Nasterea in apa - o alternativa,un miracol (6)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sunshine_szb spune:

Fetelor,v-am mai spus la inceput ca demult ma interesa acest subiect: nasterea in apa. Asa ca am cam cautat pe net sa mai adun si eu niste informatii, asta inca din timpul cand Dr. B nu lucra la Eva, si uite asa am dat de multe cuvinte de lauda despre dm. Dr. , dar din pacate am auzit si contrariul, nu ca n-ar fi el un medic bun, dar ca are si el greselile lui. Cel mai mult m-a impresionat povestea unei mamici din Slatina, care isi dorea foarte mult sa nasca in apa, si uite asa am urmarit povestea ei, cum luna de luna se pregatea....si speram si eu intr-un final fericit...dar n-a fost sa fie asa ,ajungand chiar la un pas de a-si pierde copilul, medicul(dr. B) nu prea isi dadand interesul,din cauza ca nu s-au putut intelege privind latura financiara. Acelasi lucru reiese si din povestea unei alte mamici, care a castigat un asa zis premiu de a naste sub apa, prin revista Sana si intr-un sfarsit nu a ajuns sa nasca sub apa, fiindca nu era dispusa sa plateasca. Totodata din cate stiu la Victoria s-a interzis nasterea sub apa, fiindca a murit o mamica , asistata to de Dr. B.
Intr-un final, pot sa va spun ca acestea nu sunt informatii verificate, am citit despre ele doar pe net., cum puteti face si voi, insa nu prea cred sa minte cineva cu privire la aceste lucruri.
Eu as spune sa pui in balanta ce citesti, (cele bune + cele rele) si vezi ce-ti da. Mie imi pare chiar bine sa citesc pe acest forum despre experientele bune a celor care au nascut deja la Eva, si sunt o incurajare pentru mine, ce a ce face sa nu renunt la visul meu de a naste in apa, daca si Dumnezeu vrea asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurorra spune:

Leeloo ma bucur ca bebe e bine si bucurate cat mai poti de burtica,chiar o sa-ti fie dor de ea Sa nu te gandesti la nimic rau,ti-am zis eu o sa fie bine.Sa ma anunti si pe mine cum stau lucrurile.
si multa sanatate.

Auror si delfinas mult iubit Robert Matei

Robert Matei

Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

Leeloo, poti sa imi dai detalii la ce curs ai mers? M-ar interesa si pe mine cand voi veni in Bucuresti, mai ales daca zici ca medicii stiu de Eva and so on.

Ana, nu am putut deschide pagina pe care ai dat-o. Eu acum am aflat despre povestile astea, dar se pare ca nu prea sunt legate de Eva.

Si cam asa e, sunt si eu de acord ca lucruri neplacute se intampla peste tot in lume, si la case mari si la mai mici. Dar vreau sa aflu tot felul de opinii si mai ales cazuri despre ce s-a petrecut la Eva, si de bine si de rau.

18+

"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_micu83 spune:

Salutare, si eu am citit povestea aceea cu revista Sana, numai ca acolo lucrurile stau cu totul altfel. Se spunea ca nasterea castigata trebuia sa aiba loc intr-o clinica particulara din Victoria, dar nu avea legatura cu Dr Baiulescu. Singura legatura cu Dr Baiulescu s-a facut in momentul in care i s-a adus la cunostinta castigatoarei ca nu se poate naste la Aqua Materna ...dar ca-i ofera alternativa nasterii in apa la Rupea cu DR B.

Mami Ana-Maria, tati Valentin si 22+ ... Razvan Andrei !

Mergi la inceput

AM sters postarea anterioara ca am avut impresia ca nu am dat copy/paste asa cum trebuia...numai ca fiind un site concurent nu m-a lasat sa postez ceea ce am vrut.

Prin urmare, am sa ddau copy/paste la intreaga poveste ca sa fie ok pentru toata lumea

