Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (75)
Raspunsuri - Pagina 12
andreeeea spune:
intru si eu s-o incurajez pe viitoarea noastra mamica.
Hai, Ramona!
majoreta] Sa fie usor pentru tine si sa vina bb cu bine!
Andreea,
33+ cu
si mami de MARIA (5 oct 2005)
http://bd.lilypie.com/vU4Gm8.png
gessy spune:
buna burtici,
am intrat sa va salut in fuga pentru ca am cam mult de lucru la serviciu.
maine ma duc la eco si de abia astept sa imi vad flacaul... sper sa fiu mai grasun decat data trecuta.
maine vin si cu detalii.
va pupacesc pe toate 
31+ 
andreeeea spune:
A! Am pus si eu vreo doua poze in albumul comun, ca mie mi-a fost tare drag sa va cunosc! 
Clara, mi-am amintit ca am ramas datoare cu un raspuns (referitor la onorariul pt nasterea de gemeni). Din pacate, nu cred ca raspunsul meu te poate ajuta, pentru ca locuind in cea mai saraca zona a tarii (cu salarii ingrozitor de mici), si preturile sunt cele mai mici (macar atata avantaj sa fie) si nu se pot compara nicicum cu cele vehiculate de fetele din Bucuresti sau din orasele mari. Insa cu cateva capitole inainte de a veni tu in grupul ghioceilor, s-a discutat pe indelete despre acest subiect. Daca ai timp si rabdare, sigur gasesti. 
Andreea,
33+ cu
si mami de MARIA (5 oct 2005)
http://bd.lilypie.com/vU4Gm8.png
SimonaMami spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui georgiana310 Clara, in mare sunt si eu de acord cu tine referitor la musafiri, pregatiri, copil nou nascut, etc. In cazul meu, cu siguranta, nu voi primi pe nimeni in prima saptamana de stat acasa. Cumnata mea va veni la mine 2 saptamani dupa ce nasc si apoi, pot incepe vizitele. Nu invit pe nimeni - am o relatie excelenta cu parinti/socrii/nasi asadar, oricum sunt mereu bine veniti si restul... depinde de forma in care vom fi. Noi avem destul de multi prieteni si oricum, cateva seri pe saptamana suntem unii la altii. Deja ne-am programat cu totii (pt ca suntem cam singurii din grup cu bebe) cum se vor desfasura "seratele" noastre de acum in colo ![]() Sunt foarte relaxata vis-a-vis de luatul copilului in brate/pupat/admirat - in principiu urasc ideea de supra protectie si incercarea de a costrui un glob in jurul copilului. Ideea e clara: copilul trebuie adaptat la viata nu viata celor din jur trebuie adaptata la copil. Eforturile pe care le facem incercand cea de-a doua varianta in timp se vor dovedi a fi inutile. Am o buna prietena care, cand fetita ei avea un an si un pic, am vazut-o cum baga pietre din balti in gura... Evident, ca am avertizat mama care, foarte natural mi-a spus: "Stai linistita! Asa isi creeaza ei anticorpi! Si asa exploreaza ce e in jur!" Si va jur: erau niste pietre dintr-o balta infecta! Ei bine, intre timp, m-am relaxat pe tema asta - copilul e firav la inceput, intr-adevar, dar, mi se pare deplasat sa nu iti lasi soacra/mama/prietenii f apropiati sa tina copilul in brate! 32+ Briseesgia |
Gia, si eu am fost super relaxata in cresterea puiului. Nu l-am tinut cu caciula daca eu nu simteam nevoia sa port caciula, desi toate babele (si nu numai... chiar mama mea) ma bateau la cap ca sunt nebuna si imbolnavesc copilul...
Cu niste limite insa, pe care mi le-am impus mai ales dupa prima (si ultima)internare a lui Eric in spital, unde m-am ingrozit!
1. Evit aglomeratiile in perioadele de viroze cand am copilul cu mine (chiar si acum!) - deci exclus magazine mari, spitale, etc.
2. Evit sa intre piciul nou nascut in contact cu bolnavi, fie ei si doar cu un nas infundat. NU AU imunitatea noastra, si n-am nici un chef de tratamente, daca pot fi evitate. De ce sa il chinui aiurea?
