Intre avort si divort
Raspunsuri - Pagina 15
Lorenyy spune:
Xio,ma faci sa rad,nu zambesc,sau toate de aici suntem niste idioate??
Hai sa recapitulez,si te rog,reciteste-ti postarile de fata inteleapta:"este vreo problema ca esti intretinuta de bunicu`,taticu` si ruda de gradu` 100??"Apoi ataca-ma draga mea,apoi da sfaturi,intrece-te pe tine,cu toate ca nu ma vei putea convinge!
Inca ceva draga viitoare medic,care faci totul pe "spinarea si mintea ta"-cam uituca din cate observ,nu-mi amintesc sa-mi fi dat cu parerea la vreun subiect,doar ca sa ma bag in seama,imi cunosc limitele,incat stiu cat imi permite cunostiinta sau bunul simt,si nu voi lua in considerare alte aberatii insirate de tine,esti prea mica si totusi nu ai experienta vietii,asa cum vrei sa se lase inteles.
Si chiar,numai lipindu-te (de)sau lingusindu-te la bara mai poti face o bruma de bani in Romania??Ca sa stiu ce o asteapta pe fie-mea,in caz ca ne repatriem...
Monabella,tu inca esti undeva departe,(high?)tot o dai cu ale tale,si nu am rabdarea sa citesc pana la capat,scuza-ma...poate pe la alte postari...
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monabella SI lasati-ma cu ce simte o femeie la 1 minut dupa ce afla ca e insarcinata. Aici vorbim in trmeni medicali si legali. In fata legii on fat nenascut nu e o fiinta. period. |
de fapt, comma. fiecare vorbeste in ce termeni sunt importanti pentru el/ea. daca pe tine te lasa rece sentimentele si umanitatea, alegerea iti apartine si nu o poti impune nimanui. dar nu ai nici un drept sa dispretuiesti femeile care se simt mame de embrioni si de feti - fiinte umane nedezvoltate, inca. nu toate nastem de-a gata adolescenti care conduc masini sport.
Lorenyy spune:
Cu cateva zile in urma:
"Lorenyy,eu sunt una studenta eminenta intretinuta de taticu` si bunici.E vreo problema?"
Scuze,nu pot da copy-paste.
Si chiar te rog Xio,te astept la o cafea,poate imi dai tu ceva sfaturi,cum sa-mi cresc copilul,tu ai destula experienta,nu??
Si iar...
mimitete spune:
Voi de ce va mai certati aici ca am inteles ca autoarea subiectului a luat decizia?
Hai sa lasam liniutele si euforia care ne apuca la vederea lor ca daca este asa pt persona respectiva atunci nu isi mai pune problema avortului. Ori autoarea subiectului zicea ca se gindeste la divort inainte de vederea linutelor.
ina_nz spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui khrisu
Ina io te intreb ceva: Daca ai avea 2 prunci dar nu ai avea o casa in snagov ci doar o casuta taraneasca intr-un sat romanesc, n-ai avea masina sport dar ai avea un cal si-o caruta, n-ai avea nush ce job platit dar ai avea un petec de pamant cu care faci agricultura ca sa-ti intretii familia...ce ai face?? ti-ai da prucii in sua doar asa ca esti PRO ADOPTIE????? Si daca citeai ce am scris mai pe urma nu te inflamai asa!! "...mai cititi odata ce-am scris : "Iti zic eu sigur ca unui bebe ii este mai bine si e mai fericit cu mama lui in conditii mai sarace decat cu mama vitrega care sa-i ofere "toate conditiile". n-am zis mama naturala fara acoperis deasupra capului care o ia in freza de la barbat si isi da pruncii cu capu' de pereti!!!!! " ai mei ma mai tachinau cand eram mica cu niste intrebari: de ce nu vrei sa mergi la matusa ca uite ea are apa in casa nu tre sa aduca apa ca noi de la fantana, la fel si cu wc-ul..nu tre sa mearga in fundu' curtzii?? Si uite ca eu nu vedeam "beneficiile" astea si nu voiam sa merg de tot la ea..decat doar asa pe 2 zile maxim!!! De ce oare?? KHRISU mamik de baietel si fetita |
Citesti pe diagonala si te grabesti sa raspunzi.
Eu nu am fost de acord cu afirmatia ta pt ca insinua ca "Mamele adoptive nu si-ar iubi la fel de mult copii adoptati cum ii iubesc mamele naturale" .
Iti zic eu sigur ca unui bebe ii este mai bine si e mai fericit cu mama lui si in conditii mai sarace decat cu mama vitrega care sa-i ofere "toate conditiile".
De ce? Mama adoptiva nu-l iubeste? Mama adoptiva nu-l ocroteste? Mama adoptiva nu si-ar da viata pt copilul ei? Ce are saracia si bogatia cu asta? Mama vitrega e mai putin mama?