nasterea sub apa
de monika pe Mie Aug 24, 2005 1:48 pm

Am citit foarte multe articole despre o maternitate privata Aqua Materna care ar functiona in Victoria, jud. Brasov unde se poate naste sub apa. Ramona Bujdoiu, fost vedeta de la "Scoala vedetelor" este director executiv iar sotul ei director general Aqua Materna. Numai informatii false, aceasta maternitate nu functioneaza cu toate ca peste tot s-a scris ca ar functiona din martie 2005 si Raisa, fiica cuplului Bujdoiu, ar fi primul copila nascut sub apa la Aqua Materna din Victoria!
Si in revista Sana a aparut un articol pe aceasta tema si a fost organizat un concurs al carui premiu era o nastere la centrul Aqua Materna insotita de toate serviciile necesare in valoare de 1500 euro. Am castigat concursul dar premiul nu am cum sa-l primesc.
Acesta este mailul pe care tocmai l-am trimis revistei Sana:
Wolff Monika
Tel. 0745785370
monika_wolff@yahoo.com Sibiu, 24.08.2005
Catre redactia revistei Sana,
In nr.12 al reviste Sana. a aparut un articol despre nasterea in apa, care mi-a facut o mare bucurie.
Sunt foarte interesata de nasterea subacvatica si chiar inainte de a fi insarcinata, am cautat informatii si am strans materiale pe aceasta tema.
La sfarsitul anului trecut am citit un articol scurt in #258;#728;â#130;#377;?ADZ#258;#728;â#130;#377;? (Allgemeine Deutsche Zeitung), in care scria, ca la maternitatea din Victoria, printr-un parteneriat intre primarie, spital si firma Aqua Materna s-au investit 50.000 Euro pentru amenajare sectie de nasteri sub apa si o salvare. Maternitatea va avea 40 de paturi in camere cu cel mult doua paturi, TV, baie proprie s.a.m.d.
Am fost asa de fericita sa aflu, incat am pastrat articolul, chiar daca pe atunci nu eram inca insarcinata . Entuziasmul mi-a scazut insa cand am dat telefon la Victoria unde mi s-a spus ca inca nu se stie nimica exact si sa-l caut pe doctorul Baiulescu. Am incercat de cateva ori sa iau legatura cu dansul dar nu am reusit.
Revin la revista SANA unde am citit despre Aqua Materna si am aflat si care este costul unei astfel de nasteri, pret pe care eu nu pot sa-l platesc. Am sunat totusi la nr. de tel. care a fost publicat in revista, si am vorbit cu doamna Bujdoiu, care mi-a spus ca ea a nascut acolo (informatie care apare si in revista Sana.) si maternitatea a functionat o perioada scurta dar au fost nevoiti sa inceteze activitatea pt. ca mai au nevoie de cetva aprobari dar in curand se va redeschide. Am mai avut o speranta, concursul organizat probabil tot de Sana, la care am si participat si am fost anuntata printr-un mail ca l-am castigat.
Am luat legatura telefonica cu domnul Bujdoiu si am aflat ca nici pana la ora actuala maternitatea nu functioneaza. Mi-a oferit insa o alternativa, sa nasc subacvatic la Rupea cu domnul doctor Baiulescu. Ideea nu-mi prea place din mai multe motive, in primul rand Rupea este mai departe de Sibiu de cat Victoria si nu stiu daca o sa ajung la timp, apoi este spital de stat si nu eram convinsa acolo se fac oficial nasteri sub apa sau pur si simplu le face medicul fara a fi insa autorizat. Asa ca, am sunat la spitalul din Rupea unde mi-a raspuns o voce masculina care mi-a spus : #258;#728;â#130;#377;#313;žam auzit ceva, dar nu stiu nimic sigur , intrebati-l mai bine pe ginecologul Baiulescu#258;#728;â#130;#377;?. Am fost mirata de raspuns, pentru ca mi se pare curios ca un angajat al spitalului, spital care nu poate fi prea mare din moment ce nu are nici macar o centrala telefonica si dispune de un singur nr. de tel., nu stie daca se fac sau nu nasteri sub apa in cadrul acestui spital. Am reusit sa vorbesc cu doctorul Baiulescu, nu i-am pomenit de concurs sau de Aqua Materna, i-am spus doar ca vreau sa nasc sub apa si am auzit ca la Rupea exista aceasta posibilitate. Mi-a confirmat si m-a invitat la Victoria, la cabinetul lui privat pentru a discuta detaliile. L-am mai intrebat daca este spital de stat si costurile sunt suportate de casa de asigurari, mi-a raspuns ca da, dar pentru ca se deplaseaza special pentru mine spera ca o sa fiu draguta cu el. Toate bune si frumoase dar atunci in ce consta premiul meu daca la Rupea oricum as putea sa nasc subacvatic, fara sa ma coste ceva, in afara de banii pe care i-as da medicului, bani care se dau dupa obicei, oriunde ai naste?
