Juniori de iunie-iulie 2003 (8)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

ce chestie Madishor, nu stiam ca difera de la provincie la provincie vacanta de primavara.
cu vremea asa si pe la noi, una calda, una rece, tocmai ce facusem curatenie la flori si a doua seara a dat un -10 grade ca sa ne linisteasca
daca totusi veniti pe la Toronto va asteptam in vizita

Magda, cu Razvan (5 ani) si Olivia (9 luni)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madishor spune:

Citat:
ce chestie Madishor, nu stiam ca difera de la provincie la provincie vacanta de primavara.

Mai rau de atat, Ana are o saptamana de vacanta la scoala publica de cartier, iar Matei, tot la scoala publica dar charter, are doua. Iar ceea ce invata si structura scolii sunt diferite de la o provincie la alta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catale spune:

Buna. Vad ca ati ajuns la discutii despre ADHD. Si eu ma gandeam la un moment dat ca pitica mea s+ar putea incadra, numai da dr. ei pediatra m+a trimis pe mine sa ma controlez la cap.:))) Nu avea deloc rabdare sa asculte o poveste, sa se uite la un desen animat, nu retinea nicio poezie, nu statea locului o clipa... Daca reuseam sa o fac sa stea linistita 5 minute, era o maaareee victorie. Asta a tinut pana pe la 4 ani si jumatate, cand a devenit deodata mai cooperanta si am constatat ca stia foarte multe poezii, a inceput ea sa ceara sa+i citesc cat mai mult si sa aiba multa rabdare, de multe ori imi pierd eu rabdarea in diverse activitati, dar ea nu:)) Acum o lauda toata lumea ce memorie are...

Luni seara am fost cu ea la policlinica 10, ne+a dat trimitere la Grigore Alexandrescu, o suspectam ca are apendicita. Acolo ne+a spus ca e o viroza. Pana a doua zi starea ei s+a inrautatit, asa ca marti am mers iar si am luat trimitere pentru budimex. Chirurgul de aici a spus limfoadenita mezenterica, ceea ce a si fost. DAr i+am facut si analizele de sange si ecografie. La eco, separat de povestea cu durerile de burta si cu faptul ca nu putea sa mearga de dureri, i+au descoperit trei chisturi pe splina, "imagini transsonice". Doctorita care m-a trimis la eco nu s-a multumit cu rezultatul asta si ne-a pus sa repetam eco tot la budimex, cu alt dr. mai experimentat, prima dr. care a facut eco era rezident. Tot asta a spus si al doilea dr. Evident ca am intrat in panica, m+am mai linistit abia a doua zi, cand am aflat reyultatele si limfocitele erau in limite normale. Doctorita ei a spus sa repetam eco si analizele peste 3 sapt, sa vedem cum evolueaza.
Insa am mai fost la un dr., la spitalul colentina, si i+am mai facut o eco. Cel de aici a zis ca el e convins ca nu sunt chisturi, ci cutanatii, fiind splina (si copilul:D) in crestere. Si aici o sa repet eco tot peste o luna.
Si vineri am fost sa+i fac analiza pentru chist hidatic, avand doua pisici. Desi posibilitatea e mica, am zis s+o exclud din start.
Acum nu pot decat sa astept si sper sa aiba dreptate doctorul de la Colentina...
Am tracasa+o rau pe Cata, vineri la doctor a facut foarte urat, nu mai voia sa intinda manuta sa+i ia sange, dar trebuie sa verificam toate posibilitatile...

Bobi, si eu m+am apucat de invatat, pentru traducatori. M+am uitat si la AST, insa n+am vazut nimic la care sa ma pot inscrie, pentru ca nu am experienta in domeniile respective si as pica la proba de dosare. La ce vrei sa te inscrii ?

Alina, greu cu familia cu doua mame... Cred ca explicatia pe care au dat+o fetele e buna. Toti copiii au mama si tata, uneori se despart, si mamica poate sa aleaga o alta mamica sa+i fie alaturi...:D Desi e rau ca in mintea copilului mama+mama sau tata+tata poate insemna o familie normala.

Va pup, ma apuc de munca, sunt la birou.

Mergi la inceput

Catale, vai ca rau imi pare, sanatate multa Catalinei!

