Alcoolul...ocazional
Raspunsuri - Pagina 7
A_Iulia spune:
De la ce-am plecat si la ce-am ajuns.
Discutia incepuse oarecum altfel. Pepene se intreba de ce nu poate accepta ea ca partenerul ei sa se imbete (si a primit toate felurile de raspunsuri: unele dintre noi pot accepta asta, altele nu).
de la asta si pana la 15 mii de explicatii gastronomice, vinuri de colectie, scuze pentru paharelul zilnic, exemple proprii doar pentru ca e greu de inteles ca un om are dreptul de a-si selecta anturajul dupa ce criterii doreste (cum ar fi alcoolul)...
Am mai spus, din partea mea, oricine poate bea si un butoi cu vodca daca nu se manifesta ulterior in vreun fel deranjant (pentru altii). Din pacate comportamentul ulterior nu si-l poate evalua singur, ci trebuie sa se bazeze pe ce-i spun ceilalti.
MissParker spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Adina Iulia De la ce-am plecat si la ce-am ajuns. Am mai spus, din partea mea, oricine poate bea si un butoi cu vodca daca nu se manifesta ulterior in vreun fel deranjant (pentru altii). Din pacate comportamentul ulterior nu si-l poate evalua singur, ci trebuie sa se bazeze pe ce-i spun ceilalti. |
monabella spune:
Eu nu sint de acord cu Denizel. Dupa criteriul ei - cine bea zilnic un pahar de vin sau bere e alcoolic - inseamna ca tot poporul francez e alcoolic, ceea ce nu e adevarat. In plus am avut o ruda la tara care a trait pina la 98 ani si bea la fiecare masa de prinza un pahar de tuica. Si a fost sprintena si urca dealul, dadea la sapa si cu matura in batatura pina aproape de sfirsit. Ori dupa criteriile lui Denizel si aceasta matusa a mea a fost alcoolica, lucru cu are nu sint de acord.
De fapt cred ca lumea e dezgustata mai mult de manifestarile betivilor - pipi pe gard vorbitul in dodii etc, lucru perfect justificabil. Ba, din cite am vorbit eu odata cu un tip de la un centru de detoxificare de droguri (sau cum se cheama in romaneste, aici ii spune rehab) lumea accepta mai degraba pe cei care se drogheaza decit pe betivi din cauza ca drogatii nu au comportament antisocial.
Ce incerc eu sa spun este ca oamenii normali nu se imbata dupa un pahar. Nu se imbata cind consuma ocazional. Cei care se imbata si fac urit cind consuma bauturi ocazional sint cei care deja sint alcoolici si in acest caz nu ar mai tb sa consume deloc. Asa ca, pepene, daca ai vreun alcoolic in preajma acesta NU ar tb sa mai consume alcool niciodata, dar lasa-ne pe noi astilalti (mai ales pe cei gurmanzi) sa ne bucuram papilele gustative, caci o viata avem iar gustul e ultimul simt care ne lasa (cu alte cuvinte putem fi orbi sau surzi dar inca sa ne bucuram de gustul unei mincari sau vin)...
monabella spune:
Zice Denizel:
berea ar trebui bauta numai ca sa-ti treaca greata de la o mancare prost gatita . Si numai daca e bruna sau alba :)). Pils-urile ar trebui interzise prin lege :)). Pils-ul e o bautura complet lipsita de stil si personalitate :)). Si mai are si alcool pe deasupra :)).
Mama draga nu vreau sa ma iau per se de perosna ta dar cine face o astfel de afirmatie habar nu are de arta culinara!!!! Berea (si vinul) sint facute ca sa complementeze o mincare bine gatita. Eu nu stiu ce bere Pilnser ai baut tu (afirmatia ca berea Pils e lipsita de stil si personatitate o gasesc foarte insultatoare, se revolta fiecare fibra a fiintei mele cintind-o) dar sint beri pilsner care mie mi-au smuls exclamatii de uimire de bune ce sint! Nu ma apuc sa insir marci caci nu ai de unde sa le iei in Ro, dar iti recomand sincer sa faci o excursie in Belgia sa te culturalizezi. Plus ca in Ro gasesti beri bune!