Cand l-am confruntat cu aceasta problema pe domnul Bujdoiu, acesta mi-a spus ca totusi ei au niste costuri, cum ar fi punerea la dispozitie a unei anestezii peridurale, faptul ca o sa pot sta intr-o rezerva cu sotul meu si ca o sa nasc cu medicul lor, respectiv cu dr. Baiulescu, care este insa angajat la stat. De peridurala nu am nevoie, imi doresc o nastere naturala sub apa, nu un anestzic puternic in sirea spinarii care ar putea avea efecte secundare pentru mine si fat si o astfel de anestezie nici nu costa atat de mult, iar in ceea ce priveste cazarea este intr-un spital de stat, nu cred ca sunt extra costuri.
Am dat telefon la Ministerul Sanatatii in Bucuresti sa ma interesez daca in Romania se fac oficial nasteri sub apa, unde am fost sfatuita sa sun la Directia de Sanatate Publica Brasov. Am sunat si acolo, si o doamna tare amabila, mi-a raspuns ca oficial nu se fac astfel de nasteri si nu ar fi indicat sa ma duc la Rupea.
Pe domnul Bujdoiu l-am intrebat de ce apar in reviste si pe internet tot felul de informatii si materiale publicitare despre Aqua Materna, care nu sunt tocmai exacte, peste tot este scris ca aceasta maternitate functioneaza din martie 2005 (chiar si in revista Dvs.) iar maternitatea nu a functionat niciodata. Raspunsul dansului a fost simplu, ceva de genul #258;#728;â#130;#377;#313;žnu suntem noi devina, noi nu am furnizat astfel de informatii#258;#728;â#130;#377;? .
Si inca ceva, ati scris ca peste 1000 de copii romani s-au nascut sub apa, toti, asistati de dr. Baiulescu. Informatia asta de unde o aveti si a fost verificata? Nu este exagerat numarul ?
In concluzie, nu vreu sa nasc sub apa intr-un spital care nu este amenajat in acest scop si nici medicul nu este autorizat sa o faca. Nu vreau sa risc, pentru ca daca exista complicatii si se intampla ceva nu stiu cine ar putea fi tras la raspundere.
Dar cum ramane cu premiul? Daca Aqua Materna nu poate acorda premiul promis, adica o nastere la maternitatea Aqua Materna in valoare de 1500 euro, ar trebui sa-l acorde in bani! Concursul a avut loc, prin asta si-au facut publicitate iar revista Sana a avut material de publicat. Sper ca ma puteti ajuta ca sa intru in posesia premiului care sa mi se acorde in bani, pentru ca pana la urma este vorba si de reputatia revistei Dumneavoastra. Percis aveti un avocat sau jurist care stie ce este de facut in aceasta situatie.
Partenerul si tatal copilului meu este jurnalist german. Majoritatea revistelor care apar la noi apartin unor case de editura germane, asa cum revista Sana tine de Axel Springer Verlag si daca nu se gaseste o rezolvare pozitiva a acestei situatii, are de gand ca aceasta poveste sa ajunga la editorii germani. Nu ma refer numai la revista Sana, cum spuneam mai sus, si in alte reviste au aparut articole pe aceasta tema iar informatiile nu au fost verificate. Este datoria jurnalistului sa verifice, daca ceea ce are de gand sa scrie este adevarat sau nu.
S-a verificat macar ce statut juridic are Aqua Materna? Eu inca nu am reusit sa aflu.
Am sa atasez acestui email si niste articole pe care le-am gasit pe internet despre Aqua Materna, afacere care mi se pare destul de dubioasa.
Director executiv Ramona Bujdoiu, fosta vedeta a #258;#728;â#130;#377;#313;žScolii vedetelor#258;#728;â#130;#377;? si directorul general Razvan Bujdoiu sunt implicati si in alte afaceri care nu par a fi prospere. Firmele Viotop Services si Raisa Music, #258;#728;â#130;#377;#313;žorganizatorii#258;#728;â#130;#377;? fara succes ai concertului Europe, sunt tot ale domnului Bujdoiu.
Mai jos aveti si mailurile pe care le-am primit de la Aqua Materna.
Sa auzim de bine
Monika Wolffmonika

