Etichetele natiilor: adevar sau idei preconcepute?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Toate etichetele astea nu sunt nascociri au la baza trasaturi comune generale ale natiilor.

Scotienii sunt zgarciti
Grecii cica ar fi campioni in dormitor.

Mie asa, ca oameni joviali, saritori mi-au placut pana acuma luxemburghezii si austriecii.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Mie asa, ca oameni joviali, saritori mi-au placut pana acuma luxemburghezii si austriecii.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Uite, eu nu am avut experiente inaltatoare cu austriecii. Mie mi s-au parut inchisi, nervosi rezervati si putin cam prea patrioti pentru gusturile mele.Excesiv de seriosi imi par austriecii,mai seriosi decat nemtii. Adica rad mai putin. Asta din experienta mea, evident.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariamunteanu

Citat:
citat din mesajul lui lara_c
alta e sa mananci non stop la restaurant mancare 100%traditionala olandeza

Care e acea mancare traditionala olandeza ?

Stai linistita, n-ai pierdut nimic.
Se cheama stampot si reprezinta mai multe variatiuni pe aceasi tema: piure de cartofi amestecat ori cu varza murata taiata fasii, ori cu mancare de spanac, adica spanac fiert si maruntit amestecat cu piureul ala de mai sus, ori andive amestecate la fel cu piure, si cu un carnat deasupra cam asta, hai fie un stampot mai rafinat este in loc de carnat cu un soi de chiftelute ca alea ale noastre dar fara gust, ca astia nu cunosc cimbrul sau alte nebunii d-astea de dau gust mancarii.
Eu una nu fac asa ceva acasa, daca e sa am pe meniul zilei garnitura la mancare cu piureu pai atunci prefer piureul ala traditional fara chestii amestecate prin el, brrrrr.

eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Vad ca nimeni n-a zis de canadieni, s-or lasa ei mai neobservati ...asa.
Dupa mine canadienii sunt de 3 feluri: englezi, francezi si imigranti. A si mai este felul 4: aboriginalii.
Englezii sunt mai down to earth, modesti, politicosi gata sa te ajute daca ai nevoie, francezii sunt o idee mai plini de ei si din experienta mea francezii inclina sa favorizeze alti francezi pe cand englezii sunt mai deschisi la alte natii si alte idei, cum s-ar zice mai open minded. Francezii se simt minoritari si in consecinta vor sa-si prezerve statutul, cultura, limba, etc. Asta nu-i face cu nimic mai rai doar simt eu ca intra intr-un "auto protection mode" cand e vorba de ceva strain lor si ca nevoie sa-i cunosti mai bine ca sa-i apreciezi la adevararta lor valoare. Sun maritata cu unul deci vorbesc in cunostinta de cauza. Imigrantii canadienizati sunt mai greu de definit pentru ca vin din toate colturile lumii si-si aduc fiecare bagajelul propriu. O sa exmplific doar cativa: libanezii, chinezii - afaceristi, comercianti,isi deschid cate un restaurant in fiecare cartier in care se muta. Indienii sunt foarte mandri de ei in consecinta nu se dezic de la traditiile, cultura, obiceiurile si portul lor indiferent in ce colt de lume s-ar muta si indiferent de ce crede restul lumii. Practica inca (,) casatoriile de convenienta.
Aboriginalii sunt minoritari, traiesc in rezervatii, au ceva drepturi in plus fata de restul lumii, insa personal n-am ajuns sa cunosc nici unul asa ca nu prea pot sa ma exprim aici. Romanii sunt de doua feluri aia care se plang si aia care se lauda. Mie nu-mi place sa ma plang.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Mie imi place mancarea olandeza. N-am petrecut in Olanda decat trei luni odata si o luna altadata:), de fiecare data ca bursier. Toti colegii mei (natii amestecate) erau oripilati de felul in care ma imbuibam cu 'porcariile alea'.

Si sa nu uitam berea! Ce minunatii de beri mi-a fost dat sa gust! In Tilburg era un bar unde aveau peste 200 de feluri de bere...multe feluri belgiene, ce-i drept:)

Ciudat ca nu-mi place ciocolata belgiana...

Edit: asta trebuie sa fie o alta obsesie a 'nemancatilor' de romani - asocierea spontana a unei natii cu mancarea specifica.

You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka

Edit: asta trebuie sa fie o alta obsesie a 'nemancatilor' de romani - asocierea spontana a unei natii cu mancarea specifica.

Hai ca asta mi-a placut.
Eu sunt 10000% romanca ca peste tot pe unde am fost am testat ce era de testat, mai putin serpi si alte lighioane d-astea.
Berea aia buna, pai sa zicem ca inafara de Heineken, Amstel si inca vreo 100 de bucati, restul "delicateturilor" intr-ale berii, gen Leffe sunt belgiene, Tilburgul fiind in Noord-Brabant, nah e la granita cu belgika, are multe chestii d-acolo, nu e "pur" olandez.

eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Pai numai belgienii au vreo 600 feluri de bere,
Iar luxemburghezii tot pe atatea. Si astea din urma, multe sorturi, sunt facute de calugari si sunt curate si nu te ia de nas.

Bere alba de 9 grade care se serveste cu lamaie, bere rosie cu cirese, berea Diekirsch...

vivi

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ilse
Tilburgul fiind in Noord-Brabant, nah e la granita cu belgika, are multe chestii d-acolo, nu e "pur" olandez.

Stiu, mi s-a explicat asta de catre colegii olandezi - cand incercau sa ma invete sa spun 'pa' in dialectul din Noord-Brabant
Iar granita o treceam cu bicicleta in fiecare weekend - ma rog, cand nu fugeam la Utrecht, la alta romanca, unde trageam niste paranghelii de numa'-numa' cu un ungur, un grec, o englezoaica si o italianca - sau la Amsterdam, unde romanca bursiera la care stateam peste noapte se sfia sa ma duca in Red Light District, desi ii explicam ca nu se ia

Dar ajunge ca ma apuca nostalgia. Io ar trebui sa ma ocup de prejudecati si fraze prefabricate lipite pe fruntea natiilor.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Pai numai belgienii au vreo 600 feluri de bere,
Iar luxemburghezii tot pe atatea. Si astea din urma, multe sorturi, sunt facute de calugari si sunt curate si nu te ia de nas.

Bere alba de 9 grade care se serveste cu lamaie, bere rosie cu cirese, berea Diekirsch...

vivi

Au! Ajunge, ca mor de pofta...
Mai bine bagati ceva 'spurcaciuni' vietnameze - Doamne, ce poate puti mancarea aia! sau ceva asemanator.

Sau, mai bine, sa lasam mancarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

am eu o eticheta pentru romani: nepunctuali

daca invit belgieni la ora x se subintelege ca intre x si x.15 sunt prezenti, altfel anunta din timp. daca invit romani se subintelege ca "poate trec, pe amiaza pe undeva, daca nu vin sun mai pe seara"

acu ce sa zic, si noi cand am venit aici a trebuit sa invatam punctualitatea pe pielea noastra. ne sunau bunii belgieni sa ne intrebe daca nu ne-am ratacit pe drum de nu ajungem si noi eram inca acasa la faza de parfum si "ce pantofi imi pun?"! si spaniolii sufera de aceeasi boala. avem un coleg spaniol care e tot timpul prins in "blocaje de trafic" si nu ajunge la orele stabilite la gratare sau petreceri

PS: si mie imi place stampotu si witloafele gratinate

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput