Intre avort si divort

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

Mie imi pare rau ca deja pe aici au inceput sa fie certuri si jigniri. Chaiar nu putem doar sa dezbatem niste idei?

Monabella, pai daca la inceput suntem doar o celula, mergand pe linia modului asta de a rationa, acum suntem o gramda de organe nu?
Cred ca scapam din vedere un aspect foarte important. Eu de religie sunt ortodoxa. E important de precizat. Ori potrivit ortodoxiei omul are suflet inca din momentul conceptiei. Daca eu nu vad bobul de mazare si nu il simt inca in burtica nu inseamna ca el nu exista. Inca de la conceptie are suflet. Sa inteleg ca cei ce sunt pentru avort nu sunt ortodocsi nu? Ca altfel cum sa te dezici de invatatura credintei tale si totusi sa ramai intr-o credinta careia nu ii apartii! Asta e insa o alta discutie deja!

Ca asa Monabella poti spune ca un copil nu e om ca nu arata ca si tine. Normal ca nu arata. Lasa-l sa creasca si va arata. Orice are un inceput. Si nu ne putem dezice de acest inceput.

Ce nu am putut eu intelege niciodata e urmatorul aspect. Si vorbesc foarte serios.
Cum poate o femeie care stie ca nu are cu ce sa creasca un copil sa ramana insarcinata? De ce nu se protejeaza?
Si mai ales de ce toti se grabesc sa ii spuna avorteaza si nu: "femeie unde ti-a fost capul?"
Nu e oare lipsa de responsabilitate? Neglijenta? Ori am fost si sunt eu o persoana mult prea serioasa.
Ma intreb, daca n-ar exista posibilitatea sa avortezi, utopic vorbind, cate din cele ce raman acum insarcinate ar mai ramane? Presupundand ca nu poti avorta nicicum, oare nu ar gandi oamenii de 100 de ori inainte sa dea viata?

Acum sa fim seriosi actul sexual in sine nu merita zbuciumul sufletesc al unei mame inainte sau dupa avort. Sigur prespunand ca vede in samburelul din burtica ei mai mult decat o celula!
Si intrebarile mele sunt pertinente pentru ca n-am putut nicioadata legat de acest aspect sa nu i-au in calcul si posibilitatea unei sarcini. Si am fost si eu indragostita pana peste urechi. Eu chiar nu inteleg acest "s-a intamplat". Si as vrea sa discutam strict din perspectiva de acum cand nu se poate spune ca cineva nu se poate proteja!

Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

S-o ajutam pe Alexia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO
Ce tu numesti crima dpdv legal si medical nu este asa ceva.

incorect. parerile sunt impartite dpdv medical, iar legea e si ea diferita de la tara la tara. stiu, acum o s-o bagi pe-aia cu tarile dezvoltate si ne.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Poate n-o sa ma credeti, dar am citit toate postarile (16 pagini), si de ceva timp ma intreb de ce acest topic nu este inchis, pentru ca autoarea pare ca a luat deja o decizie, iar discutiile din ultimile pagini nu au absolut nici o legatura cu dilema ei. Sunt cel putin doua pagini de jigniri si aluzii rautacioase. De ce?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Mariamunteanu , de unde anume se vede ca sunt intretinuta de parinti si bunici?

Din usurinta cu [] care abordezi diferite teme cu aerul omului care se pricepe la toate. Apoi spui ca, la 24 de ani esti copil. Ai vrea sa beneficiezi de avantajele de a fi fata tatei si a bunicului, dar si atoatestiutoare. Pai esti copil sau un om matur ?
Poti sa fii intretinuta de cine vrei, dar ai spus-o pe un ton de lauda ca si cum ar fi un merit personal, cand de fapt e meritul parintilor si bunicilor tai.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mimitete

Voi de ce va mai certati aici ca am inteles ca autoarea subiectului a luat decizia?
Hai sa lasam liniutele si euforia care ne apuca la vederea lor ca daca este asa pt persona respectiva atunci nu isi mai pune problema avortului. Ori autoarea subiectului zicea ca se gindeste la divort inainte de vederea linutelor.

