Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (209)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ank999 spune:

Citeam postarea Laurei si-mi imaginam cum sora mea nu-l mai lasa pe nepot sa se joace cu Erica. Ea il imbranceste tot timpul si se suie pe el, ca de dat mai rar in el mai mult in mine. Si cafteala si-a luat in parc pt ca ia jucariile celorlalti, ca ale ei sunt complet neinteresante. Mi se pare o mare tampenie sa iei o atitudine radicala fata de micile lor cafteli, deoarece acum nu au discernamant.
Cat despre ce stie sau nu: vorbese continuu, dar foarte pocit, eu o pun sa repete ca sa inteleg,dar nici asa nu inteleg mereu, stie o singura culoar - rosu, cati ani are - zice 2 de vreo juma de an, daca are chef, numaratul - 1,2,3,5,8...cati ochi are - 1,2,3, litere - nu, puzzle, cuburi, colorat - i se par demne de aruncat (culorile sunt bune de mazgalit si aruncat pe rand), desenat - nimic, catarat, sarit in pat - astea da activitati!

Anca cu Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03/sets/72157613393630890/detail/" target="_blank">poze,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

hello everybody!
de vreo 2 zile sunt acasa in medical (iarasi, cine stie pana cand, ca parca ma vad pusa pe liber in curand pe motiv de atatea medicale)
noi iarasi suntem bolnave amandoua, de joi, de data asta cam nasol... sapt trecuta oana n-a fost la gradi luni si marti ( a stat cu maica-mea) ca sa o duc sanatoasa tun inapoi. miercuri am dus-o la gradi si nu mai avea nimic, nici macar muci sau tuse... si joi la pranz m-au sunat de la gradi sa vin repede s-o iau ca are febra 39.5 ... va dati seama c ama ajuns in 10 min la gradi dupa ea, sfidand orice regula de circulatie... si cu inima cat un purice .... si a tinut-o cu febra f mare (tot peste 39) timp de 4 zile... a facut o viroza f urata de data asta, si organismul ei era slabit dupa atatea viroze/gripe repetate ... pediatra mi-a recomandat sa n-o mai duc la gradinita pana in aprilie la sfarsit, sa aiba timp sa-si revina si sa-i creasca putin imunitatea.... din pacate nu gasesc solutia potrivita... dc as tine-o acasa 2 luni, ar trebui sa-mi dau demisia.... sa iau bona nu merge, ca nu-mi permit financiar sa platesc si bona si gradinita, iar la gradinita n-as renunta... oricum nici o bona nu-mi vine pt 2 luni ... parintii nu am pot ajuta ca inca lucreaza, etc... nu gasim rezolvarea situatiei deocamdata
pt moment eu sunt in medical pana vineri ca am facut o complicatie la viroza; o sinusita purulenta ff urata, se pare ca zilele astea ajung si la punctie cu ea ... oricum sunt plina de puroi in sinusuri si se pare ca antibioticul nu reuseste sa-si mai faca treaba, puroiul nu se dreneaza f bine, etc....
situatia la job e f nasoala pt ca lipsesc atat in medicale (am stat cu oana de 3 ori cate 5 zile pana acum).... si pt ca am refuzat sa plec in deplasari (la noi tot departamentul pleaca mai nou, ca e nevoie), si ca la ora 17 eu am iesit pe usa... asa ca nu-s prea bine vazuta, parca vad ca in curand imi si zice sefa vreo 2 :) ...
mai incerc cu oana la gradinita sapt viitoare si dc se imbolnaveste iar dupa 2 zile, imi dau demisia si stau cu ea acasa vreo 2 luni... alta solutie nu reusesc sa gasesc... desi imi era bine la job si sunt constienta ca nu mai gasesc un job asa de bun pe domeniul meu (HR) in perioadele astea tulburi.... dar vom vedea noi mai departe... asta e situatia noastra acum
trimit mesajul si revin cu cate ceva despre oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

