Vreau sa fiu mai bun

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns StMihaela spune:

Cred ca sa fi cu adevarat bun este cel mai greu lucru.
Incerc zi de zi sa fiu buna, azi mai buna decat ieri, seara la culcare imi propun ca maine voi fi mai buna ca azi.
Nu totdeauna iese. Si uneori daca esti bun esti luat de prost.
Si atunci incerc sa fiu buna doar cu persoanele care merita. Ma gandesc apoi ca gresesc ... sunt om nu?
E greu subiectul

Ma rog ca Dumnezeu sa imi calauzeasca pasii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabirus spune:

Am fost plecata cateva zile, dar m-am intors.

Eu cred ca e o greseala sa personalizam raul pe care il vedem in jurul nostru, nu e ok sa-l lasam sa ne afecteze. Daca ar fi doar o parere despre ce vedem, nu ne-ar face sa suferim, sa ne infuriem, nu ne-ar umple de atata ura. Cand vad femei de genul ala eu mai degraba ma intristez; sunt oameni esuati, care deep-down nu cred ca sunt fericiti deloc. Si probabil ca sunt si ca si constiinta departe de a se putea schimba cu adevarat.

Dar sunt lucruri care ma infurie si pe mine. Ma infurie aroganta si rautatea. Si o vad prea des in fiecare zi. Dar vad si oameni frumosi, vad si lucruri bune. Si ma gandesc ca sunt penibila sa ma plang de lumea nasoala din jurul meu, atata timp cat eu nu fac absolut nimic pentru a facea lumea mai buna.

Dorsilia, nu cred ca e ok sa te simti extraterestra. Nu suntem superioare doar pentru ca gandim altfel, avem alte prioritati. Doar simplul fapt ca nu faci lucruri rele nu te face automat sa fii bun. Doar pentru ca nu am ales calea unor femei usoare nu ne face persoane iesite din comun. Si cred, chiar cred, ca nu suntem niste raritati si exceptii. Dar putem fi niste persoane deosebite daca ne crestem copiii sa fie buni, daca ii ajutam pe cei din jurul nostru sa fie buni (intr-un sens larg: sa fie impacati, fericiti, sa se inteleaga mai bine, sa respecte oamenii mai mult). Atunci cred ca putem fi impacate ca am avut un rost, ca nu am fost un graunte de nisip in universul asta care s-a scurs degeaba.

Hoinari suntem in viata asta, iar drumul spre casa cu greu il regasim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Cred ca afi mai bun e ceva foarte, foarte relativ. Deja "mai bun" e un grad de comparatie!

Bun in ce sens? Mai bun crestin? Mai proactiv fatza de semeni? Mai ingaduitor cu cei din jur? Sau dimpotriva, mai ferm?

Depinde prea mult de referential. Pentru mine, nu inseamna absolut nimic sa postesc, sa nu trebaluiesc duminica, sa-mi scuip in san, sa bat in lemn (au insemnat odata demult, nu insa si acum).

Nu ma simt cu nimic mai buna daca tin nu stiu ce obiceirui religioase, sau imi fac cruci maaari in public... Cand are cineva apropiat nevoie de ajutorul meu si eu i-l pot oferi, o fac si ma bucur ca am putut ajuta. E un soi de a fi "mai bun". Foarte la indemana tuturor. Foarte multi oameni practica asta.
Sau daca pot dona cuiva care are nevoie, o fac cu placere.

Apropode relativitatea ideei de mai bun... nu sunt oare atatea femei care spun "da, am un barbat bun, ca nu se imbata si nu ma bate ". Asadar, uneori "mai bun" inseamna "nu asa de rau cum ar putea fi"...

romanii sunt obisnuiti cu expresia "e bine, se putea si mai rau" din toata istoria lor. Dupa revolutie, cu ocazia qlegerilor libere, am votat de-atatea ori "raul cel mai mic" pe post de "mai bun", .... nu-i asa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabi3604

Apropode relativitatea ideei de mai bun... nu sunt oare atatea femei care spun "da, am un barbat bun, ca nu se imbata si nu ma bate ". Asadar, uneori "mai bun" inseamna "nu asa de rau cum ar putea fi"...

romanii sunt obisnuiti cu expresia "e bine, se putea si mai rau" din toata istoria lor. Dupa revolutie, cu ocazia qlegerilor libere, am votat de-atatea ori "raul cel mai mic" pe post de "mai bun", .... nu-i asa?

Mey, da prea la fix le spui mataluta...
hai ca eu zic asa, am barbat bun ca nu bea, nu ma bate,si Slava Domnului ptr inca multe altele.

A fi mai bun zic, eu, mai ales in haosul ce ne inconjoara, inseamna ...un pic de smerenie la urma urmei, si asta lasand la o parte invataturile bisericesti cu care nu cochetezi.
Inseama... de ce nu sacrificu ptr strainul de langa tine(nu-mi iau o pudra Chanel, ci donez aia 50$ unui copil ce are cu adevarat nevoie de ei, un ex. desi nu e asta cel mai relevant referitor la ideea de sacrificu, dar primul ce mi-a venit in minte)

A fi mai bun tine de ce nu de...evolutia fiecaruia, de invatamintele care se reflecta, (sau asa ar trebui) ulterior in actiunile noastre care ...ii vor afecta pe strainii de langa noi...si tot asa...

asta din punctul meu de vedere...

simt eu ca...uitand raul pe care altii mi l-au facut(de ex), oferindu-le un zambet sincer in locul unei priviri taioase si incarcate...NEGATIV(energia bat-o vina), iertandu-i....uite asa devin un om mai bun...da' mai am pana acolo, din pacate.

Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa.s spune:

Eu sunt un om rau.Invidios.Mincinos.Egoist.Neiertator.Mandru.Isteric.Daca se indura Dumnezeu de mine poate voi deveni un om ceva mai bun si ceva mai smerit...Dar gasesc subiectul util si incitant.Are un vot de la mine

Blogul meu - artizanat din dragoste pentru copii

Povesti de seara - Amin si ceilalti licurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui nikole

Citat:
citat din mesajul lui gabi3604

Mey, da prea la fix le spui mataluta...
hai ca eu zic asa, am barbat bun ca nu bea, nu ma bate,si Slava Domnului ptr inca multe altele.

A fi mai bun zic, eu, mai ales in haosul ce ne inconjoara, inseamna ...un pic de smerenie la urma urmei, si asta lasand la o parte invataturile bisericesti cu care nu cochetezi.
Inseama... de ce nu sacrificu ptr strainul de langa tine(nu-mi iau o pudra Chanel, ci donez aia 50$ unui copil ce are cu adevarat nevoie de ei, un ex. desi nu e asta cel mai relevant referitor la ideea de sacrificu, dar primul ce mi-a venit in minte)

A fi mai bun tine de ce nu de...evolutia fiecaruia, de invatamintele care se reflecta, (sau asa ar trebui) ulterior in actiunile noastre care ...ii vor afecta pe strainii de langa noi...si tot asa...

asta din punctul meu de vedere...

simt eu ca...uitand raul pe care altii mi l-au facut(de ex), oferindu-le un zambet sincer in locul unei priviri taioase si incarcate...NEGATIV(energia bat-o vina), iertandu-i....uite asa devin un om mai bun...da' mai am pana acolo, din pacate.

Mda... e o varianta buna, asta a ta.

De o vreme încoace sunt mai curând smerita, altfel decât în sensul acela religios. Stiu ca sunt fix un fir de nisip în Univers, nimeni nu-mi protejeaza si nu-mighideaza destinul, pot sa dispar mâine sau pot trai înca mult si bine, sau mult si rau... toate combinatiile sunt posibile.
Si sunt miliarde deoameni mai destepti si mai buni ca mine, miliarde mai rai, alte sute de milioane sunt ca mine... plasarea mea în clasamentul asta international nu înseamna nimic. Intr-o poza ipotetica, ce ar cuprinde toata omenirea, n-ar fi cu putinta sa ma zareasca cineva...
Vreau sa fiu mai bun cu cei din jur pur si simplu pt.ca ma simt mai bine asa. Mai bine decât daca sunt nervoasa si egoista. dar asta nu e un motiv de fala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happymum spune:

ma iertati ca sunt offtopic.

Cate putin pentru Casa Domnului: sa ajutam biserica Sf. Atanasie Patelarie

Cate putin pentru Casa Domnului: sa ajutam biserica Sf. Atanasie Patelarie
VA ROG FRUMOS SA IMI VOTATI FINUTA LA CONCURS. MULTUMIM DIN INIMA! http://concurs.pampers.ro/profile/28618
_
Asteptand o minune... stau cuminte... cu sufletul la al meu viitor
Alex, hai la mama!
Cand sa vie... ? Repede sa vie...
Infertilitatea. O boala tratata ca atare in Uniunea Europeana. Nu si in Romania!
Au nevoie de ajutor ACUM

www.feminitate.org/" target="_blank">A fi femeie

Amintirea cea mai draga mie
Poze noi cu maruta mea

Mergi la inceput

Gabi, nu cred ca e motiv de fala, dar cred ca orice bine, sub orice forma si cantitate "makes a difference" ca acel efect al bataii de aripa al unui fluture. Faci un bine aici si acum si deja schimbi ceva energetic in Univers. Si nu sunt doar vorbe, eu cred ferm in asta pentru ca vad principiile astea energetice in actiune in fiecare zi.

Referitor la acel barbat care e bun pentru ca nu e rau destul Eu nu as putea sa fac o asemenea afirmatie generala despre un barbat: e un individ complex, cu o istorie, cu o personalitate, cu parti bune si rele si cu care sunt mai mult sau mai putin compatibila ca fiinta, ca temperament, ca targeturi si valori in viata. Nu mi se pare fair-play si nu mi-ar place ca barbatul meu sa ma simplifice pe mine la atat, nu?

Ca feedback pentru toata lumea: nu as vrea sa vad pe acest topic luata religiozitatea in deradere. Nu e unica forma de a face Bine, nimeni nu a afirmat asta, dar este una din ele si tocmai de aceea este valoroasa. Sa nu trivializam obiceiurile religioase, chiar daca parerea noastra personala despre el poate e negativa. Restul discutiei mi se pare minunat, dar partea asta (de critica a unor obiceiuri crestine sau superstitii) e neconstructiva, nu ofera nimic pozitiv nimanui de aici.

Imi place mult cum se dezvolta discutia. Pana acum a fost constructiv, mie mi-a facut bine

Mergi la inceput

Narcisa, am rasfoit putin blogul tau, este minunat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa.s spune:

Gabi, multumesc mult ca ai trecut pe acolo...Cum zicea si Miha, imi propun in fiecare zi sa fiu mai bun decat ziua ce a trecut.Si imi propun sa si iubesc mai mult pentru ca a iubi e mai mult decat un sentiment, e o decizie

Blogul meu - artizanat din dragoste pentru copii

Povesti de seara - Amin si ceilalti licurici

Mergi la inceput