Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (75)
Raspunsuri - Pagina 9
petrean spune:
neatza fetelor..stau si eu la o cafelutza fara cofeina
Clara...aceleasi nelinisti le-am avut si eu inainte sa-l nasc pe Andrei..si toate s-au rezolvat si de la sine..si cu putin "ajutor"din partea mea..nimeni nu intra in camera la Andrei dc el dormea..nimeni nu-l lua in brate doar asa..de dragul de a-l tine si a mi-l invata in brate..am fost rai..dar asa am considerat ca e cel mai bine. IAr cu vizitele..eu am mintit ca am iesit din spital mai tarziu ca sa nu ma trezesc cu vizite inopinante..pur si simplu sunt oameni care nu inteleg ca o mama si un bebelus proaspat veniti aksa au nevoie de putin "aer"inainte sa vina tot orasul pe capul lor![]()
![]()
Bogdana
37+
si
+
Andrei Luca -15.12.2006
POZE
ADA1974 spune:
Neata fetelor.
Clara, nu e rea ideea ta.
Cel mai bine e sa fii "tupeista". Sa lasi fetitele la ele in camera, eventual le aduci putin cand vin musafirii (daca nu dorm - daca dorm le spui politicos ca dorm si asta este - le deschizi putin usa de la camera sa le vada dormind, dar a.i. sa nu intre la ele), apoi le duci la ele in camera, si daca trebuie sa te ocupi de ele (schimbat, papat, somnic, etc) il lasi pe tati sa stea cu musafirii.
Ce vreme e afara, si eu vroiam sa ma duc azi la doctor si apoi la serviciu sa duc prenatalul - dar mai ma gandesc
.
ada
34+ Maria (sau Andreea) - Sophia si
Ana-Gabriela 4 ani.
AMR maxim 6 saptamani
inapreda spune:
'Mneata "tufete",
Ma alatur voua la cafea; o sa maninc si o banana ![]()
Clara, fiind "din zona", cunosc f. bine obiceiul cu mersul "cu mincare" si stiu cit de stresant poate fi
; am fost si eu de citeva ori pe la rude pentru ca altfel s-ar fi suparat; de obicei, am asteptat ca bebe sa creasca putin-2 luni- si intotdeauna am dat un telefon inainte ca sa stabilim o "intilnire".
In ceea ce ma priveste, am dat deja de vreo 2, 3 luni sfoara in tara ca, la inceput, vreau sa petrec timp SINGURA cu bebelusul meu, ca vreau sa-l cresc asa cum cred eu de cuviinta; in camera lui bebe nu o sa intre nimeni in afara de cei fff apropiati; daca bebe doarme pe timpul vizitei, asta e, cu atit mai bine; in ceea ce priveste "pupatul" o sa spun foarte clar -si de cite ori va fi nevoie- ca "pupatul e interzis!"
In timpul zilei, cind bebe Ian doarme, intentionez sa ma odihnesc cit mai mult si, fara rusine, recunosc ca voi sta cu usa si telefonul inchise; familia si apropiatii imi vor cunoaste programul; ceilalti, oricum, n-ar intelege; in fine, m-am lungit mult; ce vreau sa zic este ca voi face tot ce e necesar pentru odihna si linistea mea si a lui bebe.
Gina
33+
bebe
Ian Alexandru
Poze
AMR
pisigri spune:
Eu am inca o dilema, in afara celei "Cum le explici bunicelor sa nu pupe copilul"...
Cind iesi din maternitate banuiesc ca rudele f apropiate sint curioase sa vada si ele bebelusul; este normal. Asadar eu personal m-as astepta ca parintii si bunicii mei si parintii sotului sa ne faca o vizita scurta, anuntata telefonic in prealabil, atunci cind sintem amindoi acasa, sa ma felicite, sa priveasca bebelina in patutul ei sau la mine in brate si gata.
Pe de alta parte, stiind ce neamuri am
ma astept ca macar 2 perechi din cei mentionati mai sus sa astepte sa ii sun si sa ii...invit
oficial. Ceea ce nu mi se pare normal sa fac...eu am nascut, eu sint rupta de oboseala si tot eu sa "imi cer" musafiri..?? Plus ca mi se pare ca atunci cind spui "va astept pe la noi" lumea deja incepe sa isi imagineze ca esti ca o frezie si abia astepti sa faci conversatie, sa povestesti a mia oara cum a fost la nastere si sa bei tacticoasa un pahar de suc...
asadar: voi o sa invitati ceremonios rudele f apropiate sa il vada pe bebe, sau....nu?
if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/
inapreda spune:
Pisigri, nici nu ma gindesc!!! Ce invitatii? Ce protocol??? Mami si bebe se odihnesc si se obisnuiesc unul cu celalalt; oricum, parintii vin sa te "ajute", desi le-am spus deja ca NU o sa am nevoie de sfaturi, nici de ajutor in casa; intentionez sa iau o "tanti" care sa-mi faca casa "bec" o data pe saptamina; cu restul o sa ma descurc. Am instruit deja si sotul cu ce si cum sa spuna prietenilor si cunoscutilor.
Nici macar la baita nu vreau "ajutor".
Nu consider...oportune vizitele la domiciliu, intr-o casa cu bebe mic. "Masa si felicitarile"...la botez ![]()
Gina
33+
bebe
Ian Alexandru
Poze
AMR
alina.n spune:
Si pentru Cocufan azi nastere usoara si bb-sanatos!!

