Pepenasi de iulie - august 2008 (90)
Raspunsuri - Pagina 2
AnnaBaby spune:
Eu am link cu pozele la semnatura, numai ca trebuie sa va uitati pe urmatoarea pagina, s-a modificat de cand am pus eu linkul.
Multumesc fetelor care ne-au votat deja!
Anna de Ioana Maria 11.07.2008
Ioana povestea nasterii
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=3" target="_blank">poze in concurs ann1 si ann11
AnnaBaby spune:
Gata, am remediat, pozele sunt direct pe pagina de link, pe primul rand.
Anna de Ioana Maria 11.07.2008
Ioana povestea nasterii
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=4" target="_blank">poze in concurs ann1 si ann11
Anilansa spune:
ma duc sa mai votez... ca vad ca sunt multi pepenasi....
ori nu am citit eu... ori nu mia raspuns nimeni... siropel pt durerea de dinti???????? ... panadolul e bun? in loc de nurofen?
Alina mamica lui Darius Gabriel (29/07/2008)
http://community.webshots.com/user/Anilansa
AnnaBaby spune:
Cate puncte avem la dispozitie pt voturi? Ca sa stiu cum le impart sa nu ramana vreun pepenas nevotat
Anna de Ioana Maria 11.07.2008
Ioana povestea nasterii
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=4" target="_blank">poze in concurs ann1 si ann11
ariadnabr spune:
Am pus link-uri la semnatura
Nesimtita-s doamne
Da-ti cu votu' poate ma scoateti din butoi
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Madalina mamica fericita de Sonia si bebe Julia
Un vot va rugam www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=0" target="_blank">Sonia si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=1" target="_blank">Julia
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=73416c45ab38350f329596" target="_blank">Slideshow Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733e6ffec10c82874e8219" target="_blank">Slideshow Julia
Anilansa spune:
gata... votat... mamici.. mi sa parut mie sau pepenasii vostrii ( ma refer cei din concurs) au cele mai multe puncte
Alina mamica lui Darius Gabriel (29/07/2008)
http://community.webshots.com/user/Anilansa
maria-86 spune:
Vreau sa si eu sa votez, da netu' asta ma omoara...da eroare..imi vine sa.
Mai incerc..
De la mine, superbe poze....
Promit ca-mi fac si eu timp sa le pun pe ale noastre..
Se pare, ca Adina nare nik, eu mam speriat.
Azi, stau, nu fac nik papa pt soata, ca a zis ca preg el masa cand vine.Abia ast
Maria, mamik de Adinutza mica
Ai 24 de retete in fiecare numar al revistei - cauta-ne la chiosc !
Pilaf cu legume
7-12 luni
Ingrediente:
1 cana de orez, 4 cani de apa plata, ˝ ceapa, 1 morcov, ulei de masline, sare.
Mod de preparare:
Ceapa se curata si se taie marunt, morcovii se curata de coaja si se taie cubulete, apoi se innabusa in apa cu ulei de masline. Se adauga orezul, apa, sarea si se da la cuptor. La sfârsit se orneaza cu frunze de patrunjel.
Timp de preparare: 10 minute
Timp de fierbere: 35 minute
Portii: 2 portii
Pandispan cu gem
1 - 2 ani
Ingrediente:
6 oua, 6 linguri de zahar (sau 4 linguri de zahar si 2 plicuri de zahar vanilat), 6 linguri de faina, putina sare, 1 cana de gem (de prune, caise, orice ai prin casa), câteva nuci pisate.
Mod de preparare:
Se amesteca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga faina si albusurile batute-spuma. Se unge o forma de tort cu unt si se toarna aluatul in ea. Se da la cuptor si se coace pâna aluatul devine auriu. Se scoate de la cuptor, se lasa sa se raceasca, apoi se taie blatul de la jumatatea lui orizontala, rezultând doua foi. Se unge o foaie cu gem si apoi se adauga si cealalta foaie. Se unge din nou cu gem pe deasupra si se presara câteva nuci pentru decorare si un plus de gust.
