Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (75)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Kea

Mie nu-mi zice nimeni nimic de pulsatul burticii? Nu stie nimeni? Atunci pun intrebari mai usoare : e normal la 31 de saptamani sa se agite atata? Azi nici nu stiu cand a dormit, ca mai mereu l-am simtit.

31

cu pulsatul nu stiu, dar cu zburdatul prin burtica .. si la noi e la ordinea zilei. Cu atit mai mult daca si tu esti agitata. Am observat ca BBlina doarme daca o bag in cada, la o baie, daca ii pun muzica simfonica o adoarme si daca dorm io, tot asa

Fille du Sud 34 cu Dragonbella
Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adirys21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Kea

Mie nu-mi zice nimeni nimic de pulsatul burticii? Nu stie nimeni? Atunci pun intrebari mai usoare : e normal la 31 de saptamani sa se agite atata? Azi nici nu stiu cand a dormit, ca mai mereu l-am simtit.

31

Eu zic ca e normal sa miste mai energic in unele zile..si la mine misca destul de des si simteam chiar tare loviturile...am observat ca era bebe mai agitat cand mancam ciocolata sau beam o gurita de cafea. Eu zic sa stai linistita..ca atat timp cat misca bebe e ok.
Si am inteles ca mai spre sfarsitul sarcinii putem simti miscarile lui bebe si cand acesta doarme pt ca spatiul din burtik e mai mic.

36+ Andrada Teona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

inapreda, si tie un buchet de . 37 e ok, mai devreme nu, asa ca stai cumintica. la mine am avut si un stimulent din partea dr, care mi-a zis initial ca abia dupa 34s facem cezariana, inainte nu; asa ca am avut un tel mai apropiat, care parea usor de atins. apoi, prin 33s, mi-a zis ca abia dupa 36s facem cezariana ca pina atunci nu e nimic sigur si blablabla....asa ca acu ce sa fac, astept sa ajungem acolo. Mi-a folosit mult pt optimism sa numar zilele (imi puneam la status in YM virsta sarcinii, nr saptaminii si nr de zile), pentru ca vedeam ca...trec. e adevarat ca din perioada bacului nu am mai fost asa de informata privind programele tv in timpul diminetii, dar...am timp sa uit acusi. plus ca am si discutat cu dr si i-am explicat ca eu sint o fire cam depresiva, si nu-mi prieste statul in spital, deci daca nu e necesar nu vreau sa ma internez "preventiv". asa ca sa judece cu atentie cum evolueaza sarcina, ca nici sa nu il punem pe bebe in pericol, nici sa nu deprimam mamica...

if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Clara, multumesc inca o data.
Da, la Bistrita merg, la clinica SANOVIL la dl. Dr. Muresan. Spitalul Judetean din Bistrita nu are nimic de-a face cu sanatatea, in afara de numele “Spital”.
Cu toate ca am trait 13 ani la Cluj, nu m-am gindit sa nasc acolo pentru ca am avut o sarcina fara probleme.
Am o prietena medic rezident la Stanca; ea ma tot bate la cap sa nasc acolo pentru ca Sanovil-ul, la fel ca majoritaetea (daca nu toate!) clinicilor private, nu are neonatologie.
ACum…sa vad cum termin saptamina si voi trece la hotariri majore saptamina viitoare. Multa sanatate iti doresc
Pisigri, iti multumesc si tie pentru lamuriri; sper sa aiba efect si la mine; stii cumva de ce este contestata eficienta Duphastonului in trim III?

Gina 33+

bebe Ian Alexandru

Poze

AMR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pisik06 spune:

Va multumesc fetelor de sfaturi. Mai am timp pana maine sa ma hotarasc.

Clara, si mie mi-a facut eco in spital, dar parca nu asa multe, numai una sau doua

Novus, pai ma gandeam sa nu i-o arata, dar daca o fi concludenta? Hm, mai vad eu...

Pisigri, ai si tu dreptate, dar parca ma "mananca", stiti cum e. Offf...multe probleme ne mai facem noi singure, este?

A, inca o intrebare: voi cand ati facut ultima hemograma, cea de trim.3? Mai repetati hemograma? Ca eu eram programata maine la intepat, dar sincer nu m-as mai duce..doctorita mi-a zis demult sa mai fac una spre 36 sapt., dar intre timp doctorul mi-a dat fier in fiecare zi, asa ca ma gandesc ca oricum nu e concludenta analiza. Si nu mai am chef sa ma intep

Kea, la 31 sapt si bebelina mea se agita rau. Nu cred ca ai de ce sa iti faci griji. A, si-a revenit si fata mea, dupa ce am bagat dulciuri ca haplea, ca am simtit nevoia, s-a zbenguit si ea. Acuma iarasi e liniste, dar o las in pace, ca dau in diabet

Ina, nu stiu de ce te agiti asa. Ai tu vreo indicatie pt care sa te temi ca nasti inainte de termen? Hai sa ne linistitm, stii de ce radeam eu ieri? de o colega de a mea, cu dpn intre 10-14 febr., care sta cu morcovul ca naste din 30 decembrie, i-a zis medicul sa stea in pat sa tina copilul pana la 36 de saptamani ca e jale. A stat, iar acuma bebe e tot in burtica si se roaga de el sa iasa. Parca ne vad si pe noi asa