Loca#355;ie: sibiu
YIM Sus
--------------------------------------------------------------------------------

Re: nasterea sub apa
de monika pe Joi Aug 25, 2005 8:48 pm

Raspunsul la primit de la SANA la Emai-ul postat mai sus:

Stimata doamna,

In primul rand felicitari pentru minunea pe care o purtati in pantece, si eu sunt insarcinata si mi se pare de departe, cea mai grozava realizare a vietii mele...
In al doilea rand, permiteti-mi sa va aduc unele precizari, in speranta ca va veti mai linisti (pentru ca nu aveti nevoie sa va suparati cu nimic in perioada aceasta...) Si eu imi fac o multime de probleme legate de nastere, asa ca stiu prea bine ce griji va faceti! Articolul despre nasterea in apa a fost scris de catre un colaborator al revistei noastre care, pana acum, nu ne-a dezamagit. Este o persoana constiincioasa care se documenteaza bine cand isi redacteaza materialele. Asadar, am incredere ca informatiile de acolo sunt corecte. De alfel am inteles ca v-a si sunat sa va aduca lamuriri suplimentare.
In legatura cu concursul "o nastere in apa" ma simt datoare, in calitate de redactor-sef al revistei SANA sa va fac o precizare. Revista SANA este doar un intermediar intre maternitatea Aqua Materna si cititori, nu ofera ea personal premiul, ci doar gazduieste concursul. Ne-am bucurat ca putem oferi sansa uneia dintre cititoarele noastre sa castige o nastere in apa. Ghinionul, daca-l putem numi asa, a facut ca maternitatea Aqua Materna sa nu primeasca toate aprobarile de functionare de la Ministerul Sanatatii, deci sa nu se poata desfasura nasterea in incinta acelei maternitati. (independent de vointa noastra, dar si a lor...) Era intr-adevar o situatie delicata daca din aceasta cauza nu puteau onora concursul. Totusi, ei v-au oferit o alternativa, aceea de a se desfasura nasterea la spitalul din Rupea.
Daca nu sunteti de acord cu aceste conditii, va trebui sa renuntati la premiu pentru a putea beneficia altcineva de el. Am vorbit cu juristul nostru si ne-a asigurat ca in astfel de cazuri, nu se acorda contravaloarea in bani a premiului (asa cum ati cerut dvs.), ci doar premiul in sine. Deci, alternativele sunt: fie sa acceptati sa mergeti la spitalul Rupea, fie sa renuntati la premiu. Noi va recomandam prima varianta!! Din referintele pe care le avem si din ecourile de la celelalte reviste care au organizat concursuri cu Aqua Materna am aflat ca totul s-a desfasurat in conditii foarte bune, deci nu aveti de ce sa va nelinistiti...
In plus, noi vrem sa publicam un reportaj "post-eveniment", cu impresii despre cum a decurs nasterea, asa ca sunt convinsa ca oamenii de acolo isi vor da tot interesul si toata atentia ca totul sa decurga normal pentru ca nu au nevoie de publicitate negativa...
Deci nu aveti de ce sa va temeti ca nu va fi totul ca la carte.
Va urez nastere usoara si cu siguranta ne vom mai auzi pentru ca vrem sa scriem despre cum a decurs totul!!

P.S. Apropo, cand este DNP-ul? Al meu este de... Craciun si e cu fundita albastra...

Sanatate multa si tinem legatura!
Cu drag,

Delia Robescu
Redactor Sef - Sana
Ultima oar#259; modificat de monika pe Mar Aug 30, 2005 10:20 am, modificat de 2 ori în total. monika

YIM Sus
--------------------------------------------------------------------------------

de monika pe Mar Aug 30, 2005 10:34 am

Raspunsul meu catre SANA:
Stimata doamna Delia,
va multumesc pentru raspuns.
Da, intradeva am fost contactata telefonic de doamna Iulia Marin - cred ca am retinut numele, si m-a convins ca nu am de ce sa-mi fac griji. Teama mea era ca o sa ajung intr-un spital, undeva intr-o localitate mica, care nu este dotat pt. astfel de nasteri si departe de casa. Colaboratoarea Dvs. mi-a spus ca echipamentul de la Victoria, respectiv jacuzzi-ul, a fost mutat la Rupe si conditiile din spital sunt bune.
Imi fac griji pentru ca va fi un experiment unic in viata mea si vreau sa decurga fara nici un fel de probleme, nu atat pentru mine ci pentru bebelus. Am citit numai lucruri pozitive despre nasterea in apa, mi-o doresc nu numai pt mine ci si pentru ca bebelusul nu o sa sufere un soc atat de mare la nastere, deoarece iasa intr-un mediu asemanator cu cel in care a trait pana la momentul respectiv.
Sper sa nu fie probleme si o sa merg sambata sa vorbesc personal cu domnul dr. Baiulescu.
Eu ar trebui sa nasc la sfarsitul lui sept. dar s-ar putea sa vina mai repede ( luni seara am pierdut acel dop gelatinos si cred ca in curand se vor rupe si membranele). Sper sa reusesc totusi sa ajung la Rupea. Inca nu stiu exact daca este fetita sau baiat, medicul mi-a spus ca ar fi fetita dar la ultimul examen ecografic mi-a spus ca ar putea fi baiat, noi ne dorim fetita dar pana la urma ce-o fi, sanatos sa fie - vorba lumii.
Cunoasteti cumva o persoana care a mai nascut acolo?
Nu contest faptul ca colaboratoarea Dvs. nu s-ar fi documentat, a avut-o ca si consultant pentru materialu dansei pe doamna Bujdoiu, si cu siguranta a relatat ceea ce ea i-a povestit, referitor la Aqua Materna.
Citez: "De la inceputul lunii martie 2005, in aceasi locatie, cu investitii private, s-a deschis Maternitatea Aqua Materna Victoria....." la asta m-am referit cand am scris ca nu este adevarat ceea ce s-a publicat.
Ramane sa va povestesc cum a decurs nasterea, daca ajung la Rupea in timp util.
Va multumesc inca o data pentru Email si va doresc deasemena o nastere usoara, sanatate si putere. Banuiesc ca este tot primul copil.
Sa auzim de bine,
Monika Wolff
Ultima oar#259; modificat de monika pe Mar Aug 30, 2005 10:41 am, modificat 1 dat#259; în total. monika

YIM Sus

de monika pe Mar Aug 30, 2005 10:36 am

email de la SANA:
Ma bucur ca v-ati mai linistit si va tin pumnii sa decurga totul bine!! Va rugam mult sa ne tineti la curent pentru ca vrem sa ajungem si noi la fata locului sa culegem "impresii" dupa ce veti naste... Personal, n-am vorbit cu nici o mamica ce a nascut acolo, insa colaboratoarea noastra a facut-o, deci daca aveti nevoie de orice lamuriri, o puteti contacta pe direct pe dansa.
Daca totusi bebele se grabeste sa ajunga pe lume, cred ca-i o domnita, pentru ca baieteii sunt mult mai lenesi...
Orice ar fi, va doresc de pe acum sa fie sanatos, frumos, destept si sa aiba noroc in viata!

Sa ne auzim cu bine!

Delia Robescu
Redactor Sef - Sana
delia.robescu@edipresse.ro

--------------------------------------------------------------------------------monika

YIM Sus

de monika pe Mar Aug 30, 2005 10:37 am

A urmat:
Nu as vrea sa va plictisesc cu problemele mele , dar sunt din nou dezamagita. La ultima convorbire cu domnul Bujdoiu, acesta mi-a spus sa-l sun vineri, adica astazi, ca sa-mi spuna exact la ce ora sa merg maine la Victoria pentru o consultatie la domnul dr. Baiulescu.Ei bine l-am sunat inainte de prarz dar mi-a spus sa-l sun la 14.30, ceea ce am si facut insa nu-mi mai raspunde la telefon. L-am sunat si pe dr. Baiulescu si habar nu avea de mine, domnul Bujdoiu nu i-a pomenit nimic. Si asa eu m-am intors de unde am plecat, adica iarasi nu stiu ce o sa fac. Ma simt ca o cersetoare, la care i se inchide usa in nas iar ea contuinua sa bata timida la aceasi usa, in speranta ca va fi ajutata. Mi se pare umilitor sa-l tot sun pe acest domn Bujdoiu. L-am rugat printr-un Email si un sms, sa-mi comunice in scris toate detaliile, cred ca asa ar fi normal, nu sa ma tot amane, dar nu a facut-o si nici nu cred ca o sa o faca.
Nu stiu ce sa cred sau sa mai fac, mai ales ca in orice moment s-ar putea declansa travaluiul.
Sunt dezamagita de lipsa de profesonalism, seriozitate si respect!
Cu urari de bine,
monika wolff
Ultima oar#259; modificat de monika pe Mar Aug 30, 2005 10:42 am, modificat 1 dat#259; în total. monika

YIM Sus

de monika pe Mar Aug 30, 2005 10:38 am

Apoi:
Delia Robescu <delia.robescu@edipresse.ro> wrote:
Buna ziua,

Imi pare rau ca n-am timp si nici responsabilitatea sa ma ocup personal de aceasta problema, v-am spus, noi suntem intermediari ai concursului, nu oferim noi premiul. Cu toate acestea, l-am sunat pe dl Bujdoiu care mi-a spus ca a ajuns la Brasov si va lua legatura cu doctorul Baiulescu sa-i spuna de dvs. dupa care va va suna. Eu sper din tot sufletul sa se rezolve totul in timp util, i-am spus dlui Bujdoiu ca avem de gand sa scriem despre acest eveniment, deci sper ca-si va da tot interesul si tot profesionalismul.

Multa bafta!