Timp de preparare: 10 minute
Timp de fierbere: 30 minute
Portii: destule
Paste cu brânza
2 - 3 ani
Ingrediente:
3 cani de paste, 1 cana de brânza rasa (telemea), 2 oua, 1 ceasca de cascaval ras, putin unt, apa plata, putin ulei de masline.
Mod de preparare:
Pastele se pun la fiert in apa plata clocotita cu putin ulei de masline. Dupa ce au fiert, se scurg de zeama si se amesteca cu brânza rasa si ouale. Se unge o tava de cuptor, se toarna pastele, se presara cascavalul pe deasupra si se lasa la foc potrivit pâna se rumenesc.
Timp de preparare: 10 minute
Timp de fierbere: 12 minute
Timp de coacere: 30 minute
Portii: o tava de paste delicioase care sa ajunga pentru toata lumea!
Salata de morcovi cu ridichi
3-4 ani
Ingrediente:
4 morcovi, o legatura de ridichi, otet de mere, ulei de masline, sare, putin mustar.
Mod de preparare:
Morcovii si ridichile se spala bine, morcovii se curata de coaja si se dau pe razatoare. Ridichile se dau si ele pe razatoare si se pun intr-un bol de salata. Se prepara sosul de salata astfel: intr-o cana se pun doua linguri de ulei de masline, o lingura de otet de mere, o lingurita de mustar si putina sare. Se amesteca bine, apoi se toarna peste legume. Rezultat: o salata delicioasa, o garnitura excelenta la ghiveciul de legume.
Timp de preparare: 10 minute
Portii: pentru toata familia.
Compot de iarna
4 - 6 ani
Ingrediente:
2 cartofi, 3 rosii fara coaja, 1 ardei gras, 2 morcovi, 1 ceapa, 3 buchetele de broccoli, zeama de la 2 lamâi, ulei de masline, putina sare.
Mod de preparare:
Ceapa se curata si se taie marunt, ardeiul, morcovii si cartofii se taie cubulete si se pun impreuna la fiert in apa plata cu putin ulei de masline. Dupa ce au fiert se adauga rosiile tocate. Dupa ce au fiert si rosiile se lasa sa clocoteasca putin, apoi se adauga broccoli (care fierbe foarte repede). La sfârsit se toarna zeama de lamâie si se amesteca bine.
Timp de preparare: 15 minute
Timp de fierbere: 25 minute
Portii: o oala de ciorba delicioasa si sanatoasa.
Curcan la cuptor
peste 6 ani
Ingrediente:
450 g piept de curcan, 2-3 mere, unt, cimbru, rozmarin, sare, folie de aluminiu.
Mod de preparare:
Pieptul de curcan dezosat se tine in apa cu sare câteva ore. Apoi se scurge de zeama, se unge cu unt, se condimenteaza, se pun felii de mar pe deasupra si se pune in folii de aluminiu. Se da la cuptor intr-o tava cu unt si putina apa plata. Când e aproape fiert, se scoate folia de aluminiu si se mai lasa putin la cuptor sa se rumeneasca. Se serveste cu piure de legume si salate asortate.
Timp de preparare: 5 minute
Timp de coacere: 1 h 30 minute
Portii: vreo 3 portii delicioase.
Compot de iarna
7-12 luni
Ingrediente:
3-4 piersici, 2 pere, 2 mere, apa plata, praf de scortisoara.
Mod de preparare:
Fructele se spala, se curata de coaja si se taie cubulete. Se pun la fiert in apa plata, se adauga putina scortisoara. Ii poti da bebelusului zeama de la compot in biberon, iar fructele le poti pasa si i le poti da sub forma de piure de fructe.