Daca tot se discuta, sa va zic ce mai face oana, copilul meu minunat:
Culorile- le stie pe toate, doar uneori mai incurca maro cu mov
Puzzle – de vreo luna face in disperare, ii plac la nebunie, cred ca avem vreo 30 buc in casa... a inceput cu alea de 8 bucati, iar acum le face rapid pe alea de 25 de piese, la prima vedere... le face incepand de la orice piesa... ia o piesa in mana, o studiaza, si apoi le cauta pe cele din jurul ei... are un oki deosebit pt forme zic eu... ca eu una nu reusesc sa fac un puzzle de 25 buc asa de repede incepand de la orice piesa, eu tb sa iau un personaj, sa-l fac pe ala si apoi restul... ea nu, incepe de la cer, de la copac, de la orice, e ceva fantastic... acum vreau sa-i iau puzzle de 46 buc, stiu ca e un salt mare, dar cred ca o sa i se para o provocare ... sta chiar si cate 2 ore si numai face puzzle-uri ... si va repet, acum o luna n-o interesau deloc
Numara deja de pe la 1 an jumate pana la 10, iar de cateva luni stie sa numere obiecte pana la 3 : adica acolo sunt 2 creioane (unu, doi), si acolo sunt 3 vaci (unu, doi, trei), uneori chiar si patru dar asta nu-i iese intodeauna
Ce mai face : ii place sa construiasca cu lego, avem fema de la lego si face animale, casa, etc... si dupa aia le darama Vorbeste f mult si ff. bine... de la inceput a vorbit f corect, nu a stalcit cuvintele... acum vb ca un copil de 3 ani as zice eu, stie o gramada de sinonime la cuvinte, cand nu stie ceva imi spune « mami, nu mai stiu, cum ii zice ? » ... si vb in fraze lungi... si are asa o intonatie frumoasa, ca-mi vine s-o mananc cand o aud si cand o vad cum isi rotunjeste gurita ca sa spuna ceva
Animalele le stie demult pe toate... inclusiv pe alea salbatice, polare, tropicale, din jungla, etc... au interesat-o ff mult de cand era micuta si ii plac si acum ... isi aduce si acum aminte de vizita de la zoo de la viena, care am facut-o in octombrie, asa de tare i-a placut..
E tare vesela, rade, face singura glume, canta cantecele si danseaza toata ziua... efectiv ne insenineaza viata ... stie vreo 10 cantecele cap-coada si le canta si intotdeauna danseaza... se joaca si singurica, isi gaseste activitati si se joaca cate 30 min singura, nu-mi vine sa cred... are nshpe bebelusi pe care-i spala, le pune pampers, ii imbraca/dezbraca, ii plimba in brate si ii pupa cand plang, le da mancare, laptic, se joaca cu ei si le explica cate ceva, etc mooor de drag e ca o mamica micuta
In rest, e la fel de zbenguita cum o stiti, il iubeste pe shrek care e “frumos” si pe serban, colegul ei de gradinita (da, am ajuns si la asta , nu-mi vine sa cred) –intre noi fie vorba, sper ca serban e mai frumos ca si shrek
Este ff activa, afara nu sta o secunda, e f sociabila, parca s-au mai rarit reprizele de “rusine” si sta de vorba aproape cu oricine. Tot mai des are persoane care ii plac si persoane care nu-i plac, asa la prima vedere
Ce nu face: nu sta pe olita/wc de nici o culoare, cica la gradinita mai face pisi la olita, iar acasa face kk numai stand in picioare langa masuta ei, acolo e locul ei de kk si nu cred sa-l scimbam prea curand cu vreo olita sau cu wc-ul. Dar sincer, chiar nu-mi fac nici o problema, nici macar nu-i ofer olita cand imi zice ca face pisi sau kk, ca stiu ac nu vrea. Vad in jurul meu mamici f preocupate de aceasta problema care pe mine ma lasa rece. Eu chiar cred ca la vara va dori singura sa scape de pampers si acest lucru se va petrece f rapid atunci cand va dori ea.
si cu mancatul stam rezonabil, adica probleme cu mancatul are numai cand e bolnavioara, dar si atunci e destul de cooperanta, isi ia medicamentele, sta sa-i masuram febra (in ureche), etc... mananca singura la gradinita, acasa mai vrea sa-i dam noi in gurita (ii fac pe plac), nu mananca orice, are mancaruri preferate (nu f multe), le alternam pe alea cum putem si asta e ... ma bucur ca mananca legume crude si fructe, nici acum nu bea sucuri de nici o culoare.... na, cam atat imi trece prin cap acum

Madaluta, eu m-as duce la un ortoped dc merge pe varfuri... macar primesti o parere avizata.
Laura, deplasata decizia parintilor de a nu lasa copii sa se mai joace impreuna... n-as face nicidata asa ceva ... karla, prietena oanei a muscat-o odata pana la sange pe oana, a avut urma pe mana 2 luni, dar nici prin cap nu mi-a trecut sa nu le mai las sa se joace impreuna... parerea mea e ca asa-s copii: mai o lopatica de nisip in cap, mai o muscatura/zgarietura, se mai imping, se mai pocnesc, etc.... e aiurea ce au facut ei #61516;
Donia, cu intarziere maxima, si un brat de frezii si de la noi
dianarus, si eu cred ca marc e ok, tu ca mama stii cel mai bine.... tb sa gasesti calea sa-l stimulezi si sa-i trezesti interesul... eu chiar cred ca un psiholog pt copii te-ar putea ajuta f mult cu diverse joculete si activitati prin care sa-i starnesti interesul
mai revin azi dc ami apuc
va pe toate minunatele, ma duc sa mai citesc din urma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

spun numai sanatate la bolnaviori!

si fug la cluj pt 2 zile, sa fiit cuminti ca ma intorc repede!

