Alimentatia sanatoasa. Unde o dam in bara?

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel
A, tu ai germenii la borcan? Sub forma de fulgi sau germeni intregi, uscati?

am de ambele feluri. :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Andrada, am petrecut mult timp langa prietena mea care e vegan, si am vazut si eu ce greu este sa mananci fara pic de "animal". In 17 ani a invatat multe si acum face niste retete delicioase!!! Atat de repede ca nu apuc sa mi le notez
Nu as putea renunta la branza si oua fierte, dar nici nu as putea sa fac atatea combinatii ca sa pot fi un vegan sanatos!!!!

Lintea este humus? Sau fac confuzie?? Cum se prepara? Ceva retete?

Musetto, cu siguranta ca nu numai alimentatia este importanta, ci si conditia fizica. (iar faptul ca acum 80 de ani, selectia naturala in cazul pruncilor era mult mai "drastica"...)

Eu azi fac snitel din vitel (am pus seminte de in) cu piure de conopida si mancarica fasole verde cu rosii

“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Sinzi, lintea-i linte sau lentils ii mai spune pe aici. Humus se face din garbanzo beans. Nu stiu sigur, dar asta parca-i naut.
Poti sa faci supa cu lintea, o poti amesteca si cu orez, sint o multime de variante.

Mergi la inceput

Sarumana Ramona!!! Nu stiam cum se traduce!!! Cred ca stiu cum arata insa!!!

Mie imi place la nebunie humusul si pasta de fasole...nu stiu cum le-am confundat

“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.

:
varsta, poze,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Nu-i bai. Da, sint bune amindoua. Crisspoliss a pus o reteta faina de humus.
Incearca si linte ca-i buna. Pentru mine aia "dark" e prea de tot, o combin cu rosie, mai verde etc. Sint magazinele astea care vind "bulk" si aleg de acolo toate culorile, apoi le imbin ca pe margele. E greu sa dai gres, ies bune la gust intotdeauna. Plus ca asa colorate au atractie si la restul familiei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pepene spune:

Denizel, multumesc pt. raspuns referitor la cazeina din lapte!

Ce-i drept eu cam exagerez cu lactatele, adica nu trece o zi fara sa pun lapte ori in cereale, ori sa mananc un iaurt-2.

Poate mai incerc sa le reduc, dar imi plac asa mult....si consum numai organice .

Dar carne mananc 1 data la 1 luna, asta ca medie. Deci sper sa conteze asta - oricum, carnea nu imi place mai deloc, in afara de peste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Lady, sa fiu sincera, mai bine ieream indianca . Asa provocam mai putine dureri de cap altora (las-o, bai, nu vezi ca-i indianca? De aia respecta hotararile ONU. )

Supa de dovleac cu curry. Oh myyy...Ai fost o eroina daca ai papat jumate de castron :D.

Xio, da' ce ai cu lintea?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Sa vezi ce verde eram eu cand m-a servit o indianca cu hot chocolate cu curry!!!!

Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Pai Denizel, eu n-am zis nici ca as crede, nici ca n-as crede. Deocamdata studiez problema , nu imi este clara. Am dat doar un exemplu de comunitate unde laptele de vaca obisnuia sa se bea dimineata, la pranz si seara, iar cancerul si diabetul erau aproape inexistente, cel putin pana acum vreo 20 de ani sa zicem, ca dupa nu prea mai stiu eu. Era in schimb aer curat. Deci in teoria respectiva, deduc deocamdata ca intra neaparat si alti factori, nu numai consumul excesiv de lapte de vaca pe care, a propos, nici macar nu-l laud, ca eu nu l-am suportat niciodata decat degresat, in cafea. Dar ma gandesc (impreuna cu voi) in ce masura e necesar sa adoptam un regim sau altul de viata. Daca de exemplu, unele dintre noi locuiesc in conditii ca ale descrise de mine mai sus, adica aer curat, miscare, mai conteaza cat lapte bem? Si daca da, pana la urma e spre binele sau spre raul noastru? Hai ca am inceput sa fac filosofie, ca eu lapte nu beau :), miscare nu fac :(, numa' la aer curat ma incadrez, lol .
Dar ceea ce scrieti voi aici e foarte interesant si reteta de vegeta a lui oanamada excelenta!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Denizelsi Conchita,multumesc pt felicitari!

Fetele,vreau si eu retete mai multe pt linte.Mltumesc!

Sanziana,cum faci piureul de conopida?Suna bine desi fiica-mea nu cred ca l-ar minca,ei nu-i place conopida ci numai broccoli si multe alte legume,cred ca e cea mai mare fana a ardeilor cruzi .
Si noi am mincat fasole verde(fiarta la abur,apoi suc de rosii,un strop de ulei si marar) cu salata verde.
Daca David e cu copanul ,fiica-mea e cu pui cu piele,nu e dependenta de carne dar ii place.

LadyJ,chiftelutele vegetale le prajesti in ulei?As face si eu dar as incerca pe grill,oare ies?Nu gatesc prajit.

Alina,mami de printesa si baby

Mergi la inceput

Alina, nu stiu daca asta e reteta general valabila, dar am facut-o asa: am facut conopida la abur (se face f repede), am mixat-o apoi cu ceapa cruda, avocado si smantana (putin marar). Nu prea a avut succes, mi-a iesit cam moale si David a comentat bineinteles, dar a mancat jumate de conopida asa!!!

Si lui ii plac broccoli...chiar si cruzi rontaie la el!!!! In general ii fac simplu la abur sau cu ardei si ciuperci!!!!

:
varsta, poze,

Mergi la inceput