Etichetele natiilor: adevar sau idei preconcepute?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Citat:
citat din mesajul lui lara_c

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka

Mie imi place mancarea olandeza. N-am petrecut in Olanda decat trei luni odata si o luna altadata:), de fiecare data ca bursier. Toti colegii mei (natii amestecate) erau oripilati de felul in care ma imbuibam cu 'porcariile alea'.

Si sa nu uitam berea! Ce minunatii de beri mi-a fost dat sa gust! In Tilburg era un bar unde aveau peste 200 de feluri de bere...multe feluri belgiene, ce-i drept:)

Ciudat ca nu-mi place ciocolata belgiana...

Edit: asta trebuie sa fie o alta obsesie a 'nemancatilor' de romani - asocierea spontana a unei natii cu mancarea specifica.

You cannot both dance and not pay the piper.

Sa fii sanatoasa! Daca tie iti place carne fiarta cu garnitura de legume fierte peste care se pune un sos dulce cara ara mai degraba aspect de gem de mere...no comment.Mai au si altele...a adaugat cineva mai sus.Dar eu una, am gusturi putin mai rafinate.
Stai tu linistita ca nu sunt adepta porcului , grasimilor, etc
Dar nici fierturi pt porci nu mananc.
Cat despre 'nemancata'............ma faci sa rad.
N-oi fi eu rocket scientist.....dar oricum, nu sunt chiar in situatia de a fi compatimita.Chiar dimpotriva..
Cat despre catalogare, n-am facut-o eu ci era o listutza in primul post.

Mai, mai, ce convinsa esti ca ai inteles ce spuneam.
Sa stii ca nu-mi trecea prin cap sa te compatimesc; dar now that you mention it...
Ce catalogare? Cine a zis ca ai facut-o tu? Despre ce e vorba??

Edit: trec peste artagul, tafna si jignirea din 'laturi pentru porci'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui lara_c

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka

Sa fii sanatoasa! Daca tie iti place carne fiarta cu garnitura de legume fierte peste care se pune un sos dulce cara ara mai degraba aspect de gem de mere...no comment.Mai au si altele...a adaugat cineva mai sus.Dar eu una, am gusturi putin mai rafinate.

Lara
Erinn's mummy

Buey Lara, gusturile nu se discuta, corect?

Ei, acuma ca tu ai gusturi mai rafinate...ce sa zic.. No, nu toata lumea poate avea asa ´´rafineturi´´ ca tine..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Si ca sa scriu si chestii on-topic - ca-i pacat de bunatate de subiect - e evident ca 'etichetele' astea sunt, in esenta, niste prejudecati. Toate vin din lenea de a judeca niste cazuri concrete si din preferinta de a vehicula si inghiti niste prefabricate.
Nu cred ca e cineva scutit de asta.
Am spus-o si cu alte ocazii, o spun si acum: e mare nedreptate in orice generalizare - numa' ganditi-va cum suna 'romanii sunt hoti' sau 'au simtul umorului' (imediat imi vin in cap zeci de contra-exemple) - dar cu totii ne trezim folosindu-le.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Citat:
citat din mesajul lui ionica

FEMEIA CHINEZOIACA?
Citat:
citat din mesajul lui mQQm

Phew, ethnic profiling in toata regula!

Femei cu parul vopsit visiniu strident, la bratul unor barbati cu camasa cu maneca scurta? Ghici?

Mai am, dar cate una...

Sophia 2ani 06.09.06
+32
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Pai am zis visiniu, nu portocaliu, parul, in plus, barbatul nu am zis c-ar avea pantaloni crem anti-wrinkle. Si nici n-am zis ca platesc cash peste tot.

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mom me  www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">
#1     #2     #3  [-0.22]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Hai Lara C nu te supara asa repede, reciteste mesajul Mihaelkai si vei vedea ca altceva voia sa spuna. E ca si cand X ar spune ca nu-i place sushi sub nici o forma si vin eu si spun ca e mancarea mea preferata. Ei , X se supara si ma ia la rost.

In alta ordine de idei chiar mi-a placut faza cu nemancatii romani, io-s una bucata reprezentativa ca-s foarte pofticioasa si-mi palce sa gust din tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Am citit mesajul.Si cam asa se intelege ca daca nu imi place mancarea olandeza sunt romanca nemancata.
Cat despre'jignirea cu porcii',Mihaelka, nu era nici o referire la tine ci chiar la propriu m-am referit.La porci.Cartofii aia fierti ce erau serviti ca garnitura de asta imi aduc aminte, de cartofii pe care ii fierbea bunicul meu pt. porci.
Si am facut precizarea de la inceput ca nu se compara cu ceea ce gateste cineva in Olanda acasa la el.Si nici cu cei care au fost pt. perioade scurte.Asa cum intr-o excursie merge si un sandwich,pt o perioada scurta nu te deranjaza asa tare un fel traditional, fie si el si Olandez.Dar cand stai mai mult si inafara de fierturi amestecate cu gem ca garnitura nu vezi nimic, iti cam faci alta parere.
Dar e bine ca ai trecut peste...cum am trecut si eu peste 'rocket scientist...'
Din grupul de 15 bursieri toti am avut aceeasi parere.Am facut chiar o cerere pt a putea servi masa in restaurante la alegere din oras si nu la restaurantul hotelului unde am locuit(pt. ca sa putem alege si altceva decat mancare olandeza).Deci nu sunt eu aia cu fite la mancare.In ceea ce priveste gusturile rafinate, chiar nu vad de ce ar trebui sa imi fie rusine..Si oricum s-au format in timp, nu intr-o vacanta in Olanda.