Delia Robescu
Redactor Sef - Sana
delia.robescu@edipresse.romonika

YIM Sus

de monika pe Mar Aug 30, 2005 10:40 am

Si ultimul meu Email la care nu am primit inca raspuns si nici de la Aqua Materna nu am vesti.
Buna ziua doamna Delia,
stiu ca am promis sa nu va mai deranjez cu problemele mele.
Nu vreau numai sa va spun ca domnul Bujdoiu nu m-a sunat, asa cum promisese. Nu ma astept ca Dvs. sa va ocupati de aceasta problema, ci pur si simplu pentru a va informa cum stau lucrurile, si ca sa vedeti cat de seriosi sunt cei de la Aqua Materna, ceea ce este tipic romanesc.
Dar pentru ca in revista Dvs. a aparut un articol PR, o parte din responsabilitate (morala) ii revine colaboratoare Dvs, cea care a scris articolul. Pacat ca nu pot comunica cu ea, nu v-as mai fi rapit Dvs. din timp.
Nu mai cred ca cei de la Aqua Materna au de gand sa-mi ofere premiul, chiar daca este vorba practic numai de o parte din premiul promis initial. Pana acuma nu m-au sunat nici macar o data, eu am fost cea care a trebuit sa sune. Mi-au trimis un mail, prin care am fost anuntata ca am castigat concursul, si atat. Probabil ca se gandesc, ca ma pot trata cum vor ei din moment ce nu o sa platesc pentru serviciile prestate de "medicul lor", adica de pe urma mea ei nu castiga bani, deci nu am nici un drept, ei fac ce vor.
In caz ca nu o sa intru in posesia acestui premiu, va propun sa publicati aceasta poveste cu titlul "Castigatoare fara premiu". Nu vreau sa accept ca Aqua Materna sa iasa cu fata curata din aceasta poveste, daca nu-mi acorda premiul. De cand m-au anuntat ca sunt castigatoarea concursului, eu am investit bani (pentru o gramada de telefoane), timp si nervi pentru a putea face uz de acest premiu.
Dvs. stiti cumva ce statut juridic are Aqua Materna?
Sa auzim de bine!
Cu stima,
Monika Wolff
monika

YIM Sus

de monika pe Joi Sep 01, 2005 12:58 pm

In 22.08. i-am scris directorului gen. Aqua Materna, domnul Bujdoiu, urmatoarele:
Stimate domnule Razvan Bujdoiu,
cu referire la convorbirea noastra telefonica de astazi pe care i-am relatat-o partenerului si tatal copilului meu, Frank-Reginald Everzt -jurnalist german, am fost rugata de catre acesta sa va scriu acest Email, pentru ca lui toata aceasta poveste i se pare un pic dubioasa. De aceea va rog sa-mi confirmati in scris ceea ce am discutat astazi la telefon, si anume ca din motive obiective nasterea nu va avea loc la Victoria in cadrul maternitatii Aqua Materna ci in Rupea sub supravegherea domnului doctor Baiulescu Cristian, nasterea fiind insotita de toate serviciile necesare, anestezie peridurala, cazare intr-o rezerva impreuna cu partenerul, analize medicale etc. conform si informatiilor publicate in revista Sana nr.12.
Mi-ati propus sa vin sambata, 27 august la Victoria pentru o consultatie la domnul doctor C. Baiulescu si as prefera, ca inaite de a veni la Victoria, sa primesc aceasta confirmare scrisa de la Dvs.la adresa: Wolff Monika
Fundatia "Sibiu, Capitala Culturala Europeana 2007"
O.P 1, C.P 129 , Sibiu
Cum va spuneam si la telefon, pe internet sunt o gramada de informatii sau materiale publicitare pentru Aqua Materna, si mi se pare tare curios, ca peste tot este scris ca aceasta maternitate functioneaza si ca fiica Dvs.ar fi primul copil nascut in aceasta maternitate.
Multumesc anticipat!
Cu respect
Wolff Monika
P.S As mai dori sa stiu ce statut juridic are Aqua Materna, este o fundatie, S.R.L , S.A ?

NU AM PRIMIT RASPUNS!monika

YIM Sus

de monika pe Joi Sep 01, 2005 12:59 pm

Azi, 1.09 i-am scris urmatoarele:
Buna ziua domnule Bujdoiu,
mi-ati spus vineri ca o sa ma sunati, pentru a-mi comunica ora la care sa vin sambata la Victoria, la cabinetul dr. Baiulescu. Am asteptat telefonul Dvs. dar din pacate nu m-ati mai sunat nici pana astazi, deci a mai trecut o saptamana si eu tot nu stiu daca urmeaza sa nasc in apa sau nu, adica daca pot beneficia de premiul castigat.
M-a sunat jurnalista care a scris articolul in revista Sana si mi-a spus ca a vorbit cu Dvs. Dansei i-ati spus ca dr. Baiulescu este dispus sa supravegheze nasterea si sa ma consulte, dar atunci cand are dansul timp. Din pacate eu nu-i pot spune bebelusului: "mai asteapta cuminte in burtica, pana are timp nenea doctor de noi".
Eu trebuie sa stiu ce am de facut ca timpul trece si se apropie momentul nasterii.
M-ati anuntat ca eu am castigat premiul dar mai mult nimic. Numai eu v-am sunat, ma rog, este interesul meu, dar nu credeti ca ar fi trebuit procedat altfel? Nu-mi face nici o placere sa va tot sun ca sa-mi spuneti: "Sunati-ma saptamana viitoare". De aceea v-am si rugat sa-mi comunicati in scris, in ce consta premiul si cum vor decurge lucrurile, din moment ce, ceea ce a aparut scris in revista nu corespunde cu realitatea.
Am inteles ca a mai fost un concurs similar, gazduit de revista Super Bebe. O sa ma straduiesc sa aflu cine a fost castigatoarea acelui concurs si daca ea a avut parte de premiu.
S-a scris mult despre maternitatea Aqua Materna, chiar daca nu exista, v-ati facut reclama, ati organizat concursuri, ati ales castigatori, pe mine m-ati anuntat ca am castigat dar mai departe ce urmeaza???????
Daca nu stiam ca eu sunt castigatoarea concursului si nu ma bazam pe acest premiu, la ora actualaprobabil ca as fi fost plecata din tara, urmand sa nasc in, apa in Germania. Acuma nu mai pot face nimica.
Sper ca binevoiti sa-mi raspundeti la acest mail!
Sa auzim de bine!
Monika Wolff