O minune de bazar - Sonia si Andrei /
Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa Emma, in fiecare zi, ora 13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shoshika spune:

Buna!

Am un pic de "libertate" la serviciu si m-am gandit sa va scriu un rand, doua despre noi...

Suntem bine. Vorba vine... Tudor racit IAR, eu la fel. Luam unul de la altul sau nu stiu ce se intampla ca trecem dintr-o raceala in alta... Of, of!

In rest, suntem intr-o continua perioada de adaptare. Merge la cresa in continuare, dar diferenta este ca acum il duc eu dimineata si il ia cine apuca si cine e disponibil. Pana acum s-a ocupat mama de asta si ce bine era... Mancarica - mancarica, curatenia - curatenie, copilul hranit, distrat, plimbat, culcat, spalat... N-aveam practic nici o grija. Greu tare acum! Cand m-am vazut cu toate in carca... am intrat in panica. Casa e intoarsa cu fundul in sus, somnul e mai mult nesomn, iar dusul la cresa dimineata este... dureros tare! Nu-i problema, ca Tudor vrea la cresa, dar cu o conditie: sa intru si eu acolo la copii! Of, mititelu', daca l-ati vedea cum zice printre lacrimi... "e mami!" In limbajul lui asta inseamna "si mami!"...
Plec cu lacrimi in ochi in fiecare dimineata si stau cu gandul la el si ochii la telefon pana e "preluat" de la cresa...
Doamnele de acolo zic ca e un copil tare bun si tare cuminte. Zic ca mananca si felul 1, si felul 2, si desert si ca doarme 2 ore. Pe bune daca pot sa cred ca mananca... Acasa face niste figuri ingrozitoare la mancare!! Nu stiu... Tind sa le cred ca nu vad de ce-ar minti, dar... acasa de ce e asa de mofturos??
In rest, el este foarte vesel, vorbeste din ce in ce mai mult. Sunt uluita! el, care nu spunea decat cateva cuvinte si in rest vorbea doar pe limba lui... acum imita tot ce spunem noi si e super distractiv! De cand a facut 2 ani si-a dat drumul la vorba de zici ca nu e adevarat si nu mai pot de dragul lui...
Maine vor face poze la cresa. 250 de mii - 3 poze. Super pret, nu? Cred ca ne pregatesc felicitari de 8 martie cum faceam si noi cand eram mici... De-abia astept! O sa-mi creasca inima de mama in mine! :)

Gata! Ma opresc acum sa ma intorc la ale mele...

Inca o chestie si gata:
Dianav, sa stii ca si pentru mine e foarte speciala cartea Cellei Serghi, Panza de paianjen... Obisnuiam sa o citesc vara de vara doar ca sa ma vad la mare. Atat de dor imi era de mare, incat citeam cartea si eram acolo... Frumos...

Of, trebuie neaparat sa-mi fac timp sa mai citesc si eu o carte, 2, 3... c-am cam neglijat partea asta. dar daca nu e timp, nu e... :(

va pup pe toti/toate!
o zi buna in continuare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Diana, drum bun!

Laura, mi se pare cel putin exagerata reactia parintilor de care povestesti. Imi pare rau ca se necajeste Dani.

Madaluta parerea mea e ca ar trebui sa-l duci pe Darius sa-l vada un ortoped. Macar nu-ti mai faci probleme.
Eu cred ca te poti duce cu un buchet de flori la directoare, ii explici situatia si-i ceri sa-l inscrie pe Darius la gradi. Mult succes!

Dia, multa sanatate! E o scumpa Oana!
"intre noi fie vorba, sper ca serban e mai frumos ca si shrek"

Shoshika, multa sanatate! Of! Si mie mi se rupe sufletul cand il aud la telefon pe Victor: "Vine mami, te iog mami!". Dar si reintalnirea de seara e tare dulce si uit de tot.

