sa fortez bebelusul sa manance sau nu???

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Buna, Energy.

Iata ce scrie in cartea Mama si copilul, despre care stiu ca este invechita, dar am invatat din aceasta, notiunile de baza pt a-mi creste copilul, zic eu, bine.
La fel ca si tine, nu m-a ajutat nimeni si mi-a fost f f f greu, dar citind din carte, m-am linistit si mi-am ingrijit fetita, pe etape de varsta, exact cum scrie acolo.

" Unii sugari mai primesc 6 mese pe zi, totusi daca el trebuie trezit pt a i se da ultima masa, mama poate f bine sa-l treaca la 5 mese in 24 de ore, marind intervalele dintre mese la 3,5 / 4 ore si dand mese mai consistente.

Unii sugari se multumesc si cresc cu 650-700 ml lapte in 24 ore ( 110-120 ml la fiecare masa ), iar altii tipa si dupa ce primesc 1000 ml in 24 ore.
Medicul va adapta ratiile individualizate la fiecare sugar in parte.
Daca s-a introdus sucul de fructe si sugarul il tolereaza bine, se va creste ratia la 60-80 ml pe zi.
Daca la cantarirea de la sfarsitul saptamanii cresterea este sub 150 de grame, iar sugarul continua sa planga dupa unele mese si cere sa manance mai des, se cere sfatul medicului.
Introducerea sucului de fructe nu inlocuieste laptele. Dupa suc se da lapte.
Humana1 se va inlocui cu Humana2.
Similacul se va prepara cu 1 masura la 50 ml apa, in loc de o masura la 60 ml apa.

Cresterea in greutate este de 25, 30 gr pe zi, respectiv 750-900 g pe luna. "

Sper ca toate aceste informatii sa-ti fie de ajutor.
Parerea mea este sa-ti cumperi o carte in care mama este invatata pas cu pas cum trebuie sa-si ingrijeasca noul-nascut.

Pe mine m-a ajutat enorm.

Curaj ! Pt nimeni nu este usor sa-si cresca pruncul.
Puterea o gasim in noi dupa ce ne informam corect.

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irina20 spune:

Energy intradevar ai o situatie grea.Prin schimbatul biberoanelor si a laptelui am trecut si eu.

Eu am alaptat pana la varsta de 8 luni cand intrun final am pierdut si eu lapte,doar din cauza ca refuza sanul,mam stors intro parere dar nu era ca atunci cand manca el.
Pe la varsta de 3 luni am observat ca incepe sa ia foarte putin in greutate(la saptamana lua deobicei peste 300 de gr. iar deodata a trecut la 100 de gr,si incet incet scadea),concluzia a fost ca laptele nar mai fi la fel de consistent,si la sfatul medicului am cumparat lapte sal trec si pe formula,asta fiind completare si supriza nici nu vroia sa vada biberonul,am schimbat si laptele,am schimbat si biberoane o groaza,gasisem si un tip de biberon care cica tetina ar imita sanul mamei si tot nimic,mai mult de 40-50 ml,la fel ca tine dat fortat nu reuseam sal fac sa manance,am incercat si cu lingurita,am incercat tot, intrun cuvant.Am tras si eu multe.Tot asa cu carti, cu citit peste tot,dar am lasato balta si miam ascultat instinctul meu de mama.

Asa ca dupa eforturi multe si epuizatoare lam trecut la diversificare,cu toate ca am fost foarte judecata din cauza asta.Dar nu ma interesat.
Am inceput cu cantitati mici,dar nu se satura si cand vedea ca plec cu lingurita incepea sa planga,si am inceput sai dau cat vroia el sa manance,si dupa vroia si san si nam mai avut treaba cu el,incepuse sa ia din nou in greutate normal.

Acum la tine nu stiu daca ar fi indicat sa procedezi cum am facut eu.
La tine e poibil sa fie si o problema ca nui botezat si poate el se cere.Sau cum am citit la una din mamici ca tia spus ceva de aciditate gastrica.Acuma sigur nu pot sati spun,ca in fond fiecare copil e unic.
Sper sa reusesti sati rezolvi problema.

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=724e548b768b30618f9a7a&source=category&category_id=12" target="_blank">album 1;www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=7458c364f09f6e60b2d077&source=category&category_id=all" target="_blank">album 2; www.onetruemedia.com/shared?p=7e53fc2f14b83fa6df78e2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Faby la 8 luni;

www.onetruemedia.com/shared?p=7c6534b75f4fce2bec111f&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj nou; www.onetruemedia.com/shared?p=7e3f9de70122621331eba0&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Fabi in girelo; www.onetruemedia.com/shared?p=801ef5ea45694371e9ba2d&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">mersul fara girelo

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Revin pt a-ti spune ca ma bucur mult ca i-au iesit toate analizele bine copilasului tau.

Pe langa faptul ca invatam din carte cum sa-mi cresc copilul, la fiecare control medical ma duceam cu o lista, uneori scrisa pe o intrega foaie tip A4, in care aveam intrebari pt doctora copilului despre cum ar trebui sa-mi ingrijesc fetita.

