Nasterea in apa - o alternativa,un miracol (6)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

sarumana Lulusha
sunt deja inscrisa in evidenta spitalului unde voi naste, cezariene aici nu se fac decat daca bebe sau mama sunt in pericol, asta e politica tzarii
nu e vb numai de ac ci si de unele cazuri in care mama si bebele au suferit, unii pe viata....cei drept putine cazuri dar nu vrau sa risc delok.
oricum vb tale mi-au mers la inima, aici nu am cu cine vb in afara de tatal bebelui
sarumana mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_micu83 spune:

Ce parere aveti despre http://www.capital.ro/articol/concediul-maternal-redus-cu-6-luni-118139.html ?

Ana-Maria si Valentin viitori posesori de Razvan Andrei !28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulusha spune:

Salutare,

hei pe unde mai umblati de e asa liniste in ultima vreme?

Emanouela bine ai venit printre noi!!!

E intradevar o alegere destul de grea si o situatie dilematica (eu am zis ca in viata mea nu m-am hotarat mai greu asupra unui lucru ca asupra modului si locului in care se va produce nasterea).

Zic ca totusi in ce te priveste lucrurile nu stau chiar asa rau. in primul rand trebuie sa te ia in evidenta un medic acolo unde te hotarasti sa nasti cu care sa discuti mai pe indelete lucrurile astea. Ar fi bine sa-l intrebi in ce cazuri se poate recurge la cezariana si daca ei vor face asta astfel incat sa nu va puna in pericol pe niciunul in voi; cat despre tavaliul in apa nu e un lucru rau deloc, pe care ar trebui sa-l iei in considerare ptr ca te poate ajuta putin sa treci mai usor peste durerile provocate de contractii; apoi epidurala eu zic ca iarasi e o oportunitate fericita pe care e bine sa o ai la indemana si sincer daca ai avut atata curaj sa iti doresti sa nasti un copil nu stiu daca e cazul sa-ti fie frica de un ac pentru ca doare mult mai putin decat o contractie.
Sper ca ai sa iei decizia cea mai buna si daca nu e prea greu poti sa incerci si varianta Romania daca nu iti e peste mana. (cine ar fi crezut ca o sa zic vreodata asta ???!!!)

Ana_micu ce frumoasa e camera pe care ati pregatit-o!!!!perdelele imi plac tare mult!!! a meritat efortul

cat despre maternitate , eu zic sa nu te ingrijorezi inca (deocamdata ei nu recunosc sa aiba in plan asa ceva si cum e an lectoral s-ar putea sa mai dureze ceva vreme pana sa implementeze masura asta)

Oricum eu sunt dintre cele care nu o sa stie ce inseamna nici macar o luna de maternitate asa incat poate ca nu sunt asa de implicata in subiect. dar trebuie sa recunoastem ca Romania sta mai mult decat bine la durata concediului de maternitate intre tarile europene ca sa nu mai vb de SUA unde e de 6 sapt. si cred ca 6 luni nu sunt extraordinar de mult. ceea ce e intradevar dureros e lipsa alternativelor la noi , ptr copiii de varsta asa mica.
Sper sa nu va suparati pe mine ptr parerea mea.........

Va pup si toate bune

lulusha 35 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

ana, e frumoasa camera, stilata asa, imi place tare.
Cat despre articol... mi se pare mai mult decat o prostie, nu ca incurajau femeile sa aiba copii? Ca nu ai ce face cu ei pana pe la 3 ani e o poveste dar cel mai important e cat are nevoie copilul ala de tine, mai ales in primii ani de viata.

Cine citeste cat de cat despre Attachemnt Parenting, fara sa se creada ca "stie mai bine" decat atatia psihologi, si-ar da seama cand se pun bazele, cand se contureaza increderea de sine, si asa nu ar mai veni domnii cu... reducerea concediului de maternitate.

Si ca in alte tari e si mai putin, da, asa e,aici de ex, e 3 luni , copilul ti-e crescut de o cresa, da, f atent, dragut. Cum e oare sa stea 2 ore pe zi copilul cu tine, maxim, si 8-9 cu niste ingrijitoare, al cui e pana la urma bietul copil? Pe mine ma revolta atat de mult aceste metode, dar deh, in epoca asta atat de "moderna" e greu sa intelegem adevaratele necesitati, care ne fac sa "involuam" catre origine, catre natural si tot ce practicau stramosii nostri atat de bine.

