Faceti vreun gest ecologist?
Raspunsuri - Pagina 8
micha08 spune:
Imi pare rau ca sunt prima pesimista din grupul eco. Dar, v-ati uitat ieri la stiri?
Chiar daca sortezi deseurile, ele ajung in ACCEASI MASINA de gunoi, toate la gramada, hartii, peturi sau gunoi menajer. Explicatia celor de la firma de salubritate a fost ca oricum oamenii mai aruncau si aiurea si atunci s-au gandit sa nu se mai streseze ei sa le puna in masini separate. Vor incerca sa le sorteze dupa ce ajung cu ele la firma. Ce porcarie!!!!
Atunci pentru cele mai incercam noi sa credem ca ajutam mediul daca le punem in containere separate
Cinezee spune:
Eu cred ca daca ne educam copii in acest spirit , peste niste ani se vor mai schimba lucrurile
pana la mai putin de O LUNA
megbeng spune:
sotul merge la servicu cu bicicleta de cativa ani, eu-cat de des pot
reciclam plasticul si hartia..le strangem separat pe balcon in niste saci menajeri mari pe care ii ducem in weekend in pubelele acelea mari; la actiunea asta ne ajuta si matei, pe care il tinem in brate sa arunce el peturile in containerele galbene :); si ducem si bateriile uzate in carrefour, unde colecteaza baterii si acumulatori uzati
nu lasam apa sa curga aiurea;
mergem la padure de fiecare data cu saci menajeri mari dupa noi si trangem acolo toate rsturile, pe care le aunrcam apoi in primul tomberon pe care il gasim
folosim pungi de hartie, becuri economice
meg,dematei(9.02.2007)
Cinezee spune:
Mi-ar placea tare mult sa se mareasca grupul celora care selecteaza gunoiu
Eu inca nu stiu sa merg pe bicileta dar merg destul de mult pe jos si sau cu metroul daca e distanta mai mare de mers
pana la mai putin de O LUNA
GabyHila spune:
Ptii ce imi place subiectul asta!
- colectez separat acasa si la servici: hartie, peturi si folii;
- cumpar produse fabricate/crescute aproape de orasul in care locuiesc (cu exceptii) - nu se consuma resurse pe transport.
- am descoperit produse de curatat bio: detergent de rufe, vase, tablete de vase, sampon, sapunuri care nu afecteaza apa din subsol si mai departe pestii pe care ii mancam;
- cumpar peste pescuit nu de acvicultura. crescatoriile de pesti produc foarte multe deseuri si consumna multe resurse;
- inlocuit toate becurile cu varianta economica (Philips) si nu s-a ars nici unul de 3 ani;
Militez cu orice ocazie pot pentru o grija mai mare fata de planeta care ne ocroteste si ne da tot ce ne trebuie sa supravietuim! Plus ca, s-ar putea ca ursii polari sa fie in curand numai in poze...
www.gabyhila.blogspot.com
MICKYN spune:
Desi nu sunt o militanta eco, incerc sa ma adaptez la conditiile pe care le am la dispozitie ( dar nici sa devin ridicola):
- arunc pet-urile la container special
- folosesc hartia pa ambele fete, sau cele partial scrise, le folosesc pentru micile adnotari din casa ( biletele, liste de cumparaturi, informatii de pe net)
-arunc uleiul folosit la gatit, la gunoi (il string intr-o sticla de plastic)
-pungile de plastic le folosesc pentru gunoi
- baia sub forma de dus
-becuri ecologice ( desi am surpiza sa se defecteze foarte repede)
anya spune:
Referitor la becurile ecologice...Sotul meu a cumparat astfel de becuri din Ikeea - habar n-am ce marca, dar dureaza foarte mult pana se aprind cat de cat. Daca vreau sa intru in dormitor sa pun o haina in dulap si aprind lumina trebuie sa stau cateva minute pana zaresc rafturile. Nici nu apuca sa se aprinda bine ca sting lumina si plec in alta parte. Mi se pare absurd sa pierd vremea asteptand sa se aprinda cat de cat becul!!! Asa ca primul meu contact cu becurile ecologoce este in defavoarea lor. Plus ca am senzatia ca nu prea lumineaza becurile astea. Mie imi place lumina multa (cand o aprind). In bucatarie am 2 becuri de 100 si daca as fi gasit plafoniera cu 3 fasung-uri mi-as fi pus 3 becuri de 100. Asta ecologice sunt chioare.
