Bucurii de sept-oct 2006 (158)
Raspunsuri - Pagina 6
eunice78 spune:
Buna, fetelor!
Am intrat doar sa va salut si sa postez continutul unui mail pe care l+am primit zilele trecute si care mi s-a parut interesant.Nu stiu daca o fi si real ..dar de stricat nu cred ca are ce strica.
Miere si scortisoara
O COMBINAtIE CURATIVA
INTRODUCERE
S-a descoperit ca o combinatie de miere cu scortisoara poate vindeca majoritatea bolilor.
Mierea este produsa īn majoritatea tarilor lumii.
Medicina alternativa Ayurvedica, precum si cea Yunani au utilizat mierea ca remediu vital timp de mai multe secole.
Oamenii de stiinta de astazi accepta si ei mierea ca pe un remediu Ram Ban (foarte eficient) īn tratarea multor tipuri de afectiuni..
Mierea poate fi utilizata īn multe tipuri de afectiuni fara a avea efecte secundare.
Stiinta contemporana ne spune ca desi mierea este dulce, daca se administreaza īn doze corespunzatoare, ca medicament, nu va dauna pacientilor cu diabet.
O revista faimoasa, Weekly World News, care apare īn Canada, a publicat īn editia din 17 ianuarie 1995 o lista de afectiuni care pot fi vindecate cu ajutorul combinatiei de miere cu scortisoara, īn urma studiilor efectuate de savantii occidentali.
ARTRITA
Amestecati o parte de miere īn doua parti apa calduta si apoi adaugati o lingurita de scortisoara pudra. Faceti o pasta si masati-o usor īn partea de corp care va doare.
Durerea cedeaza īn interval de 15 minute, īn cele mai multe cazuri.
Pacientii cu artrita īsi pot administra zilnic cāte o cana de apa fierbinte cu doua linguri de miere si o lingurita de scortisoara pudra.
Daca remediul se administreaza cu regularitate, chiar si artrita cronica poate fi vindecata.
Īntr-un studiu recent efectuat de Universitatea din Copenhaga, s-a constatat ca atunci cānd doctorii le-au administrat pacientilor o combinatie de o lingurta de miere cu o jumatate de lingurita de scortisoara pudra īnainte de micul dejun, timp de o saptamana, din 200 de pacienti tratati, 73 de pacienti au scapat complet de dureri īn interval de o luna. Majoritatea acestor pacienti nu puteau merge sau aveau o libertate de miscare restrānsa, dar dupa terapie, au īnceput sa mearga cu mai putine dureri.
CADEREA PARULUI
Cei care au probleme de caderea parului sau calvitie pot aplica pe par o pasta alcatuita din ulei de masline fierbinte, o lingura de miere, o lingurita de scortisoara pudra īnainte de baie, lasand-o sa actioneze aproximativ 15 minute, dupa care se spala parul..
S-a demonstrat ca remediul este eficient si daca se pastreaza timp de 5 minute.
INFECTRII URINARE
Luati doua linguri de scortisoara pudra si o lingurita de miere īntr-un pahar de apa calduta si beti. Distruge toti germenii din vezica urinara.
DURERI DE DINTI
Faceti o pasta dintr-o lingurta de scortisoara pudra si cinci lingurite de miere si aplicati pe dintele care doare. Remediul se poate aplica de 3 ori pe zi (zilnic) pāna cānd dintele nu mai doare.
COLESTEROL
Doua linguri de miere si trei lingurite de scortisoara pudra, amestecate cu 450 ml. de ceai, daca sunt administrate unui pacient care are colesterolul mare, vor reduce nivelul colesterolului din sānge cu 10% īn interval de 2 ore.
Ca si īn cazul pacientilor cu artrita, daca remediul se administreaza de 3 ori pe zi, reduce nivelul colesterolului.
Conform unei informatii publicate īntr-o revista medicala, mierea īn stare pura consumata zilnic īmpreuna cu māncarea īnlatura problemele de colesterol.
RACELI
Cei care sufera de raceli normale sau severe ar trebui sa ia o lingurta de miere calduta cu 1/4 lingurita de scortisoara pudra timp de 3 zile.
Acest remediu vindeca majoritatea cazurilor de tuse cronica, raceala si curata sinusurile.
