Problema morala

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dana P spune:

Cu cersitul este intradevar o problema.
Uneori sunt chiar agasanti, se tin de tine pana iti vine sa ii iei la goana.
Din constructie noi suntem destul de milosi, la inceput dadeam si noi bani, maruntisul pe care il mai aveam (eram studenti). Cu timpul am renuntat la a mai da bani si le dadeam ce aveam prin geanta: bomboane, cornuri sau alte cele.
Si noua ni s-a intamplat sa fim injurati pentru ca nu le dam bani, si sa arunce bunurile pe care le ofeream.

Ne-am lecuit.
Acum prefer sa ajut bateranii neajutorati. Cum?
Se mai intampla ca atunci cand suntem la coada la magazine, in fata noastra sa fie cate un batran/ica si ajungand la casa ne oferim sa le platim noi costul produselor (oricum cosul lor e aproape gol). Asa suntem mai usurati sufleteste decat sa dau bani la cei de pe strada care oricum nu apreciaza gestul.
Prefer multumirea (uneori li se umezesc ochii) din privirea acestori batrani decat sa ajung sa fiu jugnita pe strada.

In adolescenta ma plimbam cu prietena mea prin orasul natal, si mancam inghetata. Un pici colorat se agata de noi si ne cere bani. Ii ofer inghetata mea pe care nu incepusem sa o savurez. refuza, spune ca vrea bani. Ii dau o modeda de 5 lei, o ia repede injurandu-ma. Stupefiata (era prima jignire pentru un astfel de gest) ma uit mirata si pana sa imi dau seama imi mai loveste si mana cu inghetata in asa fel incat mi s-a prelins toata pe haine.

oricum sanse ca ceva sa se indrepte nu vad. niciodata nu cred ca se va rezolva acesta problema. asa ca va trebui sa inchidem ochii si sa megem mai departe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tilis spune:

Acelasi lucru mi s-a intamplat si mie, de cand am vazul Filantropica ma gandesc de mai multe ori inainte sa dau un ban cersetorilor. Daca am ceva de mancare, le dau cu cea mai mare placere. Chiar am fost injurata de cateva ori ca le-am dat mancare si nu bani, dar nu m-a interesat. Mie, in general, mi-e mila de batranii care au o pensie amarata. In bloc am o vecina care are o pensie de 2.000.000lei si este singura si prefer sa o ajut pe ea cu cate ceva, decat sa dau la tiganii de pe strada care stau si cersesc.

Mergi la inceput