Andre Rieu

Andre Rieu | Autor: danat

Link direct la acest mesaj

Buna! Vroiam sa impartasesc placerea de a-l asculta pe Andre Rieu, daca l-ati ascultat/ vazut si v-a placut? Eu l-am descoperit relativ recent, si nu ma satur de stilul lui de a interpreta piese clasice (si nu numai) si de a le face mai "digerabile" publicului larg si nu foarte avizat Am auzit ca spectacolele sustinute de el sunt cu adevarat minunate! A fost cineva la un concert de-al lui? Stiu ca are concerte in intreaga lume si este foarte apreciat.

Doua mostre de Andre Rieu:

Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Hai la plimbare

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Nu am fost la concert, dar imi place si mie foarte mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns White Pisana spune:

Eu nu inteleg reputatia de care se bucura. Am si eu un CD dublu cu el dar majoritatea bucatilor muzicale incluse sunt executate de orchestre intregi, asadar contributia lui efectiva mi se pare imposibil de sesizat.

In plus mi se pare ca nu face decat sa imprime/sa execute in concert "hit-uri" extrem de cunoscute (de ex uvertura la William Tell sau marsul lui Radetzki). In atare situatie mie mi se pare un profitor (ceea ce place publicului este muzicalitatea extraordinara a anumitor bucati si asta nu e meritul lui, ci al compozitorului; in plus cat executia se face de cele mai multe ori in orchestra, nu solo).

In astfel de conditii eu prefer sa vad opera in intregime, bine pusa in scena (eventual pe dvd daca e vorba de un spectacol la care nu pot ajunge) sau sa audiez concertul in intregime. La urma urmei William Tell de exemplu e mai mult decat uvertura care se regaseste pe cd-urile lui. Iar un spectacol de opera este mai putin kitchos decat un concert al lui Rieu (eu am vazut unul si a fost mai mult decat am putut suporta: patinatori, rochii de printesa, ingerasi etc)

Ca sa nu mai spun ca am vazut un documentar despre el si dl Rieu reprezinta de fapt o imensa industrie de facut bani extrem de bine pusa la punct. Cel mai tare m-au dezgustat propriile statuete pe care le vinde online, tricourile cu propria imagine etc.

Asadar "aura" de care se bucura mie mi se pare contrafacuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Dana,
Si noua ne place,ii vedem concertele cam din 2002.
Am si citeva dvd-uri si cd-uri cu Andre .Nu zic ce mult ii place fiica-mii,mama mia!

Anul trecut in februarie,am fost la concert la Olympia.A fost f frumos!In primul rind a fost plin de plin,a inceput punct 20 si pe un rind atunci soseau spectatorii si el a zis ca stia ca münchenezii sunt punctuali.
Spectacolul a fost exact ca cele televizate,pe portiunea de parket s-a valsat,atmosfera a fost de vis,s-a intors la doua bisuri.
Anul trecut a cintat piese de pe "Wunderland" si citeva valsuri vieneze f cunoscute .
Noi am luat-o si pe Marie,defapt biletele au fost cadou de la Mos Craciun si i-a placut ff mult,mai erau copii desi spectacolul s-a terminat dupa 23,am ajuns acasa dupa miezul noptii.

White,in pauza spectacolelor la stand nu erau decit cd-uri si dvd-uri cu el,nimic altceva.
Clar,cinta bucati cunoscute dar face niste spectacole grandioase,cu multa veselie si bun gust,aduce soprane si tenori tineri cu mult talent.
Fiecare spectacol are o tema si in general,mi-a placut mult cum au fost gindite povestile de la costume pina la piese.Acum despre kitch,e interpretabila chestia .Si o opera prost regizata se poate transforma in kitch asa ca...
La urma urmei,orice muzica la un moment dat se transforma in industrie .

_
Alina,mami de printesa si baby

Mergi la inceput

Hai mey ca nu vreau sa jignesc pe nimeni!

Pur si simplu eu il percep ca pe un fel de Dan Brown al muzicii. Si ma face sa ma gandesc la Liberace
http://www.youtube.com/watch?v=-WC1OsdX2LM
...era un fel de Rieu al pianului...pentu mine!