Adica avem pretentia de la parintii adoptivi sa "ofere toate conditiile" ca altfel nu sunt entitled sa adopte copiii si e normal ca o femeie sa aduca un copil pe lume intr-o familie nu prea stabila, pe punctul de a se desparti, unui tata care nu si-l doreste.
Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby
ina_nz spune:
citat din mesajul lui khrisu "mama vitrega " |
Intreab-o pe prietena ta care s-a zbatut sa adopte copilasul lasat pe camp cam ce simte cand aude ca e numita "mama vitrega"
Nemernica, care l-a lasat sa moara si sa-l manance viermii e "Mama" nu?
ina_nz spune:
citat din mesajul lui Lorenyy Monabella,stii ce am simtit eu exact la 2 secunde dupa ce mi-au aparut cele doua liniute pe stick-ul de sarcina????Ca traiescccccccccccccccccccc,ca sunt cea mai fericita femeie,ca voi fi mama,ca in cateva saptamani ii voi auzi bataile inimii,ca toata dragostea mea si sensul vietii mele va fi acel suflet. Probabil ca la tine a fost un accident sa inteleg?Ma refeream la studentul Eminent....Oare ce ai simtit tu cand ai aflat ca vei fi mama??Dezamagire?Ei,uite,ca mai suntem si "fraiere" care ne bucuram de copiii nostri,ca sunt mame rele care nu le ofera saptamanal cate o cheie la vreo "caruta" sport,in afara de un amarat de bilet de metrou,mai mult nu are mama ce-i oferi,decat dragostea mea...termen nelimitat... |
E de admirat ce ai simtit tu si ma bucur pt tine.
Asta nu inseamna ca nu sunt alte mii de femei care atunci cand vad liniutele le pica cerul in cap.
Cand oare o sa ne invatam sa nu-i mai analizam pe altii prin prisma la ce gandim noi, ce avem noi, ce ne permitem noi?
Adoptia, instutionalizarea, avortul sunt optiuni. Nu zice nimeni ca sunt alegeri usoare dar e bine ca exista.
Sa-i multumim lui Dumnezeu ca astea care stam si discutam aici nu suntem nevoite sa apelam la ele si ne putem bucura de cele doua liniute pe un test de sarcina, chiar daca uneori ne iau pe nepregatite.
Dar a judeca asa de aspru pe alte pesoane care apeleaza ala aceste optiuni fara a merge o mila in pantofii lor, nu mai e asa de crestineste.
Carolyne spune:
pentru Ina_nz
Bravo tie ca ai avut timp si rabdare sa raspunzi unor mesaje mai ... ciudatele.
Si eu am senzatia ca unii nu ies din tiparul "daca mie mi s-a intamplat asa musai la fel sa fie si in ograda altora !"
Krish nu vreau sa intru in polemici, insa exact acelasi sentiment l-am avut si eu citind mesajul tau visavis de mamele adoptive. Le cam infierezi...si ma gandeam cum ar fi sa citesti parerile mamicilor de la adoptii...
Este pur si simplu impresia generala care apare dupa citirea mesajului tau.
Nu vorbim de conditii materiale etc, etc, ci strict de daruirea sufleteasca si dragostea pe care niste parinti adoptivi le pot oferi. Se pare ca tu nu prea ai incredere intr-o mama adoptiva...
Nici mie nu mi se pare o crima adoptia. Este o solutie in X cazuri. Nu as vrea sa fiu niciodata in pielea respectivei mame, dar este de preferat unui avort, nu crezi?
XIO spune:
Lorenny , poate vrei sa-mi explici ce ai dorit sa spui in ultimele 2 mesaje , ca eu nu am inteles deloc.
Ca sa recapitulam :
-spre deosebire de tine eu nu cred pe nimeni idiot pt ca nu intelege ideea mea (ideea adoptata si de mine , ca nu e a mea). Ce tu numesti crima dpdv legal si medical nu este asa ceva.
-din nou : este vreo problema ca sunt intretinuta de parinti? Ce legatura are una cu alta? Ca nu prea te inteleg.
-ai dat vreun sfat medical pe acest forum? cand a scris o mama ca fiica ei are febra i-ai scris ce sa faca? Te-a intrebat Sheannamp sau Natynic daca esti bagatoare de seama?
-referitor la sfaturile mele : sunt om ca si tine si la un asemenea topic imi expun parerea. Nu este despre fizica nucleara sau politica sa nu ma pricep , este un topic despre alegeri in viata unde fiecare spune ce ar face el in situatia respectiva.Daca tu pana la varsta asta nu ai invatat ca cei care nu sunt de acord cu tine nu sunt idioti nu am ce sa-ti fac
-nu , in Romania nu castigi bani numai la bara , dar in cazul meu doar asta as putea sa fac pt. ca programul nu-mi permite sa muncesc undeva.
Din nou , poate doresti sa-mi explici ce vrei sa spui . Diferenta dintre noi e ca mie imi e lehamite cand vad ce poti scrie , da' e bine ca tu te distrezi ;)
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/