Sezatoarea canadiana (131)
Raspunsuri - Pagina 15
mikiion spune:
lilidana o intrebare, dar nu e mai rentabil sa locuiesti in Gatineau? Ai idee care e situatia cu gradinitele pe acolo, ca nu prea reusesc sa gasesc informatii. Cred ca la 7 Cad e greu de gasit si acolo. Am vazut ca sunt liste imense. Dar la cele private sunt mai multe sanse? Ai vreo idee?
Merci.
Virsta Marc
michelle7 spune:
va multumesc tuturor pt raspunsul rapid :)
Donia momentan nu am intrebari legate de viata in Canada ( sper sa am in curand :) De aproape 4 ani sunt in seattle si planific sa merg spre Vancouver BC care inteleg e aproximativ ca si seattle.
Mi-e groaza sa o iau din nou de la inceput mai ales ca trebuie sa fac "tranzit " de cativa ani in Romania, dar asta e viata ...
Va multumesc inca o data tuturor :)
maru spune:
mai, eu nu stiu cum ati ajuns la buricul meu, da eu inca il vad. Am alte dificultati, si tin mai mult de trunk nu de belly button
Citat: |
citat din mesajul lui nelia Mqqm, daca ai grija de pepitzel pe care tocmai l-am vazut in poze, facem ce vrea burtica si punem la pachet. Si vorbesc serios, parol! Mimitete, multumesc! Numai sa vrea el sa fie partenerul meu, ca e cam pretentios! Try, aia cu buricul eu am zis-o... ca m-am si speriat cind ai zis, apoi am vazut ca vorbeai cu Maru! CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU Simplitatea in viata este adevarata libertate. (George Enescu) |
Alaturi de Emma cu gandurile bune si rugaciuni, in fiecare zi la ora 13! Lupta iubita!
Doamne'ajuta!
http://maru-incotro.blogspot.com/
mikiion spune:
Michelle7 eu in locul tau as face altfel. Asta pentru ca presupun ca esti singura si fara familie. pentru ca nu am alte date care pot schimba multe aspecte.
M-as inscrie la scoala in Canada, intr-o zona mai bine economic, daca mai e vreo una acum. Un program de vreo 2 ani maximum. Si asta iti da dreptul la munca aici( nu e ca in SUA), e ceva nou de vreo 2 ani. Intre timp iti ceri dreptul de rezidenta. Merge mult mai repede decat sa treci prin Romania. Si scoala in Canada e mai ieftina cu mult decat in SUA.
Sper ca nu spun prostii, pentru ca eu sunt in Quebec (Nu stiu nimic de Vancouver) si aici am o colega care au facut asta. Venita in sept 2007 cu viza de student, inscrisa la master pe 2 ani. Apoi a primit dreptul de munca relativ usor( in afara campusului vorbesc, in campus ai automat), a trecut si prin formalitaile speciale care se cer in provincia asta si acum asteapta rezidenta, care trebuie sa-i vina zilele astea. Deci cam un an de cand a inceput formalitatile. Uite aici: http://www.cic.gc.ca/english/study/work.asp
Bine ca daca ai ce face in Romania 2-3 ani....Dar e pacat pentru ca esti la o aruncatura de bat.
Si informatiile cele mai fiabile le gasesti aici, nu pe site-ul ambasadei canadei in Rom care e actualizat din an in pasti:
http://www.cic.gc.ca/english/index.asp
Si aici informatii despre cum sa emigrezi daca esti student, ei incurajeaza asta:
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/cec/index.asp
Virsta Marc
Magdone spune:
Neatza,
Michelle7, si eu ma pregateam sa-ti raspund cu acceasi solutie care ti-a propus-o Miki, sa te inscrii la scoala si iti iei rezidenta intre timp, acum depinde de tine, de bani, dar asa e, daca esti student, poti munci si apoi dupa 1-2 ani, sper si eu sa nu gresesc , poti aplica pentru rezidenta. Oricum multa bafta!
Lilidana, sa stii ca si in Toronto sunt aceleasi preturi, chiar pot sa te uimesc cu preturi si mai mari , sora-mea plateste la daycare pentru fetita ei de 2 ani 1500 $ !(dar noroc ca are subsidy si le mai acopera statul o parte anul asta, la anul nu se stie.) E un daycare in downtown unde vin multi studenti si fac practica, nu stiu daca de asta e asa scump...
Monicutza, imi pare tare rau de problemele cu gradinita, sper sa rezolvati curand si sa gasiti ceva convenabil.
Romanitza poate n-ai vazut mesajul de la mine, ti-am trimis un mail, ca nu ai pm activat, cauta in spam spuneam ca stam in aceeasi zona si daca vrei sa vii la aquafit pot sa te iau cu masina.