Manuela, Stefan si cele 3 minuni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Apar si eu la spartul targului...tare ma bucur ca Diana a deschis subiectul asta despre ce nu face Marc, fiindca si mie imi statea pe creier de mult.
Asta fiindca mai toata lumea de pe aici a tot descris cam ce fac fulguletii, iar eu am tot spus ce nu face Rares. Si fiindca de la un timp mi-am dat seama ca lista cu ce nu face se lungeste direct proportional cu lista cu ce fac ceilalti, am incetat sa nu mai scriu despre copilul meu, adika am cam incetat sa mai scriu altceva decat generalitati...asta-i adevarul trebuie s-o recunosc.
Ba chiar, stressata de cat de multe chestii citeam pe la voi, am mers la o psiholoaga de copii si concluzia este ca e extrem de pacatos sa-ti compari copilul cu alti copii.
Rares nu face mai nimic din ce spuneti voi ca fac majoritatea fulguletilor, dar cu toate astea e un copil absolut normal, care are ritmul lui de dezvoltare, personalitatea lui si care descopera lumea in ritmul lui.
Acum m-am calmat, astept cu interes momentul cand o sa spuna si altceva decat, mam-mam, tata, apa, papa.
Stiu sigur ca face diferenta intre culori, fiindca isi separa jucariile pe culori si construieste cuburile sau piesele de lemn pe culori, chiar daca nu le si pronunta.
Stie sa bage formele la locul lor, am descoperit asta din greseala, dar nu o face aproape niciodata fiindca pentru el e mult mai fun sa le bage pe toate pe cea mai mica gaura si sa se distreze ca reuseste.
Despre puzzle-uri, are o cartita care pe fiecare pagina are cate un puzzle. Scoate toate piesele de acolo, dar niciodata ne face puzzle-ul la loc in cartita ci e distractie mare sa le intinda pe masa si sa incerce sa le uneasca pe masa (mult mai greu dealtfel)
Cu desenatul, se enerveaza teribil daca incerc eu sa-i arat cum sa deseneze ceva, tine sa aiba el controlul, chiar daca controlul lui este sa traga linii si sa mazgaleasca. mazgalitul ala, am descoperit ca il ordoneaza cumva dupa culori, am ramas muta de uimire!!!
Intelege tot ce-i spun numai ca el decide daca face sau nu ceea ce vreau eu sa-i transmit. De exemplu, sparleste cate un tub cu fixativ sau alta chimicala din baie; eu ii explic ca aia nu-i de joaca si ca nu-i buna pt el, o studiaza, o intoarce pe toate partile, ii desface capacul, o miroase, nu o baga in gura si de multe ori mi-o da inapoi.
De multe ori nu-l inteleg, nu-i inteleg atitudinea si nici de ce reactioneaza intr-un anumit fel, dar ma stradui sa pricep. Si am renuntat sa-l mai compar cu alti copii. Si el la randul lui face niste chestii care nu le-am vazut la altii si aici ma refer la izvorul de energie vie care e si la faptul ca nu sta o secunda locului. Cred ca alearga km pe parcursul unei zile, fara nici un efort pentru el...Probabil ca misiunea mea va fi sa gasesc un sport care sa-i canalizeze energia in mod pozitiv si care sa-l motiveze.
Dar asta e o alta discutie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kikineata spune:

Uitati o melodie la care Garga plange cu ochii maaaariii si dc vreau sa opresc cere insistent sa-l pun din nou http://www.youtube.com/watch?v=CWZxcAeSoVI&feature=related

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=13" target="_blank"> GARGARITA IN CONCURS ki 1 si ki 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Citat:
citat din mesajul lui kikineata

Uitati o melodie la care Garga plange cu ochii maaaariii si dc vreau sa opresc cere insistent sa-l pun din nou http://www.youtube.com/watch?v=CWZxcAeSoVI&feature=related

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=13" target="_blank"> GARGARITA IN CONCURS ki 1 si ki 2

Ce faci, femeie, tu ne pui chestii de plans?

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

Laura: multumesc mult pentru sfaturi si mai ales pt k mi-ai spus k deja sunt facute listele...trebuie sa demarez si eu lucrurile in vreun fel dar mi-e sila de metoda pe care trebuie sa o abordez... Nu sunt facuta pentru astfel de chestii si mi se pare nefiresc sa apelez la ele...

Dia: oana e minunata si foarte isteatza pentru varsta ei..dar bag de seama k asa sunt fetizele...va doresc multa sanatate si sa nu ajungi sa-ti dai demisia. Totusi o bona n-ar fi mai convenabila decat sa-ti pierzi jobul? poate gasesti pe cineva pe care sa o platesti cu ora...doar cand ai nevoie.mai sunt femei care accepta si asa...cine stie? poate gasesti...

kiki da de ce plange garga la melodia asta?
Eu plangeam cand imi recita mama, "Mama" lui Cosbuc, dar eram ceva mai maricica....ajunsese sa ma ameninte k dc nu sunt cuminte imi spune poezia ....Doamne imi amintesc si-acum ce durere in suflet imi putea provoca...Oare cati ani aveam??? o sa o intreb pe maica-mea sa vad dc mai stie..

Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)

Crestem mari incet incet

Bazar pentru Mihaita

Mergi la inceput