Un subiect atit de controversat nici ca nu putea sa nu dea nastere atitor raspunsuri ... din pacate Angelli a scris singura rindurile acestea :
"Nu cred ca ajung in situatia de scos afara sau adus pe altcineva e doar vorba despre atmosfera de frustrari si resentimente in care vom trai.Indiferent ce voi face cu sarcina, relatia dintre noi nu mai e, poate nici nu a fost." Nu stiu voua, dar mie nu mi se pare normal ca un copil (sau chiar doi) sa creasca intr-o asemenea atmosfera. Vad ca s-a ajuns la discutii pro/contra avort si fireste, la disecarea lui XIO, ca de cite ori apare ea si scrie vreun mesaj (pe care de data asta il sustin) e luata peste picior si intrebata in ce calitate raspunde, daca nu e mama sau sotie !! Acesta este un forum si nu stiu sa fie restrictionat doar pentru mame sau sotii ...
Si mai vad ca resentimentele si exagerarile au aparut din nou, ceea ce e pacat !
Cit despre crescutul copiilor doar cu apa ... sau acolo unde creste un copil creste si al doilea (renumita idee cu farfuria cu supa parca) eu una nu sint de acord cu asa ceva ! Si am sa va rog sa va ginditi voi cele care sinteti mame, cit de usor este sa stii ca nu ai pe nimeni care sa te ajute, resursele materiale sint putine si copiii vad si altele decit o farfurie de supa si un colt de piine puse pe masa ! Cum poate creste un copil echilibrat fizic din asa ceva ?? Cum face fata psihic tentatiilor si de cite ori le puteti raspunde "nu acum, ca nu avem bani" cind va roaga sa le cumparati ceva ??
Despre ideea de dumnezeire nu discut, pentru ca sigur as crea o si mai mare polemica ! Eu sint una din cele care nu au simtit fatul/embrion in burtica de la concepere ... ne-a fost dat liberul arbitru si cred ca a fost foarte bine asa ! Daca nu dorea, Marele Sef ne-ar fi facut pe toti robotei, ascultatori si neiesitori din tipare !! Nu sint pro avort, dar sint pro alegere libera !!

Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Oare cele care sustin sus si tare ca 4 celule intr-un uter au suflet, ca mai bine faci un copil si il hranesti cu ce apuci sau din mila altora, ca mai bine faci un copil si il abandonezi in maternitate sau in vreun centru de plasament, citesc topicul despre extremisti?

oare cele care spun ca unui copil ii e mai bine sarac dar cu maica-sa decit adoptat, citesc ce simt, cit lupta si cum isi iubesc copiii mamele adoptive, care isi consuma ani din viata, nervi si incredibil de multi bani ca sa ajunga sa le spuna cineva mama?

oare cele care dau linkuri catre articole cu poze trucate ale unor asa-zisi embrioni dezmembrati se gindesc la femeile care nu au de ales si care ajung sa intrerupa o sarcina?

nu mi se pare corecta atitudinea conform careia daca ai apucat sa ramii insarcinata e musai sa faci copilul ala, cum o fi. e o problema de alegere personala daca iti doresti copii, daca ii doresti la momentul respectiv, daca doresti sa risti sa aduci pe lume un copil cu un defect genetic grav. Deciziile astea nu sint motivate numai de egoism (sint prea tinara, ce-o sa zica lumea, imi stric silueta, n-o sa mai pot merge in cluburi), unele femei chiar au niste probleme. Corect, este regretabil ca au apucat sa ramina insarcinate si nu s-au protejat, dar...raul e facut. Cind vin siintreaba aici pe forum nu cred ca au nevoie de reprosuri "de ce nu te-ai protejat,. de ce esti inconstienta". nu le ajuta la nimic.

am mai observat un nou trend aici pe forum. nu conteaza cum si unde traiesti, maritata sau nu, cu venit sau nu, daca vii si intrebi daca sa alegi avortul, vor sari citeva fete sa iti ofere floricele si sa te incurajeze ca daca ai ajuns sa le ceri parerea inseamna ca de fapt tu nu vrei sa faci avort, dar aveai nevoie de ceva sustinere morala, oferita gratis si argumentata cu cuvinte de genul crima, pacat, pruncucidere. il consider santaj sentimental la adresa unei persoane si asa debusolate. nici una dintre aceste persoane nu se va afla in pielea mamei, cind ii plinge sufletul ca nu poate sa ii ofere copilului sau o copilarie fericita ci una plina de restrictii.

cit despre liniute...am fost fericita cind le-am vazut pentru ca le-am dorit, si in culmea disperarii cind au aparut atunci cind nu trebuia. dar desi mai am aprox 3 saptamini pina nasc, spun si acum cu mina pe inima ca daca ar fi sa apara un al doilea copil, in conditiile din prezent din familia mea, nu l-as pastra. mi-ar parea rau ca am ajuns intr-o asemenea situatie, dar as putea continua sa traiesc cu alegerea RATIONALA facuta.

if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

Pisigri, nu exista decizie rationala de a avorta. Exista doar decizie irationala de a nu te proteja cand ai putea sa o faci!
Daca tot va place atat de mult sa fiti rationale, fiti! Inainte!

A avorta inseamna a fi egoist nicidecum rational!