Desi daca el promoveaza la scara larga muzica clasica, nu e de condamnat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

si mie imi place , am cateva cd-uri si vreo 3 dvd-uri cu concerte si imi place, ma binedispune, chiar daca e contestat de multi ca "strica" muzica clasica mie imi place, nu am rabdare sa ascult o opera de la inceput la sfarsit, nu am cultura muzicala necesara.

Alina, mama de Vlad (25.09.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Asa cred si eu, ca pentru un ascultator neinstruit prea mult intr-ale muzicii clasice, genul acesta de muzica face bine. Nici nu te plictisesti ascultand o intreaga opera, dar nici nu ramai total necunoscator intr-ale muzicii.
In plus, impreuna cu el canta solisti de muzica clasica foaaarte talentati si e o placere sa le asculti tonul vocilor. Imi place in special, la nebunie, vocea sopranei Mirusia Louwerse din Australia, care are doar 21 de ani si de care sigur se va auzi. Are o voce de inger

Cred ca nu este singurul care abordeaza genul acesta de muzica, facand-o mai digerabila tuturor , mai canta candva si vanesa mae nu am mai auzit de ea...
Faptul ca Andre Rieu face concerte peste tot in lume (din pacate, mai putin in Europa de Est, din cate stiu) de 30 de ani, eu cred ca spune ceva despre genul de arta pe care l-a imbratisat el

Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Hai la plimbare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Tare imi place,...L-am vazut la televizor,...si 5 ore nu am schimbat canalul,....poate ca la talentul lui,...si aspectul contribuie la succesul pe care-l are.Ce-i frumos si lui Dumnezeu i place,sa nu mi-o ia nimeni in nume de rau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaxeni spune:

White,imi pare fortata comparatia dintre Andre Rieu si Liberace.Comparandu-i totusi ,ceea ce face acel Liberace imi pare mai degraba un kitch.Interpretarea pieselor clasice la clavecin cere un mare talent...ceea ce n-am gasit la aces Liberace.Suna spart,anost...si am ascultat mai multe piese ca sa pot face o comparatie.
Andre Rieu incearca sa aduca muzica clasica in secolul XXI,sa n-o uitam si sa-i resimtim frumusetea.Nu vad ce e rau din a face spectacol la un concert de acest gen.

-------------------------
In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.

Mergi la inceput

Eu am vrut nici sa exprim judecati de valoare nici sa creez polemici! Am incercat numai sa explic cum il percep eu pe Andre Rieu si de ce nu imi place mie!

Off-topic: spunea cineva mai sus (imi cer scuze, nu am retinut numele) ca interpretarea pieselor clasice la clavecin cere mult talent. Sunt total de acord! Marti seara spre exemplu am avut sansa sa vad La Callisto, opera lui Cavalli, compozitor baroc. Ei bine a fost un regal absolut, 3 ore si jumatate sublime! Orchestra era formata in majoritate din instrumente care nu se mai folosesc astazi, clavecin, luth, theorba etc, iar sunetele erau atat de bogate, de neasteptate, atat de bine "asamblate"...Asa ca da, executarea unor piese in asemenea conditii cere un talent deosebit! De altfel dirijorul, Rene Jacobs, este una din cele 3 sau 4 persoanlitati extrem de cunoscute in materie de muzica baroca, dupa cum mi s-a explicat!
Sorry pentru off topic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaxeni spune:

White,ce discutam noi nu e polemica,fiecare isi spune punctul de vedere.Eu sunt constienta ca ce-mi place mie nu e obligatoriu sa placa tuturor.Cred ca si exprimarea mea a fost cam dura cand am spus ca e "putin fortata".
Pana la urma Rieu face spectacole comerciale.Totusi,diferenta dintre el si Liberace consta in faptul ca muzica lui Rieu,sau mai bine spus a orchestrei conduse de el,nu zgarie la ureche si reuseste sa umple sali care altfel ar fi extrem de goale.Poti gasi si o anumita placere ascultand-o.Liberace socheaza de la inceput pana la sfarsit.O regie kitch,o muzica prost interpretata...mie mi-a creat senzatia ca ar vrea mai degraba sa parodieze decat sa interpreteze ceva de calitate.

-------------------------
In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.

Mergi la inceput