Reteta Kazan Dibi

Reteta Kazan Dibi | Autor: cam

Link direct la acest mesaj

Fetelor, caut si eu reteta asta de Kazan Dibi, e o prajitura de origine turceasca dar foarte po****ra in Grecia. Am cautat pe net, am gasit, am facut conform retetei, si.... a ajuns la cos.
Io o vreau p-aia care iese cu strat maro inchis pe deasupra ( pentru cine stie cum arata).

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Cam m-am uitat si eu la prajitura de care zici, nu am mincat-o niciodata sau cel putin nu imi amintesc sa o fii mincat cind am fost in Turcia.
Am insa citeva intrebari : care este reteta pe care ai incercat-o tu si nu ti a iesit ? ca sa o pot compara cu alte retete turcesti. Si mai ales de ce nu ti-a placut? ce era dupa parerea ta altfel decit la cea pe careai mincat-o ? crema era prea fainoasa ?
Pe mine ma pasioneaza retetele turcesti si dupa ce am vazut pozele imi cam face cu ochiul :-).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

Cam ,este mai greu de facut pt ca nu gasesti la noi toate ingredientele .Uite o reteta pe care am tradus-o eu:

1 l de lapte
2 lg de faina
2 lg amidon de porumb
2 lg faina de orez( mai are o denumire la noi ,parca)
1 pahar de zahar tos(200ml)
1 praf de sare
4 lg de zahar pudra

se amesteca bine intr-un vas adanc ,amidonul,faina,faina de orez cu un pahar de lapte .
restul de lapte se pune la fiert impreuna cu zaharul si sarea.
cand ajunge in punctul de fierbere, turnati amestecul putin cate putin si folositi telul la viteza maxima sa nu faca cocoloase.

Compozitia da in clocot si se ingroasa -devine ca un piure mai gros.

separat intr-o tava de 25*30 se presara zaharul pudra si se arde pe foc putin ,se toarna budinca peste zaharul ars.
se raceste la temp. camerei cca 3 ore ,dupa care se pune la frigider.
se taie si se ruleaza cu o spatula ,asa incat partea arsa sa fie deasupra.

cam asa ar trebui sa arate
http://www.burcinindenemeleri.com/2008/03/kazandibi.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tudorr spune:

arata superrrr
faina de orez ? de unde ?
Adriana mami si Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cam spune:

Reteta gasita si facuta de mine este urmatoarea:

Kazan Dibi
Timp de preparare: 50 min
Ingrediente:
o lingurita unt sau margarina, 20 gr zahar, 65 gr faina de orez (2/3 cana), 55 gr (1/3 cana)
amidon, 1 litru lapte, 240 gr zahar, 5 gr vanilie
Mod de preparare:
Se unge un vas cu unt si se presara zahar. Intr-un alt vas se amesteca faina, amidonul si laptele
care se lasa la foc mic 10 minute, amestecind continuu cu o lingura de lemn pina se ingroasa.
Se adauga si cele 240 gr zahar si se mai amesteca 1 minut, amestecind continuu. Se da vasul
deoparte si se adauga vanilia. Se toarna compozitia in vasul uns cu unt si zahar. Se tine la
cuptor la foc moderat timp de 20 de minute.
Specific: Turcia
Si cam asa ar trebui sa arate:
[ url = " http://www.flickr.com/photos/35393549@N03/?saved=1" ]kazan_dibi[ / url ]


Iar faina de orez se gaseste la plafar


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cam spune:

[quote]citat din mesajul lui alina71

Cam ,este mai greu de facut pt ca nu gasesti la noi toate ingredientele .Uite o reteta pe care am tradus-o eu:

1 l de lapte
2 lg de faina
2 lg amidon de porumb
2 lg faina de orez( mai are o denumire la noi ,parca)
1 pahar de zahar tos(200ml)
1 praf de sare
4 lg de zahar pudra

se amesteca bine intr-un vas adanc ,amidonul,faina,faina de orez cu un pahar de lapte .
restul de lapte se pune la fiert impreuna cu zaharul si sarea.
cand ajunge in punctul de fierbere, turnati amestecul putin cate putin si folositi telul la viteza maxima sa nu faca cocoloase.

Compozitia da in clocot si se ingroasa -devine ca un piure mai gros.

separat intr-o tava de 25*30 se presara zaharul pudra si se arde pe foc putin ,se toarna budinca peste zaharul ars.
se raceste la temp. camerei cca 3 ore ,dupa care se pune la frigider.
se taie si se ruleaza cu o spatula ,asa incat partea arsa sa fie deasupra.

cam asa ar trebui sa arate
http://www.burcinindenemeleri.com/2008/03/kazandibi.html

Am sa incerc si reteta ta, daca nu iese nici asa, ma las pagubasa.
Mersi.

Mergi la inceput