Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (68)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns PetraTudor spune:

Citat:
citat din mesajul lui SimonaMami

Citat:
citat din mesajul lui dyana27

m-am demoralizat. m-a luat o colega la trei pazeste ca ce e numele asta la copil,imi bat joc de el, ce david e nume romanesc, am ajuns ca tiganii sa-i pun nume Mercedes sau Medalion ca sa sune strain???? voua nu va place numele????? ca eu i-am zis davidutu din prima zi, si mie mi se pare adorabiiiiil. nu ma lasaaaati, dati-mi si mie o parere- e nume urat david? suna neromanesc?

diana 31+ David Gabriel
poze si filmulet 4D bebe mic

Pe colega ta o cheama sigur Aglaia, Vasilica sau Florica, nu? :)

Stai pui linistita: David e un nume adorabil, nu-i deloc 'exotic' si nimanui nu o sa i se para aiurea... Apropo, daca am baiat, imi doresc sa-l cheme tot David!

Simona 32, mami de Eric Christian (02.03.05)

Este foarte frumos numele! Mai mult de atat, am dat o cautare pe google si provine din ebraica, insemnand "iubit, indragit"! Nu lasa pe nimeni sa iti strice bucuria de a fi ales acest nume, cu atat mai mult cu cat l-ai si alintat de la inceputul sarcinii cu "Davidutu"!!!! De cand am aflat ca am baietel iar sotul a ales numele (asa fusese conventia, eu aleg pentru fetita iar el pentru baietel), numai "Bogdanel" i-am spus, Bogdan e nume de voievod (de "darz voievod" ) plus ca vine din slavona insemnand "darul lui Dumnezeu".

Stai linistita ca s-au gasit voci care sa spuna ca este un nume banal, etc, dar eu stiu ca puiul meu nu va fi un Bogdan oarecare!

Multi, multi

35+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

Plici, asa da, imi place ca esti curajoasa!

Dyana, colega ta e pe langa, rau de tot. David e nume din Biblie, iar Mercedes e la origine nume de fata, apoi automobilul a primit acest nume, nu invers. Numele sunt frumoase, nu te necaji, unii bat campii cu nonsalanta.

29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Se numeste portbebe si eu am vazut modele frumoase pe net inainte sa avem landoul..vezi ca sunt in jur de 100-150 ron.

Multumesc tare mult pt infrmatie

Cat despre nume, DAVID, imi pare un nume cu rezonanta, barbatesc, serios, care indica un om de incredere. Mai vrei????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anncutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui dyana27

m-am demoralizat. m-a luat o colega la trei pazeste ca ce e numele asta la copil,imi bat joc de el, ce david e nume romanesc, am ajuns ca tiganii sa-i pun nume Mercedes sau Medalion ca sa sune strain???? voua nu va place numele????? ca eu i-am zis davidutu din prima zi, si mie mi se pare adorabiiiiil. nu ma lasaaaati, dati-mi si mie o parere- e nume urat david? suna neromanesc?

diana 31+ David Gabriel
poze si filmulet 4D bebe mic

in primul rand multi la burtici si mamici
semnam si noi condica pe ziua de azi...
Diana vreau sa-ti zic ca David a fost si una din optiunile noastre pt nume. noi abia azi ne-am hotarat cum sa-i zicem: Damian Calin asta dupa multe luni in care am zis ca mai avem timp sa ne gandim dar m-am enervat ca maine poimaine nu e sfarsitul lunii si gata ghiocelul si noi nu stim numele copilului. pana acum il alintam gargarel. si Gabriel e un nume f frumos. mie imi place f mult combinatia
eu sper sa scap de clisma... eu nu suport supozitoarele, d-apoi sa-mi faca asa ceva prefer sa mananc numai iaurt cu compot 3 zile inainte decat sa-mi faca clisma
pt noi cele care nastem cu programare e mai simplu.cum zice si Plici plici - un dulcolax si gata. dar ma gandesc la saracele fete care nu se asteapta cand se intampla evenimentul...off.dar si asta e inca un lucru care face parte din tot acest drum sa ne vedem bebelul in brate. si o luam ca atare. ce nu facem pt ghioceii nostri?? asa ca ce atata frica si panica? ia, hai, fruntea sus! si sa nu ne mai gandim la tot felul de prostii ca nu ne fac bine nici noua, nici bebeilor

35+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Gina,

eu cred ca nu ar fi dureri de nastere, ci mai degraba gen anexita, pt ca bebe apasa pe ovare si poate le ai mai inflamate. Durerile de travaliu si nastere nu sunt ascutite, si sunt SIMULTAN in burta [zona uterului, ca la CM] SI in spate, mijloc si sub mijloc, cam similar cu durerea de diaree, cand ai nevoie mare la baie dar nu ai unde... In plus, travaliul incepe [de obicei] cu dureri mici, si, in timp, incep sa creasca peste nivelul durerilor de CM. Durerile sunt regulate, SINGURE apar, SINGURE dispar...:). Incearca s stai relax, pe canapea, cu genunchii usor indoiti, si piveste la tv... te mai si monitorizezi, dar in mare, nu cred sa fie dureri de nastere:).

Acum, desi mai devreme am scris ca sunt la a 3-a nastere si totusi nu sunt chiar lipsita de fiori pe sira spinarii la gandul travaliului [pt mine DOAR travaliul a fost cam nasolut, expulzia in sine nu m-a durut mai deloc] am uitat sa va povestesc si ceva muuult mai relaxant si OPTIMIST:

La prima nastere, cand tot travaliul a durat 8 ore [media din carte], din care dureri mari doar ultimele 2 ore [de la dilatatie 7 in sus], in aceeasi seara cu mine a nascut o colega in 20 minute!!!! Daca nu vedeam eu si imi povestea altcineva nu credeam. Deci colega a venit dintr-o localitate langa Bucuresti, se internase in ziua aia dimineata pe la 10, DOAR pt ca asa ii se spusese la inceput [luna 2] ca are dpn [in rest nu facuse eco in sarcina, nu avea medic, etc]. Nu a avut toata ziua nici o problema, durere etc, dar medicii au lasat-o internata, era la 40 sapt, unde era sa o trimita inapoi acasa, si in afara Bucurestiului... Eu la 3 dupa-masa am intrat la sala de travaliu, ea ma mai vizita din ora in ora, sa vada ce fac. Faceam binisor intre contractii, ea se plimba. Seara, pe la 10, la mine incepusera deja durerile mari, dar nu de neindurat, si apare colega sa ceara asistentei de noapte o pastila de somn ca ea a avut un JUNGHI in spate, sub mijloc, dar ii TRECUSE,.. zice ea: poate am racit la rinichi... Asistenta zice: pai stai sa vad cum esti.. se uita, dilatatie 9-10. Suna repede la medicul de garda, [la Filantropia sala de nasteri era sus, garda la parter, ca la Romanica:)] si zice: domnu doctor, veniti sus repede, are dilatatie 10!!! In timpul asta, colega era bine [junghiul durase doar max 1 minut] si tot voia sa plece la nani... Pana sa urce medicul, asitsenta se ROAGA de colega sa urce pe masa ca vine domnu doctor, dar cand intra medicul pe usa, pana sa se spele pe maini + manusi, colega zice: mai simt un junghi.. si iese bebe in mainile asistentei. Asa ca medicul dupa ce a terminat sa-si spele mainile, doar a mai constatat dc e bine mama si gata totul:)

Ce frumos, nu?

Cine stie, poate macar vreuna din noi o avea norocul asta!!!

Pup si o zi buna!

28+ Veronica 11 ani, Tudor 8 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia4 spune:

Felicitari Plici! Esti foarte curajoasa! Ce bine ar fi sa fim toate asa cand va veni momentul! Un mare de la mine si multe agitate!

Silvia 33+ Natalia (cred)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pisik06 spune:

Dyana, ce prostie! David e nume ebraic si e un nume f frumos! Nu mai pleca urechea la toata lumea

Gina, tu de ce faci cezariana? Asa vrei tu sau e indicatie de la medic?

Floric, ce zici tu e echivalentul lui Moses Basket, in engleza asa se cheama, am gasit eu pe site la Mothercare.

34+ Ana Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

wow, plici-plici ce viteaza esti!!! sincera sa fiu, si mie mi-a cam intrat morcovelu
Mai punem niste agitate ca sa va tina companie, cit ma duc eu la control la doctor si apoi la cursul de alaptare (si-am o oboseala... nu stiu cum o sa stau 4 ore inafara patului )

haide pliciu!!!ta-tam-ta-ta-ta-tam!!!

Fille du Sud 33 cu Dragonbella
Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mababei spune:

Buna fetelor!

Semnam si noi condicuta!

Multe pentru ghiocica luptatoare! Si pentru mamica!

Am reusit sa-mi pregatesc si eu bagajul de spital. Vineri merg la control la spital ( pentru prima data, pana acum mergeam la cabinet )si cum bebe era mai mare cu aproape 3 saptamani, nu vreau sa-mi zica ca ar fi cazul sa si raman. Eu sper totusi sa ne apropiem de termenul initial, asta daca o sa mai aiba loc ca sigur imi zica ca a depasit 3 kg, daca saptamana trecuta avea deja 2.750 gr.

Dyana, si mie imi place foarte mult numele David. Nu mai lasa pe nimeni sa te supere! Si am o mare rugaminte la tine: poti sa o intrebi pe sora ta care e " parcursul " lui bebe dupa nastere? Adica daca i se recolteaza analize de sange sau i se fac diverse evaluari si ce anume?! As fi mai linistita sa stiu ce etape are si el de parcurs. Multumesc!

mihaela

34+
Fii alaturi de noi si in saptamanile ramase!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gina2008 spune:

ANCA nu, nu au fost asa cum descrii tu. Clar, nu. Insa au fost extrem de dureroase. Abia vineri ma duc la medic. Eu i-am zis si data trecuta ca am niste dureri in zona X, dar nu a parut impacientata. Si eu cred ca sunt dureri de prima sarcina si de asezare a caposului meu drag... Culmea e ca daca stau numai in pat, nu ma doare. Dar daca stau sa zic maximum doua ore intr-o zi in picioare, gata... seara ma doare toata zona. Cu tot cu bazin, oase si tot ce e pe acolo. Asta mic e cu capul in jos si am citit ca incepand cu saptamana 36 incepe sa impinga cu caputzul in cervix sa faca loc... Probabil ca de asta ma doare. E si varsta (35 jumate), si prima sarcina (deci ligamente neintinse, uter virgin ca sa zic asa)... si asta trebuie sa fie. Multumesc de raspuns. Si GEORGIANEI.

Gina 36+ mami de CALIN

PS PLICI... si eu am pus 22 kg pana acum. Probabil mai pun 2 pana in saptamana 38. Dar medicul de familie, dupa ce m-a pipait, a zis ca 4-5 kg sunt apa. Exact ca tine si eu am retinut apa ca naiba (bine, am si baut f. multa). Sunt curioasa cu cate kg in minus iesi tu din spital. Sper eu pentru tine, si pentru mine cu cel putin 7-8 in minus.

Mergi la inceput