Timp de preparare: 5minute
Timp de fierbere: 20 minute
Portii: destule
Biscuiti-stelute
1-2 ani
Ingrediente:
650 g faina, 200 g unt taiat bucati, 175 g zahar, 3 galbenusuri, 1 ceasca de lapte, 1 lingura de suc de lamâie, 1 praf de sare, 1 lingurita praf de copt.
Mod de preparare:
Faina se amesteca cu galbenusurile, zaharul, laptele, untul si praful de copt stins cu zeama de lamâie. Aluatul se tine la rece circa o ora. Se scoate de la frigider si se intinde pe masa tapetata cu faina, pâna ce se obtine o foaie de circa un cm grosime. Cu o forma (de stea) se taie aluatul. Se unge o tava cu unt si se pun stelutele din aluat la copt. Se scot când capata o culoare aurie. Se pot decora cu zahar pudra pe deasupra.
Timp de preparare: 20 minute
Timp de fierbere: 35 minute
Portii: destule, cât sa ornezi bradul cu ele si sa-ti mai ramâna si pentru colindatori!
Supa de curcan
2-3 ani
Ingrediente:
3 cartofi, 2 morcovi, 1 pulpa superioara de curcan, 1/2 telina, 1 ceapa, o cana de paste fainoase, apa plata, 1 lingura de ulei de masline, 1 ceasca de smântâna.
Mod de preparare:
Curcanul se spala, se dezoseaza, se taie cubulete si se pune la fiert in apa plata. Cartofii, telina se curata de coaja si se taie cubulete, morcovii rondele, ceapa solzisori. Legumele se pun la fiert si ele, cu putina sare. La sfârsit se adauga si carnea si pastele si se mai dau intr-un clocot. Dupa ce ai stins focul, adauga uleiul de masline si, optional, smântâna. Poti decora cu frunze de patrunjel sau de leustean.
Timp de preparare: 10 minute
Timp de fierbere: 45 minute
Portii: o oala de ciorba gustoasa!
Cozonac cu stafide
3-4 ani
Ingrediente:
1 kg faina alba, 50 g drojdie, 6 oua, 4 linguri de ulei, 250 g zahar, 200 g unt, 500 ml lapte, 1 lingurita de sare, 1 lingurita de esenta de rom, 3 plicuri de zahar vanilat, 200 g stafide.
Mod de preparare:
Zaharul se amesteca cu galbenusurile, pâna se dizolva. Drojdia se inmoaie intr-o cana cu jumatate din lapte (incalzit), apoi se amesteca cu jumatate din cantitatea de faina intr-un vas mare. Se lasa la dospit circa 30 minute deasupra aragazului (la caldura). |n alt vas (uns in prealabil cu unt sau ulei) se pune restul de faina, la care se adauga doua albusuri batute spuma cu toate galbenusurile, aluatul dospit, romul si vanilia amestecate bine. Se framânta bine aluatul (roaga-ti sotul sa te ajute). Se adauga restul de ulei incetul cu incetul. Se lasa cozonacul la crescut doua-trei ore. Se ung formele de copt si se umplu pe jumatate cu aluat. Se adauga stafidele. Acestea se pot pune si când se framânta aluatul. Se pune cozonacul la cuptor, iar dupa circa 15 minute se scoate si se unge cu galbenusuri de ou amestecate cu zahar.
Timp de preparare: 2 ore
Timp de fierbere: 50 minute
Portii: suficiente pentru masa de Craciun!
Pui umplut
4-6 ani
Ingrediente:
1 pui potrivit, 2 cepe, miezul de la o felie de pâine, 1/2 ceasca de lapte, 2 oua, 200 g ciuperci, 200 g ficatei de pui, sare, cimbru.
Mod de preparare:
Cepele taiate marunt, cu ciupercutele taiate cubulete se inabusa intr-o tigaie de teflon cu putin ulei de masline si apa. Ficateii se fierb, apoi se toaca si se amesteca cu ceapa, ciupercile, miezul de pâine, ouale si laptele. Cu amestecul obtinut se umple puiul, care se unge cu ulei de masline si se pune la rumenit intr-o tava cu ulei si apa la cuptor.
