Mi se crapa foarte rau pielea degetelor

Mi se crapa foarte rau pielea degetelor | Autor: mirelam

Link direct la acest mesaj

Stie careva vreun remediu, vreo crema?
De cand e vremea rece, din toamna, mi se crapa foarte rau pielea buricelor degetelor mari de la mana, chiar pe mijloc, langa unghie. Mai mereu, cand la o mana cand la alta. Dar doar la degetele mari.
Sa nu va spun ca e foarte dureros, parca e o taietura cu cutitul, adanca, de multe ori imi curge si sange. Ma seaca la suflet cand trebuie sa apuc ceva cu degetul mare.
Am zis ca o fi de la detergentul de vase, ca nu folosesc manusi la spalatul vaselor, dar daca ar fi asa de ce nu ar fi si la celelalte degete.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns StMihaela spune:

Eu ma dau cu unguent cu galbenele sau gel de Aloe Vera in perioadele mai "aspre", in rest crema de maini Indra. Am auzit ca si crema de maini de la Hemel e excelenta, nu stiu, dar o s-o incerc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

la farmacie iti poate prepara o crema cu acidacetisalicilic si concentratie mare de uree ( daca te uiti cu atentie cremele miraculoase ce costa enorm contin uree dar in proportii slabute ) si incearca un control la un dermatolog care sigur te va ajuta:)

poze familia mea

quod me nutrit me destruit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex2 spune:

1. Cauta cauza, apoi vei trata si efectele. Poate fi de la frig. Foloseste regulat o crema de maini inainte de a iesi afara. Am pus crema de maini in tub de sapun lichid care s-a golit, pe dulapul de incaltaminte de langa usa, si inainte sa ies pe usa apas pe pompita si o intind pe maini in drum pe scari. Lucrez mult afara si mereu am mainile vinete de la frig si pielea crapata. Am chiar si in masina crema de maini.
Axionul distruge ph-ul pielii ingrozitor. Am renunat la el pt Pur cu aloe. Spalatul la mana cu Ariel e o alta cauza. Orice produs de curatare cu clor. Foloseste manusi cand speli cu clor sau produs ce contine clor.
2. Cel mai eficient tratament. O crema de maini, o intinzi in strat mai gros, si pui seara mainile in manusi chirurgicale sau din acelea de punga ca de la pachetul de vopsea de par (nu stiu daca explic bine). Si legi cu ceva la incheietura sa nu intre aer. Porii se dilata si absorb crema, dimineata ai mainle foarte catifelate si pielea se regenereaza.
Recomadari la vreo crema ma feresc sa fac, dar eu folosesc acum crema de maini de la Anew. Am incercat si altele si nu au dat in cazul meu rezultat asa rapid.

Alexandru, tati de 3 copii perfecti
(un baietel nazdravan, o fetita mica luptatoare, si un ingeras in cer)
_
Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Eu cand am mainile uscate imi dau cu sare de lamaie dar la tine daca sunt crapate si iti da sange cred ca te va ustura.Pentru mine una e cel mai bun remediu.Apoi multa crema grasa cu glicerina face cel mai bine.

Cait
Home is where heart is...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Si la mine , iarna, pielea mainilor e un dezastru.Folosesc si eu manusi la menaj, dar degeaba! Ceea ce mi-a ajutat cu adevarat, e crema cu vitamina A pe care o gasesti in farmacie.Foarte ieftina si extrem de eficienta.Repara indata ranile si, daca o folosesti des, amestecata cu crema obisnuita de maini, nu mai ai probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna,

si eu am patit exact la fel, tot de la detergentul de vase...tot numai la degetele mari de la maini...

am incercat urmatoarele : mi-am dat cu alcool iodat - ustura, dar vindeca

am frecat pielea aspra cu piatra ponce (faceam un fel de cojite, care imi agatau ciorapii)

in final m-am vindecat cu o crema de maini de la Avon, Dry Skin Relief ptr maini, mi s-a vindecat zona in maxim o saptamana si de atunci nu am mai avut probleme

pana la vindecarea totala, incearca sa nu mai speli vasele cu mainile goale, pune-ti manusi...la fel, daca speli rufe cu mana, sau folosesti produse de curatat (pentru baie, pentru aragaz, etc) foloseste mereu manusile de menaj...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput