Anestezie spinala pt.cezarina

Anestezie spinala pt.cezarina | Autor: ionica

Link direct la acest mesaj

Ieri am fost programata pentru nasterea cu cezariana pt.data de 25-26martie.
Din nefericire ,anestezia peridurala la mine nu si-a facut efectul suficient si am suferit enorm la prima nastere ,in plus ,mi-au lezionat nervul sciatic .

Doctorul mi-a propus anestezia spinala care cica ar avea efect mai bun si mai rapid,am gasit informatii pe net cre m-au cam speriat putin,se pare ca in timpul operatiei de la anestezia spinala scade foarte mult tensiunea arteriala.

Ce parere aveti de altfel de anestezia totala?

Daca a facut cineva aceasta anestezie,vs rog din suflet sa-mi impartasiti din experienta voastra.

Multumesc

Sophia 2ani 06.09.06
+34
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

eu am avut anestezie totala dupa ce au incercat cu rahie dar nu a intrat acul datorita tasarii vertebrelor. cand ma gandeam ca exista posibilitatea de a naste prin cezariana imi era frica de anestezia generala...acum nu imi mai e am adormit cvasi-instantaneu dupa ce mi-au pus un tub in dreptul nasului in timp ce ii raspundeam anestezistului unde am fost in ultima vacanta. m-am trezit dupa 1 ora in salonul de la reanimare. am fost nitel droghi vreo ora da' m-am fortat sa tin ochii deschisi si sa caut numere de telefon in agenda ca sa sun pe toata lumea. chiar a fost ok. mergi fara frica cu incredere in medicii care te vor opera si va fi bine. sanatate

-------

Ana-Maria de iepuras coconas

-------

Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...

Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Multumesc fain pt.raspuns.

Voi discuta cu anestezistul despre anestezia totala,cum a fost bebele ,ok?
adica nu a adormit si el din cauza anesteziei?

Sophia 2ani 06.09.06
+34

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

Eu am avut la prima nastere anestezie totala si la a doua spinala sau rahianestezie cum se numeste.

Prima data la anestezia generala ( de urgenta) pur si simplu mi s-a rupt filmul imediat ce mi a injectat medicamentul si gata. Am nascut la ora 19.20 si bebe a supt dimineata la 8. Nu era deloc somnorila.
A doua oara dupa rahi in cateva secunde mi s-a facut brusc foarte rau de la tensiune, dr anestezista a bagat in perfuzii imediat ceva mi am revenit rapid. Oricum esti legata la aparate si la cea mai mica problema ti se da medicatie ( tensiune, greata etc).

Mi am revenit foarte repede a doua oara, n am avut asa mari ameteli si greturi. Operatia a fost la ora 2.50 si dimineata la 8-9 deja mergeam bine si bebe a supt super ok.

Nastere usoara

de Inisa Ana-Maria si Bianca Nicole

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Eu am avut anestezie spinala la prima nastere acum 6 ani si voi avea si acum la fel la a2a nastere (tot 25-26 martie - cezariana ).
Nu este acelasi tip cu rahianestezia...dar este mai putin periculoasa si pt mama si pt bb, pt ca are cel mai mic nivel de anestezie, in afara de epidurala de la nasterea naturala.
Eu am fost foarte multumita de acest tip de anestezie, pt ca am fost treaza tot timpul operatiei si am putut vorbi cu dr. meu, iar faptul ca bb nu a fost aproape deloc afectat de anestezic - pt ei e fdificil sa proceseze in organism anestezicul si sa-l elimine - m-a facut sa vreau acelasi tip de anestezie si acum la a2a nastere.
Ceea ce stiu este ca cea mai mare cantitate de anestezic se da la anestezia generala si bb va fi afectat f mult pt ca el metabolizeaza foarte greu substanta. Deci, eu nu recomand decat daca este absolut necesar.
Plus ca, nimic nu e mai placut decat sa-ti vezi imediat puiul la nastere...

Ionica, iti doresc operatie usoara si sa iei cea mai buna decizie pt tine si puiul tau!

Annablue & Adita & Bb2
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

anablue,

Multumesc pentru raspuns

Si eu cred ca voi face tot spinala avand in vedere avantajele,dar la intalnirea cu anestezistul ma voi linisti.
Multumesc la toate pentru raspunsuri.

Sophia 2ani 06.09.06
+34

Mergi la inceput