Timp de preparare: 20 minute
Timp de fierbere: 30 minute
Portii: suficiente pentru toti invitatii la masa de Craciun!
Turta dulce
4-6 ani
Ingrediente:
3 pahare cu faina, 1 pahar cu miere, 3 oua, 1 plic de zahar vanilat,
3 linguri de ulei, praf de cuisoare, scortisoara, 1 lingura de unt.
Mod de preparare:
Mierea si zaharul se amesteca cu ouale, o lingura de ulei si se toarna treptat faina. Se adauga scortisoara, zaharul vanilat si praful de cuisoare. Se face un aluat moale care se intinde pe masa in prealabil tapetata cu faina si se taie forme (cu forme speciale – stelute, inimioare etc.). Turtitele se pun pe o tava unsa cu unt si se coc la cuptor, la foc potrivit.
Timp de preparare: 15 minute
Timp de fierbere: 25 minute
Portii: pentru cel mic si colindatori!
Piftie de curcan
peste 6 ani
Ingrediente:
1 ceapa, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 pulpa si 1 aripa de curcan, 1 plic de gelatina, 8 l de apa.
Mod de preparare:
Carnea de curcan se spala bine, legumele se curata si se pun impreuna la fiert in 8 l de apa, la foc incet. Se lasa sa fiarba pâna scade apa la jumatate. Se adauga gelatina dizolvata in apa calduta. Se strecoara zeama in care se pune sare si zeama de lamâie. Carnea se scoate de pe oase, se pune in vase de iena impreuna cu morcovii taiati rondele. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se pun la figider.
Timp de preparare: 15 minute
Timp de fierbere: 4 ore
Portii: pentru toata familia.
Oua umplute
peste 6 ani
Ingrediente:
6 oua, sare, putin piper, 2 linguri unt, 1 legatura de ceapa verde, câteva picaturi de zeama de lamâie, frunze de salata verde.
Mod de preparare:
Ouale se fierb tari. Se curata de coaja si se taie in doua. Se indeparteaza galbenusurile care se amesteca cu untul, sarea, piperul, zeama de lamâie si ceapa tocata marunt. Cu acest amestec se umplu jumatatile de oua. Se asaza pe un platou ornat cu frunze de salata verde.
Timp de preparare: 10 minute
Timp de fierbere: 10 minute
Portii: cel putin 6 portii !
Piure de broccoli cu spanac - Previne deficitul de fier si sporeste imunitatea
7-12 luni
Ingrediente:
1 cana de spanac fiert, Ľ broccoli, ulei de masline, apa plata.
Mod de preparare:
Spanacul de spala si se fierbe, broccoli la fel. Se paseaza impreuna si se adauga putin ulei de masline la sfârsit. Daca cel mic iubeste gustul acrisor, poti adauga in piure zeama de lamâie sau o lingura de iaurt. Piureul se potriveste de minune cu carnita pasata de vaca.
Timp de preparare: 20 minute
Timp de fierbere: 15 minute
Portii: 2
Strudel cu mere
1 - 2 ani
Ingrediente:
Pentru umplutura: 3 mere coapte, 2 linguri de zahar brun, 1 lingurita de scortisoara, sucul de la o jumatate de lamâie, 2 linguri de stafide. Pentru aluat ai nevoie de: 250 g faina, 3 linguri ulei de floarea soarelui, 1 ou, 150 ml apa
Mod de preparare:
Merele se curata de coaja, se taie cubulete mici si se amesteca cu zeama de lamâie, stafidele, zaharul si scortisoara. Se pun intr-o cratita si se calesc putin pe foc. Aluatul se face astfel: se amesteca faina cu oul si uleiul, apoi se adauga treptat apa calda. Se framânta cu mâna, pâna când aluatul nu se mai lipeste de mâna (eventual se mai adauga faina, daca aluatul este in conti-nuare lipicios). Se intinde o foaie, se adauga umplutura de mere la mijloc, apoi se impacheteaza foaia. Se da la cuptor la foc mediu pâna ce strudelul capata o culoare aurie.
