Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (71)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Florinela, Kea si MAnuela multumesc de incurajari. Oricum iau vitamine, insa de mancat mai rarut. Adica pana pe la 6 -7 luni eu nu am mancat carne, ci am savurat un sac de cartofi, cel mai mult cartofi fierti sau piure. Probabil ca acum se vede faptul ca nu am putut sa mananc normal. Nici acum nu ma omor cu mancarea dar oricum e mult mai bine. Ma rog sa fie sanatos si intreg, cat despre dezvoltare...il inscriu la atletism si inot si gata il fac de 100 de kg pana la 30 de ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Ce se intampla!? Nu mai e nimeni pe aici? E de la mine? Sau e de la ei?

Denisa-Madalina 30+ cu Adela-Marisa
AMR 10 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinela79 spune:

Mai suntem...dor cateva se pare , eu incerc sa ma uit la Tv la ceva frumos, dar nimic interesant, niciun film, nicio emisiune...nimic.

Florinela 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IliesClara spune:

Buna seara burtici cu bulbi si proaspete mamici de ghiocei !!!

Ma alatur si eu voua, daca ma primiti acum in ceasul al 13-lea.
Am vrut mai repede, dar sunteti atat de active ... incat nu apucam sa citesc din urma, ca sa va cunosc cat de cat si sa vad subiectele pe care le-ati dezbatut. Ieri de exemplu am ajuns la zi, la inceputul acestui capitol ... dar pe azi aproape ca l-ati si terminat, ramasesem iar in urma.

Citind asa tot firul epic al topicului ... am ramas uimita cat de unite sunteti si ce frumos va sustineti reciproc... agitand agitatele la nevoie. Foarte frumos! Sunteti speciale!

Am vazut ca au inceput sa rasara ghioceii! Sa traiasca Robert!

Am aflat cine e Luana, careia ii doresc sa dovedeasca ideea cu esentele tari in sticlute mici!

Am vazut ca ati inceput si voi de ceva timp cu bagajele. Si noi am facut 2 bagaje, unul pe care il iau cu mine la internare (care poate avea loc cu multe zile inainte de nastere) si unul cu de-ale bebeilor, pe care le ia tati dupa ce o sa se nasca, dar numai cand ni le da in salon, ca la neonatologie nu le lasa decat cu lucrurile de la spital.

Legat de cezariana, eu va vad foarte norocoase. Voi ca mame aveti un cuvant de spus legat de maniera in care credeti ca ar fi bine sa se nasca copiii vostri. Asa cum mi se pare si firesc.
Eu voi naste la o clinica se stat, unde ideea de "totul natural" obsedeaza pe toti medicii. Ei nu fac cezariana numai daca chiar nu mai este de ales, mama si bebe abia mai sufla .. si si atunci numai cu... hotararea marii adunari nationale si cu stampila presedintelui. Exagerez, dar si atitudinea lor e exagerata. Ca bebele e in pelviana sau cu picioarele nu e un motiv suficient pt ei, ca travaliul e lung de 2 zile si mama urca si coboara de pe masa de nasteri de 5 ori pt ca nu mai are contractii sau nu se mai dilata - nici asta nu e motiv. Parerea mamei - valoreaza 0 barat.
De fapt, Maria K este cel mai bun exemplu in acest sens. Ati fost si voi martori. Vom naste la aceeasi clinica, din cate banuiesc. Am ramas nsa la aceasta clinica pt ca sectia de neonatologie e cea mai buna in toata zona, iar pt noi acum asta conteaza. Nici celalalt spital de stat din oras nu e mai acatarii. Toti au facut aceeasi facultate. Iar la spitalele particulare cezariana la cerere costa 68 milioane la monofetal... nu stiu la gemeni.
Nu cred ca ar trebui sa se aprobe cezariana la toata lumea. Nu sunt de acord cu VIPurile care, dupa o sarcina obtinuta usor, dusa usor, fara nici o problema, nu vor sa nasca natural ca sa nu li se rupa unghiuta. Dar nici sa supui BBii la riscuri suplimentare cand acestea exista, numi se pare lucru uman.

