Prajitura cu visine

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Dap,am facut-o si cu caise si cu capsuni,se face repede,ingrediente nu ai cum sa n-ai in casa,cu silueta e mai nasol

"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alecsia spune:

Prajitura cu visine este una din preferatele mele.Buna si usor de facut.
Imi pun in fiecare iarna la congelator visinele curatate, fara samburi, special pentru prajitura asta. Eu o prepar numai cu visine proaspete sau congelate, nu am incercat cu cele din compot.
mmm, ce pofta am
---------------------------------------------------------------------

"Sunt atatea minunatii pe lume pentru fiecare, doar ochi sa ai sa le vezi, inima cu care sa le simti si brate sa le cuprinzi si-atunci ale tale, toate vor fi..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tudorr spune:

hiiiii...prajitura cu visine imi aduce aminte de copilarie ....matusa mea o facea si contribuiam si noi cu munca ....aveam sarcina sa frecam un pachet de margarina cu zaharul pina se facea spuma ....dar atit imi aduc aminte si din pacate pe ea nu mai am cum sa o intreb ....voi stiti ceva de asta ...zahar , margarina, si dupa aia ...........la urma visinele Va suna cunoscut?tare bunaaaaa era ....
Adriana mami si Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Am si eu o reteta, preferata mea:
visine, branza si ciocolata
http://www.bucataras.ro/tort-cu-crema-de-branza/

Pentru prajitura cu visine in tava de la ragaz am aceeasi reteta cu 6 linguri etc. . Eu pun visinele in strat gros pe fundul tavii si apoi pun aluatul. Cand o tai, visinele vin in partea de sus si se vad frumos.

Oana, mami fericita de Eric-Stefan (18 aprilie 2008)
si Vlad-Ionut (2 ianuarie 2005)

Bubu mic
Bubu mare
www.onetruemedia.com/shared?p=774cd5d8b8e87294224ee2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete
Poze
www.bucataras.ro/" target="_blank">Bucataras

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxanaz

Hristina, eu fac extrem de des prajitura asta, ca e si foarte simpla si merge cu orice fructe (folosesc si din cele in compot, si congelate, orice).
5 oua, 6 linguri de apa clocotita, 6 linguri de faina, 6 linguri de zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 1 lingurita praf de copt, esente de care doresti, fructe.
se incinge cuptorul la 180grade sau 160 ventilat pentru cuptoarele electrice.
se separa ouale. se bat galbenusurile cu o lingura de apa si cu zaharul pana isi dubleaza volumul. se adauga apoialternativ cate o lingura de apa clocotita si una de faina, batandu-se bine pentru a se incorpora inainte de a o adauga pe urmatoarea. se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se incorporeaza usor in cealalta compozitie. se toarna in tava unsa si tapetata, se pun deasupra fructele, se da la cuptor pentru 30-35 de minute (depinde si de cuptor).
se pudreaza cu zahar pudra si gata.
se pot face tot felul de variatii, de exemplu o cantitate de faina poate fi inlocuita cu nuca de cocos pudra cand se face prajitura cu fructe mai exotice.
apa se poate inlocui cu suc de compot sau din conserva.
depinzand de marimea tavii cantitatea de aluat poate creste mergand pe acelasi algoritm simplu: x oua, x+1 linguri lichid, x linguri faina, x linguri zahar, zahar vanilat si arome dupa gust.
succes.



Ca sunt catastrofala in bucatarie stiam, dar prajiturile imi ieseau de cele mai multe ori.
E, uite ca asta nu a vrut, arata splendid la culoare, nici gustul nu e rau, dar nu mi- a crescut deloc....e plata...
O fi din cauza ca am pus doar o lingurita de praf de copt, nestis si l-am pus in galbenusuriel frecate cu zaharul si apa si faina??

Cum sa fac sa remediez greseala data viitoare? rog, dati o sugestie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Hristina, praful de copt eu il amestec in faina (la ultima lingura) si nu il sting niciodata in nimic. albusurile s-au batut bine? nu cumva ai pus prea multe fructe si ele, fiind grele, nu au lasat prajitura sa creasca?
la compozitia cu 5 oua eu pun jumatate de plic de praf de copt, adica tot o lingurita.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

readuc subiectul in discutie...sa-l adaptam fructelor proaspete!!

Vreau sa ma urnesc sa fac, asa ca intreb:
- cat de mare este tava?
- compozitia isi dubleaza grosimea?
- cate fructe? de ex la reteta cu 6 linguri....ce cantitate de fructe?

Cri mami de Ale ( 2003) & +33 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

eu fac aluatul la fel ca cel de chec ,dar de ce se afunda visinile? nu sta la suprafata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ducky spune:

Eu fac doua soiuri de placinta cu visine (de fapt sunt aplicabile la tot felul de fructe)
Prima e cu foi subtiri sub stratul de visine si peste (poti pune gen grilaj daca doresti) si cuprinde
- 8 liguri zahar
- 8 linguri ulei
- 2 oua
- 4 linguri lapte
- 1 lingura otet de mere stins cu 1 lingurita bicarbonat
- faina cat cuprinde.
Din astea se face "blatul" si visinele vin puse intre.

Sau varianta cu blat de tip piscot, chec (extrem de simpla si rapida):
Ai nevoie in total de:
- 200 g unt
-1 cana si 1/2 de zahar
- 1 cana faina (daca fructele puse lasa prea multa apa, pune in plus putin)
- 2 pliculete zahar vanilat
- 4 oua
- 1 praf de copt
- scortisoara

Intr-o tava normala topesti la foc jumatate din unt, apoi pui fructele in doua straturi (sau unul mai gros), le pudrezi cu zaharul vanilat, cu scortisoara si jumatatea de cana de zahar.
Din oua, faina, o cana zahar, praf de copt si cealalta jumatate de unt se face o crema groasa (care va fi de fapt blatul) si se toarna deasupra.
Se baga la cuptor 30 min la foc mic si...se mananca

Diana Maria,mami de GLAD si de bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ducky spune:

Prima varianta de placinta cu visine, facuta mai demult:
http://i28.photobucket.com/albums/c215/dhrddm/placintacir.jpg

si uite cum arata variante a doua de placinte, dar facuta cu mere, chiar inainte de a pune crema deasupra:

http://s28.photobucket.com/albums/c215/dhrddm/?action=view¤t=placintamere.jpg

Diana Maria,mami de GLAD si de ELENA

Mergi la inceput