Acum ce sa facem? Sa mergem sa omoram totii copii din orfelinate, toti cei cu handicap? Cam asta ar trebui sa facem nu? Le dam o pastila in somn si gata...vom fi si glorificati ca am facut o fapta buna si i-am salvat de o viata de suferinta!

Zic si eu ca Badea, Doamne in ce lume traim!

Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

S-o ajutam pe Alexia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

"Si am sa va rog sa va ginditi voi cele care sinteti mame, cit de usor este sa stii ca nu ai pe nimeni care sa te ajute, resursele materiale sint putine si copiii vad si altele decit o farfurie de supa si un colt de piine puse pe masa ! Cum poate creste un copil echilibrat fizic din asa ceva ?? Cum face fata psihic tentatiilor si de cite ori le puteti raspunde "nu acum, ca nu avem bani" cind va roaga sa le cumparati ceva ??"

Tu ii cumperi copilului tot ce iti cere?? Ce e rau sa-i spui copilului "nu acum ca nu avem bani" ???? Eu cred ca e chiar f bine sa-i explici situatia financiara!!

Ina , eu cred ca tu ai citit pe diagonala, ai extrapolat mesajul meu si i-ai dat sens aiurea..in loc sa vezi ce am scris ai spus ceva de insinuari!! Eu am scris din perspectiva unui copil nu a unei mame adoptive.. Eu am spus si explicat ca un copil a carei mama naturala il iubeste dar nu ii ofera decat un minim necesar material ar alege sa stea tot cu ea decat cu o alta femeie chiar daca si aceasta il iubeste la fel de mult ba mai mult ii ofera si o situatie materiala buna. Din experienta mea vorbesc. Matusa mea ma iubeste la fel de mult ca mama si este si ea ruda de sange cu mine insa eu am ales sa stau cu mama. Copii nu-s ca pisicile sa fuga la mamaliga mai mare!

Nu a spus nimeni ca mamele adoptive nu-si iubesc copii. Mamele adoptive salveaza copiii din orfelinate!!! femeile care i-au adus pe lume nu sunt mame, nici macar animale nu le pot spune!

M-ati combatut dandu-mi exemplele copiilor din orfelinate!!! padure fara uscaturi nu exista nici intr-o parte nici in alta. Pot si eu sa va dau exemple negative si din randul mamelor adoptive: ma puteti contrazice ca nu sunt copii chinuiti si omorati de asistente maternale si mame adoptive?? Ca nu sunt mame adoptive care s-au luptat sa infieze copii, sa le ofere toata dragostea dar atunci cand au ramas ele insarcinate si-au dus copii adoptati inapoi la orfelinat (si nu sunt deloc putine!!!!) de ce?

Sotul angelliei isi iubeste copilul cel mare!!! Eram convinsa ca o sa si-l iubeasca si pe cel de-al doilea ca doar nu i s-a infundat tzeava cu dragoste!!! Si uite ca am avut dreptate! Au ales IMPREUNA sa il pastreze si sa mearga mai departe!

KHRISU mamik de baietel si fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Citat:
citat din mesajul lui khrisu

Tu ii cumperi copilului tot ce iti cere?? Ce e rau sa-i spui copilului "nu acum ca nu avem bani" ???? Eu cred ca e chiar f bine sa-i explici situatia financiara!!

KHRISU mamik de baietel si fetita

Exact! Khrisu

Din pacate, pentru tot mai multi dintre noi, "a avea", "a detine", "a poseda materialiceste", "A CUMPARA" definesc intreaga noastra existenta.

Oare asta nu mai exalta pe nimeni???
http://www.youtube.com/watch?v=-JpJjsHgYHA

Nu, pentru ca nu e de ... cumparat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

Citat:
citat din mesajul lui khrisu

Daca ai sa citesti bine mesajul meu ai sa gasesti ca am scris "de cite ori poti sa ii spui copilului ca nu ai bani ?". As vrea sa stiu cum ii explici tu unui copil mic situatia financiara, dar lasind la o parte asta, eu am intrebat ce simti TU ca mama cind trebuie sa ii spui copilului tau in mod repetat ca nu sint bani pentru ce isi doreste ???
Pisigri, multumesc pentru rindurile tale !!
Larissa, mesajul tau m-a intristat peste masura ! Si am sa te citez si eu pe tine, sau pe domnul Badea, "Doamne, in ce lume traim !!"

Editez - ca nu citisem mesajul lui Martie ! Daca am trai intr-o lume idilica si nu in secolul 21, ar fi extraordinar si rindurile tale ar fi valabile 100%. Din pacate nu este asa si vad ca alunecam acum spre alta discutie, cine si ce poate cumpara si de ce si de ce nu si cum de comparam sentimentele cu portofelul... asa ca ma retrag !

Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete

Mergi la inceput