In carte mai scrie, ca la o varsta atat de mica se vor evita locurile aglomerate, vizitele prelungite si unde sunt multe persoane.

Tot din carte am aflat ca, pt a-i calma durerile de burtica, o pot pune pe burtica, dar cu capul intr-o parte, avand grija ca la fiecare 10-15 minute s-o asez pe cealalta parte pt a nu-i amorti manuta.
Eu si cand ieseam cu ea la plimbare o asezam pe burtica.
Si se simtea bine, nu am avut nici-o problema ca o culcam astfel.

Deoarece nu mai alaptezi, poti lua de la farmacie un calmant usor pe baza de plante pt a nu creea dependenta.
Citesti prospectul pt a vedea cum se ia.

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danadc spune:

Energy 79, nu am citit decat pimul tau post...si deja ma grabesc sa iti raspund. Nu stiu ce ti-au zis si celelalte fete dar eu am cateva observatii>

1. fetita a luat in greutate
2. spui ca mananca uneori 600 ml, dar 680 ar fi normal

Eu iti voi raspunde prin exemplul Amirei: are un an si 8.600kg (nu 10 media).

Nu se omoara cu mancatul....adica din 3 mese pe zi de mancare alta decat lapte ea mananca in medie 300 de g, poate mai putin, din 500 cat e sa zicem media. Ce-i drept ca cele 2 mese de lapte sunt 3 si totalizeaza necesarul de 500 ml/zi.

Eu zic sa stai pe capul ei cu papa, dar sa nu o fortezi...important este sa ia in greutate, sa nu scada la varsta ei. Are 4 luni inteleg...probabil va trebui sa incepi cu diversificarea poate vrea alte gusturi....

Eu nu ma iau dupa cifre, standarde...cantaream si eu odata mancarea dar am renuntat...

Curaj....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns energy79 spune:

Fetelor,nu stiti cat de mult ma ajutati!!
VA MULTUMESC DIN SUFLET,MI-ATI DESCHIS OCHII!!Doamne,cum de nu m-amm gandit mai demult sa va cer ajutorul,desi am cautat pe forum subiecte asemanatoare,mereu cand am o nelamurire intru si citesc..uite ca nu m-am gandit sa postez,asta poate din cauza ca nu sunt f vorbareata...
sa va spun cum stam,apoi va raspund.
prima zi 240 ml,a doua zi 350,azi pana la ora asta manca 240ml,recunosc ca ultima masa fu in somn(am incercat la 15 si nu vroia,ii era somn,a adormit si i-am dat la 16),dar cred ca nu e atat de rau....o fac pana intra in normal.
dupa ce papa,emai linistita,a inceput iar sa doarma.papa cam 40-50-70 la o masa,sunt si mese la care nu vrea deloc(de ex a mancat aseara la 23,toata noaptea nu a vrut nimic,nu s-a trezit,am incercat sa ii dau in somn la 2,la 3 si la 4,a simtit biberonul si intorcea capul,incepuse sa mataie,normal ca nu am insistat.la 6 iar nu a vrut,la 8.30 s-a trezit singura si a papat 50,dupa care a adormit la loc pana la 11.30)e prima noapte cand doarme asa mult.
deci,zic eu ca suntem pe drumul cel bun.
urmeaza sa intreb medicul de schimbatul laptelui(unull normal cu care sa ramanem definitiv),asta e de-a dreptul oribil,si de inceperea diversificarii desi e devreme.aici,nu se incepe diversificarea sub nici o forma pana la 6 luni.se tem f tare de alergii.
revin,s-a trezit micuta

http://i19.tinypic.com/87kqdcg.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

buna.

fata mea a avut probleme cu greutatea in jurul varstei de 6 saptamani. ea are niste gauri neinchise la inima si oboseste repede cand mananca insa in jur de 6 saptamani a prins si o gripa si a cazut sub curbe (nu era oricum prea sus, era pe P10). eu o alaptez insa am momente din zi in care nu am mult lapte si mai dau si formula. ce am facut - am pus-o la san cat de des a cerut si daca am vazut ca nu se satura i-am dat completare punand un biberon pe masa si dandu-i cu taraita cat a vrut ea sa ia (nu prea ia biberon). la 1h-1.5h schimbam laptele din biberon si tot asa. am constatat ca prefera laptele mai cald, deci am incalzit sticla mai mult, sau l-am reincalzit.
alta problema a fost ca dormea foarte mult in timpul zilei (de fapt si noaptea la fel) si atunci am trezit-o eu daca au trecut 3 ore de la ultimul alaptat.

nu stiu ce inseamna sa il fortezi, pur si simplu scuipa daca nu vrea. eu am tot incercat sa ii dau orice - san, biberon cand a vrut sa ia. cand ii dau biberon ma joc cu tetina in gura ei pana prinde.

asa, usor usor, si-a revenit cu greutatea, cred ca e pe P25 acuma - ne ducem saptamanal la pediatrie pentru control.

