GRESELILE PARINTILOR

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Pai Alra, asa era pana acum cativa ani. A venit in doftor istetz cu ideea ca e mai bine cu sticla decat la san si o generatie intreaga a crescut pe formula.Apoi s-a trecut din nou la san ca a mai venit un doftor si a spus asta. Eu nu inteleg cum cineva trebuie sa spuna lucrurile astea cand ar trebui sa fie naturale...ai lapte ii dai la san nu ai ii dai formula, dar nu pt ca iti spune cineva ci pt ca asa ar trebui sa fie.Cum naiba sa dai unui bebe formula cand dai pe dinafara de lapte matern numai pt ca asa iti spune unu' si altu'?

Pun pariu ca daca un autor cunoscut ar scoate o carte de "sfaturi" in care zice ca e ok sa mesteci mancarea pruncului inainte de a o baga in gura lui s-ar gasi vreo cateva mii de mamici care sa faca treaba asta pt ca asa scrie acolo.

La asta ma refer cand vb de instictul matern, sunt multe lucruri care nu ar trebui spuse, ar trebui sa fie de la sine intelese.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Desiree, ce super faina e chestia asta cu "eu dorm si pruncul se serveste" .
Cand alaptam eu, asteptam cu teama momentul alaptarii .
Bine, desigur, daca acum as mai avea un bebe, l-as alapta fara probleme . M-ar manca Sabina daca as comenta in front .

Si, da, si mie mi-a folosit f.f.mult forumul in meseria de mama :).

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irina20 spune:

Cand am nascut si am pus pt prima oara baiatul la san si inca vreo 2 luni,imi venea sa mor,am avut niste dureri ingrozitoare,in exterior nu aveam nici o rana nimic,am zis ca poate nu tin bine baiatul la san...miam pus multe intrebari atunci...am vb si cu pediatru si cu moasele,si nu miau dat nici o explicatie,am ramas cu durerileMa intreb la urmatoarea alaptare va fi la fel?sau mai rau?ori de loc?

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=724e548b768b30618f9a7a&source=category&category_id=12" target="_blank">album 1;www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=7458c364f09f6e60b2d077&source=category&category_id=all" target="_blank">album 2; www.onetruemedia.com/shared?p=7e53fc2f14b83fa6df78e2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Faby la 8 luni;

www.onetruemedia.com/shared?p=7c6534b75f4fce2bec111f&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj nou; www.onetruemedia.com/shared?p=7e3f9de70122621331eba0&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Fabi in girelo; www.onetruemedia.com/shared?p=801ef5ea45694371e9ba2d&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">mersul fara girelo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:

Dupa ce desfiintai cate-o forumista mai sensibiloasa din fire, te intorceai mai linistita la copil.

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui neliaCris

deci ...eu ii mestec doar 1 data pe zi..poate...atunci cand e fr curios ce am in gura....dar cand linge covorul cum e?sau numai al meu face obraznicii de astea...am si eu blender si de toate..dar pt o bucatica nu il folosesc....
mancarea nu o pasez cu gura....apropo...despre ce bacteeriii vb?ca eu fol si apa de gura........

pentru tine mi-as da si viatza....
http://www.onetruemedia.com/shared?p=80eb5a5a871cffcb491dc4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url

OMG

Sigur nu vb serios..E o gluma asa-i???
Eu auzisem ca la tara pe vremea bunicii se practica asa ceva, dar nu credeam.Credeam ca e un alt mit urban.

Lara
Erinn's mummy
http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/Wedding?feat=directlink
http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/ErinnKendall?feat=directlink
http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/AroundTheWorld?feat=directlink

www.onetruemedia.com/shared?p=7a28966e1c7a95b174b0df&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">My stars

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

denizel - nu stiu cu usa ca zau ca nu ma pricep , io am ales-o pe asta ca mi-a placut culoarea...

acuma nu cred ca ne putem feri copiii complet de microbi si bacterii, ca doar nu ii crestem in camere sterilizate. dar daca eu nu as accepta niciodata mancare mestecata de altcineva, de fapt nu suport nici sa beau din paharul sotului sau sa gust ceva cu tacamurile lui (desi daca imi cade ceva pe jos in casa mananc) nu o sa concep nici sa ii dau la puiul meu mancare de la mine din gura. da asa am fost eu crescuta de mica si asta nu inseamna neaparat ca e regula pentru toti. oricum cred ca la majoritatea copiilor de la o varsta le place sa aiba tacamurile lor si sa manance ca "oamenii mari" (asa ma gandesc eu ca o fi - al meu inca e prea mic ca sa poata )

in ce mai zice articolul nu vreau sa ma pronunt - pentru ca nu cred ca putem da retete general valabile. fiecare copil e asa de minunat si iti zice inca de mic mic cam ce vrea - de exemplu la al meu ii place sa ne vada pe careva in apropierea lui ziua, nu ii place sa stea singur nici 5 minute. dar seara doarme singur fara nici o problema. plus ca nu ii place sa fie leganat nici de mine nici cu hinta (eu i-am cumparat ca eram fanatica cand eram mica). si nu ii place sa stea in fundicul gol - peste tot scrie ca la bebei le place de minune.

faza cu paturile suprapuse chiar nu o inteleg - as fi dat cred orice sa am asa ceva cand eram mica. da a trebuit sa astept pana cand am ajuns in camin studentesc cand numai ca nu ne-am batut cine sa stea la "etaj"

cred in schimb ca se poate "handicapa" un copil cu o atitudine de genul nu poti, nu stii, nu esti in stare etc... eventual si sub forma uita-te la colegul tau ce bun/cuminte/destept... e , tu nu o sa poti sa fii niciodata asa. si cati parinti nu le folosesc ca sa "ambitioneze" cica copiii

Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)

http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png

http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wJzzMkE/weight.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

Citat:

Dupa ce desfiintai cate-o forumista mai sensibiloasa din fire, te intorceai mai linistita la copil.