Timp de preparare: 10 minute
Timp de fierbere: 25 minute
Portii: vreo 4
Rasol de vita cu legume
2-3 ani
Ingrediente:
200 g carne de vita fara grasime, 2 morcovi, 3 cartofi, 1 ardei rosu gras, 1 ceapa potrivita, ˝ telina, apa plata, sare, dupa gust.
Mod de preparare:
Carnea de vita se spala, apoi se fierbe cu putina sare circa o ora, luând spuma cu o spumiera. Dupa ce a fiert, se arunca apa si se pune din nou la fiert impreuna cu legumele, in prealabil spalate, curatate si taiate. Dupa ce au fiert, se scot din supa si se asaza pe o farfurie câte o bucatica de carne, câteva bucatele de morcovi, cartofi si telina. Ceapa si ardeiul se arunca.
Timp de preparare: 10 minute
Timp de fierbere: 2 ore
Portii: si pentru tati, daca pofteste...
Tort de biscuiti
3 - 4 ani
Ingrediente:
500 g biscuiti po****ri, 4 oua, 5 linguri de zahar, un pachet de unt, cacao, ˝ l lapte.
Mod de preparare:
Se face o crema din oua, zahar si cacao si se pune la foc, pe baie de aburi. Se lasa la racit si se amesteca cu pachetul de unt. Se asaza biscuitii intr-o tava. Se face un sirop din zahar cu lapte si cacao si se insiropeaza biscuitii. Peste biscuiti se intinde crema, apoi se asaza alt rând de biscuiti si se insiropeaza din nou. Se orneaza cu zahar pudra si cacao.
Timp de preparare: 30 minute
Timp de fierbere: 20 minute
Portii: pentru toata familia
Crema de casa
4 - 6 ani
Ingrediente:
1 l de lapte, 4 oua, 4 linguri de faina, 6 linguri de zahar, 1 pachet de zahar vanilat, 2 linguri de unt.
Mod de preparare:
Se amesteca ouale, zaharul, vanilia si faina si se toarna treptat laptele. Se pun la fiert, amestecând continuu. Când s-a ingrosat crema, se adauga untul pâna se topeste si se stinge focul. Se toarna in cupe si se lasa la racit. Când se servesc (reci) se rastoarna pe farfuriute. Se orneaza cu boabe din dulceata sau cu fructe proaspete.
Timp de preparare: 10 minute
Timp de fierbere: 25 minute
Portii: cinci-sase castronase cu crema delicioasa!
Frigarui de pui
peste 6 ani
Ingrediente:
2 piepti de pui dezosati, 1 ardei gras rosu si unul verde, 1 ceapa, 1 dovlecel mic, ulei de masline, cimbru, sare.
Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie cubulete, ardeii se taie si ei cubulete, dovlecelul rondele de 0,5 cm grosime, ceapa se taie in patru. Se aranjeaza frigaruile astfel: se pune o bucata de pui, apoi una de ardei gras, apoi o feliuta de ceapa, o rondea de dovlecel, alta bucatica de pui si tot asa. Se ung frigaruile cu putin ulei de masline, se sareaza si se presara cimbru pe deasupra. Se pot coace la gratar sau le poti coace la cuptor, intr-o tava unsa cu ulei având grija ca pe masura dupa ce se rumenesc pe o parte sa le intorci si pe cealalta parte. Se servesc cu garnitura de orez si salata.
Timp de preparare: 15 minute
Timp de fierbere: 10 minute
Portii: patru tepuse delicioase!
Prima supa de legume
7-12 luni
Ingrediente:
1,5 l apa plata, 2-3 morcovi, 1-2 cartofi potriviti, albitura (pastârnac, telina), 1/2 dovlecel, 1/2 de ardei gras, 1 ceapa, 1 lingurita de ulei de masline.
