Ce stiti de vaccinul DTP intre 30-35luni?

Ce stiti de vaccinul DTP intre 30-35luni? | Autor: SuperMami_1

Link direct la acest mesaj

Am vorbit zilele trecute cu pediatra lui Rares si mi-a zis ca s-a scos din grila vaccinul respectiv.Noi nu am facut grila clasica(de la stat),ci cele cumparate infan....rix. E printre voi vreo mamica sa-mi confirme acest lucru?Dr mi-a zis sa faca doar pneumococicul...bineinteles platit..Banuiesc ca nu m-ar minti pediatra, ca doar ii iese si ei ceva la vaccinul cumparat...dar cred ca e visatoare si slab informata...in rest e foarte de treaba si competenta... mi-ar parea rau sa o pierd...

Albumele noastre

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitaco spune:

acum se face la 4 ani...dupa noua schema de vaccinare:

Potrivit noii scheme de vaccinare, in primele 24 de ore de la nastere, micutii trebuie sa fie vaccinati impotriva hepatitei B. La patru zile, cel tarziu, a saptea de la nastere, se face vaccinul impotriva tuberculozei. Urmeaza ca la doua luni de viata si la sase luni, micutii sa fie imunizati impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive (DTPa), hepatitei B si poliomielitei (VPI). La 13 si 14 luni se repeta vaccinul DTPa impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, se face cel impotriva rujeolei, rubeolei si oreionului (RRO) si cel impotriva poliomielitei (VPO), de data aceasta, oral. La patru ani se repeta DTPa ( impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive), in clasa I se repeta vaccinul RRO ( impotriva rujeolei, rubeolei si oreionului), in clasa a III-a se face iar imunizare impotriva poliomielitei (VPO). In clasa a IV-a, fetitele fac vaccinul impotriva cancerului de col, iar in clasa a VIII-a se face ultimul vaccin inclus in schema de vaccinare obligatorie, cel difterotetanic si rubeolic.
Gabriela si Mateea Ioana
Povestea unui inceput de viata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

unde gasesc si eu schema noua de vaccinare, Gabi?Am senzatia ca nu a facut un vaccin?
Merci mult de raspuns

Albumele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitaco spune:

nu stiu daca am voie sa pun link.
Da si tu o cautare pe google...SCHEMA NATIONALA PENTRU VACCINURI OBLIGATORII ...si o sa o gasesti usor.

Gabriela si Mateea Ioana
Povestea unui inceput de viata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Asa ne-a spus si noua pediatrul. La 4 ani.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

merci mult pentru raspunsuri
Roli, asa mi s-a spus si mie, la 4 ani
dar nu am gasit nimic pe net despre asta

Albumele noastre

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

va rog sa continuati la subiectul dedicat vaccinurilor: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=131857
acolo gasiti in primul post si noua schema de vaccinare valabila de la 1.01.2009

Roxana

Mergi la inceput