Alimentatia sanatoasa. Unde o dam in bara?

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Jackie

Buna ziua, am vazut de vreo 2 zile subiectul vostru si ma roade o curiozitate referitoare la titlu. De ce <<alimentatia sanatoasa>>?? Cine, unde si cind a decis ca asta e alimentatia sanatoasa, iar ce maninca restul e nesanatos? E vreo hotarire ONU, ceva?! Nu de alta, dar induceti lumea in eroare. Daca scria in titlu "ce maninca vegetarienii", "clubul mincatoarelor de seminte" stiam ca nu ma intereseaza si nu mai pierdeam vremea intrind. Multumesc.

Jackie - 2xmami



Pai se pare ca nu ai pierdut multe vreme citind. Pentru ca daca chiar citeai, ai fi vazut ca s-a discutat despre proteine, carbohidrati plus amestecuri.

Iar ´´macatorii de seminte´´ sunt cat se poate de on topic. Vorbim despre alimentatie in toate formele ei, alimentatie care include seminte.Pentru cine vrea.

Ceva on topic, totusi?
Multam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Lady, sa fiu sincera, mai bine ieream indianca . Asa provocam mai putine dureri de cap altora (las-o, bai, nu vezi ca-i indianca? De aia respecta hotararile ONU. )

Supa de dovleac cu curry. Oh myyy...Ai fost o eroina daca ai papat jumate de castron :D.


Xio, da' ce ai cu lintea?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !


Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel


Supa de dovleac cu curry. Oh myyy...Ai fost o eroina daca ai papat jumate de castron :D.





Stiu, a apreciat si tipa indianca
Singurul lucru la care ma gandeam era: ´´mama, sa vezi acuma cate vitamine bune bune primeste corpul si ce digestie bestiala vei avea, ce sanatos mananci!!!´´

Iar cand a venit ea la noi, i-am oferit salata de cartofi cu ceapa
Si i-am pus curry pe masa, in caz ca vrea..sa-si puna peste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Denizel , mie nu-mi place fasolea decat in ciorba , verde , inconjurata de alte legume
Si prin faptul ca arata cam la fel , lintea fiindo fasole mica , cred ca mi se pune un nod in gat dupa cateva linguri.
Dar incerc sa ma tratez , ca e chiar buna la gust(stiu , e ciudat)

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Cum mai, Lady, sa-i dai femeii cartofi cu ceapa?
mai, incaltea o fasole batuta cu muraturi sa-i fi facut, tot era altceva :-)))))))))))))))).
Cred da acuma le zice prietenelor ei de pe forumul ONU: "bine ca nu esti romanca, darling" :)).


Xio, hai sa-ti dau o mana de ajutor. Mancand vegetarian devii o tipa mult mai interesanta ca inainte :)).
Iti dai seama... prietenii tai comanda ceafa la gratar cu cartofi prajiti si varza murata, iar tu ceri un pâté de linte, un bol cu seminte de in usor maruntite, un avocado netaiat si un cutit de plastic (ca sa nu oxidezi avocadoul) =)).

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !


Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

mai, am zis ca-s novice, n-am zis?

Ma gandeam ca de la fasole le umfla...no, m-am gandit ca salata de cartofi cu ceapa(VERDEEEE) e ok..

A mancat-o fara curry, apopos. Daca-i dadeam fasole batuta si o vedeam ca pune curry peste, cred ca o luam razna de tot

Acum e in India, dar daca mai vine aplic retete de la tine.O sa ma laude

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

" Xio,Taty, vegeta o fac asa:
1 kg radacina de patrunjel, 1kg bucati ardei rosii, 2 ardei verzi, 1 kg morcovi, 4 cepe mari, câtiva catei de usturoi, 1 legatura patrunjel verde si 4 rosii mari golite de seminte. Totul (mai putin rosiile pe care le tai cubulete mici) se trece prin masina de tocat carne si se amesteca cu ˝ kg sare. Le las pana a doua zi amestecând din când în când ca sa se omogenizeze bine si sa suga sarea. A doua zi le pun în pungute alimentare sau in borcane. La folosire pun 1-2 linguri la 1 l de supa. Il folosesc si la sosuri si la mancare gatita, la orice. Teoretic puteti pune orice fel de legume (eu am pus si dovlecei..dar tot asa i-am taiat cubulete mici). Eu nu prea pun telina pnetru ca schimab fosrte tare gustul, dar pentru cine agreaza gustul preganant de telina...merge!"

Reteta ta imi aminteste de una a soacrei mele care punea asa zarzavat ras asezat in straturi, chiar si patrunjel frunze, alternand cu sare in borcane, la frigider...
OanaMada, spune-mi te rog tu pastrezi la frigider sau la congelator aceasta "vegeta" si cat timp o folosesti?




Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui olympia

" Xio,Taty, vegeta o fac asa:
1 kg radacina de patrunjel, 1kg bucati ardei rosii, 2 ardei verzi, 1 kg morcovi, 4 cepe mari, câtiva catei de usturoi, 1 legatura patrunjel verde si 4 rosii mari golite de seminte. Totul (mai putin rosiile pe care le tai cubulete mici) se trece prin masina de tocat carne si se amesteca cu ˝ kg sare. Le las pana a doua zi amestecând din când în când ca sa se omogenizeze bine si sa suga sarea. A doua zi le pun în pungute alimentare sau in borcane. La folosire pun 1-2 linguri la 1 l de supa. Il folosesc si la sosuri si la mancare gatita, la orice. Teoretic puteti pune orice fel de legume (eu am pus si dovlecei..dar tot asa i-am taiat cubulete mici). Eu nu prea pun telina pnetru ca schimab fosrte tare gustul, dar pentru cine agreaza gustul preganant de telina...merge!"

Reteta ta imi aminteste de una a soacrei mele care punea asa zarzavat ras asezat in straturi, chiar si patrunjel frunze, alternand cu sare in borcane, la frigider...
OanaMada, spune-mi te rog tu pastrezi la frigider sau la congelator aceasta "vegeta" si cat timp o folosesti?




Pene colorate... cate putin din toate!


La congelator ...de aia prefer pungulitele alimentare....si folosesc cam 4-5 luni si pe urma fac alta. Eu am invatat reteta de la mama, dar nu stiu din ce motiv ei ii iese mai buna...cred ca pune mai multa sare

Oana siCati mica (1 an si 5 luni)

NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI POZE NOI,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Cu vegeterianismul asta iar am alta parere.
E mai complicat decit pare la prima impartire in aminoacizi.
Lintea are proteine ca si carnea, numai ca descompunerea lor nu da aceleasi rezultate calitative ca o friptura de pui. Pur si simplu proteinele din linte sint de calitate inferioara celor din carne.
Semintele de in au omega 3 si alti antioxidanti, dar ca sa inlocuiesti banalul ou, mai trebuie o mina de spanac, un morcov si niste mar asta ca sa acoperi numai o parte din nutrienti.
E adevarat ca laptele are proteine cu molecula mare si ca organismul se opreste in jurul maturitatii (pe la 18 ani) sa mai produca enzyma care sa o digere, are grasimi saturate, vitamina D cam pleaca daca sta in recipiente transparente. Dar ca sa inlocuiesti un pahar cu lapte in mod natural iarasi trebuie sa maninci o mina de varza, niste spanac, o felie de piine etc.
Cu legatura dintre laptele de vaca si diabetul de tip 1 e mai complicat. Jumatate din cazurile de diabet de tip 1 nu au autoimunitate deloc (chiar daca din lipsa de categorizare mai buna se numeste diabet autoimunitar, in ultimul timp unii vor sa schimbe denumirea cu idiopatic o metafora pentru a spune ca de fapt habar n-au what the heck is going on). Multi copii sint diagnosticati inainte sa se fi atins de lapte de vaca, sau sint vegani.
Ideea e ca daca laptele de vaca are vreun rol la declansarea diabetului e legata de adenosina trifosfata si de modul in care celule beta se decid sa moara dintr-un motiv sau altul. Daca e adevarat ca digestia laptelui declanseaza fosfatoza care la rindul ei poate provoca apoptoza (moartea celulelor) atunci de la peste pina la alge orice e susceptibil de factor declansator.
Hai ca m-am saturat de diabet.

Ideea e ca poti ocoli si poti crea meniuri variate si exotice dar ca sa inlocuiesti banalul sandwish sau o tocanita sau un compot trebuie stiinta multa si la ce bun?
De ex o sarma contine tot atitea calorii cit o felie de piine. Daca n-o scalzi in grasime, pui suficienta varza pe ea si maninci 1-2, e un prinz consistent si perfect sanatos.
La fel si cu oul de dimineata pune alaturi o piine integrala si ai energia ptr o zi.
Soia e buna ca inlocuitor al carnii dar ptr oamenii din Asia, la noi se pare ca intefera cu nivelul de estrogen (de unde citeodata favorizarea cancerului).
La fel cum ceaiul verde ii tine pe japonezi tineri, in europeni poate favoriza aparitia altui tip de cancer.
Oamenii au genele in armonie cu pamintul in care stau/s-au nascut.
Ca tot m-am luat eu de cartoful ala ca ma enerveaza, are o parte minunata totusi, stii sarea aia din friptura, ia un cartof si potasiul din ei va contrabalansa sodiul.
Ciorba aia care e fiarta pina la moartea celulelor vii, desi vitaminele misuna prin bucatarie ca au parasit demult oala, in acelasi timp de fierbere si zaharul se descompune si atunci ramin fibra si mineralele. Pune un mar la sfirsitul mesei cu ciorba si ai rezolvat problema.

Cum zicea speed, nu trebuie sa reinventam roata, doar sa mincam normal si cantitativ si calitativ,
cam asa cred eu,
A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Lady, sa fiu sincera, mai bine ieream indianca .


Denizel cu indianismul asta, alta chestie. Multi sint vegani n-au pus papila gustativa pe colesterol (sau aminoacid porcos) toata viata lor si totusi au colesterolul cel mai ridicat din lume, mult mai ridicat decit al francezilor care maninca colesterolul pentru 3 zile la micul dejun. N-am idee de ce se intimpla asta, dar ar parea ca nu e totusi asa rau sa fii carnivor,
A

Mergi la inceput