Mod de preparare:
Legumele se spala bine, se curata de coaja, se taie cubulete si se pun la fiert in apa plata. Dupa ce au fiert, se adauga o lingurita de ulei de masline, se scot legumele din supa. La inceput se paseaza si se adauga in supa doar morcovii si albitura. Dupa cinci-sapte zile de când a inceput sa primeasca supa, se pot pasa si adauga si cartofii, dovlecelul si ardeiul.
Timp de preparare: 10 minute
Timp de fierbere: 20 minute
Portii: si pentru tati, daca pofteste...
Orez cu lapte si dulceata
1-2 ani
Ingrediente:
1 cana de orez, 2 cani de apa plata, 2 cani de lapte, 4 linguri de zahar, 2 linguri de dulceata sau gem pentru decorare.
Mod de preparare: Se fierbe apa, se adauga orezul si se mai fierbe pâna ce bobul orezului devine moale. Se adauga laptele si zaharul si se dau in clocot. Se toarna orezul cu lapte in boluri si se orneaza cu dulceata (se fac fetisoare cu ochi, nas si gurita). Se serveste rece (la temperatura camerei).
Timp de preparare: 2 minute
Timp de fierbere: 10-15 minute
Portii: vreo 4
Supa de rosii cu cartofi
2-3 ani
Ingrediente: 1 l suc de rosii, 3 cartofi, 2 cepe potrivite, 1 lingura ulei de masline, 1 praf de sare, apa plata.
Mod de preparare:
Cartofii si ceapa se spala si se curata de coaja. Cartofii se taie cubulete, ceapa se toaca fin si se pun la fiert in apa plata cu putina sare. Dupa ce au fiert se adauga sucul de rosii si se mai da in 2-3 clocote. La sfârsit se adauga uleiul de masline si se stinge focul. Se serveste calda, dar este la fel de buna si la temperatura camerei.
Timp de preparare: 10 minute
Timp de fierbere: 20 minute
Portii: o oala cu supa delicioasa!
Pilaf cu legume
3-4 ani
Ingrediente:
2 cesti de orez, 2 cepe, 2 ardei grasi, 2 morcovi, 3 linguri de boabe de porumb fiert, 1 lingurita de boia de ardei dulce, sare, dupa gust, câteva fire de patrunjel.
Mod de preparare:
Legumele se spala, se curata si se taie ma-runt. Se pun la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce au fiert circa 20 de minute, se adauga orezul, in prealabil spalat. Când
orezul a fiert, se adauga boia, sare si se presara frunzele de patrunjel tocate.
Timp de preparare: 10 minute
Timp de fierbere: 40 minute
Portii: vreo 4
Peste cu cartofi
4-6 ani
Ingrediente:
500 g peste alb (cod, merluciu), 1 kg cartofi, praf de curry, zeama de la o lamâie, 4 linguri ulei de masline, apa plata.
Mod de preparare:
Cartofii se curata si se taie in patru, pestele se spala si se stropeste cu zeama de lamâie. Se pregateste o tava de cuptor, se adauga uleiul de masline si se pun pestele si cartofii. Se condimenteaza cu praful de curry si se adauga apa plata. Se lasa la cuptor sa se coaca circa 25 de minute. La sfârsit se poate adauga cascaval ras sau parmezan pe deasupra.
Timp de preparare: 10 minute
Timp de fierbere: 25 minute
Portii: o tava de peste cu cartofi la cuptor.
Chifle cu ciuperci
peste 6 ani
Ingrediente:
6 chifle, 1 cutie de ciuperci, 1/2 ceasca de faina, 1 cana de apa plata, sare dupa gust, frunze de patrunjel tocate, parmezan ras, 1 ceasca de lapte, putin unt.