M-am aprins

24+

"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)

"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld

Mergi la inceput

Lulusha, nu ai de ce sa-ti faci griji ca s-ar supara cineva pe tine...si eu ma gandeam candva ca 2 ani ar fi prea mult sa stau acasa cu bebe...numai ca la mine situatia este una un pic ciudata...eu stau in Sibiu , dar atat familia mea cat si a sotului se afla la Braila(localitatea noastra de origine)...nu am absolut pe nimeni aici in afara de prieteni si fratele sotului....care nu m-ar putea ajuta cu bebe. In Sibiu, o bona te costa cam 800 ron/8 ore...sincer, nu mi-as permite s-o platesc si dincolo de aspectul financiar sunt convinsa ca nimeni n-ar avea grija mai mare decat mine de bebele meu...

Cat despre crese si gradinite, povestea cred ca este aproape identica in mai toate orasele...in Sibiu exista doar 3, maxim 4 crese unde sunt cate 30-35 de copilasi in grupa si o singura educatoare+ o ingrijitoare. Cum oare ar putea avea grija 2 pers de 30 de copilasi?!? cand , uneori nici noi nu putem fi cu ochii pe micutii nostri non stop...

Tu de ce nu ai sa stai acasa cu bebe? Cu cine ai sa-l lasi?

Te pupam!

Mergi la inceput

Motana, multumesc de aprecieri...

Cat despre celalat subiect, sa speram ca totul o sa fie ok, ca de nu eu o sa fac revolta mare...astia parca incurajeaza mortalitatea si nu natalitatea...auzi la ei , sa las copilul cu o bona? Si cine o sa fie bona? Ce studii o sa aiba bona asta? Le televizor am vazut multe cazuri infioratoare cu asistente maternale...sa speram ca bonele nu o sa fie de aceasi speta...

Te pup, !

Mergi la inceput

Mamici si burtici, eu posed cateva carticele electronice cu retete pentru pitici ...daca va intereseaza, va rog sa-mi dati PM cu adresa de mail si trimit la toata lumea!(nu este pacaleala de 1 Aprilie)

Va doresc toate cele bune, multa sanatate si caldura in suflet!

O zi super!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulusha spune:

servus,

Ana despre ce retete este vorba?

legat de discutia despre concediu de cresterea copilului eu vroiam sa subliniez ca mai devreme sau mai tarziu (la 1 an si 6 luni sau la 2 ani) tot trebuie sa se gaseasca solutii ptr copii; si apoi oricat de adept al conceptului de "attachement parrenting" ar fi cineva,nu poti sa pretinzi sa ti se ofere concediu de crestere a copilului 5 sau 7 sau 10 ani. Fiecare perioada din viata copilului e importanta si determinanta in educatia copilului si e adevarat ca nimeni nu poate substitui mama in rolul ei pe care-l are in cresterea copilului dar pana la urma tot trebuie gasite solutii si ele nu sunt chiar inexistente.

eu personal nu sunt mare fun al acestui concept si sa stiti ca asa cum exista multi psihologi sustinatori ai acestei idei , sunt la fel de multi care sustin ca un anumit grad de independenta in cresterea copilului si chiar a bebelusului sunt la fel poate chiar mai benefice ptr conturarea viitoarei personalitati(discutiile pe aceasta tema sunt inepuizabile).

eu am vazut exemple de copii crescuti in cele 2 modalitati si am fost mai incantata de cum au evoluat copiii crescuti cu un grad mai mare de independenta. Dar e foarte greu sa generalizezi pentru ca u exista copil la fel asa cum nu exista si parinte la fel:)

asa ca mult succes si rabdare oricare ar fi calea pe care o sa o alegem............

referitor la ce m-ai intrebat , de ce nu pot sta cu bebele?

Asta e partial adevarat ptr ca nu o sa pot sa-mi iau concediu de maternitate , dar cu bebele o sa stau chiar daca nu nonstop , ptr ca datorita conjuncturii profesionale in care ma aflu tre sa impac si bebele si munca si sper sa pot sa o fac.Si desi, pot sa zic ca familia imi e aproape fizic, tot pe mine, pe sotul si pe straini o sa ma bazez ptr ca nu am altfel cum.......
Nici eu nu sunt prea fericita si nici nu stiti cat mi-as dori macar o luna de concediu sa ma rup de toate si sa-mi vad exclusiv de minunea mea dar din pacate nu se poate si n-am ce face....

asa ca urati-mi bafta simulta energie ca deja simt ca ma lasa si nici n-am inceput inca .....

va pup

lulusha 36+

Mergi la inceput

Carticele electronice cu si despre alimentatia bebelusilor...si pt copilasi mai mari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurorra spune:

buna fetele!
Ce faceti,bine,sanatoase?

Lulusha,deja 36 de saptamani,acusica se apropie termenul,ce a mai trecut timpul!Cand pleci la BV?

Salutari si pupicei la toate fetele si o zi buna si calduroasa va doresc.

Aurora si delfinas mult iubit Robert Matei.

Robert Matei

Pozici
Mateut

Mergi la inceput