_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floric_ea spune:

buna fetele,

catale, multa sanatate!! eu nu mai comentez cu doctorii ca noi suntem patiti si eu nu am incredere decat intr-unul singur, care se pare ca e one man show pt noi dar nu am gasit pe nimeni care sa fie macar pe departe la acelasi nivel...iar acum sunt ff suparata ca m-a sunat asistenta ca maine dr isi anuleaza toate programarile si cred ca fac o criza de nervi daca nu dau rapid de el . chestia cu ce zici tu pe la burtica am avut-o si noi- dr ne-a dat atunci biotics vreo doua saptamani? nu-mi mai amintesc exact. oricum a mea de fiecare data cand se imbolnaveste, de orice, i se inflameaza si ganglionii de nu stiu unde din abdomen si o doare burtica. cu splina nu stiu ce sa zic, pe noi ne palpeaza dr - dar stiu ca dupa o boala mai serioasa noua ne ies mereu trombocitele marite, semn ca se regenereaza iarasi nu stiu ce . cred ca te-am lamurit bustean!!! multa sanatate va dorim!!

restul, v-a cuprins astenia de primavara??? pe mine cu siguranta, as dormi non-stop....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Of, catale, ce ati mai tras :(. Ce-i aia "limfoadenita mezenterica"? E ceva infectios?

Stefaniei de aproape 2 ani de zile ii ies constant la toate analizele (de doua ori pe an adica) monocitele crescute. Deja m-am obisnuit. Teoria homeopatului e ca e sindromul dermo-respirator, teoria celuilalt doctor e ca are imunitatea scazuta. Dar in rest toate valorile sunt OK asa ca nu ma mai stresez...

A invatat sa mearga cu patinele cu rotile, bine, nu senzational, dar nu ii mai este frica, ba chiar ii place, ceea ce e mare progres.

In rest, mai nimic nou... asteptam sa se convinga primavara daca vrea sa vina sau nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna fetelor!

Catalina, sanatate multa !

Dana, eu abia de Paste vreau sa ii iau role Mariei. Sa vedem cine isi rupe spatele cu ea . Ieri am iesit cu bicicletele (copiii adica, nu noi). Maria cu bicicleta mare, fara roti ajutatoare. L-a terminat de spate pe Doru. In final l-a urcat si pe Stefan pe ea (abia ajunge la pedale) si el isi tine echilibrul si a reusit sa mearga putin fara sprijin. Doru a facut pariu cu mine ca Stefan invata primul sa mearga pe bicicleta.

Ieri o intreb pe Maria ce vrea sa ii iau de Pasti, fiind convinsa ca imi spune role, ca d edoi ani ma bate la cap cu ele, dar ea imi raspunde senina: Play Station .

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catale spune:

Dana, inseamna inflamarea ganglionilor limfatici, cu infectie de natura virala. Singura manifestare a virozei a fost inflamarea ganglionilor abdominali, in special a celor de la articulatii si de asta nu putea sa mearga.

Floricea, pot sa fiu indiscreta si sa te intreb cine e the one man show ?

Nu ca as mai avea chef de noi doctori, cu cat mergi la mai multi cu atat nu mai intelegi nimic.:)))

Magda, s-a mai incazlit la voi ?:)

Multumim pentru urari, de maine o duc din nou la gradinita. Abia dupa o saptamana i s-a facut si ei dor si a intrebat azi daca maine merge la gradinita.

Cornelia, succes cu rolele. Cata are de anul trecut, insa nu am reusit s-o invat sa mearga cu ele. Si era un chin... Cinci minute voia sa mearga cu ele, cinci minute sa se dea pe tobogan, alte cinci minute cu rolele... Pune-le, scoate-le... Si o trageam dupa mine sau ii faceam vant usor. si macar de invata

Noapte buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floric_ea spune:

catale, asa, celei mari ganglionii limfatici abdominali i se inflameaza de fiecare data cand e bolnava, noi ne-am obisnuit.

la noi one man show de 5 ani si jumatate este dr stanciu - banuiesc ca ai auzit de el (noua ne place ff mult si ne stie tot istoricul, tine minte cum avea una dintre ele gatul acum juma' de an, ce antibiotice au luat - eu una habar n-am si nu inteleg cum tine el minte din sute de pacienti dar tocmai d'aia il iubim ).

ah noi n-am invatat cu rolele deloc deloc. mai incercam.

Mergi la inceput

Catale, daaa s-a mai incalzit asa putin, dar azi a fost urat, vant si innorat, spre weekend se pare ca o sa fie mai bine. Oricum pentru noi e Ok vremea, anul trecut pe vremea asta ningea
In weekend sper sa ajungem la un festival al siropului de artar, cel mai mare din Ontario, o sa pun poze sa vedeti.

Acum daca ai tradus ce inseamna chestia aia, mi-aduc aminte ca si Razvan a avut ganglionii umflati dar la gat si l-au tinut luni de zile, si de atunci cand raceste iar i se umfla, dar mai putin. Dr nostru de familie l-a banuit de mononucleoza infectioasa dar nu s-a dovedit pana la urma.

_

Mergi la inceput