Hai Cocufan!!!

31+ cu
Maria-Natalia
Vine barza!
Maya25 spune:
Si eu vreau sa o incurajez azi pe Cocufan
. Nastere usoara si bb perfect sanatos iti doresc!
Maya
36+ 
http://bd.lilypie.com/CHzwp1.png
chatonel spune:
Neata la burtici! Am venit cu
pentru toata lumea!
Legat de discutiile si probleme din dimineata asta, cred ca cel mai bine e sa spui cu intirziere: am nascut acum X timp, decit sa dai sfoara-n tara si-apoi sa amini "musafirii" care se prezinta la usa.
Eu ii voi spune clar sotului daca vreau sau nu sa vina socrii si el va transmite mai departe, fara suparare. Cind sint gata si de vizite, emit semnale. ![]()
Si-acum sa scoatem agitatele pentru cocufan 

Cocufan, ne gindim la tine!! 

Fille du Sud
34 cu
Dragonbella
Toulouse, la ville rose
Maya25 spune:
Vad ca vorbiti despre vizitatori. Vreau sa va spun ca sunt total de acord cu voi si nu inteleg unii parinti cum pot accepta sa-si lase copilasul pupat de straini sau sa li-l dea in brate. Bebelusii sunt atat de sensibili, e de datoria parintilor sa-i protejeze de "intrusi".
Clara, mi s-a parut f hazliu mesajul tau de lipit pe usa. Eu as adauga ceva cu pupatul si luatul in brate interzis.
Maya
36+ 
http://bd.lilypie.com/CHzwp1.png
Pisik06 spune:
Neatza!
Cocufan, hai cu ghiocelul, ca poate se sperie zapada de afara si lasa loc primaverii 
Clara, cred ca problema asta ne-o punem toate, dar pana la un punct nu prea se poate face mare lucru. Tu trebuie sa setezi limitele, dar nu o poti face f dur. La mine e mai incalcita treaba, ca noi momentan stam cu socrii (speram sa fie temporar, doar anul asta - ei pana acum au stat plecati din tara si acum isi fac casa, dar va dura) si eu chiar nu ii vreau implicati, dar va fi aiurea sa ii dau afara din camera la baita, adica e totusi nepoata lor, vor si ei sa participe macar vizual....va fi complicat rau. Apoi cu rudele am si eu probleme, ca e matusa sotului, care e f apropiata de ei si sigur va da buzna, apoi verisoara sotului, fata matusii, nasii, 2 perechi de fini - macar astia sunt tineri, vorbim aceeasi limba. Sotul a zis ca el e responsabil cu spalatul pe maini, adica sa aiba grija sa treaca toti pe la baie. Eu ma voi ingriji de chestia cu pupatul, apoi totul vazand si facand. Eu sper sa se mai simta si oamenii....![]()
35+
Ana Bianca