35+ Ana Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Salutare salutare!
Nicio veste de la cocufan?
Noi am venit de la doctor, ce pot sa zic, ca de obicei, nicio problema, col inchis, placenta gr. II, lichid amniotic destul...cica are aproximativ 1600 de grame, apoi eu nu mai tin minte din discutiile de aici, e mult, e putzin, e bine pt. 31 de sapt.?...Cica e cu capul in jos, am si vazut.Iar a facut figura de data trecuta, tot cu capul intors, abia i-am vazut un ochi si nasu' in schimb am vazut foarte clar un pumn amenintator indreptat spre mine! A fost foarte distractiv, doctorul a facut un stop-cadru, cica si fetitele pot sa practice box. La cat am reusit eu sa ma enervez pe parcursul sarcinii, pit-bull iese.
Va rog iar, ca o aiurita ce sunt: mai are cineva linkul acela cu masuratorile in functie de varsta sarcinii, cu DBP, lungime femur etc? Pleaaase daca il aveti mai postati odata, sa vad daca a ramas fata manechin cu picioroange lungi au ba! Si link cu Ileana daca aveti, va rog, ca pana caut eu in paginile anterioare, nasc.

31Sophia
http://community.webshots.com/user/Ilinca_M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Pisik06

Fetele, vreau si eu sa ma sfatuiesc cu voi: sotul mi-a obtinut o programare maine la eco la o alta doctorita, tot de la CMU, la care amfost in 17 dec si mi-a placut de ea, e ok si profesional si ca om.
Acuma nu stiu ce sa fac, avand in vedere ca ma duc si luni la spital: una mi-e sa nu se supere doctorul ca iar m-am dus de capul meu (ma gandeam ca pot sa nu i-o arat), a doua mi-e teama sa nu fie prea mult 3 eco intr-o saptamana pt bebe. Ma gandesc pe de o parte sa nu ma zapacesc prea tare, pe de alta parte ma gandesc ca poate ma linisteste si ecograful asta e si mai performant decat ce au ei in spital, cred. Voi ce ziceti?

35+ Ana Bianca

Mami, daca imi permiti sa spun si eu cate ceva. Ecografia nu il afecteaza pe bebe. Nu se folosesc raze X sau alte tipuri de radiatii care ar putea sa dauneze fatuluici se utilizeaza fascicule de ultrasunete reflectate, care realizeaza o imagine ce poate fi vazuta pe un monitor. Daca te ajuta sa te linistesti, si mai ales sa stii starea bebelusului, nu iti fa griji, nu il afecteaza. Monica a facut saptamanal ecografie dupa 24 de saptamani. Dar, ptr a fi sigura de masuratori, ideal ar fi sa fie facute pe acelasi aparat si de acelasi medic. Altfel rezultatele pot fi relative. Chiar pe acelasi aparat utilizat de 2 medici diferiti, pot da valori diferite. Depinde cum pozitioneaza fiecare, depinde cum interpreteaza fiecare.
Dar este bine sa se ajunga la o concluzie medicala, ptr ca IUGR (intarzierea in cresterea fetala intrauterina) are riscurile ei. Nu vreau sa te sperii, ptr ca partea buna este ca depistata, se pot cauta solutii.
Doamne ajuta sa fie doar o greseala de masuratori!

_
I love you so much my tiny princess

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinela79 spune:

Kea e normal sa mai pulseze sa mai faca si bebe o ghidisie, eu am sunat doctora la o pulsatie din asta...am zis ca e de la Calciu (imi daduse sa iau in perioada aia 31- 32 de sapt), da deunde, cred ca a fost cea mai vesela perioada de joaca, nu-i nici mic dar nici mare...deci se joaca .
Novus...anizocitoza...probabil iti va da vitamine medicul, dar pe sarcina e normal ca valorile alea sa fie dereglate (din ce stiu eu e o anemie - da eu nu sunt medic, am avut asa ceva si mi-a dat vitamine la mom. respectiv, nu eram gravida).
Pisik, vrei sa faci inca o ECO.?, deci ai mai facut doua...cu acelasi rezultat?, ca m-am pierdut m-am zapacit, scuze . Mai pentru linistea ta poti sa mai faci...eu zic sa mai ai rabdare macar un pic...dar, du-te tot unde ai fost monitorizata, imi dau eu cu parerea...ca-ti face medicul daca-l rogi..de ce nu?..pe banii tai, la cererea ta (ii spui domne, fa-mi inca odata pentru linistea mea).,iti face sigur.
Ayla, ma bucur pentru Luana tare mult....si sa bea si mai mult lapti sa faca mare.

Florinela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pisik06 spune:

Tati de Luana, multumesc mult!

Din pacate, nu pot sa pastez ideea cu acelasi medic si acelasi aparat, pt ca oricum luni fac eco la spital, nu am cum si nici nu mai vreau sa mai am de a face cu cea care mi-a facut eco lunea asta. Pot doar sa ma incred in cea de maine si in cele facute pana acum si sa consider ca cea facuta luni a fost o eroare.

35+ Ana Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Pisigri, scuza-ma ca nu mai retin: cezariana la tine e la cerere sau din motive medicale?

Eu la inceputul sarcinii, as fi optat pentru cezariana; apoi, am tot incercat sa ma auto-sugestioneaz ca e mai bine sa nasc natural; la ultima vizita, medicul mi-a spus ca ar trebui sa iau in considerare varianta cezariana pentru ca bebe e cam voinicel; acum, daca ar trebui sa aleg...zau ca nu as sti: mi-e tare frica de ambele variante!

Gina 33+

bebe Ian Alexandru

Poze

AMR

Mergi la inceput