Mod de preparare:
Pentru umplutura se face o ciulama de ciuperci astfel: se amesteca faina cu ciupercile, apa si sarea si se dau in clocot, pâna se leaga ciulamaua. Se adauga frunzele de patrunjel si se amesteca bine. Chiflelor li se taie capacul, se scobesc de miez, se stropesc cu lapte si unt topit. Se umplu cu ciulamaua de ciuperci si se dau la cuptor, la rumenit. Se presara cascaval sau parmezan ras pe deasupra.
Timp de preparare: 15 minute
Timp de coacere (chifle): 10 minute
Timp de fierbere (ciulama): 20 minute
Portii: 6 chifle delicioase
Peste cu lamaie
7-12 luni
Ingrediente:
1 file de peste alb dezosat (cod, merluciu), sucul de la o lamaie, 1 lingura de ulei de masline sau de unt.
Mod de preparare:
Intr-o tigaie de teflon se topeste untul sau se incinge uleiul de masline. Se stropeste filéul de peste cu jumatate din sucul de lamaie pe o parte si cu restul de suc pe cealalta parte. Se pune in tigaie si se rumeneste pe ambele parti pana capata o culoare aurie. Se serveste cu soté de legume (morcovi, cartofi, broccoli) sau cu pilaf.
Timp de preparare: 10 minute
Portii: una pentru bebe, una pentru mami.
Carne de vita cu legume
1-2 ani
Ingrediente:
250 g carne de vita, taiata cubulete, 1 telina, 2 cartofi, 2 morcovi, suc de rosii, sare, cateva frunze de patrunjel,
sare dupa gust.
Mod de preparare:
Carnea de vita (taiata cubulete) se fierbe separat, la oala sub presiune, circa 30 minute. Legumele se taie cubulete si se fierb pana ce devin moi. Se adauga carnea de vita peste legume, se pune sucul de rosii si se dau in clocot. Se adauga frunzele de patrunjel pe deasupra.
Timp de preparare: 10 minute
Timp de fierbere: 30 minute
Portii: numai doua
Omleta cu conopida
2-3 ani
Ingrediente:
2 oua mari, 4 albusuri, 1/2 cana de piure de conopida (conopida fiarta si pasata), 2 lingurite de parmezan), 1/4 ceasca de smantana slaba, un praf de sare, 1 lingura de unt.
Mod de preparare:
Intr-un bol mare se amesteca ouale, albusurile, smantana, conopida, parmezanul si sarea. Intr-o tigaie de teflon se topeste untul, apoi se adauga compozitia si se coace la foc mic. Ames-teca incontinuu cu o spatula de lemn sau de teflon timp de 2-3 minute, pana se rumeneste pe toate partile.
Timp de preparare: 5 minute
Timp de fierbere: 2-3 minute
Portii: 4
Ciorba taraneasca
3-4 ani
Ingrediente:
1 1/2 apa, 1/2 bors, 1/2 kg de carne de vaca, 1 ceapa, 1 morcov, 1 patrunjel, 1/4 telina, 1/4 varza mica, 1 cartof, 1 rosie, verdeata (marar, patrunjel, leustean), sare.
Mod de preparare:
Se taie carnea de vaca in cubulete si se pune la fiert intr-o oala cu apa. Cand incepe sa fiarba se spuia o pauzaste de 2-3 ori, apoi se pune sare. Se adauga zarzavatul taiat marunt, si la urma varza, cartofii si rosia. Se lasa sa fiarba, fara sa se sfarame zarzavatul. Separat se fierbe borsul si se adauga in ciorba, apoi se pun verdeturile si se stinge focul.
Timp de preparare:10 minute
Timp de fierbere: 40 minute
Portii: o oala maricica cu ciorbita delicioasa!
Conserva pentru toamna: Ketchup cu ardei
4-6 ani
Ingrediente:
3 ardei grasi, 2 rosii, 1 ceapa mare, 1 lingurita de sare, 6 lingurite de zahar, 1 varf de cutit de enibahar macinat si unul de cuisoare macinate, 10 linguri de otet, 5 linguri de apa.