3. Orice bebelus are nevoie de o perioada de adaptare dupa nastere, si nu cred ca a-l aduce 'on purpose' in contact cu toti cei din jur ii poate fi util.
Nu vreau sa te supar, si fiecare isi creste copilul cum considera de cuviinta, insa mi se pare super importanta evitarea oricarei imbolnaviri in primul an de viata, si nu cred ca asta inseamna bagarea copilului intr-un glob de sticla.
Off... opriti-ma, ca sunt in stare sa 'negociez' asta pana maine...
Simona
34, mami de Eric Christian (02.03.05)The 8th month = that month when you can no longer put on your shoes, or off your wedding ring...
georgiana310 spune:
Pisigri, bunica-ta e dusa rau!
Am si eu una la fel de tzaca! Daca vrei sa le combinam... ![]()
Abia astept sa ii zic si io alei mele ca din cei 5 copii pe care ni i-am propus, unul va avea numele ei!
32+
Brisees
gia
cris_tinaus spune:
Salut!
Si pe mine ma ingrozeste partra cu vizitele de dupa..dar ce sa facem..nu prea cred ca pot fi evitate...o sa incerc si eu ca limitez cat pot "atingerile". La noi e si mai dificil pt ca stam cu socrii (noroc ca macar ei stau la parter si noi suntem separat la etaj) si 2 cumnatei, camera pt noi si bebitza e unica deci nu putem aplica partea cu separarea...asta este..ne adaptam pe parcurs pana ajungem la ceva "numai al nostru".
M-a ingrozit mai tare povestea unei colege de birou care a nascut acum aprox 2 saptamani, duminica, a ajuns acasa miercurea si a prins 2 weekenduri full de musafiri, e super obosita si pe deasupra la un moment dat i s-a desfacut si cusatura de jos din cauza oboselii si a turelor de musafiri care se tot perindau. Saracuta nu poate sta in fund nici acum iar musafirii nu se mai opresc, culmea, cum ziceti voi prietenii au lasat-o pe mai tarziu dar mai rau a fost cu matusile si alte rude de varste mai inaintate care au fost mai putin intelegatoare...
Ceea ce e culmea e ca de cateva zile am niste nervi...
total aiurea...ma rastesc mai tot timpul la iubitzel, ca e el mai aproape, nu ca ar fi de vina cu ceva si mai nou ma enervez si numai cat sunt singura..ca ma gandesc la cine-stie ce (ca de ex la ultima afirmatie a socrelei ca s-a deschis o gradinita aici la 2 min de noi si peste cativa ani, cand o sa ne mutam la casuta noastra, o sa lasam in timpul saptamanii copilul la ea sa il duca la gradi si noi sa il luam numai in weekend

sau alta...ca de ce am spalat hainele fetei..ca doar erau noi si curate
)
Gata...mai scoatem o tura de 

pt cocufan, da Doamne sa fie bine azi!
tuturor...si o
sa vina primavara cat de repede...ca m-am saturat de atata stat in casa
Cristina 35+ si
Ana
http://picasaweb.google.com/cristinahiticas/Bebelush#
georgiana310 spune:
Simona, cele trei reguli ale tale mi se par mai mult decat justificabile!!! E normal sa iti feresti copilul pe cat posibil de suparari. Cred ca pana la urma, e instinctiv...
Eu ma refeream la reguli de-astea de genul: nimeni sa nu ia copilul in brate, sa nu il atinga... Decat mama si tatal uneori (cand e dusat, dezinfectat, calcat si nu a baut alcool in ultimele 30 zile). Am vazut niste "exemplare" de-astea in familie si pe langa faptul ca ai lor copii sunt handicapati de grija si obiceiurile tampite ale mamei, si noi, cei din jur ne distram copios la fiecare enormitate pe care mama in cauza o emite!
