Ce salata gatim?
SALATA DE CARTOFI
5 cartofi fierti
4 oua fierte tari
1-2 cepe
sare, ulei, otet
se taie cubulete cartofii si ouale, se adauga ceapa tocata marunt si dupa gust sarea, uleiul si otetul. Se amesteca ingredientele si salata este gata!
pofta mare sa aveti!
este un deliciu
Raspunsuri
danat spune:
Salata de andive
(pt 2 portii generoase :-) )
2 andive mari
1 1/2 lingura smintina
1 lingurita ulei masline
1 lingurita zeama lamaie
putin mustar
Se taie rondele andivele, se amesteca cu toate zemurile si se lasa 10 minute sa prinda gustul "sosului".
Nu e o filozofie de salata, insa iese deosebita daca se adauga somon fume taiat fasii de 1 cm si putine nuci.
Sau cu brinza (nesarata) si ou fiert.
Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Hobby
Octavia75 spune:
- 3 cartofi mari fierti
- 3 morcovi fierti
- 3 oua fierte tari
- 300 g. sunca presata taiata cubulete
- 300 g. branza feta
- 250 g. smantana
- 300 g. maioneza.
Cantitatile de mai sus se impart in 3 si intr-un vas de jena sau un castron mai adanc se aseaza: 1 cartof ras, 1 morcov ras, 1 ou ras, 100 gr. branza rasa, 100 g. sunca si 1/3 din maioneza amestecata cu smantana. Se repeta pana la epuizarea ingredientelor. Ultimul strat sa fie de branza sau cascaval ras.
Pofta buna!
Octavia75 mami de Vesna, minune mica (16.10.2008)
Craciunitza lu mama
bebeluc spune:
Salata de macrou afumat cu legume. Un deliciu!
www.reteteonline.ro/2009/01/salata-de-macrou-afumat-cu-legume.html" target="_blank">http://www.reteteonline.ro/2009/01/salata-de-macrou-afumat-cu-legume.html
Ingrediente:
- 3 morcovi
- 3 cartofi
- 4 fire ceapa verde
- 1 batog macrou afumat
- 1 ou
- 100ml ulei
- 1 lingurita zeama de lamaie
- sare
Mod de preparare:
Cartofii si morcovii fierti se taie cuburi mai mari, macroul se curata de piele si oase, ceapa verde se taie inele.Din oua, mustar,ulei si zeama de lamaie se face maioneza. Maioneza se amesteca cu macroul si legumele.
roxanaz spune:
mut mesajele la subiectul indicat de Lilia si am sa va rog sa continuati acolo, subiectul este foarte interesant.
multumesc pentru intelegere,
Roxana