sa fortez bebelusul sa manance sau nu???

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns energy79 spune:

buna!

revin cu noutati,ma simt datoare fata de fetele care m-au ajutat nespus.
au iesit si ultimele analize pt alergii,cele trimise in Germania,sunt toate negative,asa ca am hotarat sa schimb laptele.fetita mea bea de cam o luna jumate un lapte special,oribil la gust si miros.medicul nu a fost de acord,argumentul lui fiind "poate da copilul inapoi,sa nu riscam!!!"
la insistentele mele,cand ii spuneam ca papa in jur de 400ml mi-a raspuns:"si ce sa iti fac eu draga mea??"asta a pus capac si l-am schimbat.de fapt am hotarat sa nu mai mergem la el,inca nu am gasit altul.am cumparat un lapte normal.l-a acceptat inca de la primul biberon.am terminat cu scandalul cand simtea gustul laptelui,acum ii dau biberonul si incepe imediat sa traga din el.se vede clar ca ii place gustul.am observat in ultima vreme si o preferinta pt tetinele rotunde,asa ca acum ii dau numai cu astea si macar nu mai refuza categoric laptele.bea de fiecare data atat cat vrea.uneori si 120ml,alteori 80 sau chiar 40.si suntem in jur de 550-600ml pe zi.sunt multumita,mai ales ca au trecut doar 3 zile de cand bea noul lapte.poate i s-a mai micsorat si stomacelul,eu sper intr-o saptamana asa sa fie si mai bine.

am incercat si cu lingurita,este inca mica,nu stie sa inghita.

o zi buna!!

mami de Eva Anastasia (25 nov 2008)
http://i44.tinypic.com/11kuikk.jpg
http://i43.tinypic.com/1zl3s3o.jpg

http://i19.tinypic.com/87kqdcg.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Ma bucur mult pentru voi ca incepeti sa papati mai bine....ce sa zic, tineti-o tot asa...si o sa fie Ok....tetine rotunde, patrate, dreptunghiulare..nu mai conteaza, bine ca papa!!!!!
Pupici

Oana siCati mica (1 an si 6 luni)

NOI-CRACIUN SI REVELION, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI 2, CATI POZE NOI,

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rolord18 spune:

Am mai scris, dar se pare ca raspunsul meu a fost "aruncat" pe undeva si nu-l gasesc
Am avut si eu, cam prea multe probleme cu fetita mea (puiul mare)Multe analize, testari, si altele...dar nu de anvergura puiului lui ENERGY
La un moment dat, puiului meu mare i-a reiesit ca avea intoleranta la lactoza Am cautat un lapte adecvat, cu un gust ciudat
Un sfat primit prin spital: sa-l indulcesc cu glucoza
In Iasi-Romania, in spitalul de copii se foloseste lactoza si la puii mai mici de 3 luni, in special in cazurile de diaree acuta, cand puii nu pot papa nimic si alte afectiuni
De aceea, intreb: oare nu ar fi o solutie, ca lapticul folosit acum, sa fie indulcit cu glucoza si poate ar papa mai bine asa?
O alta problema care cred ca se pune: nu te mai lua dupa diversele pareri pe care le au cei din jurul tau Tu ai grija de puiul tau, cum SIMTI TU ca este mai bine Pe ceilalti, ignora-i
Ai dat dovada de multa energie, rabdare si dupa mine, ai "functionat" perfect ca mama, ai gasit solutia potrivita pentru ce era de facut (nu conteaza cum, ci doar ca ai gasit-o)
Noroc mult
Pupicei la fete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Energy,

Sunt fericita pt tine.
Bravo ca i-ai schimbat laptele.
Bietului bebelus nu-i placea gustul acelui lapte antialergic...

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns energy79 spune:

va multumesc tuturor

suntem mai bine,multumim lui Dzeu.am ajuns in jur de 650ml pe zi,ieri chiar am avut 710ml,ceea ce e fooooarte bine pt ea.
uneori mai are "crize" in care plange si nu vrea biberonul dar asta atunci cand este f obosita cand se suprapune ora de somn cu cea de masa.atunci o linistesc cu feonul,mananca si apoi adoarme.
insa e f obositor ca inca are 3 mese pe noapte(la 12,la 3 si la 6)si eu sunt cam zombie.nu ma plang,in nici un caz,sunt fericita ca papa.

sunt muuult mai relaxata,e f greu dar ma straduiesc mult mai ales cand mai are cate o masa de 40-50ml,incerc sa nu ma alarmez si sa tin cont de totalul zilei,ca doar nu e robotel sa pape la fel la fiecare masa.

am mai tras niste concluzii.le scriu,poate va exista alta mamica disperata ca mine si ii vor folosi.
-trebuie sa fie ffff linistita ca sa manance,altfel nu are rabdare si plange.cand se apropie ora de masa fac orice ca sa fie calma si relaxata.exclus jucarii,muzicute,relax.o agita si o obosesc,ii plac atat de mult ca daca o iau apoi din relax e in stare sa planga cu orele.
-daca are ceva interesant in jur de privit,gata,isi pierde radbarea si nu mai papa(vreo jucarie in campul vizul,televizorul(de care e indragostita deja),mediu nou-asta am obs acasa la socrii) sau daca apare sotul sau altcineva.gata,s-a dus masa.
-daca eu sunt stresata sau agitata nu neaparat din cauza ei..gata,masa e compromisa.chiar azi mi-a confirmat-o.am stat mult afara si m-am grabit sa ajungem acasa la ora de masa.imi era si mie ff foame,eram agitata ca mersesem repede si f obosta ca am avut un fel de noapte alba.si normal ca nu a vrut sa vada biberonul. a trebuit sa mananc intai eu,sa ma relaxez,a trecut cam o ora si apoi a vrut biberonul,l-a papat pe tot chiar!!