Cat despre evitarea aglomeratiei - chiar am vrut sa va spun! Am sesizat in ultima vreme ca e o "moda" sa iti expui copilul (fie el si foaaarte mic) in molluri, hipermarket, in general, in locuri f aglomerate in care nici mie ca om mare nu imi place sa merg din cauza aglomeratiei, luminii, aerului conditionat, etc. Cand vad in Real, Auchan, Mall, Cora, plin de parinti cu copii mici in carucior sau scoica nu pot sa nu ma intreb: Oare nu ar fi putut sa vina numai un parinte la cumparaturi si celalalt sa stea acasa sau in parc cu copilul? Adica... pe bune?! 
32+
Brisees
gia
Ciresica5 spune:
Salutare fetelor,
Pisigri, am vazut ca tu ai initiat subiectul cu vizitele rudelor sau prietenilor la bebe.
Cu siguranta ca eu nu voi face niciun fel de invitatie nimanui sa vina la bebe. Situatia se schimba insa daca ma vor suna ei si vor vrea sa vina sa-l vada. Atunci chiar nu am ce face si-i voi primi, intreband la final "sub forma de gluma" daca nu sunt cumva raciti.
Oricum, din cate am citit, am inteles ca nu trebuie sa primim in vizita mai mult de 2-3 persoane straine o data, care nu trebuie sa fie racite, sa caste sau sa stranute spre bebe.
Cocufan, suntem alaturi de tine si de bebe!
HAI PUTEREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!

35+ cu 
IliesClara spune:
Georgiana
ai dreptate. Supra-protectia este daunatoare. Limiteaza copiii si dobitoceste.
Copiii trebuie sa fie lasati sa isi faca anticorpi sa isi intareasca sistemul imunitar, pt ca daca acesta nu se consolideaza in copilarie.... nu se mai consolideaza veci-pururea.
Era vorba de nou-nascuti de cateva saptamani! Nu de copii de cateva luni sau anisori.
La un copil de 6 luni ai ce sa intaresti la imunitate pt ca o are deja formata, dar nou nascutii cred ca trebuie ajutati si protejati cat de cat, nu?
Si eu abia astept sa le vad pe fete ca imi scot forile din ghiveci ca sa vada ce e sub ele, gusta frunzele lor, "gatesc" si gusta supa de nisip si se tavalesc in iarba sau zapada, se balacesc prin balti poate chiar cu pietre in gura..... dar toate astea cu masura si numai pana la nivelul la care este de folos (sa tropaie in kk de catel in parc nu cred ca e util), satisface o data curiozitatea lor. Nu sa degenereze in obicei!![]()
Pana una-alta cu asta ma ocup si la servici (cu stimularea senzoiriala) si am vazut ca e vitala.
Nu mi-ar face insa placere sa le vad la doua saptamani cum iau gripa lui unchiu Mitru sau ca tusa Lelea le pupa pe obraji sau gura
, ea avand la activ herpesul sau streptococi in gat sau acnee(ca bine a ridicat problema Kea cu pupatul).
Ar face fata bebeii asa mici la asa ceva?
... din cate spui tu despre rude si prieteni, ma bucur pt tine ca poti fi relaxata. Inseamna ca ai in jur numai oameni OK. E super.
Nici eu nu ma refeream la cei 10 oameni care ma inconjoara si nici la prieteni apropiati, doar nu tin prieteni care sa ma enerveze si cu care sa nu pot empatiza.
Dar vezi si tu...nu toti avem acelas noroc... mai ales cu rudele si cunostintele ... mai de grad II-III.![]()
Clara
34+ cu Antonia si Iulia la purtator
aris26 spune:
salutare
vad ca faceti galerie pt cocufan. am tot incercat sa caut mesajul de la ea si nu l-am gasit. e adevarat ca am ramas rau in urma. ce sa- intamplat?brrrr ea era doar cu 5 zile mai mare ca mine.
va faceti probleme cu vizitatori, eu de abia ashtept sa vin acasa cu el si sa o vad pe mama cum se topeste de dragul lui, nici prin cap nu imi trece sa ii limitez interactiunea fizica cu primul ei nepot, valabil si pt sora-mea si cumnatul meu.
35+
poze
AMR 5 saptamani 
edit:am uitat sa schimb semnatura![]()

Si va jur: erau niste pietre dintr-o balta infecta!