ca am colul scurt si am fost atentionata ca tb sa stau mai linistita.... din pacate nimeni nu mi-a spus exact cat de linistita, am crezut ca daca stau in concediu (am intrat din 15 dec.), daca ies ocazional in oras, daca stau la calc. cat sa citesc ce ati mai scris voi pe aici si sa schimb 2-3 vorbe pe messenger, o sa fie ok; din pacate la controlul de 32s dr. n-a mai zis ca e scurt colul, ci deschis;
inteleg frustrarea de a sta in casa, mai ales pt un om activ, dar privind in urma, acum regret ca n-am intrebat exact cat de linistita sa stau...
cred ca n-are sens sa-ti spun cat am plans in astea 2 saptamani, cat de nepregatita sunt cu bagajul de spital si toate cumparaturile (in afar ade hainute, n-am apucat sa iau nimic); acum sunt mai optimista , sunt sigura ca o sa fie bine, ca e timp pentru toate dar intr-o seara m-a cuprins panica, pt ca n-am kitul pt stem, n-am apucat nici sa vb cu dr. despre faptul ca vreau cezariana si alte amanunte de acest gen
in concluzie... sfatul meu e sa stai cat mai mult la orizontala sau cel putin sa intrebi doctorul cat de atenta treb sa fii

dorana 34+

iti multumesc pentru sfaturi.
chiar azi ma duc la medicul meu pentru ca sunt programata si am sa vorbesc deschis cu el despre intreaga situatie.

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gessy spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Am o curiozitate

Stiu ca in perioada de alaptare trebuie sa mincam sanatos, poate cu mai multe restrictii ca pina acum (in functie de preferintele gustative ale lui bebe si de ce gusturi si arome trec sau nu in lapte), dar nu e cazul sa ne infometam.
Pe de alta parte eu ma uit in oglinda din ce in ce mai des si...incep sa nu ma mai suport. Am mai gasit, cu problemele astea cu laptopul, si niste poze un pic mai vechi...si dau in depresie. Asadar: la ce regim alimentar va ginditi pentru dupa nastere, cind trebuie sa mincam si destul, si sanatos, dar vrem sa revenim cit de cit si la niste dimensiuni mai...domestice? Nu de alta, dar acusi acusi vine vara, si noi vrem sa mergem la mare, si bebe legat de git nu mi se pare o scuza suficienta ca sa provoc inundatii ale litoralului romanesc de cite ori ma bag in apa...

if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/

eu intentionez ca dupa ce nasc si ma instalez "confortabil" acasa sa ma duc la un medic nutritionist care imi va face un regim personalizat, in fucntie de rezultatul analizelor si a activitatii de zi cu zi.
cred ca este cel mai indicat sa recurgi si tu la aceeasi metoda, deoarece este important cum asociem alimentele si nu neaparat cantitatea acestora.

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Kea,
nu cred ca exista copii perfect proportionati pe toata perioada sarcinii. asa ca...RELAX. a mea are capul ssi burta mare si picioarele scurte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Hola fetele,

Desi mi-am baut deja cafeaua deco, ma alatur voua si raportez: azi intram "oficial" in saptamina 35 si, desi nu am bagajul complet, de abia astept sa fim gata de "iesit in lume". Nu stiu cit de greu/usor va fi "after" dar acum e groaznic: ma misc greu, nu dorm, am dureri...felurite, la care se adauga stresul permanent de a sti ca bebe e bine.

In ceea ce priveste nasterea efectiva, am hotarit sa ma pregatesc pentru ambele variante si sa tin cont de indicatia medicului dar tare ma tem ca de cezariana nu scap. O sa ziceti ca sint batuta-n cap dar singurul lucru "naspa" la cezariana mi se pare acum faptul ca tre' sa astept mai mult inainte sa ma apuc de exercitii si masaje Sint insa atit de...GRASA incit am intrat in panica,

Gina 34+

bebe Ian Alexandru

Poze

AMR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danonique spune:

Buna dimineata!Nu am mai scris nimic de cateva zile ptr ca sunt cam suparata.Nu mai rezist sa stau in pat iar partea cea mai proasta e ca trebuie sa tin si regim din cauza ca acum doua luni glicemia mea a luat-o razna.De cateva zile am mai mancat cate o ciocolata ca nu mai puteam de pofta si acum imi fac mustrari de constiinta.Ultima data analizele mi-au iesit bine dar dr mi-a zis sa continui regimul.O intrebare ptr fetele care stau in pat:voi cum va mai ocupati timpul ca eu m-am saturat de citit si de filme?

Dana mami de Vanessa(08.03.2006)si Albert (20.12.2007)si 34+ http://bd.lilypie.com/3hFFp2.png
poze albert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuela77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Kea

Azi merg la medic si pana atunci ma stresez nitel, ca asa sunt eu. Pe langa emotiile obisnuite mai am un stres si anume, am constatat ca la fix 29 de saptamani, bebele meu avea masuratorile de la abdomen sub grafic (ATD=6,37, nu stiu cum se numeste in romana). Voua vi s-a intamplat?

Am mai vrut sa scriu, dar acum ma streseaza masuratorile astea si nu-mi mai amintesc nimic.

Kea, exact la 29 de saptamani si bebele meu avea aceeasi problema: capul si femurul ok, iar abdomenul cateva zile bune in urma. M-am panicat destul de rau, dar la eco de 31 de sapt am constatat ca s-a uniformizat. Burtica a crescut chiar, mult asa ca se pare ca au si ei ritmurile lor de crestere. Oricum in perioada asta (dupa 29 de sapt) am suplimentat serios nutritia si m-am odihnit mult mai bine.
Iti tin pumnii sa te intorci cu vesti bune!!!!

Manu 33+ Radu

Unde dragoste nu e nimic nu e!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danonique spune:

GINA si noi de azi intram in saptamana 35 si tot fara bagaj pregatit.De fapt am cumparat tot ce trebuie dar inca nu am spalat nimic.Am noroc ca nu am nevoie de nimic ptr nastere ptr ca mi se va da totul iar cosmeticele si pijamalele mi le poate aduce sotul a doua zi.Ptr bebe clinica furnizeaza tot iar eu voi lua doar tinuta de iesire si vreo doua costumase ptr poze.

Dana mami de Vanessa(08.03.2006)si Albert (20.12.2007)si 34+ http://bd.lilypie.com/3hFFp2.png
poze albert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lysbeth spune:

Pe la 28 de saptamani al meu avea capul mai mare decat corpul cu aproape 8 zile. Acu se pare ca e normal.
Eu zic sa nu va panicati.
Oricum din cate am vazut nici medicul nu mai insista asa de mult la ultimele ecografii. le considera doar ecografii "de crestere" si se asigura ca a luat in greutate si s-a lungit. In rest nu prea mai conteaza.
Bineinteles se mai uita la pozitie si la eventualele circulare da cam atat

33+ Damian Codrut Andrei
AMR 7 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui danonique

O intrebare ptr fetele care stau in pat:voi cum va mai ocupati timpul ca eu m-am saturat de citit si de filme?

poze albert

Din pacate nu iti pot da nici o idee, pt ca si eu tot cu asta imi ocup timpul, net, citit si filme. O sugestie ar fi lucrul de mina - daca iti place si te pricepi - eu nu.

Mergi la inceput