Pepenasi de iulie - august 2008 (86)
Raspunsuri - Pagina 6
mcoca spune:
Turtu, si eu o adorm pe Maya la san. Imie usor si mie si ei, e genial. Nu ma stresez deloc cu asta. Cand avez 6saptamani - 2 luni incepusem sa ma stresez sa adoarma singura. Am si reusit de cateva ori. Ce aiureala. E mai comod si mai placut asa :). Noaptea cand se scoala ii dau putin ceai si gata.
Azi iar a trebuit sa o las la vecina. 40 de minute atat, din care 20 a urlat :((((((. Daaar, a urlat cu mai putina convingere ca pana acum. La noi e clar angoasa de 8 luni.
Vicky si Maya (27.06.2008)
ankalaura spune:
Deci sunt in extaz!
A inceput copilul meu sa manance - azi a papat chestia aia misto cu rosii si conopida de la Annabel Karmel > multam de idee KIMMY!
Am decis in felul urmator.
1. Renunt la smacurile blenduite singure sau in doi, ca am pierdut vremea cu ele. Am pierdut vremea alternand galben cu verde, ametind morcovul cu tot ce se putea, si totul degeaba.
Am luat degeama borcanele, ca am zis ca nu i-or place astea de la aprozar.
Cartoful??? Apai am crezut ca va fi un mare succes... ESEC total! Nici macar un gram nu a inghitit vreodata!!! Ce telina, ce pastarnac sau alte scarbosenii?!?!?!
2. Renunt COMPLET la piureurile de fructe. Daca o sa aiba chef de fructe, o sa ii dau seara niste suc si basta. NU PIURE.
Ca ea vede in castron piure, spera la fructe, si cand simte legume, aliluia!
3. Bag 2 mese de legume pe zi, dar nu cu smacuri simple, ci cu mancarici. Adica mancarici adevarate, cu unt, cu patrunjel... cu tot ce trebuie.
Ieri am avut succes cu un piure de cartof cu galbenus (remember ca nu se atingea de cartof da??) - reteta "de la carte":
> doi cartofi, 40 gr branza de vaci, 1 galbenus de ou fiert tare, o bucatica de unt cat o aluna si lapte cat sa aiba piureul o consistenta moale sa nu fie inecacios.
Cum se procedeaza:
Cartofii se spala, se curata, se taie bucatele, se spala iarasi si se pun la fiert. Cand au fiert suficient se adauga restul igredientelor si se mixeaza.
Eu am pus mai putin cartof, ca sa vad cum iese. Evident, nu am masurat branza si restul. Am facut "din ochi". A mancat vreo 30 ml, dar mi se pare super! Am completat cu 150 ml lapte.
Azi am facut conopida cu rosie si cascaval (deh, n-am Cheddar...)
A mancat grozav. A mancat si Eliza. Am completat iar cu 150 ml lapte.
Vroiam sa ii fac azi si spanac cu orez si sos bechamel, dar parca nu m-as risca inca la spanac. Asa ca inca ma gandesc ce ii dau mai tarziu.
Cu alte cuvinte, am luat-o de la capat cu diversificarea. Dar cu mancarici. Si sper de data asta sa functioneze. Pana acum pare ok.
Ma duc sa joc o zana cu Eliza
oanasm spune:
ariadna...nu vb de lucruri sfinte..ca io-s pe cale sa ma depresez...cm asta m-a dat peste cap productia de lapte acum la masa de 13 am scos abia 60ml din amandoo...mno...da bine ca dupa 3 zile de insitente si schimbat 3 feluri de lapte si 4 de biberoane...piciu a papat 140ml lapte praf..ca era nasol deja.....sper sa-mi revina totusi lapticu' dupa ce trece cm..ca de nu butoiu-i a meu
biri
no..si la restu pupici...va las..
Oana
de Raul
kamelya spune:
ooka si Daria bea lapte praf Topfer,bine noi bem Topfer de la nastere;am incercat si eu sa fac brinzica din lapte Topfer si nu iese asa ca ii fac din lapte Dorna
Anka si Daria se trezeste la 2-3 noaptea si bea 200 ml de lapte praf
turtu hang on
buburuza mea
de Daria 14.07.2008
maitreyi spune:
anka bebe meu nu mai papa noaptea de pe la 4 luni
pica mie-mi zici? am avut examene la care dimineata ziceam ca nu ma duc, pana la urma ma duceam si le luam. da' la asta... credcadaca citeam un ziar din togo intelegeam si retineam mai multe si legat de mutat...hehe...ne ajuta finii de cununie
si euvreau bebe-balaceala
kimmy cascaval la bebe? nush de ce am impresia ca nu e bun pana la un an...
ariadna fetele
flo s-a lovit david?
cand dam spanac?
a mea daca o pun in pat adoarme. da' o tin pe piept ca san n-am (adica am da' nu ca al vostru plin), spunem rugaciunea, poezia cu bocanila si o pun in pat semi-adormita. eu am obisnuit-o de la inceput sa doarma pe mine numa ca acum nu mai doarme pe burta ci pe-o parte cu urechea lipita de pieptul meu si cu leganatul la fel...o legam pe mine si nu cu ea in brate in picioare. si asa voi proceda si daca o fi sa fie si o fratioara.
tocmai am tras o terapie prin shopping ptcasa da' numai eu stiu cum am carat sacosele
-------
Ana-Maria de iepuras coconas
-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
AnnaBaby spune:
Care-i cartea cu retete de Anabel pe mailul comun? Unde anume o gasesc, la folderul de carti, la cel de diversificare, ca sa nu ma apuc sa downloadez degeaba...
Anna de Ioana Maria 11.07.2008
Ioana povestea nasterii
narcisa.s spune:
Biriiiiiiii.....pai ti-a trimis mama de noru-ta mesaje pe mess...dar le-ai dat ignore...sau nu le-ai primitttttttttt???
Deeeeeeciiiii, prima si prima data, fetelor va multumim pentru aplauze, adevarul e ca am cel mai tare ginericaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mi-a fost dor de tine
Cris, punem poze dar noi suntem mai lenesi asa...
Eu sunt ingrijorata cu DianaMi.N-am dat de ea nici pe mess...Nu ii merge compul sau??Care aveti nr ei puteti sa o sunati va rog??
Blogul meu - artizanat pentru copii - www.artizababy.blogspot.com
Didi81 spune:
maitreyi, Aida a primit saptamana asta si spanac. Cu morcov si puuutina ceapa.
Didi de Aida Maria (03.07.2008)
Jos kg
narcisa.s spune:
Madutz, subscriu la ce ai spus...
Flo, tu esti din filmul - Toate mi se intampla numai mie????
narcisa.s spune:
Ankule, pai zi si la rudele tale mai sarace de la tzara (adica mie) reteta cu conopida