prajituri cu gem sau dulceata

prajituri cu gem sau dulceata | Autor: indu

Link direct la acest mesaj

Hello fetele,

am o gramada de gem de capsuni, de caise si dulceata de cirese foarte bune toate ca is facute de mamica. Problema e ca noi nu prea le mancam decat foarte rar cate o lingurita; Asadar as vrea sa fac ceva prajituri la care sa le folosesc. In afara de clatite, aveti idei de retete cu gem sau dulceata?

Multumesc,
Indu

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Eu stiu o singura reteta cu dulceata. Se face un blat de pandispan din 6-8 oua (depinde de marimea tavii) dar fara a folosi si albusurile. Blatul se coace la cuptor dupa care se scoate, se pune un strat de dulceata (cat vrei de gros) si apoi se pun albusurile batute spuma cu 3 lingiru de zahar. Se mai pune la cuptor pana ce se rumeeste deasupra si gata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

-rulada cu gem de care vrei
-cornuri dospite cu gem
- sau cornuri nedospite cu gem astea ti le-am scris asa rapid ca plec dupa matei.mai pe seara poate imi vin si altele.

mamica fluturasului Matei




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Trimite-mi si mie cateva borcane, eu pun pe grisul cu lapte
Pe langa cele scrise de fete:
-papanasi prajiti
-gogosi
-praji Albinuta
-praji Jerbo




Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiSol spune:

Prajitura cu gem dementiala :

4oua (3galbenusuri si 1 ou intreg)
25o gr.unt.
25ogr.zahar pudra
5oogr faina,
1 praf de copt
coaja de lamiie
1/2kg gem si/sau dulceata (sau dupa preferinte mai mult sau mai putin)

Se amesteca toate se face o coca.
1/3 se lasa separat, iar restul se intinde in tava neunsa.
Se pune deasupra gem (eu am amestecat albusurile ramase, batute spuma cu gemul). Coca pastrata se mai framinta cu faina sa devina mai tare si se da prin razatoare deasupra tavii (partea de razatoare cu gauri mari).
Compozitia este pentru o tava mai micuta decat cea de la aragaz.





Cami de www.totsites.com/tot/lucaionut" target="_blank">Luca-Ionut (25.09.2006)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1f1cbbe4646895e79c3a8b&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> Botezul Ubitului
Uite cum cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allia spune:

Mamagiuliei ,te rog scrie reteta pentru Albinuta daca ai timp . Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cassina spune:

Prajitura JERBO
Aluat:
400g faina,250g margarina,50g zahar,1ou,1praf de copt,putina sare,drojdie cat o nuca muiata in putin lapte.
Se face un aluat care se imparte in 3parti.
Umplutura:
200g zahar,200g nuci macinate,1borcan dulceata(preferabil de visine sau ceva acrisoara)
Se intinde in tava prima foaie,se unge cu dulceata,apoi se pune nuca cu zaharul.Se aseaza foaia urmatoare care se umple la fel.Se aseaza si ultima foaie si se da la cuptor.
Dupa ce s-a copt si s-a racit se glazureaza sau se poate doar pune zahar pudra deasupra.
POFTA BUNA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

http://www.culinar.ro/forum/continut/Dulciuri/4292/reteta-prajiturii-albinuta-/
Prajitura "Albinuta"



Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput