dece romanii?
Raspunsuri - Pagina 8
Madanic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marumiha Daca tu esti o persoana fara constiinta,nu vrei sa lucrezi ,sa te adaptezi legilor altui stat ce cauti aici? |
aceeasi intrebare o puteau pune si americanii imigrantilor italieni. Si slava domnului au avut mult mai mari probleme cu ei decat au italienii cu romanii acum.
Chiar nu vedeti statistic vorbind este un procent mic. Cazurile din presa, in afara faptului ca au avut mare acoperire si publicul se oripileaza cand citeste, au fost cateva.
Nu spun sa nu fii indignat, orice persoana normala ar fii in fata atrocitatilor de genul asta. Dar e ilogic ca tu ca roman cinstit si om de bine sa le plangi de mila si sa aprobi atitudinea pe care o au.
Maine poimaine, in urma unui discurs inflacarat al unui politician te ataca pe tine sau familia ta (Doamne fereste!) si pentru ce. Pentru ca sunt incuiati si nu isi dau seama ca de fapt problema nu este natia romana ci POLITIA lor.
Am citit de curand in presa din US de o tanara, cetatean US care era acuzata si judecata in Italia pentru crima. Ea si iubitul italian o omorasera cu cruzime pe colega ei de camera. Mie si crima asta mi s-a parut oribila si nu vad de ce e tratata cu alta masura.
De ce n-au cerut interdictia americanilor de a mai intra in Italia?
In concluzie cred ca in loc sa le plangeti de mila ar trebui sa sustineti in continuare ca infractionalitatea nu are natie si ca nu romanii si in nici un caz Romania nu este responsabila de prblemele lor.
Ma bucur ca MAE a luat in sfarsit pozitie in treaba asta.
Madalina
mami de Isabella Andreea
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"
claucia spune:
Madanic
Ca sunt romani care fac infractiuni mi-e clar pana acum, chiar grave, ca fac si alte natii peste tot in lume e clar si asta.
eu nu inteleg de ce este ok sa ne considere pe toti la fel, pe tine, Mariamunteanu, ca esti romanca, e corect sa te considere criminala, violatoare, sa se fereasca de tine la o prima vedere si pana intelege un nou venit ca nu esti asa, doar pentru ca esti romanca? asta este ideea, generalizarea este foarte rea si duce mai mereu catre concluzii foarte gresite. eu nu vreau sa ma considere intr-un fel sau altul, doar pentru ca sunt romanca. nici italienii si nici altii. si da, condamn ceea ce au facut acei infractori pe teritoriul italiei, dar nu sunt reprezentativi pentru mine, copilul meu (care poate ar fi alungat/batut/etc de catre niste extremisti pentru ca este romanca) parintii, etc.
Am scris de Mariamunteanu pentru ca imi este draga, nu ne potrivim in abordare sau pareri in cele mai multe cazuri, sau poate da, dar privim din alt unghi, insa intotdeauna ai fost civilizata si fara sa jignesti. Scuze daca te-am dat exemplu si te-am suparat
Clau 9+ si Alessia Maria 13 iulie 2007
poze cu noi
mariamunteanu spune:
citat din mesajul lui Madanic Romania trebuie sa se ocupe doar de cetatenii cinstiti care se gasesc in necaz in exteriorul tarii, nu de cei care sunt infractori. Infractorii trebuiesc lasati sa raspunda pentru faptele lor conform legilor din tara in care au facut fapta. |
Asta nu e nici corect, nici real. Statul Roman este obligat sa asigure asistenta cetatenilor sai cercetati sau condamnati pt. fapte penale. Din surse sigure iti spun ca in Austria sunt 400 de romani inchisi pt. diverse fapte, majoritatea furturi. Personalul din Consulatul Romaniei ii viziteaza pe toti ca sa se asigure ca li se respecta drepturile. Statul Austriac vrea si are dreptul sa-i trimita inapoi in Romania - este costisitor si nedrept sa intretii 400 de persoane.
Maria
mariamunteanu spune:
Claucia, nu ma supar si-mi pare bine ca ma simpatizezi - reciproca e valabila .
Tocmai asta este si am mai spus-o, nu mi s-a intamplat niciodata sa fiu discriminata ca sunt romanca, ba chiar am trezit interesul celor cu [] care am lucrat si care s-au aratat interesati de Romania (fie din politete, fie autentic, nici nu conteaza). Ba chiar pot sa spun ca nu se generalizeaza lucrurile rele despre romani.