Mod de preparare:
Rosiile se curata de coaja, se taie cubulete si se fierb. Ardeii se curata de cotoare si seminte, se taie marunt, se curata ceapa si se toaca, se amesteca cu rosiile si se fierb impreuna in apa pana se inmoaie. Se paseaza cu blenderul si se adauga restul de ingrediente (zahar, cuisoare, ienibahar, otet si apa) si se fierb la foc mic inca o ora. Compozitia se pune in borcane si se mai fierbe in bain-marie (un vas cu apa) timp de 20 de minute. Ketchupul se poate servi cu cartofi, pilafuri, fripturi.
Timp de preparare: 15 minute
Timp de fierbere: 125 minute
Portii: 2 borcane
Sendvis cu branza
peste 6 ani
Ingrediente:
Pentru pasta de branza: 2 linguri branza de vaci, 3 linguri branza telemea rasa, 1 lingurita de unt, 1/2 lingurita boia dulce, 4 felii de paine tip toast, 1 rosie sau cateva rosii cherry.
Mod de preparare:
Se prepara pasta de branza astfel: se amesteca intr-o farfurie adanca branza de vaci, telemeaua rasa, untul la temperatura came-rei si praful de boia dulce. Feliile de paine se prajesc la toaster si se taie pe diagonala, pentru a forma triunghiuri. Se ung cu pasta de branza 4 triunghiuri si se pun felii de paine pe deasupra. Rosia se poate pune separat in pachetelul de scoala, pentru a fi proaspata. Excelente sunt rosiile cherry care pot fi papate dintr-o inghititura!
Timp de preparare: 5 minute
Portii:2 sendvisuri delicioase!
a31 (1K) a32 (1K) a33 (1K)
a41 (1K) a42 (1K) a43 (1K)
a51 (1K) a52 (1K) a53 (2K) a54 (1K)
Tecky spune:
M-am intors de la kinetoterapie! ce bine ma simt dupa fiecare sedinta,abia astept sa ma duc luni din nou.
Am votat si eu toate pozele,fetelor sa puneti toate linkurile cu pozele.
Vicky eu i-am desfundat canalul lacrimal Ralucai pt ca ea s-a nascut cu el infundat.Din prima zi de viata ii curgea puroi,eu am crezut ca are urdori.Am tratat-o cu multe picaturi cu antibiotic si tot ii curgeau ochisorii,pt ca s-a intins si la celalalt infectia.
diarux esti prima persoana care imi zice ca Ralu seamana cu mine.
dma sanatate multa!
maria-86 spune:
Scuzati o baba ramolita si ineficienta, imi apare din greseala retetele..
Maria, mamik de Adinutza mica
violeta29 spune:
Gata, a facut nani, m-am speriat degeaba.Ce-i drept doar juma de ora si a adormit leganata, dar decat deloc, ma multumesc cu atat
ANILANSA, eu nu stiu ce sa -ti spun cu siropelul ca eu nu i-am dat nimic, decat inele gingivale sa roada, dar nu cred ca nurofenul e bun ptr durerea de dintiParca era ptr raceala si gripa, nu?
DMA, pupici la fetele bolnavioare
TEKY, si alexandrei tot din prima zi i-a curs ochisorul, medicul neonato mi-a spus ca multi bebelusi se nasc cu canalul infundat si sa sterg zilnic cu ser fiziologic si sa fac masaj, iar daca nu trece sa facem interventia.Initial nu i-a mai curs dar acum incepuse din nou sa curga f tare, dimineata avea ochisorul lipit, asa ca am hotarat sa nu mai asteptam
Sa vad acum daca ma lasa asta mica sa si votez, daca nu mai tarziu
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133111 -povestea nasterii
minunea care ne-a luminat viata
Violeta de Alexandra Valentina - 2.09.2008