America (150)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Lai de ce nu incercati Dubai sau China? Am inteles ca acolo se fac bani buni si apoi va puteti muta oriunde.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Eu am trait pe perioade mai scurte sau mai lungi prin diverse coltisoare de lume, asa ca pot sa compar cat de cat; totusi, n-am avut experienta unui job "adevarat" pe termen lung nicaieri, si mai ales a cautarii unui job "adevarat" la fata locului, asadar din pacate dpdv job si dat cu capul de pragul de sus nu prea am termen de comparatie.. In Europa de Vest cel mai mult am stat in Germania, o practica de doua luni vara plus un semestru la univ. plus inca ceva practica imediat dupa semestrul ala. A fost fun, dar toate astea au fost organizate de americani.. si, dupa un semestru la minunata dar cam dezorganizata univ. nemteasca, cam duceam dorul facilitatilor de la draguta mea univ. americaneasca Da' tot nu m-am invatat minte

Lai

Mergi la inceput

Panterutza, nu ma atrage nici Dubai, nici China. Am lucrat in Singapore un an de zile, dar nu la job de facut bani multi, doar suficient pentru calatorit prin zona. A fost o experienta foarte misto, dar nu mi-ar placea sa traiesc acolo pe termen lung, comunitatea de expats e cam.. hm, sa zicem ca nu e tocmai pe gustul meu. Si sa te integrezi de-adevaratelea printre localnici, mai greu daca nu imposibil.
In afara de asta, daca ne mutam de-aici n-am prea vrea sa mergem altundeva doar temporar, ci pe termen lung.

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Am promis ca tac trei zile, da' tb sa va multumesc pt. urari!! Sanzi, wow, ai tinut minte ziua lui Bogdanel!! A fost ieri ziua lui, l-am scos la cina la restaurant. L-am lasat sa aleaga el care. Cica "I want to go to the most expensive restaurant in town, the one we stopped going to". Care mama? "Olive Garden" (nu e cel mai scump din oras :))) Si i-am dat voie sa nu isi faca tema la Kumon si sa se joaca pe DS aseara, o exceptie. Petrecerea o facem sambata la ChuckECheese's. Fi-miu e asa un dragut, ce credeti ca mi-a zis: "when I grow up I want to be a parent just like you"

Lai, daca nu ii place sotului unde e si vine el de bunavoie, e altceva. Totusi eu personal, nu votez pt. Europa nici in aceste conditii. E mult prea greu pt. un chimist strain sa isi faca o cariera stabila, nu mi se pare o solutie pe termen lung pt cineva ca voi. Si tu de ce nu esti buna de academia? Ai Princeton, ai Berkeley in CV, care e problema? As merge pe piata impreuna in locul vostru. Dar ma rog, piata acum e in toaleta...e bine sa "stay put" for a while.

Ramona, crezi ca io nu i-am zis sa vina sa stea cu copilul? Tu ca SAHM esti multumita, dar el nu are chef sa fie SAHD sub nici o forma. Si, sper sa nu te superi, dar sesizez la multe SAHMs un fel de tendinta de a se justifica de ce sunt ceea ce sunt. Iti dai seama cum se simte un barbat roman in aceeasi situatie?? Mai mult decat atat, al meu nici nu are chef sa lucreze la aceeasi universitate cu mine si sa aiba o pozitie inferioara Asa din gura era si el bun inainte sa se intample povestile, ca face si ca drege...ca nu conteaza care are noroc primul, el o sa faca si el ceva pe langa yada yada yada. Dupa care nu i-a mai convenit. Acum nici eu nu pot sa ma scuz pentru ceea ce sunt si nici nu am ce sa fac, atata vreme cat el nu prezinta o varianta de job mai buna pt. familie. Asta e, vorba aluia, life comes at you fast.

Mergi la inceput

La fel de greu e cu integrarea si in Europa...aici in Germania noi nu ne simtim ca acasa, nu suntem acceptati suntem tolerati si atat. In 4 ani aici nu am reusit sa fim prieteni decat cu o singura familie de nemti si aia pt ca erau vecini alaturi de casa noastra. In rest lumea e rezervata, mamicile la park rar vb cu mine, la fel mamicile la gradi.E ok, nu ma deranjeaza pt ca avem o multime de prieteni americani si de alte natii dar daca nu aveam ma gandesc ca am fi fost tare singuri.

Oricum, parerea mea e daca puteti sa mergeti in Geneva, faceti-o si apoi vedeti voi cum e, poate o sa va simtiti super si o sa spuneti ca e cea mai buna alegere . Fiecare vede lucrurile diferit.

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.

Mergi la inceput

Ruxij, La Multi Ani lui Bogdan!!!! Ce scump e!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

La multi ani Bogdan!

AB , peste doua saptamani o sa aibe Ralu din nou spectacol.

Cami nu am poze recente, arat doar un pic grasuta inca nu se vede burtica. Am pus 4 kg. O sa pun. Un pupic dulce la cirese.

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

La noi a fost SAHT de cite ori a fost nevoie (de doua ori, doua perioade). N-am ales noi, s-a intimplat asa (exact in ziua in care trebuia sa imi dau demisia dintr-un job d-ala de ma dadeam cu capul stoic de 3 ori de volan inainte de a intra la serviciu).
A fost insa decizia noastra ca nimeni nu ne va creste copilul, nu mame, nu frati...etc si acum la fel e, cind trebuie sa stam cu el, lucram de-acasa, ne luam liber etc..
Pe termen scurt a fost bine, si eram fericiti desi ne vedeam numai vreo juma de ora pe zi, noaptea la 12 (dupa ce venea sotu de la facultate) si cind veneam de la serviciu si imi pasa cupilu (weekendurile era din nou la facultate). Pe termen lung am pierdut toate rezervele de bani ptr casa (imense daca ma gindesc acu), sotu spune ca niciodata n-o sa poata recupera in termeni de salariu, desi eu cred ca e platit comparativ cu industria si Marcu inca mai vine spre dimineata sa doarma cu mine in pat.
Sintem OK, dar eu inca mai am dor de Europa, acu o sa stau "put" cum zice Lia ca nu e cazul, dar acolosha ramine...

Bogdan-la multi ani, toate cele bune sa ti se intimple in viata si sa fii destept ca mama exact cum vrei tu!!

A

Mergi la inceput

Lia multi lui Bogdanel cel scump!
Si multa multa bafta sa se rezolve cumva, cat mai bine, lucrurile pentru voi ca familie!
Din ce stii tu, cat de nasol da pentru un chimist care vrea sa stea in academia sa mearga din nou pe piata inainte de tenure? In sensul ca inca n-a adus grant-uri sau nu suficiente cat sa compenseze pentru univ. actuala pachetul de start-up? (isi creeaza o reputatie nasoala, adica alte potentiale univ. angajatoare s-ar gandi ca poate le trage clapa si lor intr-un an-doi si nu merita investitia?). Incerc sa ma dumiresc si eu, pentru ca in domeniul meu nu sunt pachete de start-up, nu la acelasi nivel in orice caz, asa ca partea asta nu e asa de problematica.

Panterutza

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Se intampla des sa se mute lumea pe tenure track dc. nu e happy, nu se face nici o impresie proasta. Ideea e sa poata explica de ce vrea sa se mute, in gral trebuie sa mearga in sus si lumea nu mai are nevoie de alte explicatii. Intrebarile vin dc. vrea sa mearga in jos (in ce priveste cotarea universitatii in sus sau in jos). E f. de inteles ca lumea vrea mai multe oportunitati. Dar si ce daca nu a adus granturi inca?? Uite ca a dat congresul bani la NSF, pe cai acum sa punem mana pe ei!! Nu vin graturile mari dupa un an, dureaza 2-3. Cel mai des vin dupa al treilea an.
Dar oricum astia au inghetat pozitii acum. Poate la anul.

Edit: un grant acolo si cateva papers ar fi bune insa pt. a-si creste sansele de angajare in alta parte.

Mergi la inceput