poznasi, dar dragalasi ian-febr 2004 (7)
Raspunsuri - Pagina 8
anda141 spune:
Hai sa va zic si eu de Albert , sa va cer o parere ...
Saptamana trecuta mi=a facut otita, adica am ajuns cu el la medic la urgenta ( la d-na dr. Gavrila la Budimex) ce il durea o ureche, mi-a zis, otota congestiva..antibiotic 7 zile -Klacid, 7.5 ml. I-am dat, luni am fost cu el la control tot la dr. Gavrila, a zis ca e ok, timpan curat, a scapat de otita. Numai ca are un dop de ceara intr-o ureche ..
Miercuri , adica aseara am fost cu el la Dr. Iorgulescu , ca am auzit ca e f. buna, il consulta si ea, zice ca are otita seroasa la ambele urechi si ca nu este vindecat , sa-i dau 8 zile de Unasyn ..plus niste picaturi in ureche si in nas...
Pur si simplu nu mai stiu ce sa cred ...urechile nu-l mai dor...se simte bine, nu face febra ( nici nu a facut, de fapt) ...doar ca am impresia ca nu mai aude asa bine, sau mi se pare ..a avut si dop in urecehe, i l-a scos aseara.
Intre timp i-am facut o programare si la dr. Sarafoleanu ( care am auzit ca este f. bun si el) pentru luni seara,cel mai devreme.
As mai sta pana luni sa vad ce-mi zice si el ..nici nu stiu pe cine sa mai cred si ce sa mai cred...mi-e frica si sa-l las asa ...eu am impresia ca tot streptococul lui isi face de cap
Si sa-i dau atatea antibiotice la rand fara efect, se pare ca Kalcidul i l-am dat degeaba, dupa spusele d-nei Iorgulescu...daca el e tot asa...adica are lichid , ca de durut nu-l mai doare.
Cam asta e cu Albert...
ad_risnov spune:
Mai, si noi avem o problema: conjunctivita...
Acum o saptamana i s-a umflat un ochi... l-am tratat cu kanamicina (eram la tara si ne trebuia o solutie de moment). A mers bina... la 3 zile s-a facut si la ochiul celalalt. L-am tinut acasa si am tratat tot cu kanamicina.
De marti i-a aparut iar o roseata in albul ochiului. Am mers la oftalmolog si ne-a pus diagnosticul de conjunctivita acuta, iar tratamentul este cu picaturi de Nettacin. Tr tinut iar 7 zile acasa.
Acum e mai bine.
Monica, nu stiu ce sa zic... Noi otita n-am avut, din fericire. Si noi am trecut pe la dr. Iorgulescu si stiu ca e buna.
Roxana_G spune:
Multa sanatate lui Rares si lui Albert!
Monica, e posibil sa fie vorba de o otita, insa o otita asa de complicata si bacteriana e putin probabil sa fie fara febra. Asa ca or nu e chiar asa, or e ceva viral si antibioticul nu are cum sa isi faca datoria. Este important sa ia si antiinflamatoare, Nurofen sau altceva. La fel picaturile de urechi sunt bune: Otocalm sau Otipax. Ultimele au mers foarte bine la Andrei.
Adriana, si la voi la fel, trebuie vazut daca e virala sau nu. Banuiesc ca nu i-au facut un test de secretie. Picaturile sunt mai eficiente decat Kanamicina unguent. Sper sa fie bine cat de curand.
Anca, indragostitul!
Rox , mamica
Alexandrei Maria (10.02.2004) si a lui Andrei Serban (31.08.2007) Poze cu noi
Soleil spune:
Ma bag aici ca musca in lapte pentru ca am citit de ingrijorarea Andei: otita seroasa nu conduce la durere. Este o acumulare de lichid in spatele timpanului. Tiana a tras mult anul trecut otitele asta... asa ca, din nefericire stiu despre ce este vorba .
Dupa o otita "clasica", adica inflamarea si bombarea timpanului care determina dureri puternice, otita care se vindeca in 7-10 zile, poate sa ramana o otita seroasa care ar putea dura si 2-3 saptamani pana se vindeca. In cazul in care caile respiratorii si trompa lui Eustachio mai sunt inca inflamate, lichidul respectiv nu se dreneaza cum trebuie sau se dreneaza foarte greu.