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns energy79 spune:

fetelor,am revenit.puiuta mea a adormit imediat la aloc dar a atrebuit sa pregatesc mancare.
deci...suntem pe drumul cel bun.
ma gandesc f serios sa incerc sa readuc laptele.nu stiu daca e prea tarziu,dar cred ca voi reusi.sa o pun mereu la san,sa scot si cu pompa,sa beau muuulte lichide..cred ca ajunge.imi pare nespus de rau ca nu am insistat atunci cand l-am pierdut...nici nu m-am gandit sa insist,nu mi-a zis nimeni,eram si cam nasol cu nervii,un fel de depresis posta natala,mi-am revenit camm in 2-3 saptamani insa.
Lisa,iti multumesc pt pasajul dinn carte,o am si eu si crede-ma,am citit-o din scoarta in scoarta ca si cealalta carte de v-am zis de ea care are 1000 pagini,deci teoretic cam stiu.ideea e ca m-a stresat f mult medicul asta,pe care nu il intereseaza ce si cum,important e ca fetita sa ia in greutate cat vrea el,sa pape pe zi minim 150ml pt fiecare kilogram.nici nu imi vine sa cred ca dintre atatia medici cati am schimbat,nici unul nu m-a intrebat de partea psihologica,cum sunt eu..etc..nici unul nu s-a gandit ca poate asta are fetita..cum naiba sa ma sfatuiasca sa o fortez???
si repet,Alra,este posibil sa il fortezi pe bebe.eu am facut-o si imi pare nespus de rau.ea plangea,urla,dadea din picioare si scuipa laptele,si eu ii tineam biberonul in gura.din ce curgea in gurita ei,pana la urma inghitea ceva..doamne,ce groaznic...

Daria,avem multe parcuri in zona,din punctul asta sunt o privilegiata.ieri am iesit 10 min,azi am stat 25 min.vad ca e mai bine,nu mai e atat de agitata dupa iesiri.am zis sa o iau incet,nu sa o tin de la inceput cateva ore.azi cum am iesit,a a dormit,insa doar pt 10 min.tot e bine.am incercat sa o hranesc afara.pe cutia de lapte zice ca nu se reincalzeste si nici nu se tine mai mult de o ora,asa ca am luat tot ce aveam nevoie cu mine si l-am preparat proaspat in parc.nu a vrut.dar o sa mai incerc,atunci era mult mai agitata.vreau sa programez plimbarile in asa fel incat ora de masa sa fie afara.
deja vad ca la 3 ore nu prea mai vrea,incerc sa o las 4 ore.5 mi se pare cam mult la 3 luni..
daca dc,fetita mea lua in greutate pt ca o fortam.de-aia se strangeau 600 ml pe zi.acum singura papa in jur de 300.eu zic ca tot e bine avand in vedere ca doar de 2-3 zile nu o mai fortez.are 3 luni acum,o sa intreb de diversificare,desi asa cum mai mai spus,aici nu se incepe inainte de 6 luni,se tem f tare de alergii.e lege,dupa 6 luni.
bird70,f buna ideea ta cu sonda.nu m-am gandit la asta.insa sper sa nu fie cazul daca totusi papa cate ceva.adica minimul il papa.sper sa isi revina,daca nu,ne gandim serios si la sonda.iti multumesc.
imi doresc mult sa o alaptez din nou.

http://i19.tinypic.com/87kqdcg.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralluca spune:

Energy, asta voiam sa te intreb si eu: daca te-ai gandit la reluarea alaptarii. Sunt sigura ca vei reusi, sunt multe mamici aici pe forum care au facut-o. Altfel exista sonda de la Medela, poate o ajuta pe fetita ta si numai sa stea la san chiar de papa lapte praf.
Fortatul clar bu-i o solutie, agraveaza problema. Am un coleg al carui copil a fost anorexic in jurul a 3 luni.

Numai bine si multa sanatate iti doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralluca spune:

Tot eu sunt, cu inca o idee, sper sa nu ti se para deplasat - eu am incercat la Radu si am simtit ca suntem mai linistiti amandoi.

S-a mai discutat aici pe forum: sa-i spui si sa-i tot spui povestea nasterii, sentimentele tale fata de ea cand s-a nascut, sa-i vorbesti despre posibilele neplaceri pe care le-a simtit la nastere si imediat dupa, despre cum trebuie sa se fi simtit ea atunci. Apoi sa treci la neplacerile fata de mancare si sa ii promiti ca n-o vei mai forta dar sa-i spui ca o iubesti si ii vrei binele si are nevoie sa manance ca sa fie sanatoasa...

Lucruri din astea de suflet. Sunt sigura ca vorbesti cu ea, nu stiu daca ai experimentat ideea cu povestea nasterii spusa si ras-spusa.

Mie mi s-a tot spus ca bebelusii si copii mici nu inteleg nimic si ca noi stim mai bine ce le trebuie. Toate experientele mele cu Radu au demonstrat contrariul.

Inca o data, iti doresc numai bine si mult succes!
Raluca

Mergi la inceput