Sau poate gresesc eu si de fapt doar am nimerit noi becurile alea proaste?
Ca unul era stricat de la inceput si cei dela Ikeea n-au vrut sa-l schimbe - e partea a doua
Nu sunt militanta eco, dar unele lucruri mi se par de bun simt- nu neaparat eco. Cum ar fi sa nu las "jeg" dupa mine . Asta e valabil oriunde - la padure, pe munte, pe plaja. Am carat cutiile goale de conserve si pungutele ramase de la mancare - 5 ore in rucsac- pana la prima pubela, dar nu le-am lasat in tufis pe munte. Nu arumcam pe jos nimic (si copiii la fel) - punem in punguta si atuncam la primul cos.
Gunoiul nu il selectam, dar nu am mai mult de 1-2 peturi/saptamana si cum spatiul in casa e limitat - nu am unde sa adun. De prajit nu prea prajim - asa ca nici ulei ars nu avem. Hartie folosesc copiii cand picteaza - asa ca nu prea poate fi refolosita.
La servici trebuie sa merg cu masina din lipsa de timp (daca merg cu miloacele de transport in comun fac cu 30-40 minute mai mult * 2 drumuri...).
Pungile le refolosesc la gunoi - dar nu din motive eco ci pentru ca mi se pare absurd sa dau banii pe altele.
Produsele de curatat eco mi se par prea scumpe si nici nu stiu cat sunt de bune. Nu am cunoscut pe cineva care sa mi le laude.
Prefer si eu sa cumpar produse din piata (puteti zice ca-s rasista dar evit sa iau de la rromi - pt ca stiu ca nu sunt ei producatorii ci doar speculantii) - vara. Iarna iau din market deoarece am avut surprize neplacute ca erau inghetate cele din piata.
Pestele "de pescuit" e bun daca n-are oase - dar am vazut asa ceva doar in delta. Asa ca iau file din magazin.
Prefer dusul in locul baii (mi se pare mai rapid). Nici mie nu-mi place sa arunc mancare - nu neaparat gandindu-ma la ecologie. Cumpar 2-3 felii de sunca - nu jumatate de kg si tot se mai intampla ca dupa 2 zile sa mai fie una si sa devina lipicioasa - asa ca o arunc (nu am animale si nici nu prasesc caini pe langa blocuri).
Delyutz spune:
colectez hartia (si de pe la colegi) si o duc la recipientul acela special. Insa, m-a dezamagit o groaza de lume spunandu-mi ca oricum cand ridica gunoiul le amesteca
adriuta spune:
Noi avem 2 containere mari in fata casei. Unul pt menajer il ridica in fiecare luni si altul RECICLABIL in fiecare joi. De-a lungul anilor am colectat TONE de recliclabile: hartie, plastic, sticle...le punem toate acolo iar resturi alimentare, pampersi...in celalat de menajer. Cojile de cartofi, salate, castraveti merg la iepurasii de pe deal Nu am primit nimic si consider ca este cel mai mare gest ecologist facut de noi(cel cu reciclatul...of course).
Mai fac cate unele mici, dar marea mea dorinta este sa ajung ziua in care ENERGIA SOLARA sa devina sursa prima de energie pentru noi. Dar rabdare... petrolul zic ei ca nu mai e mult si deja se simte adiere de soare.
http://www.zori.ro/auto-moto/masina-electrica-viitorului-tesla-model-s
http://www.teslamotors.com/learn_more/foreign_oil.php
http://earth2tech.com/2008/09/17/elon-musk-envisions-tesla-electric-car-as-low-as-20k/sunt 3 linkuri care merita incercat de vazut.
si nu uitati...Viitorul incepe cu voi.
Asa creste mare puiul
www.our365.com/NewbornPortraits/BabyDetail.aspx?birthid=f671635f-2b23-4e26-8953-e81fefa35501&babyid=f6181213-113f-4e32-89b5-e0b65b1e006a" target="_blank"> Paginuta mea!