monika

YIM Sus

de monika pe Sâm Sep 24, 2005 9:50 pm

Si s-a terminat si povestea cu premiul. Nu am mai primit nici o veste de la Aqua Materna si am nascut pe 4 sept. la meternitatea din Sibiu. A mers totul bine, am fost multumita si de peronalul din maternitate si sunt fericita ca am o fetita minunata! Cu toate astea nu vreau sa-l iert pe domnul Bujdoiu si o sa mai auda de mine!
Poate imi dati si voi un sfat! V-as fi recunoscatoare!

Asta este toata povestea...

Personal, sincer nu-mi cade bine cand aud ca 'se vorbeste de rau' de Dr B si de Eva! Poate atunci cand a aparut o parerea negativa, am sarit mereu cu argumente...poate este doar defect profesional...ideea centrala este ca eu refuz sa plec la drum cu ideea ca lui x sau lui y i s-a intamplat ceva rau!Cred ca daca as sta si m-as gandi la toate nenorocirile din lumea asta, as atrage toate energiile negative si sigur as completa experienta negativa a cuiva! Asa ca...eu ma gandesc la Doamne Doamne, am incredere mare in Dr B (chiar astazi l-am sunat sa-i spun rezultatele unui test)si a fost foarte amabil si f dragut!

Cat despre solicitarea banilor de transport de catre DR B, mi se pare o chestiune absolut normala si corecta...voi , cele care ati fost la controale la el...nu cred ca nu ati intalnit niciodata o "mare" de burticute pe acolo...mereu era f aglomerat! Ce ar insemna ca zilnic sa faca ture intre Victoria si Brasov sau Victoria si Fagaras ca naste X sau Y si sa fie o alarma falsa?Lui cine ii plateste transportul?

Sau mai discutam cu cineva, ca Dr B nu a venit la nastere pt ca s-a intamplat ca bebe sa vrea afara chiar dupa iesirea Dr din garda de la Fagaras..si el era ffff obosit! Pai...cu ce te-ar incalzi sa ai un dr extenuat langa tine care sa-ti spuna ca nu-i in stare sa te asite si care nu poate sa-si depaseasca niste limite omenesti ...in locul unuia care nu-i dr tau, dar este in stare sa-ti ofere niste servicii medicale intr-o stare ok...

In fine...nu mai scriu ca parca ma vad in instanta la bara si nu asta vreau...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulusha spune:

servus la toata lumea,

imi pare rau sa aud ca au fost si experiente neplacute legate de Eva sau dr B, dar sincer cred ca e inevitabil; eu sunt sigura ca nu exista medic, mai ales in Romania , care sa nu aiba cel putin o culpa medicala (mai ales din specialitatile chirurgicale) si ca nu exista modalitate de nastere prin care unele mamici sa fi trecut si care sa fi avut un final mai putin fericit.Si cred ca si cel mai bun si dotat spital din Romania are in antecedente cel putin un bebe adus pe lume cu urmari (mai mult sau mai putin din vina lor) sau o mamica care sa fi ramas cu sechele fizice sau psihice in urma experientei nasterii.
Si ce, credeti ca intr-un spital de stat este sau poate fi cineva tras la raspundere in Romania? Asta e o pura iluzie de filme americanesti, pentru ca atata vreme cat la noi nu exista o lege a malpraxisului clara si cat presupusele cazuri de culpa medicala sunt judecate de cele mai multe ori de colegii si prietenii lor din Colegiul medicilor judetean, o majoritate covarsitoare de 99% sunt declarati nevinovati chiar daca in realitate lucrurile nu stau chiar asa.

cred ca cel mai important e sa cantarim foarte bine alegerea noastra si sa speram ca vom fi protagonistele unui final fericit cu ajutorul lui Dumnezeu.

