contract cu casa de asigurari?
Revin cu problema mea.Am 2 ani vechime in munca si de la 1 sept 2003 sunt in concediu fara plata la cerere.Acum am aflat ca sunt insarcinata (trec in luna a 2a)si vreau sa stiu cum pot proceda ca sa iau concediu prenatal ,etc.Pot incheia un contract cu Casa de Asigurari?Sau ce solutii exista?Teoretic ,mai am 5 luni pana la prenatal .Cum sa procedez?irina
Raspunsuri
ili spune:
Irina,trebuie sa dai mai multe date ,pt a primi un raspuns corect de la juristii de la DC:
in anul 2003 cat ai lucrat?
in ultimele 12 luni inaintea datei nasterii trebuie sa ai 6 luni calitate de asigurata pt.prenatal+maternitate (126 de zile)si 10 luni pt.CIC (2 ani),
URGENT !!!! trebuie sa mergi la CNPAS sa clarifici situatia ta nu amana nici o zi !!!
Sa-ti raspunda si juristii de la DC,
ili
irina.c. spune:
[quote]Originally posted by ili
Irina,trebuie sa dai mai multe date ,pt a primi un raspuns corect de la juristii de la DC:
in anul 2003 cat ai lucrat?
in ultimele 12 luni inaintea datei nasterii trebuie sa ai 6 luni calitate de asigurata pt.prenatal+maternitate (126 de zile)si 10 luni pt.CIC (2 ani),
URGENT !!!! trebuie sa mergi la CNPAS sa clarifici situatia ta nu amana nici o zi !!!
Sa-ti raspunda si juristii de la DC,
ili
[/quote
Lucrez cu carte de munca din 1sept.2001 ,in invatamant.Pana la 1sept.2003 am 24 de luni contributie la asigurari.De la 1sept.2002 sunt titulara in invatamant ,deci am contract de munca pe perioada nedeterminata.Din 1sept2003 pana pe 1sept2004 am solicitat concediu fara plata pt rezolvarea unor probleme personale,nestiind ca sunt insarcinata.Am deja 1 luna de sarcina ,data probabila a nasterii fiind 3mai2004.irina
ili spune:
E bine ca ai lucrat pana la 1 sepembrie 2003,dar acum calculeaza in perioda de luna mai 2003 pana luna mai 2004 = ultimele 12 luni inaintea datei probabila a nasterii obligatoriu sa ai 6 luni.pt maternitate si 10 luni pt.CIC.
- ori urgent te intorci la servici
- urgent contract de asigurare ,dar asa cred ca atunci trebuie sa nu ai loc de munca ,trebuie se faci lichidarea ca concediu fara salar inseamna ca ai loc de munca ,dar neavand salar nu esti asigurata.
Alegerea ta depinde de situatia ta materiala si de posibilitatile tale.
Ca ai o intrerupere cu co.fara salar de o luna sau maxim.2 luni nu conteaza.
Hotareste-te repede,nu ai timp de pierdut,sa vedem ce spun si juristii,
sarcina usoara,ili
ili spune:
Si concediu medical si perioada de somaj sunt perioade asigurate ,si asta ar fi o solutie daca te ar pune in somaj ,dar de acuma ,repede
ili