sper din tot sufletul ca sa fi terminat aici cu problemele.va multumesc inca o data din tot sufletul tuturor celor care m-ati ajutat si mi-ati deschis ochii sa imi "salvez" fetita.nu am cuvinte sa imi pot exprima recunostinta.eram intr-o situatie f disperata si cred ca daca nu erati voi azi as fi fost si mai rau.
va doresc tuturor sa creasca copii vostri mari si sanatosi si sa aveti parte de toate bucuriile din lume!!
rog moderatorii sa inchida subiectul.

mami de Eva Anastasia (25 nov 2008)
http://i44.tinypic.com/11kuikk.jpg
http://i43.tinypic.com/1zl3s3o.jpg

http://i19.tinypic.com/87kqdcg.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmmaria spune:

Draga mea,

Chiar am cautat subiectul azi, ca nu mai stiam de voi.
Ma bucur ca sunteti bine.
Si da, concluziile pe care le-ai tras si pe care le-ai scris aici sunt exacte, asa era si la noi dar uite ca nu mi-a dat prin cap sa le scriu...
Sa cresteti mari si frumoase...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g_cris77 spune:

ce lapte i-ai dat pana acum? la firma ma refer?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Buna!
Ma bucura mult vestile tale, energy!
Concluziile tale sunt perfect valabile si in cazul fetitei mele. Bravo pentru tine si pentru puterea ta! Si asculta-ti in continuare instinctul de mama! Nu vei da gres niciodata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns heer spune:

Energy79,azi am vazut subiectul si am citit mai tot!ma vedeam pe mine cu copilul meu!
Ma bucur ca ati depasit faza!Esti o mamica minunata si fff diplomata!Eu nu as avea rabdare cu persoane care se gasesc in vorba fara sa vrea sa inteleaga care e situatia!
va pupic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dennissa spune:

energy, am citit toate paginile acestui subiect si parca este vorba de copilul meu la 3-4 luni
Asa era si el, plangeam amandoi cand venea ra mesei. Pana atunci, toate bune si frumoase...masa= crima pt puiul meu
Am umblat pe la spitale cu el, i-am facut toate analizele si copilul era sanatos..cica ar fii avut intoleranta la proteinele din lapte de vaca, dar..s-a dovedit a fii "falsa"
Noi bem Humana de la 2 luni jumate si fitze...cate vrei
Dar ...au trecut in cele din urma cu maaaaaaaare greu pt mine si si pt el. La noi problema ea legata si de cresterea dintilor- care au inceput la 3 luni jumate (atunci s-a vazut intele, dar chinul a fost inainte cu vreo doua saptamani cand il chinuia gingia). Nici prin cap nu mi-ar fii trecut asa ceva- mi se parea prea repede dinti la 3 luni jumate. Dar asa a fost. Dupa eruptie a inceput sa bea din noua laptele. El manca la 4 luni 130-150 ml la 3 ore i incet incet a trecut la 170 ml la 4 ore- asta pt ca asa a vrut el- nu vroia nicicum mai repede. Intre mese- ceai la discretie OBLIGATORIU dp meu de vedere.Copilul trebuie hidratat in primul rand. Si daca nu bea o zi intreaga lapte deloc- da-i ceai, important e sa fie hidratat. Stiu ca pare anormal asa ceva, dar crede-ma ca asa este. Si fiul meu bea cate 5 ore numai ceai si este OK acum. Incet incet, FARA SA IL FORTEZ inceput sa-si dea drumul
Chinurile mele de a-l forta au fost in zadar- mai mare rau ii faceam si nici de ciuda nu mai vroia sa manance, mai bine dormea sa scape de mine. NU O MAI FORTA, te rog eu, nu faci decat sa o chinui pe ea si pe tine si mai mult. E greu, dar o sa reusesti. Multumeste-i Lui Dumnezeu ca e sanatoasa.
Dupa ce am inceput diversificarea, alt chin, alte probleme, dar acum, la 9 luni mancam 4 mese pe zi (doua de lapte a cate 200- 250ml) si restul papa solida tot asa 200 ml la o masa. Ceai si 600 ml pe zi. Sunt multumita, desi se poate si mai bine.
In luna a patra copilul meu nu a crescut decat 200 gr dar in a cincea a pus 800 gr. Deci. te rog sa te calmezi ca TOTUL VA FI BINE.
Iti trebuie ffffffff multa rabdare- de care eu uneori duceam lipsa, eram la pamanat si plangeam din orice, toate ma enervau si copilul ma simtea
Si faci fff bine ca nu o lasi pe fetita ta cu "chestii" cand mananca, adica fara tv, jucarii, rude si alte cele. Si Denis al meu mananca in liniste numai cu mami si mancarica noastra
Succes si pupici multi la printesica ta mafturoasa. O sa vezi tu peste cativa ani ce bine va arata ea- silueta si frumoasa ca tine
va pup

Mergi la inceput