Sincer , mie mi-a luat foarte mult pana sa-mi aleg un ginecolog si aici in SV (am ajuns prin sapt 24 de credeam ca nu ma mai primeste nimeni)si am ales o d-na doctor care are la activ o culpa medicala despre care am inteles ca a 'bubuit' presa suceveana , dar bineinteles ca nu s-a stabilit vinovatia ei (dupa cum spuneam asta nu inseamna ca nu e vinovata); dar multitudinea de cazuri fericite care au iesit din mana ei si recomandarea unor prieteni m-au facut in final sa o aleg; sincera sa fiu dupa primul control nu am fsot extrem de incantata, dar cum va mai spuneam probabil ptr ca lucrez si eu in acelasi domeniu si stiu destul de multe, am asteptari prea mari. Sper totusi sa ajung sa nasc cu cat mai putine probleme la Eva si sa fie in final totul ok, si asta nu ptr ca mi s-a parut ea prea superficiala ci ptr ca am oroare ca si cristina1980 sa nasc in spital la SV.

Daria_vladih te rog si eu daca poti sa ne detaliezi un pic experienta ta ca sa putem si noi cantari in ce masura a avut de-a face cu profesionalismul dr B sau a celor de la Eva

Sa dea Domnul ca totul sa decurga bine ptr voi si sa ne auzim tot aici cu povesti cat mai frumoase "de dupa"....

Apropo, nu-mi zice nimeni daca s-a gandit la celule stem? mi-ar prinde bine o sugestie....

Va pup,

lulusha 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurorra spune:

'neatza,ce fac fetele?
Ana am citit si eu despre subiectul care l-ai postat si chiar am vrut si eu sa-l copii aici,dar la momentul acela nu mi s-a parut relevant,intr-adevar nu are nici o legatura cu incompetenta sau onorariul medicului.
Si mie i se pare perfect normal ca omul mi-a cerut sa-i platesc transportul,mai ales ca nu mi-a zis o suma x,mi-a zis ca sunt 80 km si daca sunt de cord. Si cum as fi putut sa nu fiu cand saracul om iesise din garda si avusese si toata ziua consultatii la cabinet si eu voiam neaparat sa nasc in apa.
In fine,nu mai comentez,asa cum s-a mai zis e bine sa stim si ce e rau si ce e bun sa analizam si sa luam decizia buna.

Pupicei la toata gasca.

Aurora si delfinas mult iubit Robert Matei.

Robert Matei

Pozici

Mergi la inceput

Lulusha , eu m-am gandit la celulele stem si am discutat si cu Dr Baiulescu pe marginea acestui subiect. El mi-a spus ca ii este indiferent care este compania aleasa de noi...el face prelevarea fara probleme.

Din experienta unor prieteni foarte apropiati si din cunostintele acumulate de noi in studierea ofertelor de pe piata, noi optam pentru firma din Cluj http://www.cordcenter.ro/home_ro.html .

Am inteles ca prin luna a 7a trebuie sa intri in contact cu ei pentru ca sa-ti poata trimite apoi in timp util contractele si kit-ul de recoltare.

Mie mi s-a parut corecta abordarea lor cu plata anuala...de ce sa platesc anticipat pentru 20 de ani, cand eu nu stiu ce-mi rezerva ziua de maine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daria_vladih spune:

Cu scuzele de rigoare...cred ca raspunsurile mele vor aparea cam tarziu...asa ca poate vor parea un pic incoerente :)...v-am scris de pe 19 dimineata si vad ca inca sunt nemoderate :). sper ca va vor ajuta, nu descuraja...fiecare mamica are dreptul sa nasca asa cum si-a dorit, cu cat mai putine dureri si cat mai placut pentru ea si bebelus...sunt sigura ca nasterea in apa are nenumarate beneficii...important este sa fi informat, sa privesti lucrurile realist si sa previi problemele pe care le-ai putea intampina...la urma urmei, cea mai importanta este sanatatea bebelusilor nostrii si a noastra. Desi ghinioanele s-au tinut lant de noi de la nastere incoace...eu ma consider un caz fericit...bebelusa mea traieste...are ocazia sa ne terorizeze cu diversificarea...nu-i tace gura o clipa...si e innebunita dupa apa, ca mai toti bebelusii de varsta ei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leeloo21 spune:

motana..am fost la cursurile de puericultura (eu doar la doua din ele ..am ales eu din cele obtionale legate de nastere si alaptare) organizate de Roamanian Angel Appeal-First bebe..gasesti pe net informatii suficiente..daca nu te rog sa-mi ceri sa-ti dau un pm cu mai multe informatii mai sunt cursuri de puericultura organizate si de spit. filantropia..la acelea nu am fost..

fetelor..acum nu am timpo s acitesc povestea postata mai sus..dar parerea cred ca nu mi-o schimba nimeni..eu voi naste la Br cu dr B..Doamne Doamne sa ne ajute in directia asta si totul sa fie o poveste frumoasa!

Cristina cu bebe mic 35+

nasterea in apa

pozici dragute

Mergi la inceput