Mqqm l-am vazut si eu pe pepitel, e scump foc
Magda, mami de Razvan (19 iulie 2003) si Olivia (31 mai 2008)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
Lorelai spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lilidana ....scuze,un pic v-am indus in eroare : pentru toddleri este 1100$,iar pentru preschool 850$,desi in noiembrie cand l-am inscris eu pe David am inteles ca e acelasi "tarif" pentru toti... ....oricum,aveti aici un link,stiu ca nu e prea credibil,dar,din pacate,e adevarat http://phlc.ca/index.php?page=4.2 |
eu azi lucrez de acasa, Maya a avut un pic de febra de dimineata si nu m-am riscat sa o duc la gradi. ieri m-au sunat pe la prinz sa ma duc sa o iau, ca a varsat. cind am ajuns acolo era bine merci, dormise, iar varsatura era cit faci de 2 ori "ptiu", probabil s-a inecat cu mucus pt ca tusste un pic. cred ca au vrut sa isi acopere ele fundul, in caz ca mai varsa ceva sau facea febra. anyway, ine ca pot lucra de acasa. monicutza, educatoarele sint canadience, get-beget, iar pe directoare o cheama Mona Khan, o fi ceva iranianca desi nu pare, asa ca nu numai la Montreal gasesti specimene din astea.
Greta Garbo pe care o stiu eu e altfel. are o baza de fursec si un toping cu galbenusuri si nuca. poate ne lamureste nelia pe care a mincat-o. su eu salivez si daca tot sint azi acasa, poate fac si ceva dulce. pt mine, copiii si sotul nu maninca prajituri.
michelle7, tu esti in rom sau in state? mikiion zice bine, daca poti, cel mai rapid e sa intri in Canada pe viza de student si apoi aplici de aici pt rezidenta. eu asa am facut dar sint muuulti ani de atunci. daca esti in state, aplici de acolo, nu conteaza ca esti cetatean roman. daca trebuie sa pleci in romania pui pe aplicatie mailing address de state, la un prieten ceva. problema e ca daca te cheama la interviu trebuie sa vii in state la un consulat la interviu. e costisitoare plimbarea dar poate merita pt ca dureaza mult mai putin.
romanitza spune:
Magdone - n-am primit mesajul, probabil ca s-a dus in Trash Folder... Multumesc mult pentru invitatie, dar deocamdata, pana prin martie incolo nu pot merge. Dupa vreau sigur sa merg... Si bineinteles ca putem merge o saptamana cu masina ta, o alta cu a mea, nu e problema.
mQQm - n-am vazut mesajul de ieri, dar n-am cum sa ajung luna asta la aquafitness, de luna viitoare merg sigur. Sper sa nu fie burtoiul prea mare si sa dau apa afara din bazin Nu sunt sigura ca este , dar daca e asa, de-abia astept sa incep sa cumpar rochite si tot felul de lucruri dragute pentru ea. M-ai intrebat daca m-am inscris la nu stiu ce cursuri/clase pregatitoare pentru nastere la spital, iti spun ca doctorul meu nu mi-a zis absolut nimic de asa ceva. Tu te duci?
Try - deci ai fost multumita, de-abia astept sa ajung si eu, mi-am facut programare pentru miercurea viitoare, e singura zi in care pot ajunge, probabil in martie ma voi duce si pentru celelalte servicii...
CriPOD spune:
You guysss, !!!
Romanitza, ne incrucisam nu gluma, hihi! Las' ca intra 2 burtoaie in bazin atunci, le creste nivelul apei!
Nelia, asa-i ce misto ar fi sa-mi vina un pachet cu parjituri de la Mtl? Las' ca-i explic eu astuia ca nu tot ce vedem tre' sa mancam.
M-am uitat cu fie-mea la filmuletul lui Lisandru aseara si ne-am amuzat. E un dulce. Dar eu nu am avut sonor, asa ca nu stiu, asculta ceva muzica?
Donia, cu toata experienta asta, ia si tu pozitivele, de ex, ai putea trage o tura la Toronto fara prea multe aranjamente... Zic io...
Mom me www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">
michelle7 spune:
Hm , nu m-am gandit la scoala. Interesanta optiunea cu master-ul, poate ar trebui sa incerc asta mai degraba.
Nu pot sa aplic din Seattle pt canada din doua motive. 1 am inteles ca nu se mai poate aplica decat din tara unde ai cetatenia. 2 mi-e frica ca nu primesc o viza noua de SUA.
In legatura cu scoala , aveti vreun sfat? O prietena americanca mi-a recomandat nursing ca e foarte cautat. Stiti cumva daca se dau vize de stundent pt nursing school?
mikiion spune:
https://www.educationau-incanada.ca/index.aspx?lang=eng
Eu am dat exemplul cu masterul ca asta e mediul in care ma invart. Nu inseamna ca asta e singurul nivel pentru care se da viza.....sau ca e singura optiune.
Si trebuie sa te hotarasti rapid pentru ca formalitatile nu se fac peste noapte, ma refer la admiterea la facultate sau colegiu.
Si poti sa aplici din tara unde ai rezidenta oficiala, nu neaparat cetatenia. Adica rezident in Franta aplici la Paris nu la Bucuresti. dar trebuie sa fie ceva oficial. Nu asa, ei trenul pana la Paris si duci documentele la ambasada.