Altminteri afirmatii din astea gratuite din partea unora care habar nu au, sint similare cu afirmatiile tatei Floarea din comuna ciorogirla care ajunsa la Niagara, se uita ea si zice plina de mindrie "ah, de-asta avem si noi la Portile de Fier". Apai scuza-ma, intre portile de fier si Niagara e o diferenta la fel de mare ca intre berea bauta de tine si aia bauta de mine.
XIO spune:
Pe mine m-a invatat tata ca dupa sport cel mai bine ca sa-ti reaca setea (vara) este o halba de bere rece. Si maaare dreptate a avut.
Am un grup de prietei , oameni cu cariere impresionante, familie, copii si tot ce vreti care in fiecare zi dupa munca se duc la restaurant unde beau o bere 2 si mai si mananca daca au chef.
Va garantez ca nu sunt alcoolici.
Gusturile nu se discuta, eu n-am baut in viata mea tuica, palinca pt. ca pur si simplu nu pot inghite asa ceva , dar zau ca nu ma deranjeaza existenta lor si nici nu le-as interzice.
As interzice doar cele de proasta calitate care cauzeaza daune severe organismului.
In rest , atata timp cat nu se intrece masura si nimni nu are de suferit , bottoms up!
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
pepene spune:
Revin.
Ar trebui sa modific titlul subiectului in "Pilitul/Imbatatul Ocazional". Stie cineva cum se face?
Astfel am putea evita exemple si contraexemple referitoare la "si eu beau un pahar de merlot cu somonul fume si nu ma consider alcoolic", redirectionand discutia catre esenta problemei.
monabella spune:
Pepene ai dreptate, titlul tau de la inceput mi s-a parut neconcludent. Tb sa trimiti pm la admini sa schimbe titlul dar sa le spui in ce.
Bun, daca vorbim de oameni deja alcoolici care consuma 1 bautura si se pilesc si se dau in spectacol, nu pot sa-i sufar! Nu m-as marita cu asa ceva si as divorta de asa ceva.
Era pe aici pe forum un barbat fost alcoolic care se lasase de bautura si explica foarte pe intelesul tuturor cum e cu pb. asta. Fa o cautare dupa acloolism in subiect (caci au mai fost subiecte si o sa-l gasesti cu siguranta).
AB spune:
citat din mesajul lui Adina Iulia De la ce-am plecat si la ce-am ajuns. |
Cand se ajunge la extrema prohibitionismului, mi se pare normal sa se explice ca nu bea lumea ca sa se-mbete.
Si ca a bea un pahar nu te face alcoolic si nici de biciuit in piata publica. Si ca poate fi o placere pur culinara. Un ii vad in vin, litra de la colt, ca daca ar vedea altceva ar sti sa-l deguste nu sa-l galgaie ca pe coca-cola.
Daca te deranjeaza ce se scrie... fii onesta si citeste cine a inceput cu exagerarile.
Orice e bun cu masura. Si fara masura orice devine viciu, deranjant sau periculos pentru tine si cei din jur. Inclusiv puritanismul.
Si Denizel eu m-am tuns singura macar vreo zece ani de viata. Ca eram prea saraca pentru altceva. Si preferam sa citesc decat sa ma coafez. Si multi itr-adevar ma vedeau cam caraghioasa. Si nu era nimic de ras. E si asta un drog sa fii dependenta de imaginea estetica. Sa judeci functie de cum te tunzi, te-mbraci... macar betivul isi ineaca simturile in alcool. Multi si le ucid cu mainile goale.
La revedere.
ina_nz spune:
citat din mesajul lui XIO Am un grup de prietei , oameni cu cariere impresionante, familie, copii si tot ce vreti care in fiecare zi dupa munca se duc la restaurant unde beau o bere 2 si mai si mananca daca au chef. Va garantez ca nu sunt alcoolici. |
Nu sunt alcolici....sunt doar indragostiti de bere :)
Eu nu as accepta ca sotul meu sa se opreasca in fiecare zi sa bea 1-2 beri la restaurant.
Poate sunt eu defecta dar nu mi se pare sanatos nici pt cap si nici pt buget.
Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby