Intre avort si divort

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

khrisu, si eu sunt fun AP desi n-am aplicat chiar tot!

Plecam cu toatele cu vaporul in jurul lumii? Cand? Peste 20 de ani?

Il luam si pe Manole?
Vaz ca nu se indura nimeni de noi sa inchida subiectul.
XIO, cum la sala asa de dimineata?
Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

S-o ajutam pe Alexia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

Citat:
citat din mesajul lui larissa_79

Mi se pare ingrojorator si curios ca un om in toata firea, inteligent, cu o viata normala sa se preocupe atat de mult de orice alceva mai putin viata sa spirituala. Nu zic aici de XIO, de noi oamenii in general.
Majoritatea se multumesc cu faptul ca se nasc ortodocsi mai implinesc apoi marile taine ajunse aproape obiceiuri: nunta, botez, inmormantare, cateva treceri la biserica si cu asta basta. Suntem o tara de ortodocsi cu numele fara sa cunoastem invatatura ortodoxa. Nu mai vorbesc de pus in aplicare!

Sa inteleg ca asta te ingrijoreaza ... poate ca ai dreptate, dar eu tot nu inteleg ! Religia este ceva personal si cred ca nu se poate pune problema de aplicare a invataturii ortodoxe in totalitate si conform scripturilor in viata de zi cu zi !! Pentru asta alegi straiele monahale, parerea mea !
Ripley, ! De data asta am admirat-o si eu pe Xio !
Aaa, si Ilinca, o multime de zmotoceli si pupaceli de la mine pentru Manole !! Io ador animalele ! Poza in care Manolica doarme in asternutul cu ursuleti e super faina !!

Uitasem - ma inscriu si eu pe lista croazierei in jurul lumii - sper sa nu trebuiasca sa astept totusi zece ani pina atunci !!

Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alice2004

Citat:

Mi se pare ingrojorator si curios ca un om in toata firea, inteligent, cu o viata normala sa se preocupe atat de mult de orice alceva mai putin viata sa spirituala. Nu zic aici de XIO, de noi oamenii in general.
Majoritatea se multumesc cu faptul ca se nasc ortodocsi mai implinesc apoi marile taine ajunse aproape obiceiuri: nunta, botez, inmormantare, cateva treceri la biserica si cu asta basta. Suntem o tara de ortodocsi cu numele fara sa cunoastem invatatura ortodoxa. Nu mai vorbesc de pus in aplicare!

Sa inteleg ca asta te ingrijoreaza ... poate ca ai dreptate, dar eu tot nu inteleg ! Religia este ceva personal si cred ca nu se poate pune problema de aplicare a invataturii ortodoxe in totalitate si conform scripturilor in viata de zi cu zi !! Pentru asta alegi straiele monahale, parerea mea !
Ripley, ! De data asta am admirat-o si eu pe Xio !
Aaa, si Ilinca, o multime de zmotoceli si pupaceli de la mine pentru Manole !! Io ador animalele ! Poza in care Manolica doarme in asternutul cu ursuleti e super faina !!

Uitasem - ma inscriu si eu pe lista croazierei in jurul lumii - sper sa nu trebuiasca sa astept totusi zece ani pina atunci !!

Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete

alice, nu, am vrut sa zic ca oricine zice crezul ortodox asta marturiseste " cred intruna Soborniceasca si Apostoleasca Biserica" inseamna ca este DE ACORD cu ce au decis sinoadele. Nici eu nu stiam ca inseamna asta pana nu demult.
Ca putem face sau nu, fiecare dupa putere, credinta, ajutor etc.
Dar prin crez asta marturisesti ca esti de acord! Ori daca nu esti de ce marturisesti? Si daca nu marturisesti si nu zici crezul mai esti ortodox?
Sigur ca ne nastem intr-o credinta anume. Da e normal ca in timp sa cauti sa vezi daca apartii, subscrii si vrei sa ramai in acea credinta. Si repet ortodoxia nu prea lasa loc de interpretari personale. Si crede-ma am cercetat si studiat destul de profund acest aspect! Sunt niste intrebari logice pana la urma si normale.

Da' hai sa lasam asta ca mi-a trecut ingrijorarea de cand cu Manole si calatoria in jurul lumii!

Io ma duc sa imi prin urechile in niste treburi. Daca se dau bilete pentru vapor pastrati si pentru mine! 2!

S-o ajutam pe Alexia!

Mergi la inceput

Citat:
alice, nu, am vrut sa zic ca oricine zice crezul ortodox asta marturiseste " cred intruna Soborniceasca si Apostoleasca Biserica" inseamna ca este DE ACORD cu ce au decis sinoadele. Nici eu nu stiam ca inseamna asta pana nu demult.
Dar prin crez asta marturisesti ca esti de acord! Ori daca nu esti de ce marturisesti? Si daca nu marturisesti si nu zici crezul mai esti ortodox?
Sigur ca ne nastem intr-o credinta anume. Da e normal ca in timp sa cauti sa vezi daca apartii, subscrii si vrei sa ramai in acea credinta. Si repet ortodoxia nu prea lasa loc de interpretari personale. Si crede-ma am cercetat si studiat destul de profund acest aspect! Sunt niste intrebari logice pana la urma si normale.
Da' hai sa lasam asta ca mi-a trecut ingrijorarea de cand cu Manole si calatoria in jurul lumii!
Io ma duc sa imi prin urechile in niste treburi. Daca se dau bilete pentru vapor pastrati si pentru mine! 2!

Oh, acum m-am linistit ! Incepusem sa cred mai cine stie ce, dar daca nu am spus crezul si nici nu am marturisit, sint in regula !! Cu inca ceva sint de acord cu tine - ortodoxia nu lasa loc de interpretari personale, de aceea am spus ca cine vrea sa fie 100% religios si sa urmeze in totalitate canoanele si cum s-or mai numi ele imbratiseaza viata religioasa si imbraca straiele respective !
Si daaa, de cind cu Manolica, restul parca nu mai e asa de important, bine macar ca ti-a trecut si ingrijorarea !! Ma duc si eu la coada la bilete ...

Alice si Andrei

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alice2004

Citat:

Oh, acum m-am linistit ! Incepusem sa cred mai cine stie ce, dar daca nu am spus crezul si nici nu am marturisit, sint in regula !! Cu inca ceva sint de acord cu tine - ortodoxia nu lasa loc de interpretari personale, de aceea am spus ca cine vrea sa fie 100% religios si sa urmeze in totalitate canoanele si cum s-or mai numi ele imbratiseaza viata religioasa si imbraca straiele respective !
Si daaa, de cind cu Manolica, restul parca nu mai e asa de important, bine macar ca ti-a trecut si ingrijorarea !! Ma duc si eu la coada la bilete ...

Alice si Andrei

aducandu-l pe Manole in discutie am vrut sa subliniez altceva. Dar nu-i nimic! Cine a avut de inteles a inteles!

S-o ajutam pe Alexia!

Mergi la inceput

inca o intrebare alice. Esti ortodoxa? Daca esti si daca vei boteaza un copil va trebui sa spui crezul. Ce vei face atunci?

S-o ajutam pe Alexia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Khrisu, de AP auzisem, mai, n-ai inteles tu bine si nu aveam atunci timp de postat, de alalalalt nu am auzit, recunosc. AP aplic si eu in maaare proportie, aplicam instinctiv si inainte sa citesc de el, nu aplic partile cu care nu pusk :))

Da, subiectul asta nu mai are nicio treaba cu autoarea, da' devine tot mai haios.

Important e ca uite ce succes imens a devenit peste noapte cuceritorul Manole

Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)

Mergi la inceput

Da, Larisa, sint ortodoxa pentru ca in religia asta m-am nascut ai botezat ! Daca am sa fiu in postura sa botez un copil, da, ai dreptate, va trebui sa rostesc crezul ! Si inca pe dinafara, ca preotul imi cere sa il invat pe tot pe de rost ! Si am sa il rostesc pentru ca asa imi cere si pentru ca asa cere religia asta !! Si mai apoi o sa ma intilnesc cu preotul la "ceas de taina" si am sa ii dau darul, ca altfel oricite crezuri as spune io, si chiar si din inima, sint foarte putini care accepta sa performeze ritualul altfel !! Cu ce sint eu mai prejos decit el, care este slujitorul lui Dumnezeu, in chiar casa Lui ?? Vezi tu, eu am inteles ca Dumnezeu este in toate si oriunde, nu trebuie neaparat sa ma duc la biserica daca vreau sa ma rog, si mai cred ca in primul rind Dumnezeu trebuie sa fie in inima ta ! Pentru mine, restul este mai putin important ! Si mai citisem undeva asta, nu stiu daca era in Biblie sau nu, dar spunea ca "Dumnezeu este unul singur si tu trebuie sa iti iubesti aproapele ca pe tine insuti" ! Dupa acestea, incerc sa imi traiesc viata ca un bun crestin ... ca eu asa ma simt !

Alice si Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelli spune:

Am revenit, eu inca nu am luat nici o decizie,au fost si sfaturi bune si rele si rationale si de suflet, pana cand s-a ajuns la discutii si era normal pentru ca este un subiect sensibil si chiar daca sunt reglementate avorturile vor continua sa declanseze polemici etice si morale.
Cred ca trebuie sa rog moderatorii sa inchida subiectul si daca doriti putem deschide un subiect tema Odiseea lui Manole in care sa discutam la liber.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Khrisu, eu tot cred ca tu confunzi maternala cu mama adoptiva, ca sincer din cate stiu eu dezadoptia nu exista (dar poate ca exista si nu sunt eu informata, evident). Maternala in schimb ii duce inapoi pe copii cum o taie capul probabil, pentru ca pentru ea e un job.

Ilinca, nu te cunosc, ziceam ca daca vii prin zona (adica prin Timisoara, cum zicea si Xio), vreau sa il smotocesc si eu pe Manole .

Good things happen to good people.

Mergi la inceput