INFERTILITATE
Medicinele alternative Yunani si Ayurvedica au utilizat mierea timp de mai multe secole pentru a fortifica sperma barbatilor.
Daca barbatii impotenti vor lua cu regularitate doua linguri de miere īnainte de culcare, problema lor se va rezolva.
Īn China , Japonia si Orientul Indepartat, femeile sterile dar si cele care doresc fortificarea uterului au luat scortisoara pudra timp de secole.
Femeile sterile pot sa ia un vārf de cutit de scortisoara pudra cu o jumatate de lingurita de miere si sa īsi frece gingiile cu aceasta combinatie īn mod frecvent pe toata durata zilei, astfel īncāt combinatia sa se amestece usor cu saliva si sa patrunda īn corp.
Un cuplu din Maryland (SUA) nu a putut avea copii timp de 14 ani, pierzāndu-si speranta ca vor fi capabili sa procreeze vreodata. Cānd au aflat despre acest remediu, atāt femeia cāt si barbatul au īnceput sa consume miere si scortisoara īn modul aratat mai sus.. Femeia a ramas īnsarcinata dupa cāteva luni si a nascut gemeni la termen.
DERANJAMENTE STOMACALE
Mierea cu scortisoara pudra vindeca durerile de stomac si īndeparteaza ulcerele stomacale de la radacina.
BALONARE : Īn conformitate cu studiile efectuate īn India si Japonia, s-a descoperit ca mierea, īn combinatie cu scortisoara pudra, ajuta si īndeparteaza balonarea si durerile de stomac.
BOLI CARDIOVASCULARE
Faceti o pasta din miere si scortisoara pudra. Ungeti pe pāine sau umpleti clatitele cu aceasta pasta īn loc de dulceaa sau gem si māncati cu regularitate la micul dejun.
Reduce colesterolul din artere si salveaza pacientul de riscul unui atac de cord.
Pentru cei care au suferit deja un atac de cord, urmati acest remediu zilnic pentru a preveni aparitia unui alt atac.
Consumul cu regularitate al produsului de mai sus reduce dispneea si īntareste ritmul cardiac.
Īn America si Canada , mai multe spitale si-au tratat pacientii cu succes cānd au descoperit ca arterele si venele īsi pierd flexibilitatea sii tind sa se astupe. Mierea sii scortisoara īmbunatatesc circulatia sanguina.
SISTEMUL IMUNITAR
Utilizarea zilnica a scortisoarei pudra īntareste sistemul imunitar si protejeaza organismul īmpotriva bacteriilor si atacurilor virale.
Oamenii de stiinta au descoperit ca mierea contine diferite vitamine si fier īn cantitati mari.
Consumul regulat de miere īntareste corpusculii celulari ai leucocitelor care combat bacteriile si afectiunile virale.
INDIGESTIE
Scortisoara pudra presarata peste 2 linguri de miere administrate īnainte de masa, īnlatura aciditatea si ajuta la digestia celor mai grele māncaruri.
GRIPA
Un om de stiinta din Spania a demonstrat ca mierea contine un ingredient natural care omoara germenii de gripa, salvānd pacientul de la īmbolnavire.
LONGEVITATE
Ceaiul cu miere si scortisoara, consumat cu regularitate, īncetineste efectele īmbarānirii.
Pentru ceai, puneti la fiert 4 linguri de miere, 1 lingura de scortisoara pudra si 3 cani de apa.
Betii 1/4 de cana, de 3 pāna la 4 ori pe zi. Va pastreaza pielea sanatoasa si fina si īncetineste efectele īmbatrānirii.
De asemenea, creste speranta de viata.
ACNEE
Formati o pasta din trei linguri de miere si o lingurita de scortisoara pudra. Aplicati aceasta pasta peste cosuri seara īnainte de culcare si spalati-o cu apa calduta īn dimineata urmatoare. Daca tratamentul se aplica timp de doua saptamāni, va īnlatura cosurile de la radacina.
INFECTII ALE PIELII
Eczemele, herpesul si toate tipurile de infectii ale pielii se vindeca prin aplicarea unei combinatii de miere si scortisoara pudra pe partile afectate.
CURE DE SLABIRE
Īn fiecare dimineata pe stomacul gol, cu o jumatate de ora īnainte de micul dejun si seara īnainte de culcare, beti miere si scortisoara pudra fierte īntr-o cana de apa.
