Copii din 1995-1998(28)
Raspunsuri - Pagina 8
Ana68 spune:
Miha rock,cam asa ma gandeam si eu...la copii trebuie "cultivata" treaba cu ce vreau sa ma fac cand o sa fiu mare...nu impus...lasat loc de ales si gandit...oricum ei sunt influentati si de ceea ce vad in viata...si foarte frumos ce s-au gandit Mihai si Tatiana.Alex inca se mai decide,deocamdata e la ultima varianta,insa nu pot sti ce urmeaza la anu'?Poate vrea cosmonaut...
Cat despre senzatia de neimplinire acolo in adancul sufletului...hm...si eu am traito...ceva mai demult,insa am invatat de la cel drag si apropiat mie ,ca e bine sa iei totul de-a gata si sa treci peste necazuri cu fruntea sus.M-am izbit si eu de multe ori de bariera studiilor,nici eu nu am urmat o facultate si poate de aceea,zic eu,aspiram ca pruncii nostrii sa ajunga oameni cititi...cam cum era pe vremuri la tara,cand bietii tarani fara carte isi doreau ca ai lor copii sa ajunga invatatori sau popi in sat...
Cand am inceput eu sa-mi doresc ce ma voi face cand voi fi mare,am zis medic chirurg....si am tinut-o asa muuuulta vreme.Pe urma am oscilat intre chirurg si genetician.Nu a mers apa la moara mea si dupa ce am picat examenul de admitere la liceul sanitar,mi-am reorientat si ca atare,la terminarea liceului am sustinut doua examene la scoala militara de la Sibiu.Problema mea a fost ca nu eram membru PCR,iar parintii mei nu erau cadre militare,nici macar cadre civile angajate in unitate militara...asa ca degeaba am luat eu nota de intrare,erau altele care trebuiau admise...Poate asta ar fi un mare regret al meu...si ulterior tot am gasit ceva care m-ar satisface,asa ca timp de vreo 5-6 ani am fost radiotelegrafist,am vrut sa ma imbarc pe nava comerciala,insa m-am izbit de frica parintilor mei fata de zborul meu din cuib.Si uite iar am ratat o sansa...si as continua tot asa....dar nu are rost sa te plictisesc cu telenovela vietii mele.
Sa sti ca meseria ta de acum,terapie la propriu,cu florile...e extraordinara si faptul ca ai fost bine primta si acceptata asa cum esti ,spune mult...Felicitari inca o data si succes cu florile!
Mihaela,am vrut sa las un comentariu la povestea cu Sibiul si n-am putut nici sa ma omori...Asa ai zis Silviei?Ca face manute de vrajitoare?Iiioooooiiiii...tu Miha,tu...
Mara...io ma destrabalam cu pepsi,da' e bun si ceaiul de la tine...multam'!
No,cam asta...O dupa amiaza faina va doresc!Vorbim!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
Album pi casa
CriPOD spune:
Sanca, rrsp e cre'ca echivalentul lui 401k de la voi... asa ca nu mai are sens sa-ti zic ce s-a intamplat cu el. E bine totusi ca ii controleaza asa bine la scoala la teme, macar stii ca si daca au tentativa de a nu-ti spune, tot o fac pana la urma. Pai cu redusul pedepsei, cel mai simplu: poti sa-i spui ca te-ai gandit temeinic si ca pt ca ti-a zis inainte de a afla de la altii si pt ca si-a facut tema totusi, ii reduci sentinta. O sa i se para fair.
Andra, sanatate la toti! Felicitari pt fini!
Vic, iti pun eu niste frig la pachet azi, sper sa ajunga repede. Da' nu trimiti si tu neshte cald?
Ana, wow ce biografie incercata. Eu una zic ca ti-ai ratat cariera acolo la ofiteri. Esti si funny esti si hotarata, nu stiu ei ce-au pierdut.
Mihaela, that's exactly ce ziceam eu de lista aia acu o vreme, da' exact. Mai ales cu pusul de date in ordine de zis happy birthday. E scumpa Silvia!
Apropos de liste de rezerva: pe unde o umbla Katy si mikimihaescu? Helooo!
Flower, va tin aia in focuri... pai iar schimba sistemul? Inapoi la ceva ce nu fu destul de bun acu niste ani? Nervi tari, ce mai.
mhldvrc, ma bucur mult ca-ti place la job. Felicitari pt Tatiana si fii barbata cu Mihai.
agho, io in curand absolvesc de la aia cu note pe nicaieri, voi stati bine, doar ca-i cretin sistemul si ii afecteaza la ce scoli intra.
Sper ca n-am uitat ceva, yeah, right.
Ma "uit inainte" pentru vineri.
Mom me www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">
mihaela_s spune:
Mara, scrie in site-ul care l-am pus despre semla, cu ce e umplut. Si ii raspund cu asta si Anei-Maria ca nu e choux a la creme. E...semla!