Italia e altceva. Aveti dreptate ca autoritatilor locale le lipseste capacitatea de a gestiona situatia, dar la fel de adevarat e ca acolo imigratia romaneasca este un fenomen suparator pt. ei. Nu-mi convine sa se vb rau despre romani, dar nici nu-mi convine ce fac unii. Daca acolo este un fenomen, atunci autoritatile romane ar trebui sa coopereze la rezolvarea lui. Asa s-a procedat aici, s-au format echipe mixte de politie care au colaborat.
Nu sunt de acord cu ascunderea gunoiului sub pres si nici cu transformarea unei probleme reale intr-una de demagogie. In loc sa arunce declaratii, mai bine ar veni cu solutii concrete - ma refer la autoritatile romanesti. Sigur ca infractionalitatea nu va disparea, dar macar reducem fenomenul la cazuri izolate.
Maria
beshter spune:
citat din mesajul lui Roxana Intrebarea mea este foarte simpla: ce sentiment ai cand vezi cersetori si hoti de buzunare - la turnul Eiffel? Prezentul e acesta iar intrebarea este DE CE? |
Am crezut la un moment dat ca al doilea post ma va face sa inteleg ce vrea de la mine subiectul asta (primul post fiind intitulat simplu 'de ce'?). N-a fost sa fie nici de data asta.
1. Prima intrebare nu are nicio legatura cu a doua. La care vrei sa raspund(em)? Am o banuiala cum ca la a doua, pentru ca la prima raspunsul e cumva continut in intrebare.
2. In ceea ce priveste a doua intrebare, simt nevoia unei clarificari urgente: de ce ...ce?
You cannot both dance and not pay the piper.
beshter spune:
citat din mesajul lui mariamunteanu Cate cazuri de italieni cunosti care au facut asa ceva in Ro ?Chiar se pot compara ca frecventa si gravitate faptele unora si ale altora ? |
Am gasit eu niste cazuri. M-a inspaimantat insa comparatia dintre gravitatea faptelor romanilor si gravitatea faptelor italienilor. Inteleg din asta ca, pentru tine, un viol comis asupra unei romance e mai putin grav decat unul comis asupra unei italience.
Cazuri de violatori italieni in Romania sau oriunde www.gds.ro/Ultima%20ora/2009-02-02/Romanca, violata de doi italieni" target="_blank">aici, www.gandul.info/actualitatea/romanca-violata-de-un-italian.html?3927 2639873" target="_blank">aici sau www.stiripescurt.ro/stiri/italieni-la-varsta-a-treia-violatori-de-romance/94146.html" target="_blank">aici.
P.S. www.e-transport.ro/ITALIA_UNA_DIN_ZECE_FEMEI_UCISE_ESTE_ROMANCA-i136-news22274-p82.html" target="_blank">Una din zece femei ucise in Italia este romanca.
You cannot both dance and not pay the piper.
marumiha spune:
Am citit de curand in presa din US de o tanara, cetatean US care era acuzata si judecata in Italia pentru crima. Ea si iubitul italian o omorasera cu cruzime pe colega ei de camera. Mie si crima asta mi s-a parut oribila si nu vad de ce e tratata cu alta masura. De ce n-au cerut interdictia americanilor de a mai intra in Italia? In concluzie cred ca in loc sa le plangeti de mila ar trebui sa sustineti in continuare ca infractionalitatea nu are natie si ca nu romanii si in nici un caz Romania nu este responsabila de prblemele lor. Ma bucur ca MAE a luat in sfarsit pozitie in treaba asta. |
ėntradevar a fost o crima oribila si s-au facut destule comentarii ėn presa si la televizor.Procesul ėnca nu este terminat .
Infractionalitatea nu are natie ,si Romėnia sigur nu este responsabila de problemele lor ėnsa de ceea ce fac cetatenii ei trebuie sa fie responsabila.
Faptul ca nu noi am fost primi care am comis ėnfractiuni si ca italieni au facut tot felul de minuni pe unde au fost nu mi se pare ėn nici un caz ca trebuie sa-l luam ca pe o scuza.Ramėne problema ca noi sėntem acasa la altii si ca nu ne comportam ca oaspeti ,asa ca nu putem fi tratati bine.Daca eu ėi spun unui italian ca semenii mei fac astfel de lucruri pt. ca si nationalii lui au facut asa pe unde au fost nu cred ca ajung cu el la nici o concluzie.Sau daca pe mine cineva ma jigneste nu vad de ce as faci-o si eu ,as ėncerca poate sa-i explic cu cuvintele mele cum vad eu problema si gata.
Traim ėntr-o lume plina de violenta ,de droguri , de gresivitate, o lume ėn care trebuiesc facute legi pt.cei care nu se comporta civilizat.Daca iesti educat fara reguli , ,atunci cėnd manėnci ,la scoala,la locul de munca ,ėn societate si oriunde te-ai afla nu ai sa fii niciodata o persoana respectabila nicaieri ,niciodata.Si ce-a mai mare vina o are familia care nu a stiut sa te educe si societatea ėn care ai trait nicidecum straini.
Poze
mariamunteanu spune:
citat din mesajul lui Mihaelka Am gasit eu niste cazuri. M-a inspaimantat insa comparatia dintre gravitatea faptelor romanilor si gravitatea faptelor italienilor. Inteleg din asta ca, pentru tine, un viol comis asupra unei romance e mai putin grav decat unul comis asupra unei italience. |
Ai inteles gresit, foarte gresit si cu rea-intentie.
Cand spun "gravitatea faptelor" ma refer la diferenta dintre un viol si o inselatorie. Deci fac diferenta intre fapte si nu intre victime.
Maria
marumiha spune:
Mihaelka-atunci cėnd fata romėnca a fost violata de un grup de romėni si prietenul ei a fost ėnchis ėn portbagaj acest lucru a fost condamnat la fel de dur ca orice alt caz de viol petrecut aici de catre opinia publica si televiziune.Acei idioti care au violat-o pe fata au fost chiar batuti de oamenii care se aflau ėn apropiere.Si fata ėn acest moment este ajutata de psihologi si persoane italiene nu romėne chiar daca violul a fost comis de romėni.
Gravitatea faptelor sėnt aceleasi indiferent de cine sėnt facute.
Madanic spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mariamunteanu
Asta nu e nici corect, nici real. Statul Roman este obligat sa asigure asistenta cetatenilor sai cercetati sau condamnati pt. fapte penale. Din surse sigure iti spun ca in Austria sunt 400 de romani inchisi pt. diverse fapte, majoritatea furturi. Personalul din Consulatul Romaniei ii viziteaza pe toti ca sa se asigure ca li se respecta drepturile. Statul Austriac vrea si are dreptul sa-i trimita inapoi in Romania - este costisitor si nedrept sa intretii 400 de persoane. Maria |
pai eu sunt de parere ca tocmai din cauza ca li se acorda prea multe drepturi la infractori (peste tot) avem atatea probleme. Asta ca o paranteza.
Acum ok, sa admitem ca este obligatia statului roman sa se ocupe si de cei care sunt in inchisori dar in cazul asta trebuie ca ei sa fie deja in inchisoare ca statul roman sa intervina ori tocmai asta nu prea s-a intamplat. Eu oricum din tot ce ai zis pana acum nu am inteles ce poate statul roman sa faca sa amelioreze situatia.
Toata Europa a tinut-o ani buni cu integrarea etniei rrome si ni s-a tot atras atentia ca le incalcam drepturile. Cand oamenii aia din Hadareni satui de furaciunile si de actiunile consatenilor rromi s-au hotarat sa le dea o lectie ce s-a intamplat? Au fost trasi la raspundere la CEDO. Acolo organizatiile de aparare ale drepturilor omului s-au bagat, cand italienii le-au dat foc n-au zis nici pas.
Cu toate ca aici pot sa faca ce-i taie capul, ei au plecat tot in Italia, oare de ce? Pentru ca acolo e rost de mai mult. Ce poate face Romania? Sa le ofere renta viagera?
Ti-am vorbit de rromi pentru ca toata lumea a evidentiat rromii ca responsabili de infractiunile care au declansat isteria, dar te asigur ca sunt si romani violatori si hoti. Nu-i nici natia noastra lipsita de ei.
Sa fim realisti Romania nu poate face nimic pentru a ii opri insa poate face ceva pentru evidentierea diferentei dintre romanii cinstiti si infractori.
Madalina
mami de Isabella Andreea
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"