Daca se administreaza īn mod regulat, acest remediu duce la reducerea greutatii chiar si a celor mai obeze persoane.
De asemenea, administrarea cu regularitate a acestui remediu previne depunerea de grasimi īn organism chiar daca persoana respectiva consuma o dieta hipercalorica.
CANCER
Studii recente efectuate īn Japonia si Australia au aratat ca s-au tratat cu succes cazuri de cancer stomacal si osos.
Pacientii diagnosticati cu aceste tipuri de cancer ar trebui sa ia zilnic o lingurita de miere cu o lingurita de scortisoara pudra timp de o luna, de 3 ori pe zi si sa continue tratamentul prescris de oncolog. Nu strica!
OBOSEALA
Studii recente au aratat ca continutul de zahar din miere este mai degraba folositor si nicidecum daunator vitalitatii organismului.
Persoanele de vārsta a treia care consuma miere si scortisoara īn parti egale au mai multa vitalitate si flexibilitate.
Dr. Milton, care a efectuat studii aprofundate īn acest subiect, spune ca o jumatate de lingura de miere īntr-un pahar cu apa, presarat cu pudra de scortisoara consumata zilnic, dimineata dupa ce ne spalam pe dinti, si din nou dupa amiaza īn jurul orei 3.00 atunci cānd vioiciunea organismului este īn scadere, duce la īmbunatatirea vitalitatii organismului, īn interval de o saptamāna.
HALENA;
Locuitorii din America de Sud:
Primul lucru dimineata, fac gargara cu o lingurita de miere si scortisoara pudra amestecate īn apa fierbinte. Astfel, respiratia lor īsi pastreaza prospetimea pe durata īntregii zile.
PIERDEREA AUZULUI
Mierea cu scortisoara puda luate zilnic īn cantitatii egale duc la refacerea auzului.
Sanatate bolnaviorilor!
LMA sarbatoritilor!
Am editat ca era cu diacritice si nu se intelegea nimic.
Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)
alexutza_26 spune:
Fetele ziua buna
Nu prea mai apuc mult sa stau pe calculator...
Itzy - multumim ca ai intrebat de noi
- suntem bine, ese o grasana are 6 kg si 60 cm...ca doar e sora grasului
, am facut dsi noi vaccinul de 2 luni, dormim bine noaptea doar cu o trezire pe la 3-3:30
In schimb am mari probleme cu grasanu - este parca in unele momente de nestapanit - nervos, irascibil, musca, ciupeste, tzipa fara motiv, vrea tot timpul sa atraga atentia - desi tot timpul meu ma joc cu el ii explic, mergem pe afara - adik nu l-am neglijat in niciun fel - deja ma simt oarecum depasita si mai mult decat asta parca simt ca am dat-o in bara cu educatia lui . Ca sa nu mai zic ca nu vrea efectiv sa vorbeasca - stie, intelege pricepe, iti explica pe limba lui sau prin semne, dar nu vrea deloc sa repete dupa mine anumite cuvinte care stiu sigur ca ar putea sa le exprime.
Mai ales innebuneste cand e vremea urata si trebuie sa stam in casa - isi trage scaunul si se suie pe pervaz la geam (stam la et 4
), sau isi trage scaunul si aprinde singur aragazul
- imi aprinde chibrituri prin bucatarie pe gresie - se suie singurel si isi ia cutia de pe hota
....poate imi dati si mie ceva idei cum poate fi stapanit un astfel de copil atomic - si credeti-ma ca de cand am nascut numai asta fac si eu si taxu cautam variante de domolire/stapanire a grasanului - nu merge nici cu explicatiile logice, nici cu argumente/contraargumente, nici cu amenintarea, nici cu tipatu, nici cu vreo 2 palme la fund.....el nu stiepe nimeni nici de frica nici de vorba buna....ooff, hai ca m-am cam lungit, dar simt ca mor cand voi ziceti de ai vostri cum stau la desene, cum au chiar desene preferate - si al meu nici macar nu le baga in seama - are dvd-uri cu thomas, cu cars, cu tot soiul de desene - nu ii plac si pace - distractia lui zilnica e sa distruga, sa sparga, sa loveasca si sa faca in ambitie
Ei cam atata cu laudatul....greu mai e in perioada asta, poate cand vom iesi pe afara mai mult, sa isi revina
xandrutza_76 spune:
Buna ziua, am intrat o fuga, sa va salut.
Eni, multumim pentru informatii! Ce-ti mai fac baietii?
Lilico, sa-ti traiasca sotiorul! 
Gety, parerea mea este ca, daca ati inceput s-o lasati pe Maria in chilotei sa nu cedati si sa continuati, altfel va va fi foarte greu dupa aia. Incet-incet se va dezobisnui de pampers, Narcisa acum se scoala din pat, isi da pampersul jos si face la oala.
Elenia, sa-ti traiasca nepotica!
Alexutza, nici Narcisa nu se uita la desene, tot asa nu o intereseaza; e si ea intr-o goana aproape continua, dar are si momente cand sta sa se joace la laptop, sau rasfoieste carti sau mai stiu eu ce face. Ideea e ca trebuie sa fie in permanenta cineva cu ochii pe ea, si noi incercam sa tinem pasul cu dansa...
Mira, mie mi-a gasit lapte la 3 ani dupa ce-am intarcat-o pe Raluca; aveam si niste noduli la san si ma durea tare de tot, mi-au dat atunci bromocriptina si mi-a trecut.
beatrix spune:
Neatza! 
repede a mai trecut si week-end-ul asta! voua nu v-i se pare ca trece super repede timpul acum?
Gety, inteles!
vorbesc cu Lexi, vad daca s-a mai gandit ea la altceva daca nu, n-am ce face, ma retrag de pe lista!
alexutza, multa putere mamico! cred ca si lui ii e tare greu acum! probabil n-a trecut inca perioada de acomodare cu Diana! eu zic ca tot vorba buna si exemplele pozitive dau rezultate!numai ca e nevoie de timp!
eunice, interesante informatiile! multumim!
...revin
Roxana
Ei au nevoie de noi! Haideti sa-i ajutam! 
GETY spune:
Neata!
Sa-mi scrieti daca mai trimite saptamana asta cineva bani, ok?
Xandrutza, nu ne lasam, ieri a prins tatal Mariei un no. 2 la olita si toata lumea a fost fericita!
Beatrix mai trimit un PM.
Alexutza, zic si eu cum zice Beatrix, cred ca inca n-a trecut perioada de acomodare cu Diana. Multa rabdare.
Eunice, super tare articolul. L-am salvat si-l trimit si eu la prieteni, acum. Mierea mie imi place la nebunie, Mariei la fel, sa vedem unde gasim pudra de scortisoara.

Asa creste Maria Diana
lilina spune:
BUNA
Xan, merci de urare. Am sarbatorit in week-end la greu. Pe Vlad l-am dus la cumnata mea sa doarma sambata, apoi de ieri a ramas la socrela. Mi-e un dor de el, l-am vazut doar putin.
Am fost cu niste prieteni sambata seara la Vila Rodizio, unde am mancat super bine si ne-au dansat niste negrese - brazilience, dementiale, mortale. Apoi am ajuns printr-un club. Ne-am culcat la 4 dimineata. Ieri iar m-am culcat la 2, ca l-am sarbatorit pe al meu sotz. Si dupa ce ca eram rupta de somn, m-am mai trezit si ca nebuna cu o ora mai devreme
Eunice 
foarte interesant articolul cu mierea si scortisoara, sa stii ca l-am salvat si o sa-l dau si mamei
Lilina &
Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)
poze cum s-a nascut, site-ul
Monique_new spune:
Buna dimineata. Ningeeeeee
alexutzasi noi avem problema cu "scaunul" il trage sa faca ea treaba pe blatul de la masa. M-a exasperat chiar nu stiu cum sa o dezvat de obiceiul asta, pt ca mi-e frica sa nu fuga de sub ea. S-a intamplat o data sa alunece noroc ca eram langa ea.
euniceam citit si eu mai demult ce ai postat tu despre scortisoara si miere dar sincer nu am incercat. Dar vb ta nu cred ca au ce sa strice.
Va doresc o saptamana frumoasa
...eu deja am treaba asa ca fug.
1 Anisor
2 Anisori
Cosmi bebe -13 septembrie 2006

Adriana mica spune:
Alexutza, poate ca agitatia lui Gabi este cauzata de faptul ca se plictiseste in casa. Lucrurile se schimba dupa ce va incepe sa mearga la gradi. In ceea ce priveste vizionatul desenelor animate,cand Dudu era mai mic obisnuiam sa ne uitam impreuna ca sa il ajut sa inteleaga cat de cat actiunea. Acum sta singur (mai ales la filmele lui preferate) insa evitam sa il lasam prea mult timp la televizor, de regula dupa o repriza de jumatate de ora facem pauza si trebuie sa il antrenam la alte activitati. Deocamdata, nu sta singur sa deseneze sau sa se uite pe carti, cred ca este specific varstei.
In ceea ce priveste virozele, Dudu a avut cateva "episoade". Din fericire, nu cred ca s-au datorat unei imunitati deficitare, ci mai degraba faptului ca l-am expus de mic in colectivitate (la inceput indirect, prin contacul cu verisoara lui, apoi direct) sau unor factori conjuncturali: 2 enterocolite (una a necesitat antibiotic), o otita cauzata de polipi in exces (antibiotic), o infectie urinara cauzata (probabil) de constipatie (antibiotic), o conjunctivita virala probabil dintr-un mijloc de transport in comun (antibiotic). Cred ca in afara de situatiile mentionate, celelalte 3 ture de antibiotic puteau fi evitate, dar probabil ca pediatra a incercat sa evite ca otita sa recidiveze (iar el era prea mic pt a fi operat cu anestezie totala). Oricum, eu sunt multumita de faptul ca in primul an de gradi nu a facut nimic grav (mai putin conjunctivita virala, care nu are legatura cu mersul in colectivitate). Iar operatia de polipi va rezolva cu siguranta problemutzele pe care le avem la nasuc si va reduce, speram noi, numarul situatiilor care sa necesite tratament cu antibiotic.
Itzy, Lilina, sa ne traiasca sotii (si al meu tot pe 15).
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...
lilina spune:
vaaai Adriana. nu pot sa cred ca si al tau e tot pe 15
. La multi ani, sa-ti traiasca, sa fie sanatos.
Lilina &
Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)
poze cum s-a nascut, site-ul
Roxana01 spune:
fetelor,
vesti despre noi: daria a facut din nou amigdalita purulenta. ce sa zic, sunt suparat ca asa repede i-a revenit (dupa o luana jumate), dar macar i-am facut de dimineata exudatul faringian asa cum ne-a zis medicul si acum, dupa ce vin rezultatele, tr sa vb ca sa ne facem programarea la clinica din germania. deocamdata ne luptam iar cu febra mare si cu nemancatul. plus ca iar stau cu victor acasa si daria pe la mama sau la soacra-mea, ca sa nu-l imbolnaveasca si pe el. ca il operam joi (s-a decalat cu o zi) si iar nu vom putea daca se imbolnaveste.
maine merg la iridolog si abia astept! sunt foarte curioasa ce ne va zice.
Eunice, ffff interesant ce ai scris. copiez si eu si voi incerca la artrita dariei. macar ca o masez la genunchi, fara acordul medicului totusi nu i-as da si sa manance.
fetelor din germania, cred ca voi alege sa vin cu avionul (poate ma va indruma si andra catre cel mai bun pret, dar oricum caut si eu). si de la aeroport mi-a venit ideea de a inchiria o masina. eu sunt destul de descurcareata, poate imprumut de la cineva de aici un sist din ala de ghidare (nu-mi vine in minte cum se numeste) si ajung eu cumva. am vazut ca preturile nu sunt f mari, iar eu vreau o masina mini, ca nu-mi trebuie mai mult pt mine si daria. pt 3 zile e in jur de 120 euro din cate am vazut eu, dar nu am inteles daca ti-o da cu rezervorul plin sau tr sa platesti separat.
va mai scriu maine dupa ce vin de la iridoscop.
va pun aici cateva poze, sa ne mai vedeti:Daria&Victoras, poze recente
va pupam
www.kodakgallery.com/BrowsePhotos.jsp?UV=570270057734_14229559713&collid=19502908113.42874477613.1222433395146&page=1&sort_order=0&navfolderid=0&folderid=0&ownerid=0" target="_blank">Daria&Victoras, ingerii mei
Roxana, mamica fericita de Victor Andrei (23.06.2008) si Daria Elena (06.09.2006)