Uitati aici, sa nu mai cautati in spate:
Today, the semla consists of a cardamon-spiced wheat bun which has its top cut off and insides scooped out, and is then filled with a mix of the scooped-out bread crumbs, milk and almond paste, topped with whipped cream. The cut-off top serves as a lid and is dusted with powdered sugar. Today it is often eaten on its own, with coffee or tea.
almond paste se gaseste in magazine de cumparat, gata facuta si e mandelmassa. Mie nu prea imi place aroma de migdale, dar asa cu aluat si cu frisca ii mai taie din gust.
Ana-Maria, cred ca nu ai putut scrie la postul cu Sibiul pentru ca nu erai logata. Aveam setat ca numai cei logati sa poata scrie...dar am lasat acum si pentru anonimi. Daca mai ai chef, poti sa o faci acum .
mQQm ma bucur ca lista e si pe placul tau . Da, tin minte ca ai zis ca ar fi mai potrivit sa ne "aliniem" copiii dupa data nasterii si nu dupa ani, e mult mai bine asa si dupa parerea mea.
Chiar asa, eu sper sa revina mikimihaescu si katy, inca sunt pe lista "mare"...
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
Ana68 spune:
Mqqm,sa sti ca dupa ratarea asta din tineretile mele zbuciumate,ca o consolare la esecuri...tot asa mi-am zis si eu:nu stiu aia ce ofiter de cariera au pierdut in mine....
Mihaela,deci aceasta apetisanta semla,se face cu aluat de migdale si se umple cu diverse chestii:frisca,budinca etc...io asa am priceput si e ca un fel de croissant pe care il servesti langa cafea,ceai...sau ce vrea fiecare...sau iar am dat cu bata in balta?
Album pi casa
mihaela_s spune:
Nu Ana, se face din aluat de paine cu nucsoara. Se scobeste miezul care se amesteca cu pasta aceea de zahar cu migdale macinate fin de tot. Cu amestecul asta se umplu si apoi se pune frisca, capacul deasupra si zahar pudra.
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
Sanca spune:
Ce de activitate , rascolim un pic lista poate apare si Katy si Miki ....
Mirela, mai poveste-ne si noua, ca asa, numa cu "ascultatul" nu stim ca esti acolo...
MqqM ce s-a intamplat cu versiunea voastra de 401K?
Eu sant cu draci pe mine astazi. Ieri in dosarul de marti, a venit de la scoala inregistrarea ptr anul scolar viitor. Astia o imping din ce in ce mai devreme... A la Xmas decoration, in curand or sa inceapa dupa 4th of July. Au motivat ca vor sa-si planifice bugetul mai bine. Magari. Directorul pleaca la alta scoala. Eu nu vreau sa commit ptr anul scolar viitor ca nu o sa stiu ptr inca o luna daca sant sau nu admisi la charter school... Si daca sant, sant minus banii de inregistrare, vreo 200 de dollari. Imi vine sa-i trantesc un email la director, dar ma abtin.
Mihaela sincer imi pare bine ca ai o slujba care o faci cu placere. Cat despre visul tau, eu zic ca nu e tarziu niciodata. Poate ca or trebui toate facute la timpul lor, dar cine poate sa ne spuna cand e timpul lor??? La Univ. am colegi care au copii cu facultatea terminata, si ei nu au vrut sa se lase mai prejos. Si sincera sa fiu, la Univ asimilez materia mult mai bine acuma, decat acu 15 ani.
Ana eu zic ca orice vis e sanatos pentru oricine. Am deschis iara discutia aseara, cu "ce vrei sa devii..." Matei a trecut de la cosmonaut la scafandru , iar Elliot o tine una si buna cu interior design. Mi-ar place sa am copil specializat in interior design, dar e cam "gay" meseria asta [:D, cel putin in tara asta - dar trebuie sa-i dau apa la moara si sa-i sustin, chiar daca vor sa fie oieri si sa lucreze la vreo stana in Ardeal....
Mihaela esenta de migdale, dupa mine, strica aroma prajiturei. Dar am incercat cu migdale macinate, si nu prea au nici un gust... Am facut odata o prajitura cu nuca, si nu mai aveam nuca, si am macinat migdale , a iesit OK, dar nu se simtea gustul de migdala. Asta a fost un mic apropo la semla de ieri.
Mara, cei mari, cred ca de la cls V in sus, daca merg cu tema nefacuta primesc detention, adica stau 15 min dupa scoala intr-o clasa, in banca. Nu au voie sa vorbeasca, sa citeasca, nimic.... A si cand au pedeapsa, vin cu nota acasa, sa fie semnata de parinti. Daca nu o semnezi, primesc 30 min.... Depinde si de ce toane ma prinde, cand vine acasa cu hartie de semnat, il mai fierb pe Elliot cu amenintarea ca nu o semnez. Anul asta scolar mi-a luat numa 2 pedepse pana acuma. Una pentru tema nefacuta, si odata ca nu a avut de 2 ori la rand tricou de sport.
Agho trebe sa fii ocupata, ca nu te-am vazut nici la pepsi si nici la cafea.
Sanca spune:
Vic te inteleg cum e cu situatia cu focurile. Aveti grija de voi, si sa speram ca or sa le aibe sub control in curand. La noi "sezonul focului" e prin octombrie - noiembrie, si de obicei la 4-5 ani e cate un incediu din ala zdravan care ramane in istorie. Depinde si de cate ploaie avem, si cate balarii cresc in primavara.
Caldura te rog trimite-o in Canada la MqqM - aici e tocmai bine...
numa bine,
Ana68 spune:
Ok,Mihaela....cum o fi,cum n-o fi semla aia...arata bestial de apetisant...io cu prajitureala nu le am,asta este,dar,recunosc,nici nu ma strofoc...
Anca...da,orice vis trebuie incurajat...cosmonaut si scafandru...chiar nu ma mira,insa design de interior...uau!asta chiar ma mira,sincer...in sensul bun al cuvantului,ca nu prea auzi baieti care sa-si doreasca asa ceva....foarte frumos!
Va doresc o noapte cat mai buna si vorbim maine!
Album pi casa
Vic spune:
Hop si eu cu urari intarziate: La multi ani, Diana! Alma, sa-ti fie fata sanatoasa sis a aveti parte numai de bucurii.
mihaela_s, si mie imi place listuta de la inceput asa.
mhldvrc ma bucur ca-ti place ce faci acum, si ca te descurci asa de bine. Conteaza foarte mult. Felicitari!! Iar daca sotul incepe sa vada si sa aprecieze ce faceai tu in casa, e si mai bine. Asa-s unii, pricep mai greu, cred ca treburile in casa se fac singure. Al meu sot pe o parte se plange ca “iar stai la bucatarie? Da’ abia ai facut mancare!...”, pe de alta cica “da’ acum ce mancam?”. Dar nu ma plang, ca pune si el mana la treaba, ajuta, doar la mancare de regula tre’ sa decide eu ce mancam, si sa-i spun ce sa faca. Da-i greu cu 3 mancaciosi in casa, am zis intr-o zi ca o sa angajez bucatar, ca eu m-am saturat de bucatarie, si nici nu-mi place sa gatesc.
Nici ai mei copiii nu stiu ce vor “sa se faca”, si daca Mihai mai are timp de gandire, la Daniel se cam apropie momentul luarii unei decizii. Dar nu-i place nimic in mod special. Zicea la un moment dat ceva de domeniul calculatoarelor, dar nu-l vad chiar asa pasionat, desi ii place sa-l foloseasca. Dar acum incep si la scoala sa faca mai multe activitati practice, un fel de experimentare la scala mica a unor job-uri. Primul proiect e alegerea unui subiect de cercetare, ceva legat de viata in city. Cercetarea se face in grup de 4-5 copii, si au si un mentor. Ce implica? Merg in city 4 zile, una de orientare si 3 pentru cercetare, apoi au de scris in power point o prezentare a cercetarii si concluziei la care au ajuns, pe care apoi o vor prezenta in fata colegilor si parintilor. Au cam 2 luni la dispozitie. In decursul anului mai au si alte proiecte asemanatoare. Una ar fi sa-si imagineze o afacere pe care vor sa o dezvolte si sa o promoveze, deci accentul pica pe publicitate. Cred ca au un total de vreo 6 astfel de activitati. Chiar ma gandeam ca eu nu stiu daca m-as fi descurcat la asemenea activitati. Si acum ma sperie proiectele astea si ma gandesc ca eu nu l-as putea ajuta pe Daniel. O sa va mai povestesc pe masura ce se desfasoara activitatile.
Dar nici eu nu am stiut ce vreau sa ma fac pana dupa clasa a 12-a. Stiam eu ca ar fi ceva legat de lucrul cu oamenii, dar nu vroiam medicina si nici invatamant. Problema era ca inainte de 1990 nu prea mai era altceva… Dar si cand a reaparut un domeniu de lucru cu oamenii, interzis pentru vreo 15 ani inainte, am stiut din prima ca asta vreau. Al meu sot, insa, a stiut de mic copil ce-i place, si nu pricepe ca nu-i la toti la fel de clar.
mQQm, hai ca trimit niste caldura. Tot suflam noi spre nord, sa mai vina caldura in emisfera voastra, da’ nimic.
Mai ciudat acum e faptul ca mai spre nordul continentului, tot pe coasta estica, au fost inundatii massive, in timp ce la noi arde… La ei prea multa ploaie, la noi de loc…
Gata pauza, ma apuc de treaba. Sa aveti o zi buna!