Lara
Erinn's mummy
http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/Wedding?feat=directlink
http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/ErinnKendall?feat=directlink
http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/AroundTheWorld?feat=directlink

www.onetruemedia.com/shared?p=7a28966e1c7a95b174b0df&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">My stars

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Dupa ce am citit cele patru pagini mi-am format si io o parere despre romani: "sunt carcotasi si increzuti"

Urasc etichetarile.....din tot sufletul....dar asta nu ma impiedica sa le aplic.

Evit sa lucrez si sa angajez indieni toti pe care i-am intalnit erau increzuti, puturosi si talentati la aruncat vina pe altii. sa te fereasca dumnezeu de indianu ajuns in functie de conducere. Well nu or fi toti asa dar daca eu am intalnit multi la care se aplica criteriul asta atunci incerc sa-i evit profesional. In schimb nu refuz mancarea lor
Chinezii......sunt ok dar cam seamana cu toti cei scapati din comunism......trebuie sa le spui ce sa faca tot timpul....nu ti-ar veni cu o idee fereasca sfantul. Dar sunt foarte muncitori si migalosi. Iti scriu sute de pagini de cod program dar daca acelasi lucru se poate rezolva prin doua linii niciodata nu va descoperi.
Neozeelandezii, mare majoritate a doua/treia generatie de emigranti englezi, sunt foarte draguti, prietenosi, easy going. Nu i-am auzit niciodata certandu-se or macar ridicand tonul. Sunt extraordinari de politicosi si amabili, uneori enervanti de calmi.

Sudafricanii albi: cei mai increzuti

Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

nu e nevoie sa ma repet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Un blogger celebru, Philipp Lenssen, a creat la un moment dat www.michelleblanc.com/images/Google%20Prejudice%20map.gif" target="_blank">"harta prejudecatilor" folosind doar google. Sunt interesante si comentariile :)

Ideea e simpla, harta poate fi refacuta in romaneste cautand in google fraze ca:
www.google.fr/search?num=50&hl=fr&safe=off&q=%22romanii sunt cunoscuti %22&btnG=Rechercher&meta=" target="_blank">"romanii sunt cunoscuti *"
www.google.fr/search?num=50&hl=fr&safe=off&q=%22englezii sunt cunoscuti %22&btnG=Rechercher&meta=" target="_blank">"englezii sunt cunoscuti *"
www.google.fr/search?num=50&hl=fr&safe=off&q=%22italienii sunt cunoscuti %22&btnG=Rechercher&meta=" target="_blank">"italienii sunt cunoscuti *"
www.google.fr/search?num=50&hl=fr&safe=off&q=%22olandezii sunt cunoscuti %22&btnG=Rechercher&meta=" target="_blank">olandezii sunt cunoscuti *"
www.google.fr/search?num=50&hl=fr&safe=off&q=%22americanii sunt cunoscuti %22&btnG=Rechercher&meta=" target="_blank">americanii sunt cunoscuti *"
etc...

Si mai interesanta e comparatia intre cautarile in diferite limbi (ceea ce arata ca exista diferente de prejudecati)

www.google.fr/search?num=50&hl=fr&safe=off&q= %22romanians are known for %22&btnG=Rechercher&meta=" target="_blank">"romanians are known for *"
www.google.fr/search?num=50&hl=fr&safe=off&q=%E2%80%9Cfrench canadians are known for %E2%80%9D&btnG=Rechercher&meta=" target="_blank">"French canadians are known for *"
www.google.fr/search?num=50&hl=fr&safe=off&q=%E2%80%9Ccanadians are known for %E2%80%9D&btnG=Rechercher&meta=" target="_blank">"canadians are known for *"
www.google.com/search?complete=1&hl=en&q=%22americans are known for %22" target="_blank">"americans are known for *"

www.google.fr/search?num=50&hl=fr&safe=off&q=%22fran%C3%A7ais sont connus pour %22&btnG=Rechercher&meta=" target="_blank">"français sont connus pour *"
www.google.fr/search?num=50&hl=fr&safe=off&q=%22hongrois sont connus pour %22&btnG=Rechercher&meta=" target="_blank">"hongrois sont connus pour *"

Jocul poate fi imaginat si folosind orase

www.google.fr/search?num=50&hl=fr&safe=off&q=%22Bucurestiul e cunoscut %22&btnG=Rechercher&meta=" target="_blank">"Bucurestiul e cunoscut *"

Mergi la inceput