Anitibioticul, la otita medie acuta, este administrat cam in toate cazurile. Doctora de la ORL care a tratat-o pe Tiana de otite imi spunea ca antibioticul de electie este augmentinul si tratamentul dureaza minim 10 zile obligatoriu. In plus, antiinflamatoare locale si generale (picaturi in nas, Nurofen, etc) si obligatoriu curatarea nasului cat mai des posibil.
Tiana, dupa vreo 3 otite acute in toamna lui 2007, a ramas cu o otita seroasa care nu a cedat deloc la tratament. Dupa mai mult de o luna de tratament, inca avea lichid si bule de aer in spatele timpanului. Rezultatele la audiograma erau foarte proaste.
Din pacate, ea nu a scapat pana nu am operat-o de polipi - era deja o inflamatie continua pe traseul nas-urechi si nu mai aveam ce face.
Nu trebuie sa te sperii, dar nici sa nu o lasi asa numai pentru ca Albert nu are dureri.
Pericolul cel mai mare - la care se ajunge totusi destul de greu... - este ca acel lichid sa devina vascos, adera la timpan si determina scaderea auzului. Ingrosandu-se, timpanul nu mai poate vibra cum o face in mod normal, deci auzul se duce incet-incet.
Bine ar fi sa poti face niste teste de auz - impedanta, timpanograma.
Multa sanatate!!
Soleil spune:
A, inca ceva, ca am vazut raspunsul Roxanei intre timp: otita seroasa poate sa nu aiba niciun fel de manifestari. Cat despre cea acuta, Tiana nu a facut febra de fiecare data. In unele cazuri, aflam ca are otita pentru ca, fie o durea urechea, fie imi spunea ca "bate piticul" - auzea un soi de zgomote in ureche, probabil din cauza presiunii lichidului pe timpan si a bombarii acestuia.
Lili_Filip spune:
scuze ca va deranjez....nu ma incadrez in aceasta categorii...dar am o rugaminte la voi....
votati-ne aici: http://concurs.pampers.ro/profile/27625
Roxana_G spune:
Soleil, multam de info, eu habar nu aveam ca se poate si fara durere. La Andrei numai otite dureroase au fost, acum imi fac griji sa nu fi avut si el acest gen de otita, mai ales ca noi am tot suspectat ca are o problema cu una din urechi. Noi i-am facut impedanta insa, de vreo 2 ori, si totul era ok.
Rox , mamica
Roxana_G spune:
Am fost azi la Carturesti, a fost dragut. Alex s-a plictisit dupa jumatate de ora, adica dupa terminarea povestii, nu prea a mai avut chef de restul. Insa am plecat cu ceva carticele de acolo. Mergem si sambata viitoare.
Rox , mamica
buli spune:
Anda,
sanatate - sper sa iei decizia buna!
Adriana,
am o buna prietena oftalmolog, care mi-a spus ca nicicum nu e bun kanamicina la conjunctivita. pt. Matei mi-a recomandata tobrex (sau tobradex) si a functionat excelent
am avut azi o surpriza tare neplacuta, Matei are doua carii mici la masele.
nici nu stiu cum sa bordez vizita la stomatolog si sint si cam suparata ca am tot avut grija o vreme de ce maninca, dar de citeva luni am lasat exigenta deoparte si iata ce s-a intimplat :(
voi aveti experiente la dentist?
si inca una. de 2-3 saptamini Matei e mamos de nu se poate. nici nu ma pot misca de linga el, parca ar fi bebelus. incerc sa stau cu el cit mai mult, poate se satura :)), dar fara rezultat.
miercuri plecam la Paris o saptamina, abia asteptam cu totii, ori ne intoarcem cu parul cret, ori in culmea fericirii - om vedea :)
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
Roxana_G spune:
Eu nu am reusit nici sa ajung cu ea la control, desi tot cere sa o duc ca o doare un dinte. Nu stiu cum ar fi daca ar trebui plombat. Nu stiu daca ii poti lasa asa...oricum mai au putin pana schimba dentitia.
Anca, distractie placuta la Paris, sunt sigura ca va veti intoarce foarte incantati.
Rox , mamica