Anca

Rea esti, fato! Rea eeeeesti!!!!!!! :))

(unde da mama, creste, stii doar )

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelaeu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

Citat:
citat din mesajul lui adelaeu

Buna, desi nu am nascut inca sunt pe deplin de acord cu parerea psihologului si mai cred ca parerile contrarii vin din lipsa de incredere in propria persoana (si automat, in persoana copilului).
Nu zice nimeni sa-ti gonesti copilul, dar tb invatat de mic ca fiecare are locul lui, si ca fiecare tb sa manance pentu el.

15+ speram noi

Adela, cred ca sunt unele chestii in viata (crescut un copil, emigrarea) despre care oricit ai invata teoretic, tot nu stii prea multe daca nu traiesti fenomenul;
spre 30 asa, deja fata batriioara, independenta financiar si nu numai aveam obsesia ordinii in casa si in viata si multe alte obsesii, pe care nepotii mei mi le intorceau cu susul in jos cind veneau la mine, drept care nu ma retineam sa-mi critic sora referitor la metodele de crestere;
apoi fiu'meu a avut grija sa-mi intoarca viata cu totul cu susul in jos (lui ii datorez si emigrarea), sa mute centrul de greutate total; acum are aproape noua ani, este foarte independent, sportiv, etc, si totusi seara ma mai intreaba daca nu vreau sa stau cu el pina adoarme (si eu accept cu placere pentru ca e cit patul de mare deja si acusi nu va mai accepta nici sa-l imbratisez sau sa-l dragalesc), in afara lectiilor petrece destul de putin timp in camera lui, e tot in preajma noastra, cu "acareturile" lui cu tot (personaje, roboti, carti, etc);

cind era copilul meu mic erau in voga teoriile psihologice de genul celei din topic: lasa-l in patut, nu-l invata cu brate, riscul de sufocare a bebelusului daca doarme cu parintele, hraneste-l la ore fixe, etc; bine ca oricum n-a mers la noi(desi am incercat, am renuntat repejor vazind ca nu tine), acum trendul e invers si peste tot vorbim de attaching parenting; cred ca undeva la mijloc, imbinat cu instinctul de parinte gasim solutia buna pentru fiecare.

Buna Ana, nu am pretentia ca stiu exact cum se creste un copil , dar am cateva exemple de copii ai prietenilor care cu succes s-ar incadra la rubrica asa NU, acesti copii fiind crescuti exact pe sistemul: hai sa facem ce vrea copilul.
Nu cred ca e bine nici pentru copil, nici pentu tine sa ai un dictator in casa care mai ca te pocneste ca nu i-ai cumparat X lucru!

15+ speram noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelaeu spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
citat din mesajul lui adelaeu

Buna, desi nu am nascut inca sunt pe deplin de acord cu parerea psihologului si mai cred ca parerile contrarii vin din lipsa de incredere in propria persoana (si automat, in persoana copilului).
Nu zice nimeni sa-ti gonesti copilul, dar tb invatat de mic ca fiecare are locul lui, si ca fiecare tb sa manance pentu el.

15+ speram noi

chiar ma intrebam cat mai e pana vine cineva cu jigniri fata de cei cu opinii diferite. daca unele dintre noi n-au incredere in sine si-n copil pentru ca se dedica natural copilului si nu se simt deranjate de pruncul care are o nevoie acum, taman cand mami tre sa-si pileasca unghiile, tie cum ti-ar conveni sa ti se spuna ca tu nu ai educatia necesara sa cresti un copil, daca sustii cu atata aplomb abandonul, ignorarea, tratarea copilului ca un obiect - unde-l pui, acolo sta; ce zici, aia face?

Nu este o jignire, este o opinie cum ai spus si tu. Imi pare rau daca tu o consideri jignitoare, nu asta am intentionat.

16+ speram noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

ma bag si eu in vorba... cand l-am nascut pe Alexandru am avut aceasta fixatie de a-l face sa doarma in patutul lui. am citit tot felul de lucruri despre acest prost obicei, cum sa-l convingi, sa-l lasi sa planga 5 minute, sa stai langa el, ba sa nu stai, etc... eram hotarati sa nu dam in patima asta si am incercat toate variantele. la cea cu lasatul sa planga 5 minute a fost cel mai tragic, era vanat si ne-au trebuit 2 ore sa il linistim...atunci ne-am linistit si noi si am lasat copilul in pace...

cand am inceput sa-l luam la noi, adormea instantaneu, parca apasai pe un buton. dupa 10-20 minute il mutam iar la el in patut, iar urla, il luam la noi, apasam pe buton si iar nani dus!

acum are 3 ani si 7 luni si o personalitate foarte puternica, a vrut sa invete sa manace singur de foarte mic, cand abia tinea lingurita, acum la aproape orice activitate spune "eu fac"..nu ma mai lasa sa il ajut!

asadar nu stiu in ce masura aceasta "reteta" se aplica oricarui copil.

Mergi la inceput