Si noi suntem pe ultima suta de metri, in 33 saptamani si 4 zile. Suntem 3 fete in formatie: junitele Iulia - sub diafragma si Antonia - cu capul infipt in pelvis, ambalate in burtica lui mami.
DPNul nostru teoretic este 30 martie, insa gemenii nu stau decat f rar mai mult de 38 saptamani (16 martie). Cel mai adesea vin pe lume in jur de 36 sa(inceput de martie). Dar nu e voie sa se nasca intre 32 si 34/35 ca e periculos pt dezvoltarea plamanior (adica nu inainte de 24 februarie). Asa ca incepe incet...finala lunga.

Sarcina noastra a fost dusa in pat de la 9 saptamani, fara cerclaj, dar cu amenintarea de col scurtat (tot cate o amenintare la 2-3 saptamani, dar nejustificata), cu uter retrovers, cu o pierdere de sarcina in antecedente, cu Rh negativ (la inceput cu anticorpi care apoi s-au infirmat, au disparut), cu mici sangerari recidivante in trim I si contractii asimptomatice de la 6 luni.
As simti justificata o cezariana - pt ca e si prima nastere sisi gemelara. Doar ca puiutele stau in craniana (una complet si una partial) si medicul nu vede motiv.

Am ajuns la voi la sugestia Andreei, cu care ne-am "cunoscut" la mamicute de gemeni. De acolo o mai "stiu" si pe Iuca si pe Bogdana, careia ii urez Ani Multi si bebei sanatosi!

Salurati de la fetele din burtica 33+ si de la mami

Clara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Clara bine ai venit! Mult a fost, putin a ramas! Stai tu cumintica si o sa stea si fetele la dospit.

Monica Elefantica 36+ CRI

CASA LU' BEBE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PetraTudor spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Intrebare...
Asociat cu niste miscari mai vioaie ale lui bebe, am simtit de parca ar fi impins cu capul in...col? Oricum, undeva in jos, si era dureros. Inrest uterul nu s-a intarit, dar mai am uneori dureri de...sale, care uneori iradiaza in citeun picior. Credeti ca ...ar trebui sa cad pe ginduri, sau pur si simplu se zburdalniceste bebelina?

Si eu am de o saptamana senzatia ca se impinge, exact cum spui tu. Eu zic ca este normal, isi fac si ei loc mai aproape de iesire

35+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Clara, bine ai venit la odiseea ghioceilor! Sper ca fetitele tale sa stea cumintele pina in saptamina 38!

Fille du Sud 33 cu Dragonbella
Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Floric puii au si ei ritmuri diferite de crestere. Uite, al meu la 32s avea 10 zile avans, iar la ultima ecografie pierduse avansul, adica mi-a iesit ca e exact cat iesea si dupa UM. E-adevarat, ultima eco a fost de-aia simpla, nu morfo, si n-a masurat atatia parametri. Si desi a incetinit ritmul a luat cam 1 kg intr-o luna. Acum se pun falcutele! Chiar daca nu ia chiar 1 kg, e bine si la 2,500 sa se nasca. Nu mai spunem ca si ecograful are o marja de eroare destul de mare (unei cunostinte i-au estimat bebele la 2,900 si a iesit de... 4kg!).

Asa ca nu fi ingrijorata, da-i sa pape de toate si o sa fie intr-o luna un ghiocel pe cinste!

Monica Elefantica 36+ CRI

CASA LU' BEBE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Bine ai venit, Clara!

Denisa-Madalina 30+ cu Adela-Marisa
AMR 10 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adee spune:

IliesClara bine ai venit. Vad ca ai trecut prin multe, asa ca felicitari pt tine si printesele tale ca ati ajuns pana aici

Fetelor pe unde ati disparut ? Ati inceput deja sa sarbatoriti sf. Valentin ?

35+Ariana

poze

Mergi la inceput