semintele de flori

semintele de flori | Autor: moruna

Link direct la acest mesaj

buna!deja am inceput sa imi fac planurile pentru gradina cu flori.
am o intrebare.semintele de flori cumparate trebuiesc puse mai intai in cutii ca sa faca rasaduri sau le pot semana direct in gradina?multumesc anticipat!

mami de andrei 08 MAI 2008
http://shoarece.blogspot.com/

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

eu le-am pus in cutii intai. si eu sunt curioasa daca se pot pune direct in gradina, dar acum mi se pare cam prea frig pt ele afara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moruna spune:

nici eu nu le pun acum....imi fac doar planurile pentru perioada calda care sper sa vina mai repede

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crismac spune:

De vreo 3 ani am o gradinita cu flori . Am incercat sa diversific florile - pe masura bugetului .
Semintele se pot pune atat afara cat si in ghivece sau cutii mai mari in casa sau in solar/sera .
Eu imi pun de obicei semintele afara , pe la jumatatea lunii martie ( depinde cat de cald/frig este ) sau inceputul lunii aprilie si acopar locul cu o folie de celofan (cam o saptamana , maxim doua ) .
Daca le puneti in ghivece (inceputul lunii martie ) rasadul se poate pune in pamant pe la jumatatea lunii aprilie - inceputul lunii mai .
In gradina ies mai tarziu si deci infloresc mai tarziu .

crismac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Si as adauga eu, daca le pui direct in gradina risti sa le confunzi cu buruienile si sa le plivesti, sa uiti ce si unde ai pus. Avand timp de germinare diferit, e bine sa le pui intai in cutii, ca sa ai control asupra a ce si cand iese. Cand le vei transplanta in gradina vei putea sa controlezi mai bine distanta dintre plante, combinatiile si automat si aspectul final!

Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput

Niciodata nu am confundat rasadul de flori cu buruienile !!!
Si daca nu stiai si in pamantul din ghiveci sunt posibile seminte de buruieni . Nu stiu ce are a face transplantarea cu distanta de plantare . Indiferent daca le iei din ghiveci sau din gradina distanta de plantare ti-o stabilesti in functie de marimea plantei la maturitate cat despre combinatii si aspect finaltrebuie sa tii cont de perioadele de inflorire, de marimea plantelor la maturitate , de culoarea florii in nici un caz nu conteaza unde ai plantat rasadul .
Ce legatura are locul de plantare cu aranjamentul final ???
Ce legatura are locul de plantare cu combinatiile ???

crismac

Mergi la inceput

Crismac, tu esti un gradinar muuult mai priceput ca mine, sigur! Dar sunt niste neintelegeri la mijloc

Eu vorbeam de semanatul semintelor afara, direct in locul pe care l-ai hotarat ca si definitiv, asta am crezut ca era intrebarea... Pe de alta parte daca nu cunosti cum arata rasadurile florilor (cand sunt foarte mici seamana intre ele) risti sa le confunzi cu buruienile ce pot rasari deodata cu ele. Eu am facut-o si n-oi fi unicat!
Ca sa nu ai buruieni in ghivece, in pamantul pregatit pentru insamantare, acesta se poate dezinfecta. Eu am facut-o si pe asta, oparindu-l cu apa clocotita. Asta a fost o idee personala recunosc, ca varianta de a economisi banii pt pamantul de flori de la supermarket! Daca nu ti se pare ok, poti sa zici, apreciez orice sfat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moruna spune:

va multumesc pentru raspunsuri.
olympia am vizitat si blogul tau...e asa frumoooooos.faza e ca eu am o gradina careia nici macar nu ii pot spune asa pentru ca are vreo 3 metri si jumate pe 80 de cm.deci nici nu poate fi vorba sa pun semintele undeva si apoi sa le transplantez in alta parte.unde le pun acolo raman.sunt la inceputul gradinaritului...e prima dta cand fac asta,deci exista si riscul sa le confund cu buruienile.banuiesc ca daca le pun in cutii am si sanse mai multe sa imi iasa ce mi-am dorit decat daca le-as pune direct in gradina;nu?

Mergi la inceput

Moruna si eu am bagat un ochi la tine... Imi plac la nebunie pozele! Mai ales cea cu fluturele si cea cu broscuta!

Mergi la inceput

Olympia imi pare rau ca m-am aprins asa.
Eu am o gradina cu flori destul de mare (aproape toata suprafata din fata casei - aproximativ 50 de metri patrati )si sunt foarte pasionata de flori .
Intotdeauna imi plantez florile separat si apoi le transplantez in gradina de flori . Incep cu bulbi de primavara si apoi rasadurile .
Daca te referai la a semana florile intr-un loc si sa le lasi acolo sa stii ca ai dreptate - nu e bine .
Sa aveti gradinile pline de flori frumoase .

crismac

Mergi la inceput